Evde para yönetimini nasıl yapıyorsunuz

Ruhsal durumunuz nasıl? Boşanma konusundaki çekinceleriniz nedir? Kafanızın içini anlamaya çalışıyorum. Evli olmak önemli mi sizin için.
Para konuşuluyor ama sevgiden dem vurmak istiyorum eşiniz sizi ve kızınızı hiç sevmiyor bunun farkında mısınız? Ben mesela para neyse de derim sevgisizlik mahveder brni evlilikte. Siz ne düşünüyorsunuz?

bizim tüm para ortak hesapta birikiyor, ikimizin de kartı var
ev giderleri, krediler, zevk için yapılan harcamalar hepsi ordan ödeniyor
kimse kimseye benim maaşım daha cok senin paran az
sen şunu öde ben bunu ödeyeyim demiyor,

ama tek sıkıcı yanı arada özel durumda gizli paran olsun istiyorsun
o da nadir elden aldığın parada oluyor o kadar :confused:
Biz bunu da denedik önceden yani ortak hesapta değil de birimizin hesabında birikiyordu tüm para ordan yatırım için ne alincaksa alınıyordu ama eşim o zman her harcamama karışırdi ondan habersiz kendime bisey alamazdim neden gereksiz alıyorsun diye kavga ederdi. Sanki o benim babam ben kızıyım gibi terlik mi alcaz gider birlikte alırdık pahalı dediği şeyleri almazdım. Sonra araba aldık beni bindirmedi sen bu arabaya zarar vercen diye e tamam bana alalım dedim çocuğumun rızkını sana mı yedircem kırıp parcalican arabayı alamayız dedi bende baktım olmuyo ayırdık hesabı kendim alırım o zman arabamı dedim aldım. Birikimle ev alacak oldu yok ben şu kadar fazla biriktirdim yok bu evde benim sayemde oturuyon demeye başladı bende o zman herkesin hesabı ayrı olsun dedim artık sen az ben fazla durumu da olmasın ben senle bida ortak bisey de almam dedim. Beraber alsak da onun oluyo kendi alsa da kendinin oluyo nasıl olsa. Evin parasına ben daha fazla katkı sağladım evlenmeden önce de çalışıp biriktirdim diye evin kredisini bana çektirdi

Ruhsal durumunuz nasıl? Boşanma konusundaki çekinceleriniz nedir? Kafanızın içini anlamaya çalışıyorum. Evli olmak önemli mi sizin için.
Para konuşuluyor ama sevgiden dem vurmak istiyorum eşiniz sizi ve kızınızı hiç sevmiyor bunun farkında mısınız? Ben mesela para neyse de derim sevgisizlik mahveder brni evlilikte. Siz ne düşünüyorsunuz?
Beni de mahvediyor aslnda sevmediğinin de farkındayım umursamıyor bile. Her gece disarda 12 ye 1 e bazen 2 ye kadar artık yeter biraz da bizimle vakit geçir diyorum umrunda bile değil yine bildiğini yapıyor umursamıyor bile beni. Bisey diyince de ben suçlu oluyom küsüyo bi yere mi gidiyom sanki de geç kalma diyosun sitede kapının önünde oturuyom diyor. Bende artık sinir oluyorum yoruldum psikolojik olarak umursama bosver diyorum kendi kendime ama olmuyo. Evimde erkek olması önemli değil tabiki o yüzden evli değilim yani zaten evde herseyimi kendim yapıyorum ama eşimden boşanmak da çok zor olacaktır eminim önüme her türlü engeli koyup pes ettirir hatta geçen sene ayrilcam dediğimde öldürürüm seni de aileni de diye tehdit bile etmişti. Çocuğu alıp kaçırırım göremezsin diyor benim kaybedecek biseyim yok diyor. Ailem de karşı ayrilmama ne olursa olsun öyle devam edecek diyor babam flan hep aslnda yaşadığım her şeyin de farkındalar yani. Iste cesaretim yok ne yaparım nasıl bir adım atarım acaba o zorlu süreci atlatabilir miyim. Kız kardeşim bana sen güçlü biri değilsin atlatamazsin sen yapamazsin diyor hep yani çevremde hiç destek olan kimsem yok

Aile kavramı böyle bir şey değil.

