- 2 Nisan 2017
- 424
- 443
- 18
- Konu Sahibi Laktozsuzsut
-
Niye ilac iciriyorsun ki ilactan nefret ederim..Açıkçası Bİmden hiçbirşey almıyorum.
Bende insülin direnci, oğlumda ve eşimde alerjik astım var. Gıdamıza dikkat ediyorum. Oğluma çok ilaç içirdiğim için sağlıklı besleyerek ilacın yan etkilerini azaltırım diye düşünüyorum
Senin MasaAllhin var..Tek başıma yaşayan biri olarak toptan marketlerin -özellikle Metro- hastasıyım.
Kilolarca dondurulmuş sebze, dev boyutlarda kağıt havlu, tuvalet kağıdı, kocaman makarna paketleri, deterjan ve temizlik grubu ürünlerini saymıyorum bile. Akmaz kokmaz şeyleri alıp koymak bana makul geliyor. Uzun vadede zamandan da tasarruf.
Büyük alışveriş yapıp o esnada fiyatlarını iyi bulduklarımı stokluyorum, böylece daha sonra bunlar için markete gitmem gerekmiyor. Zira markete yapılan her seferde gereksiz şeyler alma riskiniz var.
Bir de fiyat karşılaştırması yapmayı severim.
Sevdiğim bir kahve türü var, sizin gittiğiniz M markette 100gr 32.90dı, aynı gün aynı ürünü T markette 100gr 26.50 olarak gördüm, üstelik 3 tane alınca 24.90 gibi bir şeye düşüyordu. Baktım SKT 2019, aldım üçünü de, böylece bir tanesi neredeyse bedavaya geldi diğer marketle kıyaslarsak. Üstelik neredeyse 1 yıl kahve alışverişim olmayacak, kafam rahat zira her yer bulunan bir tür de değildi.
Bu durumu birçok üründe yakalamak mümkün.
Seba med şampuanlarda korkunç bir indirim yakalamış ve neredeyse 8-9 kutu almıştık bir ara, fiyat olarak market şampuanından az bir şey fark etti ama kalitesi tartışılmazdı misal.
Et fiyatları bölgesel oynuyor genelde, misal Doğu Karadeniz'de 40a alacağınız pirzola Ege'de rahat 65. Zincir marketlerde de durum aynı. Sakatat fiyatları oldukça makul ve son derece sağlıklılar, çok seven biri olarak o grubu da tavsiye edebilirim.
Kışın marul vs de saçma fiyatlara çıkıyor, onun yerine cole slaw yapabilirsiniz beyaz lahana, soğan, havuç vs ile.
Bilemiyorum ben sizde nedense parayı yönetememek gördüm sanırım.
Kiz sen naptin haftada bir kere et cok mu az??Tabi ki baklagiller ve sebze de gerekli. Ben hamura, karbonhidrata karşıyım. Vücudu çok yoruyorlar. Ani bir doyma hissi veriyor ama uzun vadede aç bırakıyorlar. Daha birçok zararları var ama ben diyetiysen değilim bu kadarını açıklayabiliyorum.
Haftada bir et çok az... Bana göre her gün yenmeli. Bana göresi olur mu diyeceksiniz belki ama bu konuda da doktorlar ve diyetisyenlerin farklı görüşleri bulunmakta. Ben et ağırlıklı beslenilmesi gerektiğini savunan tarafım.
Valla ben bu haytta kredi karti hic kullanmadim..Konu sahibi, ortaya bir şey attım, konunu ekonomiden ziyade sağlık topiğine çevirdim, kusuruma bakma.
Ben tek başına iyi kazandığı halde hiç biriktiremeyen bir insandım, bir iki aydır kenara bir şeyler atabilmeye başladım.
Öncelikle kredi kartından harcamamak, buradan harcayım puan biriksin sonra paraları karta yüklerim dememek. Çünkü insan kredi kartıyla harcarken harcadığını anlamıyor. Her şeyi nakit vermeye başlayınca kenara bir şeyler atabildim anca.
Bir de ay sonunda bakalım elimde kalanı biriktiririm demek. Baştan kenara atmak. Yoksa o para harcanıyor.
Ben altın hesabı açtım gram altın alıyorum.
BES ne demek ilk defa duydum..Tebrik ederim konu sahibini sosyolojik bir Bdv konusuna değindiği için..
Harcamalara gelince ne kadar eline geçerse o kadar harcama da artıyor..
En iyisi BES açtırmak..
Mecbur kalındığı için birikim de daha kolay oluyor..
Harikasınnn ben de nakit harcarım. Ama hep harcarım birikim bölümüne geçmeye çalışıyorum şimdiValla ben bu haytta kredi karti hic kullanmadim..
Kullanmayi da dusunmuyorum..
Elimde param varsa aliyorum yoksa bakiyorum..
Ama kredi karti olunca..
Su kadr taksit yok su kadr puan hep kandirmaca..
Ben nakit kullanirim iyide para biriktirirm..
Bireysel emeklilik sistemiBES ne demek ilk defa duydum..
merhaba arkadaşlarım hepinize iyi geceler
Uzun zamandır içinden çıkamadığım bir konuda yardımınıZı rica ediyorum
Eşim iyi bir şirkette iyi bir mevki sahibi Allaha şükür iyide maaşı var. Her ay maaşını alır kira, faturalar, krediler vs gibi ödemeleri yapar kalanına hiç dokunmadan evin ihtiyaçları için bana getirir. Sadece mutfak ihtiyaçları için...
