Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

Ben de öyle yapacağım artık. Biraz daha fikir almalıyım sizden. Çünkü bebekten ötürü fazla vakit olmuyor. Nasıl oturtabilirim bu sistemi

Benim çocuğum yok ama çalışıyorum yani genelde vaktim dar
Sabahları erken kalkıyorum, yemekleri hafta sonu yapıp dolaba atıyorum, hafta içi sadece yanına pilav, salata yapıyorum
C.tesi günleri pazar için iki saat ayırıyorum, ayda bir de market alış verişi. Çok vaktim olmadığından market market gezmem ben, pazarda bile alış-verş yaptığım tezgahlar aynıdır, bu vakitten çok kazandırıyor. Kardeşimin 6 aylık bir bebeği var, onun bez ve mama alışverişini internetten yapıyoruz, o pek becerikli değil bu konularda onun yerine bir iki siteyi takip ediyorum, çok büyük tasarruf oluyor. Mama ve bezlerde fiyatlar çok göreceli
Bir de ödeme planı yaparım ben her ay, bir excel dosyası olarak tutarım nereye ne vereceğimi, o zaman iktisat daha iyi oluyor, farkında olmadan açılmıyorum.

Çoğu sözcüğünü bold yap, altını çiz, boyutunuda 16 falan yap :))
Ev ekonomisi ile ilgili yeni bir şeyler öğrenirim diye arada arada bakıyorum konuna ancak cidden bazen insanlara kendini ifade etmek çok zor oluyor. Bu sitenin böyle bir özelliği var, bir lafı cımbızlayıp üzerine 100 sayfa yazabilirler =)) sonra da konu dışı mesajdan ban gelir aa niye böyle oldu denir ,=)) ben anladım seni üzme kendini =)) Üstelik iş konusu göreceli, temizlik işini kendin görüş olarak gurur kırıcı bulsan da bu kişisel görüştür, benim de kimsenin de bunu eleştirme hakkı yoktur ki

Bu arada bence fikir alma amaçlı değil, fikir verme amaçlı yazmalısın konuma. En iyi fikirler senden çıktı. Keşke uygulayabilsem

avukat değil misiniz caydırırsınız miting grubumu endişe etmeyin!
:KK48:
Benim çözümlerim biraz yorucu, sürekli mutfağa vakit ayırmak gerekiyor ama onu da programladım artık =)) Tüketim çok hızlı, ne görsek hoşumuza gidiyor, bunun için alış-veriş listesi yapıyorum ve o listenin tek kalem bile dışına çıkmıyorum. Listeye alacağım şeyleri miktarları ile yazıyorum, markette bir sürü şeye gözüm kayıyor ama kendimi tutuyorum, liste yapmak da çok faydalı =))
yıllardır okurum yorumlarını makul insansın bilirim..konu bu hle nasıl geldi baştan sona okursan anlayabilirisn canım..kendisi yapmasın yap dediğimiz yok..herkes yapamaz diyor..kpss den atanamamış markette avm de..ülke bu şartlardayken bu şeklide konuşmak ne kadar doğru..aylık 1000 tl tutuyor pazarda 100 tl harcadım dedi..bende 35 tl karpuza vermem dedim..e şimdi yemeyeceğizde ne zaman yiyeceğiz diyor..konu açtın ne yazalım ne yazmamız ı istiyorsa onumu:)

Benim çocuğum yok ama çalışıyorum yani genelde vaktim dar
Sabahları erken kalkıyorum, yemekleri hafta sonu yapıp dolaba atıyorum, hafta içi sadece yanına pilav, salata yapıyorum
C.tesi günleri pazar için iki saat ayırıyorum, ayda bir de market alış verişi. Çok vaktim olmadığından market market gezmem ben, pazarda bile alış-verş yaptığım tezgahlar aynıdır, bu vakitten çok kazandırıyor. Kardeşimin 6 aylık bir bebeği var, onun bez ve mama alışverişini internetten yapıyoruz, o pek becerikli değil bu konularda onun yerine bir iki siteyi takip ediyorum, çok büyük tasarruf oluyor. Mama ve bezlerde fiyatlar çok göreceli
Bir de ödeme planı yaparım ben her ay, bir excel dosyası olarak tutarım nereye ne vereceğimi, o zaman iktisat daha iyi oluyor, farkında olmadan açılmıyorum.
şimdi burada temizliğe giden arkadaşlarda vardır konuyu onura gurura getirmemek gerek empati biraz

