• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev ekonomisi...

Konu sahibi, ortaya bir şey attım, konunu ekonomiden ziyade sağlık topiğine çevirdim, kusuruma bakma.

Ben tek başına iyi kazandığı halde hiç biriktiremeyen bir insandım, bir iki aydır kenara bir şeyler atabilmeye başladım.
Öncelikle kredi kartından harcamamak, buradan harcayım puan biriksin sonra paraları karta yüklerim dememek. Çünkü insan kredi kartıyla harcarken harcadığını anlamıyor. Her şeyi nakit vermeye başlayınca kenara bir şeyler atabildim anca.

Bir de ay sonunda bakalım elimde kalanı biriktiririm demek. Baştan kenara atmak. Yoksa o para harcanıyor.
Ben altın hesabı açtım gram altın alıyorum.

Aslında birazda gelir ne kadar çok olursa gider de fazla olur mantığı var...

Örneğin eline 2500 geçiyorsa onu 2000 miş gibi düşün ve 500 lirasını yok say o 500 lira ile 24 ayar gram külçe yapıp at kenara (altın muhakkak yap para olarak atarsan harcanabilir)...

2000 tl ile kirada olup komple ev geçindirenler var bence kalan 2000 lira mutfak ve diğer harcamalar için yeterli olur...

mesela ben bugün yayladan gelen domatesleri kaynatıp kışlık sos yaptım herkese tavsiye ederim hem ekonomik hem lezzetli kışın ortasında yaz lezzeti hemde sağlıklı

kışlık bamya deepfreeze atabilirsiniz biz ailecek sebze ağırlıklı besleniyoruz malum akdeniz bölgesi aşırı sıcakta kesinlikle et yenmiyor balık ağırlıklı besleniyoruz

kek pasta yerine meyva
meyva araçlarımız var portakal, mandalina,cennet meyvası, nar,limon ve zeytin ağaçlarımız yağı bundan temin ediyoruz

Ooo tam aradigimiz kansin sen
Gelsene birikim topigindeyiz bilezik alicaz simdi topikcek birikim bizden sorulur.
Birikimde bir dunya markasi neyse tamam sustum.

mesela ben bugün yayladan gelen domatesleri kaynatıp kışlık sos yaptım herkese tavsiye ederim hem ekonomik hem lezzetli kışın ortasında yaz lezzeti hemde sağlıklı
Bizim yaylası
kek pasta yerine meyva
meyva araçlarımız var portakal, mandalina,cennet meyvası, nar,limon ve zeytin ağaçlarımız yağı bundan temin ediyoruz
malesef biz sizin kadar şanslı değiliz, bağımız, bahçemiz, ağacımız hiçbişeyimiz yok. Olupta gönderecek tanıdığımızda yok:kızgın:

hepimiz sağlıklıyız siyah et yemediğimiz halde meyva ve sebze sağlıktır köpeğimi aşı yapmaya götürdüğümde bu inek ve başka hayvan besleyenler
antibiotik iğne yapmak için sırada bekliyorlardı bunu gördükten sonra etten soğudum tavuk zaten yemiyoruz alerji yapıyor

Mesela kiraniza 500 lira zam geldi sayacaksiniz ve 500ü dirrk kirayi ayırır gibi kenara ayiracaksiniz, bu şart.
Bir de harcamayi nereye yaptiginizi tespit etmeniz çok önemli. Benzine mi, mutfaga mi, giyime mi? Buna göre ekonomi yapma şekilleri de değişir.
Yazın konserve ve buzluga taze sebzeler hazırlamak hem sağlıklı hem de ekonomik. Bunun dışında mevsimi olan meyve sebzeleri almak da öyle. Haftalık beslenme programi yapabilirsiniz. Iki gün et, bir gün tavuk, bir gun bakliyat, bir gun karbonhidrat seklinde.
Temizlik malzemeleri, peçete, kağıt havlu vs hatta bulaşık deterjani tableti bile bimden kullanıyorum ve gayet memnunum. Nedense gıda kısmı benim de içime sinmiyor. Çocuğunuz için kırtasiye vs de uygun marketlerden alabilirsiniz.
Giyim için indirimleri takip edebilirsiniz. Sinemaya gitmek yerine eve dvd alabilirsiniz. Dışarıda yemek yiyeceginiz zaman fırsat kuponu satan yerler var, onları kullanabilirsiniz.
Eşim ve ailesi kasaplardan alınan eti yiyemiyor. Memlekette hayvan kestirip getirtiyorlar, evde büyük dondurucu var, bize de devamli ordan veriyorlar. Et, köy tavugu, hindi, köy tereyağı, köy peyniri sağolsun hep eşimin ailesinden. Şimdi düşündüm de, asıl mutfak masrafı bunlar.

