Garip bir evlilik

Artık düzeleceğim diye de bır emarenız yok.
Bedellı askerlik çıkardınız şimdi de.

Anladığım kadarıyla zaten tavsiyeye ihtiyacı olan biri değilsiniz,zaten akıllısınız.Ama çoğu kadının yaptığı gibi siz de eşinize fazlasıyla anlayışlı olup kendinizi yakmışsınız.Eminim ilerleyen süreçte de ne yapacağınızı iyi biliyorsunuzdur.Sadece dinleyene ve teselli edene ihtiyacınız var.Umarım bu süreci kolaylıkla atlatırsınız.Eminim kısa sürede çok güzel toparlarsınız.Bu hikayede en sevindiğim kısım bir çocuğunuzun olmaması.Açıkcası korkarak okudum acaba dedim.Çocuk yokken daha kolay hallediliyor böyle meseleler.3yılınıza geçmiş olsun ama yine de erken ayıkmışsınız bu üç yıl size çok yıllar kazandırır umarım🌸

Hiç pişman olmayın.Unutmayın olanda da bir hayır var olmayanda da.Bu kadar büyük çaplı değil ama benzer bir şey yaşadık eşimle.Ben evlenmeden önce hiç maddi darlık yaşamadım.Ama evlendik ve çok zor bir zamanda,yani kıt kanaat geçindiğimiz benim yetmediği için aşırı bunaldığım her şeyden kıstığım bir zaman da coin için kredi çekip o krediyle de bir bok becerememiş ve benden gizli yapmış bunu.Yeni doğum yapmışım kıyafetlerim olmuyor alamıyorum, dışarı çıkamıyorum, bebek alerjik ihtiyaçları var benim var ihtiyaçlarım böyle yani geberdiğim bir zamandı. Duyunca çok pişman oldum evlendiğime, o an nefret ettim,boşanmak istedim,beni tutan tek şey yeni doğum yapmıştım kızımdı.Hatta bir süre eşime bu kadar dar bir zamanda bu aptallığı nasıl yapar diye saygı bile duyamamıştım.Kimseye anlatamadım günlerce ağladım.Eşim çok iyi bir insan gerçekten Ama her insan hata yapabiliyor.Elim bazında söylüyorum asıl amacı para kazanıp bizi rahat ettirmekti ama kolay para diye bir şey yok. Böyle dar ve sıkıntılı bir süreçten biz yardım alarak çıktık.Ve şu an ilişkimiz evliliğimiz daha farklı.Yardım almasak muhtemelen ya hala aşamamış ve mutsuz olurduk yada eşim gözümde beceriksiz olduğu için hala nefret ederdim ben ve boşanırdım.
Bence eşinizle konuşun ve yardım alın.Yoksa geçmiş gözünüzde büyüyerek sizi gün geçtikçe daha çok rahatsız ve mutsuz edicek.
Emin olun çift terapisinin çok etkisi ve farkı oluyor.Biz sadece bu kötü gözüken olay vesilesiyle karşılıklı çok şeyi aştık ve evliliğimiz güzelleşti umarım siz de aşarsınız.❤️

Vala erkeğin tüm masrafı çatır çatır karşılaması en güzeli. Sırf erkek diye vs. düşünmeyecektin. Yapacak tabii. Sonra evlendikten sonra ne de olsa her şeyi yapıyorsun diye bindirmiş de bindirmiş. Evlendikten sonra gidişata göre ne yapmak istiyorsan yapacaktın.
Çalışan bir kadın olarak gelin çiçeği için bile nişanlımın bana para göndermesini bekledim. Ben seçtim o aldı. Öyle olmalı. Çünkü o yapmalı. Haa evlendik. Şimdi gerekli yerde destek oluyorum.

Kadınlar küheylan gibi her şeyi üstlenince değer falan görmüyor. Pestil gibi eziliyor.

Kocan iflah olmaz. Aferdersin ama eşek olduğu sürece daha çok sırtına semer vuran olur. Siz bu adama hiç sorumluluk yükselememişsiniz ki. Ne derse tamam demişsiniz.

Önemli olan çok para kazanmak değil. Parayı yönetebilmek. Kocanda para yönetme durumu sıfır. Bu iş boşanmaya gider. Ama anladığım kadarıyla boşanmaktan da korkuyorsunuz. Çekilecek biri değil. Ayrıca yüzsüz biri.

