• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev meselesi,fikirlerinize ihtiyacım var

Bekarken çalışıyordum ailemin durumu yoktu o zamanlar engelli bir kız kardeşim var aileme yardımcı oluyordum.Durum ve şartlar o şekilde gelişmeseydi bende kendi arabamı veya en azından 1+1 oturabileceğim bir ev alabilirdim.Eşim alabilmiş diyede benim onun hiçbir malında mülkünde gözüm yok.İkimizde rahat edelim başımızı sokacak bir evimiz olsun istememde bence gayet normal.
Sonuç olarak alamamışsınız. Bu sizin suçunuz değil ama şuan eşinizin bekarken edindiği ve satmak istemediği mallar üzerinde hak sahibi olmadığınızı ve ev alsanız dahi yine neredeyse tüm yükün onda olacağını kabul edip, araba ve altınları satacak şekilde bir planlamayi kabul etmeniz gerekiyor çok istiyorsaniz. Başımızı sokacak ev diye de olayı dramatiklestirmeyin. Maddi olarak gayet rahat durumdasınız genel anlamda. Bu lafı ömür boyu çalışsa bir evi zor alacak insanlar eder. Boş, çabasız bir inat içindesiniz sadece.

Son düzenleme:
Eski konularına baktım. Sadece bu değil başka şeylerden de şikayet etmiş. Çocuk istemediğini bilmiyordum öyle bir şey okumadım.
Çocuk yok dedı acaba adam mı istemiyor dıye düşündüm.
Herkeste önceden boşanma lafı geçti deyince.

Bunları nerden ogrendınız?
Adam o yüzden mı çocuk da ıstemıyor.
Çocuğu eşim değil ben istemiyorum.O çok istiyordu ben istemeyince o da duruldu.Ben evlilikte henüz birşeyler oturmadan çocuk yapma taraftarı değilim.Çocuk gelecekse huzurlu bir ortama gelmeli tartışmaların kavgaların olduğu bir ortama doğmamalı diye düşünüyorum bu sebeplede istemiyorum

Evet öyle düşünüyor.Bekarken aldığı için satıp ortak bir mal almak istemiyor.Ben evliliğimiz süresi boyunca hiç senin benim yapmadım eşime.Benim altınları koyacaksak ortaya senin benim olmadan imkanlar dahilinde diğerleride koyulabilmeli bence.
E iyi de sen herhangi bir maddi bişey koymamışsın ki ortaya adam bekarken 2 ev 2 araba almış çalışıp sen öyle gelmişsin bomboş adamın malını satması için karışıyorsun hakkın yok bence bunu anlamıyorsun cidden hakkın yok

Çocuğu eşim değil ben istemiyorum.O çok istiyordu ben istemeyince o da duruldu.Ben evlilikte henüz birşeyler oturmadan çocuk yapma taraftarı değilim.Çocuk gelecekse huzurlu bir ortama gelmeli tartışmaların kavgaların olduğu bir ortama doğmamalı diye düşünüyorum bu sebeplede istemiyorum
Henüz bir şeylerin oturmadıgı evlilikte eşiniz neden bekarken edindiği malları sırf siz istiyorsunuz diye satsın o zaman?

E çocuğa uygun ortamın olmadığı evlilikte bekarken alınan evin hane evine katılması neden bu kadar uygun geliyor size acaba? Sizin bu çalışmaya engel hastalığınızı da çok merak ettim.

