- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
- Konu Sahibi Laktozsuzsut
-
Ben çok kızıyorum etsiz sofraya oturmayana, etsiz yemeğe çerez gibi bakana
Bol sulu yap yemeği, çatalıyla ekmeği ıslatıp yesin
40 liraya 4 günlük sebze yemeği çıkar
Tasarruf değil, damak tadı artık ya
Yaz kış durmadan et mi yenilir?
marketinizi değiştirin ilk olarak çünkü çok pahalı ürünler hele temizlik malzemeleiri şampuan vs indirimde bile diğer marketlerden pahalı oluyorSemt pazarından sebze meyve
M....stan et süt peynir yumurta temizlik malzemesi vs ihtiyaçlarımı alırım
Öncelikle et için mahalle kasabınızdan aylık belli bir bütçe ile et ve tavuk ihtiyaçlarınızı alacaksınız buzluğa koyacaksınız.
Onun dışında bimden bakliyat, salça, yağ, un, peynir gibi öte beri ihtiyaçlarınızı da alın. Kalitelş olan ürünlerinden yani... Mesela orada mısır gevreği çok lezzetli 4 lira, başka marketten alsam 10 lira.. Alışveriş için kalan orada olmayan ama sevdiğiniz markaları da etrafınızdaki marketlerden alın. Her markette belli ürünlerin daha uygun olduğunu bilirsiniz. Hepsini aynı yerden almayın ama bence asıl sorun semt pazarından 100 TL ile çıkmak.
Pazara gittiğinizde ne alacağınıza dair bir liste olsun, önce her yerini gezin. Kalite fiyat ve alacağınız tezgahı seçin 30-50 TL yine almaz bile 3 kişilik ailenin haftalık pazar masrafı.
Büyükşehirde yaşıyorum ama büyük avm marketlerine olabildiğince gitmiyorum. Etrafımdaki küçük marketleri tercih ediyorum.
Zeyno ne yaptın 3 kişi 30-50 ile pazar mı
Dün pazarla ben gitmedim ama alınan ortada patlıcan 2 tl biber 2,5 domates 2,5 ya da 1,5
Meyve incir 8-6 şeftali 4-6 erik 2 vs vs
Yeşillik tezgahına 20 tl veriyoruz
Bu aldıklarımız da haftası gelmeden bitiyor
Kuru soğan bile 3 kilo 5
Bir de daha lezzetli olsa da daha sağlıklı mı onu düşünmek lazım
Bir çok Fason marka ihracat artıklarını piyasaya sürüyor ya da üç kalitenin en kalitesiz halini
Açıkçası Bİmden hiçbirşey almıyorum.
Bende insülin direnci, oğlumda ve eşimde alerjik astım var. Gıdamıza dikkat ediyorum. Oğluma çok ilaç içirdiğim için sağlıklı besleyerek ilacın yan etkilerini azaltırım diye düşünüyorum
Yazdığınız Migros ise en başta yapıyorsunuz hatayı .migros genel olarak cok pahalı bir marketSemt pazarından sebze meyve
M....stan et süt peynir yumurta temizlik malzemesi vs ihtiyaçlarımı alırım
Yazdığınız Migros ise en başta yapıyorsunuz hatayı .migros genel olarak cok pahalı bir market
Yazdığınız Migros ise en başta yapıyorsunuz hatayı .migros genel olarak cok pahalı bir market
Bu birazda yaşanılan şehirle alakalı diye düşünüyorum bir süredir istanbuldaydım şimdi memlekte geldim tatil vs amaçlı gerçekten istanbul çok pahalı mesela annemle pazara gittik şeftali-patlıcan-salatalık vs 1 tl domates bursa domatesi 75 kuruş,biber yeşil 1 tl kabak türüne göre 50 kuruş 1 tl arası yaşanılan şehir bile fark ediyor burada da bamya pahalı mesela sanırım her yerde pahalı o.Zeyno ne yaptın 3 kişi 30-50 ile pazar mı
Dün pazarla ben gitmedim ama alınan ortada patlıcan 2 tl biber 2,5 domates 2,5 ya da 1,5
Meyve incir 8-6 şeftali 4-6 erik 2 vs vs
Yeşillik tezgahına 20 tl veriyoruz
Bu aldıklarımız da haftası gelmeden bitiyor
Kuru soğan bile 3 kilo 5
Bir de daha lezzetli olsa da daha sağlıklı mı onu düşünmek lazım
Bir çok Fason marka ihracat artıklarını piyasaya sürüyor ya da üç kalitenin en kalitesiz halini
Temizlik malzemesi,çay,şeker bakliyat bunların en büyük boyunu alın mesela bulgurun 5 kg en azından her ay almazsın toptantı vs varsa oralarada bakabilirsiniz.bende aynı sizin gibi olmasa da market alışverişimi aylık yaparım çay, şeker, makarna, bakliyat, temizlik malzemesi vb ürünleri ayda 1 defa toplu alırım. Geri kalan ihtiyaçları sebze, meyve, kahvaltı vb haftalık alırım.
Yani göründüğü kadar parayı yönetemiyor değilim aslında indirimleri takip ederim, çok indirimde bulduklarımı fazla alırım mesela.
Valla sziin evde bereket yokmus arkadsim..merhaba arkadaşlarım hepinize iyi geceler
Uzun zamandır içinden çıkamadığım bir konuda yardımınıZı rica ediyorum
Eşim iyi bir şirkette iyi bir mevki sahibi Allaha şükür iyide maaşı var. Her ay maaşını alır kira, faturalar, krediler vs gibi ödemeleri yapar kalanına hiç dokunmadan evin ihtiyaçları için bana getirir. Sadece mutfak ihtiyaçları için...
Yalnız ben ne yapsam ayın sonunu getiremiyorum extra harcamam yok, yani aşırı savruk bir insan değilim.7 yaşında oğlum var onun için yapılan harcamalar dışında pek özel masrafımız da olmaz. Siz ev ekonomisi için neler yapıyorsunuz? Çok istiyorum belli bir miktar harcayıp birazda birikim yapabilmeyi ama her ay sonu aynı sonuç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?