• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev ekonomisi...

Öncelikle et için mahalle kasabınızdan aylık belli bir bütçe ile et ve tavuk ihtiyaçlarınızı alacaksınız buzluğa koyacaksınız.

Onun dışında bimden bakliyat, salça, yağ, un, peynir gibi öte beri ihtiyaçlarınızı da alın. Kalitelş olan ürünlerinden yani... Mesela orada mısır gevreği çok lezzetli 4 lira, başka marketten alsam 10 lira.. Alışveriş için kalan orada olmayan ama sevdiğiniz markaları da etrafınızdaki marketlerden alın. Her markette belli ürünlerin daha uygun olduğunu bilirsiniz. Hepsini aynı yerden almayın ama bence asıl sorun semt pazarından 100 TL ile çıkmak.

Pazara gittiğinizde ne alacağınıza dair bir liste olsun, önce her yerini gezin. Kalite fiyat ve alacağınız tezgahı seçin 30-50 TL yine almaz bile 3 kişilik ailenin haftalık pazar masrafı.
Büyükşehirde yaşıyorum ama büyük avm marketlerine olabildiğince gitmiyorum. Etrafımdaki küçük marketleri tercih ediyorum.

Ben çok kızıyorum etsiz sofraya oturmayana, etsiz yemeğe çerez gibi bakana

Bol sulu yap yemeği, çatalıyla ekmeği ıslatıp yesin

40 liraya 4 günlük sebze yemeği çıkar

Tasarruf değil, damak tadı artık ya

Yaz kış durmadan et mi yenilir?

Ama ekmekle beslenmek sağlıksız

Ekmekten glütenden uzak durmak gerekiyor

Ekmeği yemeğin şutuna bansın yesin dersek obez ailelerimiz olur

Bisiklete binin spor yapın vs kampanyaları var ya esasen yanlış beslendiğimiz gerçeğini örtmeye çalışıyor

Bir de mesela patlıcan

Patlıcan ile etsiz yapılacak ana yemek aklıma gelmedi türlü olur da o da yanına başka sebzeler pilav vs ister

Patlıcanı severim közler salata vs yaparım yanına da etli birşeyler

Ekmek makarna pilav olmadan bol ayran yoğurt ya da öyle tüketirim

Et olmazsa bol karbonhidrat alınır

Semt pazarından sebze meyve
M....stan et süt peynir yumurta temizlik malzemesi vs ihtiyaçlarımı alırım
marketinizi değiştirin ilk olarak çünkü çok pahalı ürünler hele temizlik malzemeleiri şampuan vs indirimde bile diğer marketlerden pahalı oluyor
kıyasladım bikaç kere o yüzden
mesela bi kere şampuan alacaktım orada baktım 14,90
watsonsda indirim vardı aynı şampuan 8,90a geldi
bu tarz şeylerde toplu alım yapabilirsiniz

Öncelikle et için mahalle kasabınızdan aylık belli bir bütçe ile et ve tavuk ihtiyaçlarınızı alacaksınız buzluğa koyacaksınız.

Onun dışında bimden bakliyat, salça, yağ, un, peynir gibi öte beri ihtiyaçlarınızı da alın. Kalitelş olan ürünlerinden yani... Mesela orada mısır gevreği çok lezzetli 4 lira, başka marketten alsam 10 lira.. Alışveriş için kalan orada olmayan ama sevdiğiniz markaları da etrafınızdaki marketlerden alın. Her markette belli ürünlerin daha uygun olduğunu bilirsiniz. Hepsini aynı yerden almayın ama bence asıl sorun semt pazarından 100 TL ile çıkmak.

Pazara gittiğinizde ne alacağınıza dair bir liste olsun, önce her yerini gezin. Kalite fiyat ve alacağınız tezgahı seçin 30-50 TL yine almaz bile 3 kişilik ailenin haftalık pazar masrafı.
Büyükşehirde yaşıyorum ama büyük avm marketlerine olabildiğince gitmiyorum. Etrafımdaki küçük marketleri tercih ediyorum.

Zeyno ne yaptın 3 kişi 30-50 ile pazar mı

Dün pazarla ben gitmedim ama alınan ortada patlıcan 2 tl biber 2,5 domates 2,5 ya da 1,5

Meyve incir 8-6 şeftali 4-6 erik 2 vs vs

Yeşillik tezgahına 20 tl veriyoruz

Bu aldıklarımız da haftası gelmeden bitiyor

Kuru soğan bile 3 kilo 5

Bir de daha lezzetli olsa da daha sağlıklı mı onu düşünmek lazım

Bir çok Fason marka ihracat artıklarını piyasaya sürüyor ya da üç kalitenin en kalitesiz halini

Dün pazarla ben gitmedim ama alınan ortada patlıcan 2 tl biber 2,5 domates 2,5 ya da 1,5

Kuru soğan bile 3 kilo 5

Bir çok Fason marka ihracat artıklarını piyasaya sürüyor ya da üç kalitenin en kalitesiz halini

Bilmiyorum ki ya bizim buranın semt pazarları mı ucuz ki :) yerli üreticiden alıyoruz genelde ama 6 kişi için 70 TL ile çıkıyorum allah var çok iştahlı bir aile de değiliz ama :)

Ayda 2500 sizin elinize kalıyor arttiramiyorum ne yapabilirim diyorsunuz değil mi yanlış anlamadım ?