Ama alamamışsınız. Bu sizin suçunuz değil ama şuan eşinizin bekarken edindiği ve satmak istemediği mallar üzerinde hak sahibi olmadığınızı ve ev alsanız dahi yine neredeyse tüm yükün onda olacağını kabul edip, araba ve altınları satacak şekilde bir planlamayi kabul etmeniz gerekiyor çok istiyorsaniz. Başımızı sokacak ev diye de olayı dramatiklestirmeyin. Maddi olarak gayet rahat durumdasınız genel anlamda. Bu lafı ömür boyu çalışsa bir evi zor alacak insanlar eder. Boş, çabasız bir inat içindesiniz sadece.
Olayı dramatikleştirmiyorum,öyle bir derdimde yok.Öyle olsaydı başta maddi durumumuzdan bahsetmezdim.İsterse 10 tane evimiz olsun ben kiracılıkta oturduktan sonra evlerin bir önemi kalmıyor bana göre.Çünkü günümüz şartlarında sizde biliyorsunuz ki kirada oturmak zorlaştı ev sahipleri sürekli çıkın yapıyor kiralacılarına.Her 5 yılda bir ev değiştirmek hem maddi hem manevi zorluğa girmek istemiyorum.Taşınma işleri kolay değil.İnsan maddi durumuda el veriyorsa kendi evinin sahibi olmak istiyor.Başımızı sokacak bir ev derken bundan bahsetmiştim.

Tamam beş
Çocuğu eşim değil ben istemiyorum.O çok istiyordu ben istemeyince o da duruldu.Ben evlilikte henüz birşeyler oturmadan çocuk yapma taraftarı değilim.Çocuk gelecekse huzurlu bir ortama gelmeli tartışmaların kavgaların olduğu bir ortama doğmamalı diye düşünüyorum bu sebeplede istemiyoruö
Tamam belli ki adamcağız da böyle bir ortamda önünü göremiyor varolan kendi kazancıyla aldığı malını mülkünü satmak istemiyor

E çocuğa uygun ortamın olmadığı evlilikte bekarken alınan evin hane evine katılması neden bu kadar uygun geliyor size acaba? Sizin bu çalışmaya engel hastalığınızı da çok merak ettim.
Burda herşeyi açık açık yazmak zorunda hissetmiyorum kendimi.Çalışmaya engel durumum var eşimde bunun bilincinde olduğu için bana “Eee çalış o zaman bende evimi satayım beraber oturacağımız evi alalım”diyemiyor.Keyfi çalışmamazlık yapsaydım kendiside bunu yüzüme vururdu zaten sen çalışmıyorsun ben neden bu kadar borcun altına gireyim derdi yani haklı olarak

Burda herşeyi açık açık yazmak zorunda hissetmiyorum kendimi.Çalışmaya engel durumum var eşimde bunun bilincinde olduğu için bana “Eee çalış o zaman bende evimi satayım beraber oturacağımız evi alalım”diyemiyor.Keyfi çalışmamazlık yapsaydım kendiside bunu yüzüme vururdu zaten sen çalışmıyorsun ben neden bu kadar borcun altına gireyim derdi yani haklı olarak
O zaman eşiniz ne diyorsa onu yapacaksınız elinizde baska bir seçeneğiniz de hakkınız da yok.

Olayı dramatikleştirmiyorum,öyle bir derdimde yok.Öyle olsaydı başta maddi durumumuzdan bahsetmezdim.İsterse 10 tane evimiz olsun ben kiracılıkta oturduktan sonra evlerin bir önemi kalmıyor bana göre.Çünkü günümüz şartlarında sizde biliyorsunuz ki kirada oturmak zorlaştı ev sahipleri sürekli çıkın yapıyor kiralacılarına.Her 5 yılda bir ev değiştirmek hem maddi hem manevi zorluğa girmek istemiyorum.Taşınma işleri kolay değil.İnsan maddi durumuda el veriyorsa kendi evinin sahibi olmak istiyor.Başımızı sokacak bir ev derken bundan bahsetmiştim.
Evi çok istiyorsanız işe girip çalışıp, krediyi yüksek ödemeli şekilde halletmeye çalışın o zaman. Hangi hastalık çalışmaya engel merak ettim.
Çaba göstermeden, oturmadıgı için çocuk düşünmediğiniz evlilikte eşinizin varını yoğunu, sizin isteğine göre satıp kullanmasını bekliyorsunuz. Buradan gayet bencilce geliyor istediğiniz şey. Eşinizin aklı varsa ikna olmaz.