Ben bazı şeylerin değişeceğine inanmıyorum. Mesela maddi konularda bu kadar cesur kararlar alan biri mutlaka yine yapar.
Seviyorsunuz anlıyorum ama şimdi çocuksuz olduğunuz için toparlamışsınız.
İleride bu adamdan çocuk yapsanız çocuğun varını yoğunu yiyecek. Çocuğa verdiği maddi kayıp daha kötü etkileyecek.
İleride anne olmak istiyorsanız bu adamla o olmaz. Ya anne olmak isterim diyip ayrılmanız lazım bana göre yada çocuksuz bu adama bir şans vermeniz lazım.
Ama hep bir diken üstünde olacaksınız. Borsaya girdi mi ne yaptı diye.
Ev alsanız evi de yer mi diyeceksiniz.
Bilmiyorum ama değer mi cidden böyle bi hayata

insanlar 45 yaşındada anne olabiliyor. az biraz toparlan boşanmayı düşün derim. Kafanı bir süre dinledikten sonra karşına seveceğin, sevileceğin el üstünde tutulacağın biri çıkacaktır. O insanla yuvanı kurup aile olur çocukta yaparsın.
Eşinin düzeleceğine ben inanmıyorum çünkü 3 koca sene buna alışmış rahatı benimsemiş eve biraz harcasa bile senin hayalindekini ya da normal olanı sağlamayacaktır.

Kredi işine girmeniz en başta büyük bir yanlış adamı baştan böyle alıştırdın en azından herkes seni görüpte böyle bir yola girmez Umarım sizde mutlu,huzurlu bir yerde olursunuz hep fedakar olmamak lazım ve sizinde evde sözünüzün geçmesi lazım !

bu ne ya amip gıbı yapışmış sırtınıza , size fazlasından çok zararı var cıdden geçinelim diye katlanmışsınız çoğu şeye kaç yaşındasınız bilmiyorum ömrünüzün ipinden tutmazsanız sıkı kaçar gıder ip. Bırak bence ben herkese ayrıl vs demem kimsenın hakkına da gırmek istemem ama bunun bi sonu yok

burda sorun borsa değil bence, eşinizin kendi borsa hesabı var ve bu onun, altını çiziyorum onun, siz tüm maaşınızı eve verip, borçlar ödeyip onun olana dokunmadan geçinmeye çalışıyorsunuz, kendi maaşını o borsaya veriyor, kartını kapatıyor siz yük çekiyosunuz, çorap almak lüks, çanta almadan geçen 3 sene, fazla ödün değilmi sizce? düğün masrafına bişe demem ortak mutluluk arıyorsunuz, borçsuz başlamak istiyosunuz vb. geçerli olabilir.

Bırak gitsin askere yaaa, görsün dünya kaç bucak. Az aklı başına gelir belki. Sen o bedelli parasını biriktirsin diye alan açarken o yeni borsalara da alan açabilir. Ona alan açmak halâ onun arkasında olduğun anlamına geliyor.
Buraya yazdıkça biraz rahatladım hanımlar benim bunları anlatabileceğim kimse yok malesef. Aklımda sürekli dönüp duruyor yaşadıklarım. Muazzam bir hayatım olabilirdi.. kendi ellerimle mahvettim her şeyi. Aptallık ettim. Kocama hayatımın iplerini bıraktım. Yaptığım fedakarlıklar da karşılık bulmadı tabi.
İnsanın en önemli ihtiyaçlarından biri güven duygusu. Ben evliliğimde kendimi güvende hissedemiyorum.. ben evliliğim için ilk günden beri çabalıyorum/konforumuzu arttırmak için emek/mesai ve para harcıyorum/kendimden fedakarlık ediyorum ama karşımda bunu yapan biri yok.. bir sıkıntım olsa ailemden para isterim mesela kocamdan isteyemem.. çalışmasam bir sebepten eşim geçimimi temin edemez zira ben çalışırken dahi yokluk içindeydim..
Sürekli düşün/geçmişe ağla/eşimden hıncımı al/laf sok döngüsü içinde geçiyor günlerim.
Ama dedim ya odağımı değiştirdim eşim maddi anlamda tek başına artık.. ben keyfime birikimime bakıyorum, eşimin de maddi anlamda bi şeyler yapmasını/benim için benim mutluluğum için bir şeuler yapmasını bekliyorum..
Malesef ki eşimi sevdiğim için boşanma düşüncem yok. Ve o kadar kıçını topladım o kadar her şeyim gitti ki boşanırsam her şey boşuna olacakmış gibi geliyor.. verdiklerimin karşılığını görmeyi bekliyorum.. belki göremem, belki eşim yine batar bilemiyorum zaman gösterecek.. ben kendimden mesulum kendimi koruyup eşimde düzelme olmazsa yoluma bakmam gerekecek.. kendimi de düşünmeliyim zira benim de başka bir hayatım yok..