Evin kredisini siz öderken nasıl çoğunu o almış oluyor?

Birikim için falan sakın bu adama para göndermeyin.
O önceden çalışıp biriktirmiş ev alırken de verdi birikimini o yüzden çoğunu o vermiş oluyormuş krediyi de ben odeyecekmisim. Zaten birikim için ona para vermiyorum yaparsam kendim yaparım birikimimi

hatta geçen sene ayrilcam dediğimde öldürürüm seni de aileni de diye tehdit bile etmişti. Çocuğu alıp kaçırırım göremezsin diyor benim kaybedecek biseyim yok diyor
Eşiniz sizi tehditle bastırmaya çalışıyor. O dediğiniz o kadar kolay değil. Çocuğu da nereye kaçırıyormuş siz düzgün bir avukat bulun. Ben sizi çok iyi anladım psikolojik olarak da durumunuzu da anlayabiliyorum inanın. Eşiniz 5 para etmez biri ve sizi zerre sevmiyor. Lütfen bir an önce bir avukata gidin ve bu dönemde psikolojik destek de alın.
Kız kardeşim bana sen güçlü biri değilsin atlatamazsin sen yapamazsin diyor hep yani çevremde hiç destek olan kimsem yok
Kız kardeşiniz halt etmiş o mu karar veriyor sizin gücünüze. Siz çok güçlüsünüz kendi gücünüzün farkında olun.kendinizde dahil 3 kişinin yükünü almışsınız boşanıp 1 tanesini bırakın. Şimdi de desteğiniz yok yapıyorsunuz, yaparsınız da. Buraya da gelişmeleri yazın lütfen bu konu beni üzdü. Benim eşimde para yönünden benziyor o yüzden dedim sizi anlayabiliyorum.

Son düzenleme:
Biz bunu da denedik önceden yani ortak hesapta değil de birimizin hesabında birikiyordu tüm para ordan yatırım için ne alincaksa alınıyordu ama eşim o zman her harcamama karışırdi ondan habersiz kendime bisey alamazdim neden gereksiz alıyorsun diye kavga ederdi. Sanki o benim babam ben kızıyım gibi terlik mi alcaz gider birlikte alırdık pahalı dediği şeyleri almazdım. Sonra araba aldık beni bindirmedi sen bu arabaya zarar vercen diye e tamam bana alalım dedim çocuğumun rızkını sana mı yedircem kırıp parcalican arabayı alamayız dedi bende baktım olmuyo ayırdık hesabı kendim alırım o zman arabamı dedim aldım. Birikimle ev alacak oldu yok ben şu kadar fazla biriktirdim yok bu evde benim sayemde oturuyon demeye başladı bende o zman herkesin hesabı ayrı olsun dedim artık sen az ben fazla durumu da olmasın ben senle bida ortak bisey de almam dedim. Beraber alsak da onun oluyo kendi alsa da kendinin oluyo nasıl olsa. Evin parasına ben daha fazla katkı sağladım evlenmeden önce de çalışıp biriktirdim diye evin kredisini bana çektirdi
bizde ortak paradan sıfır araba aldık benim adıma ve ben biniyorum
onun arabası cok eski ve çok kötü durumda ama buna rağmen bana binme ben bineceğim demiyor
o da öğretmen okula eski arabayla gidiyor, mesele sanırım aranızda ki sevgi ile alakalı.

onun arabası cok eski ve çok kötü durumda ama buna rağmen bana binme ben bineceğim demiyor
o da öğretmen okula eski arabayla gidiyor, mesele sanırım aranızda ki sevgi ile alakalı.
Evet sevgi ile alakalı aile olabilmekle alakalı benim eşim çok bencil biri kendinden başka kimseyi düşünmez kendi rahatı konforu önemli olan konfor alanı bozulmasın parası cebinde olsun tamam gerisi üzülmüş rahat edememiş yorulmuş önemli değil kendisi 2 km lik yola arabayla gelip gitti ben köy okuluna 2 vasıta ile gidip geldim umrunda bile olmadı bende öğrenim diye direksiyon egitmeni tuttum ben bu arabayı sana veremem dedi