Son düzenleme:
Evi çok istiyorsanız l işe girip çalışıp, krediyi yüksek ödemeli şekilde halletmeye çalışın o zaman. Habgi hastalık çalışmaya engel merak ettim.
Çaba göstermeden, oturmadıgı için çocuk düşünmediğiniz evlilikte eşinizin varını yoğunu, sizin isteğine göre satıp kullanmasını bekliyorsunuz. Buradan gayet bencilce geliyor istediğiniz şey. Eşinizin aklı varsa ikna olmaz.
Ya kadının tavrına bakarak asla hastalığın da çalışmaya engel olduğuna inanmıyorum. En fazla asgari ücret almaya değmeyeceği bir şeyi vardır. O da eşi iyi kazanıyor diye yani.

Bilmiyorum ne kadar ihtiyacınız var ama ben yazın 1 milyon kredi çektim iş Bankası’ndan geri ödemesi 1.500.000 olacak ve üç yıllık girdim. Aylık ödemesi de 46 bindi. Hala İşbankasının fırsatları devam ediyorsa bilginiz olsun bilemiyorum

Bakalım artık bir hesap kitap yapıp ev alma işine girebiliriz.Ya da konut kredisi faizlerinin düşmesinide bekleyebiliriz.Şuan tüm krediler çok yüksek çünkü.
faiz düşsün dediginizde uyanik ev sahipleri emlakcilar da fiyatlari arttiriyorlar.
o yuzden cok takilmayin faize, olabildigince uzun yillar sürecek bir kredi cekin. zaten birkac yila dengeler.
ya da hic düşünmeyin, bu isi anlayana bırakın. esiniz zaten bonkör, size harcamaktan imtina etmeyen bir adam. arasira ev konusunu açın, aklina girin. o zamanla hesabini kitabini yapar en uygun olan secenekle alir zaten.
arabayı ve altınları satıp geri kalan kısmı kredi ile ev almanın mantıklı olacağını düşünüyor.Ben aynı şeyi düşünmüyorum
"bana mantikli gelmiyor" demissiniz ama size mantikli gelen neydi bugüne kadar kendinize bir çöp alamamissiniz? onca sene müdür statüsüne yakin calismissiniz elde yok, avuçta yok (şöyle olmasaydi böyle olmasaydi alirdim demenizin mantığı yok. sonuc olarak aldiniz mi? alamadiniz. o hesapla herkes bazi sartlari oturtsa, aile destegi alsa, destek degil de en azindan kösteginden uzak olsa, firsatlari degerlendirse ev sahibi olabilirdi. "olsa ile bulsayi ekmisler hic bitmis" sözü tam böyle dusunenler icin kullanilmis)
adam sizden 7 yas büyük ama o 7 senede kimsenin yapamadığını yapip güzel hamlelerle evler almis.
demek ki bu isleri o biliyor, siz degil:)
ben de kimseye kariyer konusunda tavsiye asla vermem mesela. çünkü kendi kariyer hayatim berbat. yani kendim yapamamisim, bana mantikli gelen yollar secerek başarılı olamamisim neden hala tavsiye vereyim ki? siz de olaya böyle bakin. her seyi bilemezsiniz. böyle seylerde esiniz deneyim sahibi. benim de santimetre manyagi bir sevgilim var. elinde metre basit bir soru sorsam bile hesap kitap cevap verir. zaten eskiden de benzer konuda egitim almis calismis, bilgi sahibi.
evimizi yerlestirirken benim istedigim seyler vardi. mesela iki tekli berjer koltugu cam kenarına yerlestirip bahceye bakip salep icmek gibi. Eve ilk bakmaya gittigim gunden beri bu sahne canlanmisti gözümde. ama sevgilim evin krokisini çıkarttı, halihazirdaki berjer koltugun santimetresini hesapladi - cizip gosterdi "bu küçük salona o koltuklari koyamayiz, bu alani öldürür. x cm boyunda tek bir L koltuk yeter" diye. sonuc olarak bu islerden anlayan o oldugu icin onu dinledim, istedigi olculerde L koltuk aldik gercekten de evi daha ferah gosterdi. bazi isleri bilene birakmak lazim. bahceden hic anlamam mesela, kaktüs bile yetistirmemisimdir bugüne kadar. sevgiliminse kendi serasi varmis eskiden. simdi evde bahce var. ben civil cıvıl her yerde renkli cicekler acsin, feslegenler ekelim istiyordum ama "cok salyangoz var, salyangozlar yer bitirir" dedi - şimdi baharda kendi bildiklerini ekecek:) . ya da "su saksi bu kitaplikta cok guzel duruyor" diyorum. "ama güneş almiyor, bak gün ışığı suraya kadar geliyor" dedigi icin saksi kitaplikta benim begnedigim guzel yerde degil baska bir dolabin üstünde duruyor.
gibi gibi gibi. benim ondan iyi oldugum konular var, o da hep beni dinler öyle konularda. sizde de ev konusunda kredi konusunda yatirim konusunda iyi olduğu apacik belli olan bir koca var. birakin o halletsin.

