- 18 Aralık 2010
- 1.105
- 2.783
- 333
- Konu Sahibi Laktozsuzsut
-
Bizim yaylasımesela ben bugün yayladan gelen domatesleri kaynatıp kışlık sos yaptım herkese tavsiye ederim hem ekonomik hem lezzetli kışın ortasında yaz lezzeti hemde sağlıklı
malesef biz sizin kadar şanslı değiliz, bağımız, bahçemiz, ağacımız hiçbişeyimiz yok. Olupta gönderecek tanıdığımızda yokkek pasta yerine meyva
meyva araçlarımız var portakal, mandalina,cennet meyvası, nar,limon ve zeytin ağaçlarımız yağı bundan temin ediyoruz
Ben çok kızıyorum etsiz sofraya oturmayana, etsiz yemeğe çerez gibi bakanaVallahi derdime dernan olmaya gelmissiniz gibi.Daha geçen gün aynı konuyu ben açmayı düşündüm.Aylık bana kalan mutfak masrafı 1500 yada 1600tl ama bende yetiremiyorum.Indirim takip ederim market market gezerim ama yok bir türlü yetmiyor.Artık bu ay tüm harcamaları yazıcam kalem kalem bakalım nerden kısabilirim.Ama bizim sorunumuz sebze sevmemek.Sürekli yemeklerde et kıyma tavuk aramak.Eşim özellikle hiç zeytinyağlı sevmiyor.Taze fasulyeye bile et kat diyen biri.Kasapa her gittiğimde kıymanın fiyatı artıyor.1 hafta önce 40a almıştım 1 hafta sonra 42 olmuş..Et sut peynir gibi gıdalarda markaya önem veriyorum ve bunları çok tükettiğimiz için çokta harcama oluyor..Valla bende çıkamıyorum işin içinden.Ayın yarısında paranın %70 i bitiyor..Bu ay yazıcam diyorumya belki öyle kısabilecegim kalemler bulabilirim..
Canım her ay ücret yeterliyse 1 , 2 çeyrek yap kose ye at para olunca harcanıyor elde bisey kalmıyor inan böyle birikim yap sana da faydası olur başka türlü evde cepte vs para durmaz farkında olmadan gidiyor ne aldığında belli olmuyor.merhaba arkadaşlarım hepinize iyi geceler
Uzun zamandır içinden çıkamadığım bir konuda yardımınıZı rica ediyorum
Eşim iyi bir şirkette iyi bir mevki sahibi Allaha şükür iyide maaşı var. Her ay maaşını alır kira, faturalar, krediler vs gibi ödemeleri yapar kalanına hiç dokunmadan evin ihtiyaçları için bana getirir. Sadece mutfak ihtiyaçları için...
Yalnız ben ne yapsam ayın sonunu getiremiyorum extra harcamam yok, yani aşırı savruk bir insan değilim.7 yaşında oğlum var onun için yapılan harcamalar dışında pek özel masrafımız da olmaz. Siz ev ekonomisi için neler yapıyorsunuz? Çok istiyorum belli bir miktar harcayıp birazda birikim yapabilmeyi ama her ay sonu aynı sonuç
Yaşadığın şehir çok önemli sebze fiyatları bile şehirden şehire değişiyor mesela sebze alışverişini pazardan yap daha uygun marketten ben yazın 600 TL harcıyorum mutfağa birseyimiz de eksik kalmaz ama bebiş yok şimdilik o olunca bende yetistiremem bide mecbur yetiştirmek zorundayim borçlarımız var baklagili toplu alıyorum mesela 60 pazara harcıyorum 80 TL markete gidiyor her hafta durum bu hayat zor butcelendirme yapmanız lazım dışarı çıktığınızda çok kolay para gidiyor maalesef herşey pahalı 7 yaşında ki çocuğun kıyafeti oyuncağı baya para tutarmerhaba arkadaşlarım hepinize iyi geceler
Uzun zamandır içinden çıkamadığım bir konuda yardımınıZı rica ediyorum
Eşim iyi bir şirkette iyi bir mevki sahibi Allaha şükür iyide maaşı var. Her ay maaşını alır kira, faturalar, krediler vs gibi ödemeleri yapar kalanına hiç dokunmadan evin ihtiyaçları için bana getirir. Sadece mutfak ihtiyaçları için...
Yalnız ben ne yapsam ayın sonunu getiremiyorum extra harcamam yok, yani aşırı savruk bir insan değilim.7 yaşında oğlum var onun için yapılan harcamalar dışında pek özel masrafımız da olmaz. Siz ev ekonomisi için neler yapıyorsunuz? Çok istiyorum belli bir miktar harcayıp birazda birikim yapabilmeyi ama her ay sonu aynı sonuç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?