Yalnız ben ne yapsam ayın sonunu getiremiyorum extra harcamam yok, yani aşırı savruk bir insan değilim.7 yaşında oğlum var onun için yapılan harcamalar dışında pek özel masrafımız da olmaz. Siz ev ekonomisi için neler yapıyorsunuz? Çok istiyorum belli bir miktar harcayıp birazda birikim yapabilmeyi ama her ay sonu aynı sonuç
Onu ben sordum ..Bireysel emeklilik sistemi
Astım rahatsızlığı varmış astım ilacıdır kasettiği ilaçlar.Niye ilac iciriyorsun ki ilactan nefret ederim..
Kucuk cocuklara zehirden baska bisey degil ilac..
Ben hep biriktirirm elimde olursa..Harikasınnn ben de nakit harcarım. Ama hep harcarım birikim bölümüne geçmeye çalışıyorum şimdi
Bireysel emeklilik sistemi..BES ne demek ilk defa duydum..
Süpersin inşallah ben de koyarım bundan sonra bakalım.Ben hep biriktirirm elimde olursa..
Surekli abur cubur yemem..
Elbise almam surekli ..
Modayi hic takip etmem..
Moda beni takip etsin..
her ay kenara 3 bes koyarim illa..
Bu birazda yaşanılan şehirle alakalı diye düşünüyorum bir süredir istanbuldaydım şimdi memlekte geldim tatil vs amaçlı gerçekten istanbul çok pahalı mesela annemle pazara gittik şeftali-patlıcan-salatalık vs 1 tl domates bursa domatesi 75 kuruş,biber yeşil 1 tl kabak türüne göre 50 kuruş 1 tl arası yaşanılan şehir bile fark ediyor burada da bamya pahalı mesela sanırım her yerde pahalı o.
Insan kendine bir hedef koyarsa onu yapar mutlaka..Süpersin inşallah ben de koyarım bundan sonra bakalım.
hmmm pardon ben açılımını bilmiyorsunuz sandım o yüzden öyle yazdım kusura bakmayınOnu ben sordum ..
Bankadan mi yapiliyor..
Bende olmaknistiyorum aslinda..
Suan calismiyorum..
Herhangi bir emeklilik yok..
Bu bireysel nasil oluyor..
Taze fasulyeyi kavurup uzerine yumurta kırın benim eşimde hic sevmez taze fasulye ama boyke yapinca bayila bayila yiyor. 1 öğün etten Kurtulmuş oluyoruz bizde :)Vallahi derdime dernan olmaya gelmissiniz gibi.Daha geçen gün aynı konuyu ben açmayı düşündüm.Aylık bana kalan mutfak masrafı 1500 yada 1600tl ama bende yetiremiyorum.Indirim takip ederim market market gezerim ama yok bir türlü yetmiyor.Artık bu ay tüm harcamaları yazıcam kalem kalem bakalım nerden kısabilirim.Ama bizim sorunumuz sebze sevmemek.Sürekli yemeklerde et kıyma tavuk aramak.Eşim özellikle hiç zeytinyağlı sevmiyor.Taze fasulyeye bile et kat diyen biri.Kasapa her gittiğimde kıymanın fiyatı artıyor.1 hafta önce 40a almıştım 1 hafta sonra 42 olmuş..Et sut peynir gibi gıdalarda markaya önem veriyorum ve bunları çok tükettiğimiz için çokta harcama oluyor..Valla bende çıkamıyorum işin içinden.Ayın yarısında paranın %70 i bitiyor..Bu ay yazıcam diyorumya belki öyle kısabilecegim kalemler bulabilirim..
Taze fasulyeyi kavurup uzerine yumurta kırın benim eşimde hic sevmez taze fasulye ama boyle yapinca bayila bayila yiyor. 1 öğün etten Kurtulmuş oluyoruz bizde :)Vallahi derdime dernan olmaya gelmissiniz gibi.Daha geçen gün aynı konuyu ben açmayı düşündüm.Aylık bana kalan mutfak masrafı 1500 yada 1600tl ama bende yetiremiyorum.Indirim takip ederim market market gezerim ama yok bir türlü yetmiyor.Artık bu ay tüm harcamaları yazıcam kalem kalem bakalım nerden kısabilirim.Ama bizim sorunumuz sebze sevmemek.Sürekli yemeklerde et kıyma tavuk aramak.Eşim özellikle hiç zeytinyağlı sevmiyor.Taze fasulyeye bile et kat diyen biri.Kasapa her gittiğimde kıymanın fiyatı artıyor.1 hafta önce 40a almıştım 1 hafta sonra 42 olmuş..Et sut peynir gibi gıdalarda markaya önem veriyorum ve bunları çok tükettiğimiz için çokta harcama oluyor..Valla bende çıkamıyorum işin içinden.Ayın yarısında paranın %70 i bitiyor..Bu ay yazıcam diyorumya belki öyle kısabilecegim kalemler bulabilirim..
Dukan karatay tarzi diyetlerin cok kilo verdirme nedeni de buZeytinyagli sebze yemegi yaptigimda dolu dolu 1-2 tabak yiyip, yemekten 1 saat sonra biz aciktik diyip kiymali yumurta yapan bir ikili var bizde (eşim ve kizim)
Kizamiyorum da cunku esim isyerinde kizim okulda surekli sebze yiyorlar ve gercekten doymuyorlar, hadi esimi gectim kizim (5.5 yasinda) tabagini bitirip 1-2 saat gecmeden yeni bir ogun yedigine gore doymuyor.
Ben hamur isi ve sebzeciyim, evin kilo problemi olan tek bireyi de benim bu arada :) proteinler yaninda karbonhidrat almadan tuketildiginde kilo aldirmaz aksine vucuda fazladan kalori yaktirirlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?