Şuan arabayı kullanmayı öğrendim çok şükür 2 aydır kullanıyorum şimdi bile kendi arabasını vermez bi yerine zarar verirsin diye arabanla benim arabamin yanına çok yaklaşma diyo hatta salağım ya vurcam arabasına

Kendi ihtiyaçlarına da harcamıyor keşke harcasa inanılmaz bir biriktirme hırsı var kenarda ne kadar çok parası varsa o kadar mutlu oluyor parası azalsa mutsuz oluyor bitse demiyorum azalsa yani. 6 senedir babasının aldığı telefonu kullanıyor bozuk yani ama olmaz illa ömrünü tamamlayacak öyle değişecek telefon. Üstüne başına da almaz bisey kardeşinin eve bıraktıklarını getirir giyer 1 2 kazakla kışı 1 2 tişörtle yazı gecirir. Önceden bana karşı da aynıydı varsa aldirmazdi ben artık dinlemiyorum hadi ev dedik aldık araba dedik aldık ne biriktirme hırsı yani bu daha. Gecen bi dondurmaciya gittik topu 28 lira diye yemedi ben kızımla kendime aldım o da öylece oturdu yani
Geçmişte cokmu yokluk yaşadı acaba başka bişey gelmedi aklıma. Benim gorumcemde böyle çünkü. Geçmişinde çocuklukta bı ara sıkıntılar yaşamışlar. Eşim bebekmisti ama görümcem tabi herşeyi hatırlıyor yaşamış. Sürekli biriktirir. Varlikli oldukları halde çocuklarını yırtık kıyafet ayakkabılarla gezdirir bakkalla bile pazarlık yapar bana misafirliğe gelir kalan yiyecekleri toplar evine götürür ne yapsam kar diye bakar olaya sürekli hesap yapar.

Herşeyi ortadan ikiye bölün 😄😄 kreşi ortak ev kredisi ortak arabayi ortak ev alışverişi ortak olsun şunu sen bunu benle olacak iş değil bu sen az ödedin ben 100 lira fazla ödedim 🥴🥴 bu ne yahu Alman usulü hesap öder gibi herkes yediğini içtiğini odesin oldu olacak bazı erkekler mide bulandırıcı çalışamayacak durumda olsanız sizede bakmaz bu adam.

Geçmişte cokmu yokluk yaşadı acaba başka bişey gelmedi aklıma. Benim gorumcemde böyle çünkü. Geçmişinde çocuklukta bı ara sıkıntılar yaşamışlar. Eşim bebekmisti ama görümcem tabi herşeyi hatırlıyor yaşamış. Sürekli biriktirir. Varlikli oldukları halde çocuklarını yırtık kıyafet ayakkabılarla gezdirir bakkalla bile pazarlık yapar bana misafirliğe gelir kalan yiyecekleri toplar evine götürür ne yapsam kar diye bakar olaya sürekli hesap yapar.
Hayır yokluk da çekmemiş aslnda babası da çok savurgandir mesela ama parası bitince küser kavga edermiş o da evde acaba o dönemlerini gördüğü için mi bu kadar cimri bilmiyorum babası savurgan diye kızar mesela o yüzden bu kadar tutumlu olabilir

Herşeyi ortadan ikiye bölün 😄😄 kreşi ortak ev kredisi ortak arabayi ortak ev alışverişi ortak olsun şunu sen bunu benle olacak iş değil bu sen az ödedin ben 100 lira fazla ödedim 🥴🥴 bu ne yahu Alman usulü hesap öder gibi herkes yediğini içtiğini odesin oldu olacak bazı erkekler mide bulandırıcı çalışamayacak durumda olsanız sizede bakmaz bu adam.
Geçen sene onu da yaptık gercekten ne alırsak ay sonunda her şeyi 2 ye bölüyorduk bu sefer de ne demeye başladı biliyr musunuz sen gereksiz para harcıyon eve tabak tencere aliyon ben onları almak istemiyom iste meyve aldım mi sen pahalı aliyon neden vercem ben pahalı aldigin şeyin parasını öyle dedi sonra da kavga çıktı ve ben artık dayanamadim evden gitmiştim ama salak kafam iste böyle bir adama geri döndüm geldim