Var ya çok kurnazsın bekarken tüm paranı ailene gönderip bir kuruş atmamışsın kenara şimdi uyanıklık yapmaya çıkmışsın.
Başımızı sokacak ev diye tutturuyorsun kendince ama eşini de kandıramamışsın bide yazmışsın ki bu konuyu ona bırakmak istemiyorum evi alan adam arabayı alan adam krediyi ödeyecek olan adam sana n’oluyo.
İstiyosun ki ortak bişeyler olsun ev satılsın altınlarıda satmıcaksun belki ev satılsa.
Adam zaten ev almayalım da demiyor sadece mülk satmadan almak istemiyor ama yok sizin derdiniz başka

Ya kadının tavrına bakarak asla hastalığın da çalışmaya engel olduğuna inanmıyorum. En fazla asgari ücret almaya değmeyeceği bir şeyi vardır. O da eşi iyi kazanıyor diye yani.
Nasıl istiyorsanız öyle düşünebilirsiniz.Çalışmaya engel durumumla alakalı kimseyi ikna etme gibi bir zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum.Şuan ki konumuz bu değil ayrıca ben mevcut durumları sıraladım sizlere

Evler de koca için öyle.
Konu sahibi çok ciddi bir sağlık sorunu yoksa çalışıp, daha yüksek ödemeli bir krediye girecek. Kredi de cesaret işi mi bilemiyorum. Etrafındaki çoğu kişi öyle ev sahibi oldu.
E bu devirde miras malı ile varlıklı olmak zor iş. Kredi olayı yükselen enflasyon olayında girdi çıktını iyi hesap edeceksen mantıklı. Hayatımdan ödün vermem kredi de çekerim her şeyi alırım dersen her şeyin gider.
Bu ödün verme olayını yapabilmek bir meziyet. Herkes yapamaz. Çünkü gelirin düşecek krediye ayrılacak. Zamanla gelirin artsa bile senelere yayılacağı için sindirmek zor bu sistemi. Herkes kemer sıkmaz zaten sıkı aslında kemerler.
Karı koca taşın altına sokmadan elini bu işler maalesef dönmüyor. Tek çalışan olup geçinmek zor bu ülkede. Gelirine göre giderin oluyor illa

Bilmiyorum ne kadar ihtiyacınız var ama ben yazın 1 milyon kredi çektim iş Bankası’ndan geri ödemesi 1.500.000 olacak ve üç yıllık girdim. Aylık ödemesi de 46 bindi. Hala İşbankasının fırsatları devam ediyorsa bilginiz olsun bilemiyorum
Konut kredisi mi çekmiştiniz siz

Back