2500 TL Yi alır almaz ilk iş bı çeyrek altın alın geri kalanıyla da toplu bı alışveriş yapın ... Yada 2 ye bölüp 2 haftada bir yapin

Açıkçası Bİmden hiçbirşey almıyorum.
Bende insülin direnci, oğlumda ve eşimde alerjik astım var. Gıdamıza dikkat ediyorum. Oğluma çok ilaç içirdiğim için sağlıklı besleyerek ilacın yan etkilerini azaltırım diye düşünüyorum

Bence yanlış yoldasınız. İnsülin direnci hariç bahsettiğiniz astımı yiyeceklerle iyileştiremezsiniz.
Tavuk tüketimini minimuma indirin. ( Eğer hormonsuz köy tavuğu bulabiliyorsanız istediğiniz kadar yiyin ama bulamıyorsanız haftada 1 den fazla tüketmeyin)
Et, Balık, Deniz ürünlerini Migrostan değil güvenilir kasaptan ve balık pazarından alın çok daha ucuz olacaktır.
Sizin oğlunuz için asıl dikkat etmeniz gereken konu allerjenler, yani deterjanlar. Migrostan aldıklarınızın hepsi kimyasal. Kıyafetlerini, yastığını yorganını yıkadığınız şeyler kimyasal olduğu için, ne kadar durulansada üzerinde kalıyor. Alerjisi olan insanın alerjisini daha çok tetikleyebilir. Ancak alerjik astımın genel alerjeni tozdur. Tozla da çok fazla baş etmek mümkün değildir. Çünkü evi temizleseniz bile dışarısı malum. Detarjanlarınızı organik olanlara çevirin. Çok fazla maliyet farkı olacağını sanmıyorum. Network Marketing tarzı çalışan bir kuruluşa geçebilirsiniz, emin olun migros fiyatlarına göre farkı olmaz çünkü, detarjanları daha kaliteli olduğu için daha uzun gidiyor. Az miktarı daha çok temizliyor. Ben özellikle Genel temizlik sıvısı ve banyo wcden çok memnunum. Çamaşır deterjanıda gayet iyi.

Market alışverişi konusunda, Migrosta 60 lira ve üzerine bazı ürünler çok indirimli oluyor. Onları takip edin. Bir de özellikle kağıt havlu, tuvalet kağıdı gibi ürünler Migrosta extra zamlı. Başka markette 20 tlye satılan ürünün Migrosta 32 tl olduğunu gördü bu gözler. Market alışverişini indirmenin tek yolu 3-4 marketi sürekli gezip nerede ne daha ucuz bilmek. Peynir konusunda ben Yörüksütü kullanıyorum çünkü bizim orda mağazası var direk kendileri satış yapıyor bir sürü çeşiti var ve daha uygun oluyor. Sizin orada da o tarz marketler varsa deneyip bakın.

Ayrıca büyük olan, toplu olan daha ucuzdur kısmı Migros için geçerli değil. Yani en azından her zaman geçerli değil. 6lı havlu peçete 10 lira iken aynı markanın 3 lüsü 4 lira olabiliyor. Poşet Çayın 50lisi 9 tl iken 100lüsü 21 tl olabiliyor. Yani her şeyi alırken tek tek Litre/kg/tane başına fiyat hesaplamak lazım ki bu da uğraştırıcı.

Biz 7500 tl ile iki kişi geçinmeyi beceremiyoruz
O yüzden tutumlu olanlara çok imreniyorum

Bimden falan almıyoruz artık
Et peynir çok tüketiyoruz
Haliyle yemeğe çok para gidiyor
Ama proteinden zengin karbonhidrattan fakir beslenmek lazım
Salam sosis zararlı diye fermente sucuk ve pastırma alıyoruz
Ee bunlar dünyanın parası
Gerçek Köy yumurtası alıyoruz tanesi 1 tl ayda 30 tane alıyoruz
Peyniri bilmemkaç ay olgunlaştırılmış ezine koyun peyniri alıyoruz kilosu 30 tl e ayda 2 kilo yeniyordur

Bunlardan nasıl kısıcam ki
Et zaten çok pahalı
Tavuk ve işlenmiş gıda da yemiyoruz
Böyle olunca tabi aşırı para gidiyor yemeğe

2500 tl normal şartlar altında zar zor yeter zaten,ben olsam bende yetmiyor derim. Markete gir çık hiçbişey alma 100 tl uçtu zaten. Eti,sebzesi,kıyafeti,dışarda harcaması.. 2500tl yetmez yetmez..