:KK48:

yıllardır okurum yorumlarını makul insansın bilirim..konu bu hle nasıl geldi baştan sona okursan anlayabilirisn canım..kendisi yapmasın yap dediğimiz yok..herkes yapamaz diyor..kpss den atanamamış markette avm de..ülke bu şartlardayken bu şeklide konuşmak ne kadar doğru..aylık 1000 tl tutuyor pazarda 100 tl harcadım dedi..bende 35 tl karpuza vermem dedim..e şimdi yemeyeceğizde ne zaman yiyeceğiz diyor..konu açtın ne yazalım ne yazmamız ı istiyorsa onumu:)

Öncelikle teşekkür ederim =))
Herkesin farklı bir görüşü var be arkadaşım bazen sözcüklere çok takılmamak lazım
Ben geçime katkı olsun diye temizlik yapan da biliyorum, hacizlik icralık olup iş beğenmeyen de her türlüsü var insanın
Burada yazılanlara belli çerçevelerde yorum yapmak en doğrusu, tartışmak iki tarafı da yıpratır, sonunda herkes bildiğini yapar. Yani şimdi yemeyeceğiz de ne zaman yiyeceğiz demek de bir görüş meselesi. Bir önceki mesajda çoğu insan yapmaz dedi konu sahibi ama çoğu kısmını es geçip hararetli bir cevap geldi ardından=)) Birbirimizi incitecek bir durum yok, herkes haklı görüşünde, dedim ya hacizlik olup, iş beğenmeyen insanlar biliyorum ben, o iş yapılır mıymış vs... Konu sahibi belki çok iyi ifade edememiş olabilir, naçizane fikir belirtmek benimki de, ifade etmeye çalışıyor ama kimse dinlemiyor, onu belirtmek istedim =)

Öncelikle teşekkür ederim =))
Herkesin farklı bir görüşü var be arkadaşım bazen sözcüklere çok takılmamak lazım
Ben geçime katkı olsun diye temizlik yapan da biliyorum, hacizlik icralık olup iş beğenmeyen de her türlüsü var insanın
Burada yazılanlara belli çerçevelerde yorum yapmak en doğrusu, tartışmak iki tarafı da yıpratır, sonunda herkes bildiğini yapar. Yani şimdi yemeyeceğiz de ne zaman yiyeceğiz demek de bir görüş meselesi. Bir önceki mesajda çoğu insan yapmaz dedi konu sahibi ama çoğu kısmını es geçip hararetli bir cevap geldi ardından=)) Birbirimizi incitecek bir durum yok, herkes haklı görüşünde, dedim ya hacizlik olup, iş beğenmeyen insanlar biliyorum ben, o iş yapılır mıymış vs... Konu sahibi belki çok iyi ifade edememiş olabilir, naçizane fikir belirtmek benimki de, ifade etmeye çalışıyor ama kimse dinlemiyor, onu belirtmek istedim =)

ya hayır konu sahibi grur kırıcı bir iş dedi. ben de ona takıldım. konu farkındayım çığrından çıktı ama üzüldüm bu lafına.. önemli olan alın teriyle para kazanmak değil mi?? deşseydi ki ben de avukatım çalışıyorum ama birikmiyor tamam yani..
ne gereği var ki herkes temizlikçilik yapamaz demenin..

ya hayır konu sahibi grur kırıcı bir iş dedi. ben de ona takıldım. konu farkındayım çığrından çıktı ama üzüldüm bu lafına.. önemli olan alın teriyle para kazanmak değil mi?? deşseydi ki ben de avukatım çalışıyorum ama birikmiyor tamam yani..
ne gereği var ki herkes temizlikçilik yapamaz demenin..