Telefonunuza aktüel ürünler programını indirin.Orada pek çok marketin aylık veya haftalık broşürleri yayınlanıyor bir hafta önceden.
Takip edip fiyatlari karsilastirirsiniz ona göre ihtiyacınizi alırsınız.
Migros güzel bi market evet ama bazı ürünler gereksiz pahalı her şeyi ordan almayın.
Bazı markaları da takıntı haline getirmeyin derim.
Mesela ben hep fairy bulasik tableti alirdim veya finish kaliteli diye başka bir marka asla almazdim.
Geçen gün şok a gittim almaya bi baktım fairyle sok markasi arasinda neredeyse 15 20 lira var ucuzunu aldım tabi.
Denedim ve gayet memnun kaldım leke filan da bırakmadı bulasiklarda işimi gördü mu gördü sonuçta.
Yani gidip et almam oradan ama bu tarz şeyler alınabilir bence.

Vallahi derdime dernan olmaya gelmissiniz gibi.Daha geçen gün aynı konuyu ben açmayı düşündüm.Aylık bana kalan mutfak masrafı 1500 yada 1600tl ama bende yetiremiyorum.Indirim takip ederim market market gezerim ama yok bir türlü yetmiyor.Artık bu ay tüm harcamaları yazıcam kalem kalem bakalım nerden kısabilirim.Ama bizim sorunumuz sebze sevmemek.Sürekli yemeklerde et kıyma tavuk aramak.Eşim özellikle hiç zeytinyağlı sevmiyor.Taze fasulyeye bile et kat diyen biri.Kasapa her gittiğimde kıymanın fiyatı artıyor.1 hafta önce 40a almıştım 1 hafta sonra 42 olmuş..Et sut peynir gibi gıdalarda markaya önem veriyorum ve bunları çok tükettiğimiz için çokta harcama oluyor..Valla bende çıkamıyorum işin içinden.Ayın yarısında paranın %70 i bitiyor..Bu ay yazıcam diyorumya belki öyle kısabilecegim kalemler bulabilirim..

Vallahi derdime dernan olmaya gelmissiniz gibi.Daha geçen gün aynı konuyu ben açmayı düşündüm.Aylık bana kalan mutfak masrafı 1500 yada 1600tl ama bende yetiremiyorum.Indirim takip ederim market market gezerim ama yok bir türlü yetmiyor.Artık bu ay tüm harcamaları yazıcam kalem kalem bakalım nerden kısabilirim.Ama bizim sorunumuz sebze sevmemek.Sürekli yemeklerde et kıyma tavuk aramak.Eşim özellikle hiç zeytinyağlı sevmiyor.Taze fasulyeye bile et kat diyen biri.Kasapa her gittiğimde kıymanın fiyatı artıyor.1 hafta önce 40a almıştım 1 hafta sonra 42 olmuş..Et sut peynir gibi gıdalarda markaya önem veriyorum ve bunları çok tükettiğimiz için çokta harcama oluyor..Valla bende çıkamıyorum işin içinden.Ayın yarısında paranın %70 i bitiyor..Bu ay yazıcam diyorumya belki öyle kısabilecegim kalemler bulabilirim..
Ben çok kızıyorum etsiz sofraya oturmayana, etsiz yemeğe çerez gibi bakana

Bol sulu yap yemeği, çatalıyla ekmeği ıslatıp yesin

40 liraya 4 günlük sebze yemeği çıkar

Tasarruf değil, damak tadı artık ya

Yaz kış durmadan et mi yenilir?

Tebrik ederim konu sahibini sosyolojik bir Bdv konusuna değindiği için..:KK9:
Harcamalara gelince ne kadar eline geçerse o kadar harcama da artıyor..
En iyisi BES açtırmak..
Mecbur kalındığı için birikim de daha kolay oluyor..

merhaba arkadaşlarım hepinize iyi geceler
Uzun zamandır içinden çıkamadığım bir konuda yardımınıZı rica ediyorum
Eşim iyi bir şirkette iyi bir mevki sahibi Allaha şükür iyide maaşı var. Her ay maaşını alır kira, faturalar, krediler vs gibi ödemeleri yapar kalanına hiç dokunmadan evin ihtiyaçları için bana getirir. Sadece mutfak ihtiyaçları için...
Yalnız ben ne yapsam ayın sonunu getiremiyorum extra harcamam yok, yani aşırı savruk bir insan değilim.7 yaşında oğlum var onun için yapılan harcamalar dışında pek özel masrafımız da olmaz. Siz ev ekonomisi için neler yapıyorsunuz? Çok istiyorum belli bir miktar harcayıp birazda birikim yapabilmeyi ama her ay sonu aynı sonuç
Canım her ay ücret yeterliyse 1 , 2 çeyrek yap kose ye at para olunca harcanıyor elde bisey kalmıyor inan böyle birikim yap sana da faydası olur başka türlü evde cepte vs para durmaz farkında olmadan gidiyor ne aldığında belli olmuyor.