Uzun zamandır eve almayı isteyip almadım şeyleri aldım online alışveriş yaptım… kendime çanta, kaban, bot vs. Ama çok körelmişim keşke alışveriş konusunda bana tavsiye verseniz:)

eşim ocak sonu için yurtdışı tatili organize etti.. salak ben tabi eşim uçak biletlerini alınca otel ödemesini yapayım dedim:) kendisi almak istedi kabul etmedim..

eve kahve makinesi alacaktım eşim ben alayım dedi yine salak ben yok dedim ben alayım, sen para biriktir, hiçbir bahanen kalmasın istiyorum, bakalım büyük kalemleri benim de üstlenmeme rağmen hala paran olacak mı/olmayacak mı merak ediyorum…

Maddi ortaklığım yok eşimle, benim param benim param.. ama tüm harcamaları ona yaptırsam elinde para da kalmaz.. ben kenarda üç beş kuruşu olsun güçlensin istiyprum ekonomik anlamda..

Ben evliliğimde kendimi güvende hissedemiyorum..
ben evliliğim eşimin de maddi anlamda bi şeyler yapmasını/benim için benim mutluluğum için bir şeuler yapmasını bekliyorum..
Malesef ki eşimi sevdiğim için boşanma düşüncem yok.
Lütfen bu süreci ve toparlanmayı en kısa sürede görmeye çalışın. Eşinize olan sevginiz hala bir şeyler görmeyi umuyor. Üzülerek ve anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla eşiniz evlenmeden önce bile sorumsuzmuş ki ben böyle bir insanın düzelebileceğini hiç sanmıyorum. Sizin yerinizde olsaydım boşanmayı ilk etapta düşünmesemde ayrılığı düşünürdüm… kaybetme korkusu belki kendine getirir ve yaptığı şeyin sizi kaybettireceğini düşündürür… tabi o da belki… bir tane hayatınız var onu da belki ilerde hayatınızda olmayacak birine feda etmeyin. Aklı başında ama eşine karşı sevgisinden eli kolu bağlı bir kadın görüyorum. Dilerim buraya yüklerimden kurtuldum ve hayatımı yaşamaya başladım diye güncelleme yaparsınız.

Bırak gitsin askere yaaa, görsün dünya kaç bucak. Az aklı başına gelir belki. Sen o bedelli parasını biriktirsin diye alan açarken o yeni borsalara da alan açabilir. Ona alan açmak halâ onun arkasında olduğun anlamına geliyor.
Bedelli askerlik ücreti 2 aylık maaşı.. normal askere giderse askerlik süresince maaş alamaz, teğmen vs olsa(tam adı bu mu bilmiyorum) şuanki maaşından az maaş verirler.. bedelli askerlik maddi olarak daha karlı yani onun konforu açısından tercih etmiyorum..
Haklısınız beni ilgilendirmez 50 tane bedelli askerlik parası yedi.. kendi düşünseymiş.. ben evlenirken borcum yoktu 1 lira bile..

Lütfen bu süreci ve toparlanmayı en kısa sürede görmeye çalışın. Eşinize olan sevginiz hala bir şeyler görmeyi umuyor. Üzülerek ve anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla eşiniz evlenmeden önce bile sorumsuzmuş ki ben böyle bir insanın düzelebileceğini hiç sanmıyorum. Sizin yerinizde olsaydım boşanmayı ilk etapta düşünmesemde ayrılığı düşünürdüm… kaybetme korkusu belki kendine getirir ve yaptığı şeyin sizi kaybettireceğini düşündürür… tabi o da belki… bir tane hayatınız var onu da belki ilerde hayatınızda olmayacak birine feda etmeyin. Aklı başında ama eşine karşı sevgisinden eli kolu bağlı bir kadın görüyorum. Dilerim buraya yüklerimden kurtuldum ve hayatımı yaşamaya başladım diye güncelleme yaparsınız.
İşte diyorum ya evliliğimde beni tutan tek şey sevgi… ama işte bu sıkıntılar bizim evliliğimizi yıprattı.. ben her gün ağlayıp zırlıyorum, mutsuzum, hayatıma dair mutlu olduğım hiçbir şey yok.. eşime de yansıtıyorum haliyle.. cinsellik bile içimden gelmiyor ben hayvan değilim ki mutlu değilken insan sevişmek gelmez aklına…
Sevdiğim için hep şans tanıdım ama bu son işte.. tabi bunca yaşanmışlığa rağmen evliliğimiz iflah olur mu onu da bilmiyorum.. göremiyorsam gözlerimi aç allahım hayırlısını seçeyim kendim için