Valla bizde 15ine kadar 100lira kaldı oda gidecek işte elimde hiç para kalmadı ücretsiz izine ayrıldım napalim

Yazdığınız Migros ise en başta yapıyorsunuz hatayı .migros genel olarak cok pahalı bir market

Bence de
Ankarada city gross metro gibi toptan fiytına perakende satan yerler var
Başka yerlerde de vardır sanırım

Biz de önceden migrostan alıyoduk
Oradan aldıklarımızın aynılarını dediğim marketten aldığımızda ciddi bir oranda fiyatın düştüğünü gördük
Aynı markalar olmasına rağmen

Kuru soğan bile 3 kilo 5

Bu birazda yaşanılan şehirle alakalı diye düşünüyorum bir süredir istanbuldaydım şimdi memlekte geldim tatil vs amaçlı gerçekten istanbul çok pahalı mesela annemle pazara gittik şeftali-patlıcan-salatalık vs 1 tl domates bursa domatesi 75 kuruş,biber yeşil 1 tl kabak türüne göre 50 kuruş 1 tl arası yaşanılan şehir bile fark ediyor burada da bamya pahalı mesela sanırım her yerde pahalı o.

bende aynı sizin gibi olmasa da market alışverişimi aylık yaparım çay, şeker, makarna, bakliyat, temizlik malzemesi vb ürünleri ayda 1 defa toplu alırım. Geri kalan ihtiyaçları sebze, meyve, kahvaltı vb haftalık alırım.
Yani göründüğü kadar parayı yönetemiyor değilim aslında indirimleri takip ederim, çok indirimde bulduklarımı fazla alırım mesela.
Temizlik malzemesi,çay,şeker bakliyat bunların en büyük boyunu alın mesela bulgurun 5 kg en azından her ay almazsın toptantı vs varsa oralarada bakabilirsiniz.

Bende öyleyim. Yetiremiyorum ama cidden çok harcıyorum ben. Bu ay birikim yapmaya çalışacağım bakalım ne çıkacak. Ay başında çeyrek aldım. Ayın ortasına gelmeden para bitti sayılır. :(

bir mutfağa bu kadar para gitmez bence. diyelim evde buzdolabi bozuldu bu paranın içinden mi harcıyorsunuz ekstra başka yerden mi? yada arabanıza ceza geldi diyelim bu 2500 den mi. bunun gibi harcamalar varsa normal yok sadece marketse korkunç bir rakam.üstelik benim gibi boğazına düşkün biri için bile.

Bana göre de harcanan tutar fazla geldi
Biz o paraya kira kredi daha bir sürü ödeme yapıyoruz Allahtan et ihtiyacımızı k.pederim karşılıyor yoksa cocuğun bezi maması mutfak harcaması anca yetiyor bim, a101 tarzı marketlerden indirimde olan deterjan vs alıyorum genelde internetten alırım tablet, toz deterjan toplu almak karlı oluyor
Migrosa bizde gidiyoruz ama indirimli ürünler alırız aylık ihtiyaçları alsak battık demektir bez ve ıslak mendil alıyoruz ordan bazen
Metro market gibi tespo var bazen ordan alıyoruz bişiler bir şekilde değirmeni döndürüyoruz :)) çok şükür

merhaba arkadaşlarım hepinize iyi geceler
Uzun zamandır içinden çıkamadığım bir konuda yardımınıZı rica ediyorum
Eşim iyi bir şirkette iyi bir mevki sahibi Allaha şükür iyide maaşı var. Her ay maaşını alır kira, faturalar, krediler vs gibi ödemeleri yapar kalanına hiç dokunmadan evin ihtiyaçları için bana getirir. Sadece mutfak ihtiyaçları için...
Yalnız ben ne yapsam ayın sonunu getiremiyorum extra harcamam yok, yani aşırı savruk bir insan değilim.7 yaşında oğlum var onun için yapılan harcamalar dışında pek özel masrafımız da olmaz. Siz ev ekonomisi için neler yapıyorsunuz? Çok istiyorum belli bir miktar harcayıp birazda birikim yapabilmeyi ama her ay sonu aynı sonuç
Valla sziin evde bereket yokmus arkadsim..
O kadr para ve hala yetmemesi...
Mesela benim 5 liram bile olsa baska param olmasada sadaka veririrm genelde..
Ben 5 tl veriyorsam eger Allah bana 50 tl verir inanc meselesi tabi..
Ama ben ne zamn para versem bana daha cok para gelir artar param..
Ama dilencilere vermem..
Belli basli yerler vardir oralara veririm mesela kuarn talebelerine vesair..
Arakanda var bi arada..
Ama ben her1kesin oraya parayi ulastirdigina inanmiyorum..
Bir dernek var bildigim sadece ona veririm..

Back
X