Her gun et yenir mi ya? Gun gelir olmaz et yemezsin, ben otcuyum zaten.. 3 ogun salata ver yerim :) eti genelde kebap tarzi seylerde seviyorum..herseyin fazlasi zarar azi karar demisler...cok et yemek kilo aldirir ve bagirsaklari zorlar.. birde ot yediginizde test edin.. rahat bunye rahat bagirsak..

merhaba arkadaşlarım hepinize iyi geceler
Uzun zamandır içinden çıkamadığım bir konuda yardımınıZı rica ediyorum
Eşim iyi bir şirkette iyi bir mevki sahibi Allaha şükür iyide maaşı var. Her ay maaşını alır kira, faturalar, krediler vs gibi ödemeleri yapar kalanına hiç dokunmadan evin ihtiyaçları için bana getirir. Sadece mutfak ihtiyaçları için...
Yalnız ben ne yapsam ayın sonunu getiremiyorum extra harcamam yok, yani aşırı savruk bir insan değilim.7 yaşında oğlum var onun için yapılan harcamalar dışında pek özel masrafımız da olmaz. Siz ev ekonomisi için neler yapıyorsunuz? Çok istiyorum belli bir miktar harcayıp birazda birikim yapabilmeyi ama her ay sonu aynı sonuç
Yaşadığın şehir çok önemli sebze fiyatları bile şehirden şehire değişiyor mesela sebze alışverişini pazardan yap daha uygun marketten ben yazın 600 TL harcıyorum mutfağa birseyimiz de eksik kalmaz ama bebiş yok şimdilik o olunca bende yetistiremem bide mecbur yetiştirmek zorundayim borçlarımız var baklagili toplu alıyorum mesela 60 pazara harcıyorum 80 TL markete gidiyor her hafta durum bu hayat zor butcelendirme yapmanız lazım dışarı çıktığınızda çok kolay para gidiyor maalesef herşey pahalı 7 yaşında ki çocuğun kıyafeti oyuncağı baya para tutar

Zeytinyagli sebze yemegi yaptigimda dolu dolu 1-2 tabak yiyip, yemekten 1 saat sonra biz aciktik diyip kiymali yumurta yapan bir ikili var bizde (eşim ve kizim)
Kizamiyorum da cunku esim isyerinde kizim okulda surekli sebze yiyorlar ve gercekten doymuyorlar, hadi esimi gectim kizim (5.5 yasinda) tabagini bitirip 1-2 saat gecmeden yeni bir ogun yedigine gore doymuyor.
Ben hamur isi ve sebzeciyim, evin kilo problemi olan tek bireyi de benim bu arada :) proteinler yaninda karbonhidrat almadan tuketildiginde kilo aldirmaz aksine vucuda fazladan kalori yaktirirlar.

Büyüksehirde cok zor.

Ben de dogum yaptigimda acaba calismasam olur mu diye hesap yaptim. Isin icinden cikamadim konu actim.

Kira kredi borc vs yok. 5000 tl gelirimiz oluyor ben calismayinca. Ben 4000 tl yi yetirmeye calistim. Az da olsa birikim olsun bebek var ne olur ne olmaz acik durum vs diye...

Gelen cevaplar iki yondeydi

1. Tabii ki gecinilir ve birikir. Biz bulgur aliriz 2.5 tl butun hafta yeter. Yumusatici almam. Peynir pahali lor yeriz. Sinemaya gitmem evde tv izleriz. Haftada 1 kofte yeriz bogazdan kismayiz. (Ben cocuguma haftada 1 kofte yedirsem kahrolurum)

2. Her sey cok pahali o parayla anca idare edilir tam denk gelir.

Siz cocuk iyi beslensin alerjik astim diyorsaniz ancak zaten bence...

Ben yapamadim ise basladim.

Mutfaga cok gidiyor gereksiz urunleri asla almamaya calisiyorum. Yine de gelen para gidiyor.

Birikim yapmak istiyorsan ayın sonunda değil başında o parayı ayırmalısın. Ben öyle yapıyorum maaşımı aldığım gün çeyrek yada bir gram altın alıp atıyorum kenara.

Back
X