Hayır yokluk da çekmemiş aslnda babası da çok savurgandir mesela ama parası bitince küser kavga edermiş o da evde acaba o dönemlerini gördüğü için mi bu kadar cimri bilmiyorum babası savurgan diye kızar mesela o yüzden bu kadar tutumlu olabilir
İçten gelen birşey demekki ama sanslisinki maddi özgürlüğün var hepten onun eline bakmak zorunda değilsin öyle işin daha zordu

Geçen sene onu da yaptık gercekten ne alırsak ay sonunda her şeyi 2 ye bölüyorduk bu sefer de ne demeye başladı biliyr musunuz sen gereksiz para harcıyon eve tabak tencere aliyon ben onları almak istemiyom iste meyve aldım mi sen pahalı aliyon neden vercem ben pahalı aldigin şeyin parasını öyle dedi sonra da kavga çıktı ve ben artık dayanamadim evden gitmiştim ama salak kafam iste böyle bir adama geri döndüm geldim
Gerçekten üzücü yani bir emek veriliyor az aldın çok aldın ekonomik şiddetin alasını yaşıyorsunuz hemde kendi paranızı kazanmanıza rağmen ekonomik özgürlüğü olmayan kadını anlarim ama ben kendi paramı kazaniyorsam asla çekmem bu adamı evlendikten sonra edindiğiniz malların ortak hatta fazla fazla katkinizin olduğunu kendi ağzından olacak şekilde ispatlayin sonrada açın dava bu adama zira boşanmak istediğinizde herşeyi almak icin elinden geleni yapar.

Gerçekten üzücü yani bir emek veriliyor az aldın çok aldın ekonomik şiddetin alasını yaşıyorsunuz hemde kendi paranızı kazanmanıza rağmen ekonomik özgürlüğü olmayan kadını anlarim ama ben kendi paramı kazaniyorsam asla çekmem bu adamı evlendikten sonra edindiğiniz malların ortak hatta fazla fazla katkinizin olduğunu kendi ağzından olacak şekilde ispatlayin sonrada açın dava bu adama zira boşanmak istediğinizde herşeyi almak icin elinden geleni yapar.
Ev ortak tapu araba da kendi üzerimde zaten anca mal kaçırsa bile bi kendi arabasını satar kaçırır öyle bisey olsa bide evin eşyalarını yeni aldık onları kaçırır çirkeflik yapar eminim ama evin borcunu da ben ödediğim için onları da ben alabiliyormusum zaten

Sesim çıkıyor artık eskisi gibi sessiz kalmıyorum o hakaret ederse karşılığını da buluyor önceki ben olsa şuan hala tüm parayı eşime verirdim bindirmedigi arabaya ses etmez aldırmadıgi eşyayı almazdim artık biseyime karisamiyor ama karismadikca da bende para kalsın istemiyor kendinde biriksin benimki harcansin istiyor

Arabaya bindirmiyor ne demek ya . Siz aracı kullanmak isteyince ne diyor

Ev ortak tapu araba da kendi üzerimde zaten anca mal kaçırsa bile bi kendi arabasını satar kaçırır öyle bisey olsa bide evin eşyalarını yeni aldık onları kaçırır çirkeflik yapar eminim ama evin borcunu da ben ödediğim için onları da ben alabiliyormusum zaten
Evet arabayi evlendikten sonra aldıysa mallara şerh koydurursaniz satamaz onuda zaten herşey esit pay edilir. Hiç değilse kazandığınızi gönül rahatlığıyla yersiniz diken üstünde ne böyle benim lisede bir öğretmenim vardı ona çok ozenirdim eşi muhendisti yurt disinda çalışırdı bazı dönemlerde maaşının kendisinin olduğunu söylemişti bize eşiniz almiyormu demiştik hayır ben sadece kendi ihtiyaçlarım kıyafetim çocuğum süsüm için harcıyorum derdi. Evide eşi gecindirirmiss ne güzel hayat demiştik kızlarla 😄😄 keşke böyle olabilse eşler kadının emeği evde çocukta işte ayrı bir zor çünkü.

Boşamak için neyi bekliyorsunuz merak ettim. Kızına da size de vakit ayirmiyor ikinizde onun yokluğunu arayacak değilsiniz. Ee maddi zaten katkısı yok hatta boşasanz daha çok katkısı olur. Ne diye bunları dert ediyorsnz ki boşayin ortada kalsın

X