Uzun zamandır eve almayı isteyip almadım şeyleri aldım online alışveriş yaptım… kendime çanta, kaban, bot vs. Ama çok körelmişim keşke alışveriş konusunda bana tavsiye verseniz:)

eşim ocak sonu için yurtdışı tatili organize etti.. salak ben tabi eşim uçak biletlerini alınca otel ödemesini yapayım dedim:) kendisi almak istedi kabul etmedim..

eve kahve makinesi alacaktım eşim ben alayım dedi yine salak ben yok dedim ben alayım, sen para biriktir, hiçbir bahanen kalmasın istiyorum, bakalım büyük kalemleri benim de üstlenmeme rağmen hala paran olacak mı/olmayacak mı merak ediyorum…

Maddi ortaklığım yok eşimle, benim param benim param.. ama tüm harcamaları ona yaptırsam elinde para da kalmaz.. ben kenarda üç beş kuruşu olsun güçlensin istiyprum ekonomik anlamda..
Umarım bu harcamalarınız buraya konuyu açmadan önce yaptıklarınızdır. Zira yeniyse siz hala aynı yolda olmaya devam ediyorsunuz demektir. Eşinizi hala maddi olarak güçlendirmeye çalışıyorsunuz. İyi de bunu kendi yapacak mı diye beklemeniz gerekirdi. Büyük kalem harcamaları üstlenmek açıkçası akıllıca olmamış. Benim size son yorumum bu olsun. Sağlıcakla kalın🙏🏻

Yahu kizim sen salak misin artik cildirttin milleti burda sana ne akillar verildi, adam da alayim demis zaten nedne kabul etmedin neden? Bir psikiyatri doktoruna gorunup tedavi olmalisin bu kadar aptal olmak normal degil!!!

Yahu kizim sen salak misin artik cildirttin milleti burda sana ne akillar verildi, adam da alayim demis zaten nedne kabul etmedin neden? Bir psikiyatri doktoruna gorunup tedavi olmalisin bu kadar aptal olmak normal degil!!!
Ay yorma parmaklarını gerçekten değmez. Milleti delirtir sonra niye delirdin der.

evet aptallık belki ama benim amacım eşimin yediği paraların hıncını almak/eve bu süre zarfında katkıda bulunmamak/eşimden bu paraları tahsil etmek değil..
Ben hatalarından ders almış bir eş istiyorum.. önümüze bakalım, harcamaları “ortak” yapalım, ve kendi iradesiyle para biriktirsin istiyorum..
Kurmalı bir robot istemiyorum, iradesiyle ders alsın, beni mutlu etsin, önümüze bakalım istiyorum..
Bütün yükümü ona verdiğim bir evlilik benim tabiatıma uygum değil. Ben eşimden düzelme emaresi görmek istiyorum…
Tüm masrafları ona yüklesem cebinde 1 lira kalmaz, birikim bende olur o da der her şeyi ben harcadom ondan biriktiremedim..
Bahanesi kalmasın bu ona verdiğim son şans.. belki yine param gidecek, belki yine para biriktiremeyecek, tüm yük yine bana kalacak ama ben tüm görevlerimi yaptığımın bilinci ve huzuruyla yoluma devam edeceğim..

Arkadaşlar evet ben eşime kin ve öfke doluyum ama ben kinimi hıncımı çıkarmak için onu ekonomik acziyete sokup bana muhtaç olmasını sağlayarak tatmin olamam bu evliliği sürdüreceksem bunun bana bir yararı da olmaz.

10 birim maaşı olan bir adam, 5 birimini krediye verecekse 1 sene daha, kalan 5 birimle evim bütün harcamalarıno karşılayıp benim lüksümü sağlayıp kenara para atamaz..

Bir ay yapsa ikinci ay patlar yine ekonomik açıdan güçlü taraf ben olurum… mantıklı da olmak lazım..