Yapamaz evet, herkes yapabilir mi sanıyorsunuz
Konu sahibi temizlik yapmak gurur kırıcıdır demek istemedi, bunu gurur meselesi yapan insanlar var demek istedi ki bu yanlış bir şey değil, böyle insanlar var. En yakın örneğini geçen hafta yaşadım, komşularımdan biri oğlu işsiz, dardalar, banka haciz çıkarmış, tanıdığım küçük bir işyerinde haftada iki gün temizlik işi yapacak personel arıyorlardı, günlüğü 200TL, ablaya söyledim, ben yapamam dedi, önce anlamadım ağır gelirse kızında gidebilir dedim 25 yaşında kızı var, onu da göndermem, açlıktan ölürüz de elalemin pisliğini temizlemem dedi. Yemeğe ekmekleri yok, üç aylık ev kiraları birikmiş, elektrikleri kesilmek üzere ama dört haftada alacakları 1.600 TL parayı gururlarından istemediler. Yani herkes temizlikçiliği alın teri ile yapılan, onurlu bir iş olarak görmüyor. Bence diğer işlerden hiç bir farkı yoktur, ihtiyaç varsa, kişinin yapabilecek bedensel gücü varsa her iş yapılır ama herkes böyle düşünmüyor ki.

Birde ben bunu fark ettim ne kadae kazabiyorsan okadar harciyorsun. 1000 tl tabiki cok tr sonucta asgari ücrtle alanda geciniyor.
Ben üni yillarimda daha az para kazaniyordum yinede calisiyordum ona göre harciyordum
Simdi esimde bende calisiyoruz dün gittik 2 cini araba aldik. Cocuguma her hafta en az 50 eu oyuncaga harcarim. Yani demek istedigim genelde insan ne kadar kazaniyorsa ona görede yaşiyor. Az parasi olan gidip pazardan alir. Ben trde pazarlari cok severim hoşuma gider almanyada öyle yok. Bizim trdeki gelin zengin bir ailenin kizi hayatimda hic pazara gitmedim dedi.okadar tuhafima gitmistiki. Yani birine göre 1000 tl cok kimine göre az.

Neden doğru bulmuyorsun cnm bunun bi sakıncası mi var?

Çiftlerin karakterine bağlı. Evet sonuç olarak ev için biriktiriyorsun sen de, iyi birşey belki. Ama ben yapsam eşim kırılır, eşim yapsa ben kırılırım mesela.

Biz geliri gideri çok açık konuşur durumumuzu ona göre ayarlarız. Onun ekstra bir kazancı ya da harcamadı olsa söyler, benim bir tahsilatım olsa ya da bir yere ödeme yapsam söylerim hemen.Birikim im karair birlikte alınır. Ama mesela senin eşin paranın değerini bilmiyorsa sen yapabilirsin. Bizim evliliğimiz için doğrubulmuyorum demek istemiştim

Konu sahibi temizlik yapmak gurur kırıcıdır demek istemedi, bunu gurur meselesi yapan insanlar var demek istedi ki bu yanlış bir şey değil, böyle insanlar var. En yakın örneğini geçen hafta yaşadım, komşularımdan biri oğlu işsiz, dardalar, banka haciz çıkarmış, tanıdığım küçük bir işyerinde haftada iki gün temizlik işi yapacak personel arıyorlardı, günlüğü 200TL, ablaya söyledim, ben yapamam dedi, önce anlamadım ağır gelirse kızında gidebilir dedim 25 yaşında kızı var, onu da göndermem, açlıktan ölürüz de elalemin pisliğini temizlemem dedi. Yemeğe ekmekleri yok, üç aylık ev kiraları birikmiş, elektrikleri kesilmek üzere ama dört haftada alacakları 1.600 TL parayı gururlarından istemediler. Yani herkes temizlikçiliği alın teri ile yapılan, onurlu bir iş olarak görmüyor. Bence diğer işlerden hiç bir farkı yoktur, ihtiyaç varsa, kişinin yapabilecek bedensel gücü varsa her iş yapılır ama herkes böyle düşünmüyor ki.
200 tl az mi ozaman parq yok diye aglamsin böyle insanlari anlamiyorum

peki bu tarz işlerdeki arkadaşlar okuduklarında ayıp olmayacakmı,düşünceler bu kadar açık yazılmak zorunda değil bence

peki bunu kouyla alakası neydi?? siz konuyla alakasız yerlere giriyorlar banlanıyorlar sonrada neden banlandık diyorlar dediniz.. ?? ayrıca yapamazsa dertte yanmıyordur o tanıdığınız..

X