Eşime maaşını direkt bana ver desem verir ama bu beni rahatlatmaz ben zorla yapılan şeylerden keyif almıyorum.

Harcamaları ortak yapalım, hayatımızı yaşayalım ve gün sonunda tasarruf edebildiğimiz kadar edelim diyorum irademizle.. eşim bu iradeyi gösterecek mi görmek istiyorum ben esasen..

Zorla elinden parasını aldığım biriyle evliliğe devam etmektense, dersini almadığını/iradeli olmadığını tecrübe ettiğim biriyle yollarımı ayırmayo tercih edeceğim..ve eşimin dersini almasını ümit edeceğim.. belki yanılırım/belki yanılmam xaman gösterecek:

Buraya yazdıkça biraz rahatladım hanımlar benim bunları anlatabileceğim kimse yok malesef. Aklımda sürekli dönüp duruyor yaşadıklarım. Muazzam bir hayatım olabilirdi.. kendi ellerimle mahvettim her şeyi. Aptallık ettim. Kocama hayatımın iplerini bıraktım. Yaptığım fedakarlıklar da karşılık bulmadı tabi.
İnsanın en önemli ihtiyaçlarından biri güven duygusu. Ben evliliğimde kendimi güvende hissedemiyorum.. ben evliliğim için ilk günden beri çabalıyorum/konforumuzu arttırmak için emek/mesai ve para harcıyorum/kendimden fedakarlık ediyorum ama karşımda bunu yapan biri yok.. bir sıkıntım olsa ailemden para isterim mesela kocamdan isteyemem.. çalışmasam bir sebepten eşim geçimimi temin edemez zira ben çalışırken dahi yokluk içindeydim..
Sürekli düşün/geçmişe ağla/eşimden hıncımı al/laf sok döngüsü içinde geçiyor günlerim.
Ama dedim ya odağımı değiştirdim eşim maddi anlamda tek başına artık.. ben keyfime birikimime bakıyorum, eşimin de maddi anlamda bi şeyler yapmasını/benim için benim mutluluğum için bir şeuler yapmasını bekliyorum..
Malesef ki eşimi sevdiğim için boşanma düşüncem yok. Ve o kadar kıçını topladım o kadar her şeyim gitti ki boşanırsam her şey boşuna olacakmış gibi geliyor.. verdiklerimin karşılığını görmeyi bekliyorum.. belki göremem, belki eşim yine batar bilemiyorum zaman gösterecek.. ben kendimden mesulum kendimi koruyup eşimde düzelme olmazsa yoluma bakmam gerekecek.. kendimi de düşünmeliyim zira benim de başka bir hayatım yok..

İşte diyorum ya evliliğimde beni tutan tek şey sevgi… ama işte bu sıkıntılar bizim evliliğimizi yıprattı.. ben her gün ağlayıp zırlıyorum, mutsuzum, hayatıma dair mutlu olduğım hiçbir şey yok.. eşime de yansıtıyorum haliyle.. cinsellik bile içimden gelmiyor ben hayvan değilim ki mutlu değilken insan sevişmek gelmez aklına…
Sevdiğim için hep şans tanıdım ama bu son işte.. tabi bunca yaşanmışlığa rağmen evliliğimiz iflah olur mu onu da bilmiyorum.. göremiyorsam gözlerimi aç allahım hayırlısını seçeyim kendim için
Seni çok iyi anladım ben ama sürekli yaşananları başa kakarak bu evliliğe devam edemezsin. İçindeki öfkeyi bir kenara koyup normalleşmen lazım. Maddi ayrılığı anlarım ama sürekli aynı şeyleri söyleyerek işkence edersen bu evlilik olmaz, seni de mutlu etmez. Sabredip süreci görmek istiyorsan terapi alarak bu öfkeden kurtulmalısın.

Böyle şeyler iş anlaşması gibi olmalı, şartlar belirlenmeli ve yola devam edilmeli. Dönüp dönüp 'sen bunu yaptığın için şimdi böyle bak ona göre haaaaa 😡' diye ensesinde boza pişirmeye devam edemezsiniz. Öyle yapacaksanız direk boşanın.

Tqnıştığımızda eşimin ayrıldığı nişanlısından dolayı ciddi borçları vardı. Kredi çektik, evlenirken düğün takılarımızı bile kredi çekerek kendimiz aldık, yıllarca çok ciddi maddi zorluklar yaşadık. Benim birikimim yoktu ama öğrenim kredisi ödemesi dışında borcum da yoktu. Yani yaşadığımız zorluğun temel sebebi oydu ama ben bunu hiç dile getirmedim, çok şükür güvenimi de boşa çıkarmadı ama güncel kolay para yollarına da kapılmadı çok şükür.

Bir dönem küçük paralarla kripto ve borsa da denedi. İyi para da kazandı borsadan ama düşüş başladığı anda kârdan zarar ederek çıktı borsadan. Sizin eşiniz spekülasyonlara kanmış ve vazgeçilemeyecek miktarlar koymuş ortaya, bu hatayı yapan tek adam eşiniz değil.

Oturup düşünün, işkence ederek maddi kaybınızı telafi ettireceğiniz adam eşiniz olmaktan çıkıp düşman olacak size, yeteri kadar laf soktuğunuzu düşünüyorum ben, burada durun artık ve çabasını izlemeye başlayın. Bunun için de terapiye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum

Seni çok iyi anladım ben ama sürekli yaşananları başa kakarak bu evliliğe devam edemezsin. İçindeki öfkeyi bir kenara koyup normalleşmen lazım. Maddi ayrılığı anlarım ama sürekli aynı şeyleri söyleyerek işkence edersen bu evlilik olmaz, seni de mutlu etmez. Sabredip süreci görmek istiyorsan terapi alarak bu öfkeden kurtulmalısın.

Böyle şeyler iş anlaşması gibi olmalı, şartlar belirlenmeli ve yola devam edilmeli. Dönüp dönüp 'sen bunu yaptığın için şimdi böyle bak ona göre haaaaa 😡' diye ensesinde boza pişirmeye devam edemezsiniz. Öyle yapacaksanız direk boşanın.

Tqnıştığımızda eşimin ayrıldığı nişanlısından dolayı ciddi borçları vardı. Kredi çektik, evlenirken düğün takılarımızı bile kredi çekerek kendimiz aldık, yıllarca çok ciddi maddi zorluklar yaşadık. Benim birikimim yoktu ama öğrenim kredisi ödemesi dışında borcum da yoktu. Yani yaşadığımız zorluğun temel sebebi oydu ama ben bunu hiç dile getirmedim, çok şükür güvenimi de boşa çıkarmadı ama güncel kolay para yollarına da kapılmadı çok şükür.

Bir dönem küçük paralarla kripto ve borsa da denedi. İyi para da kazandı borsadan ama düşüş başladığı anda kârdan zarar ederek çıktı borsadan. Sizin eşiniz spekülasyonlara kanmış ve vazgeçilemeyecek miktarlar koymuş ortaya, bu hatayı yapan tek adam eşiniz değil.

Oturup düşünün, işkence ederek maddi kaybınızı telafi ettireceğiniz adam eşiniz olmaktan çıkıp düşman olacak size, yeteri kadar laf soktuğunuzu düşünüyorum ben, burada durun artık ve çabasını izlemeye başlayın. Bunun için de terapiye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum
Evet aslında terapiye gidebilirim sürekli zihnimde dönüp duruyor ağlayı zırlıyorum eşime söyleniyorum bu da sağlıklı bir tavır değil.. zaman lazım..

çünkü kızın amacı eşinin tüm parasını harcatmak değil

eşi para yönetimini öğrensin istiyor
adamın parası kalmazsa neyi yönetecek?

burada herkesşey diye düşünüyor işte senin borcunu telafi etsin, altının alsın, bir an önce kapatsın

tamam da bu sırada yaşamaya devam edecekler. adam sadece altını alsa mesela eve yine bir katkısı olmayacak

zamanla olacak şeyler bunlar biraz parasını eve harcayacak, market alışveişi yapacak
biraz parasını şimdiye kadar yapmadığı gezme, üst-baş alışverişine harcayacak
birazıyla bedelliyi ödeyecek
birazıyla kızdan altığı altını araba parasını ödeyecek
diyeceksin ki bunlar kaç ayda/yılda olacak

adam (dediğim gibi bence hakim/savcı) merak etme maaşı 4-5 bin euro kadar da olabilir sınıfına göre :KK70: yani adamın maaşı 50 bin değil, olur. 10 yıl gerekmez.

en önemli şey
kadın boşanmak istemiyor.

boşanmayacaksa adamın para yönetip güven vermesi için ortam sunması onun için normal olan....değilse nereden bilecek ki adam değişti, dersini aldı?

X