Evde para yönetimini nasıl yapıyorsunuz

Esiniz bencil davraniyor, sorumluluklarinin farkinda ama kendisine birikim yapmaya calisiyor. Sizde almayin o tür ihtiyaclari. Onun size yaptigi taktiyi sizde ona uygulayin. Atiyorum arabasina birsey lazim olduysa ben karsilamam en fazla 1000 tl veririm gerisini sen tamamla diyin. Ve sizde esiniz gibi maasinizdan birikim yapin onun haberi olmadan. Ev ihtiyaclarini mümkün oldugunca almayin son noktaya kadar direnin.
Karışmamaya çalışıyorum artık bende. Daha biraz önce eşimin hesabında 54 bin lira para olduğunu gördüm şoktayım suan kenarda parası olduğunu tahmin etmiştim de bu kadar değildi. Hadi parası olsun onu da geçtim de sürekli eve bisey almamak için eksiye girdim bende hiç param kalmadı iste 14 bin kredi kartı borcum var ya resmen bana yalan söylemiş ya. Kurslara gidiyordu para almıyorum diyordu almış ve bana almadım demis yani resmen şuan inanamiyorum ben eşimin böyle pislik biri olduğunu gördüm şuan zaten biliyordum da yani bu kadarını da beklemezdim ya. Ben akşama kadar çocuğum kreşe başladı şu eksiğini alayım mutlu olsun diye uğraşıyorum adam da o sıra bizden para saklıyormus ya resmen kendi çocuğuna şunu alayım bunu alayım eksikse demedi

Hadi ev yönetimi falan tamam,sizin yükünüz çok. Ama neden hala devam ediyorsunuz? Çok mu aşıksınız,vaz geçememe nedeniniz nedir?
İnanın bir gram dahi sevmiyorum ama çocuğumun geleceği ya ilerde bana neden babasız bıraktın derse ailem istemiyor onlardan da cekiniyorum eminim ki laf edip dururlar çevre baskısı yoksa evliligimizin elle tutulur bir yani yok yani

Karışmamaya çalışıyorum artık bende. Daha biraz önce eşimin hesabında 54 bin lira para olduğunu gördüm şoktayım suan kenarda parası olduğunu tahmin etmiştim de bu kadar değildi. Hadi parası olsun onu da geçtim de sürekli eve bisey almamak için eksiye girdim bende hiç param kalmadı iste 14 bin kredi kartı borcum var ya resmen bana yalan söylemiş ya. Kurslara gidiyordu para almıyorum diyordu almış ve bana almadım demis yani resmen şuan inanamiyorum ben eşimin böyle pislik biri olduğunu gördüm şuan zaten biliyordum da yani bu kadarını da beklemezdim ya. Ben akşama kadar çocuğum kreşe başladı şu eksiğini alayım mutlu olsun diye uğraşıyorum adam da o sıra bizden para saklıyormus ya resmen kendi çocuğuna şunu alayım bunu alayım eksikse demedi
boşanırlen bankadaki para da ortaktır. şerh koydurun

İnanın bir gram dahi sevmiyorum ama çocuğumun geleceği ya ilerde bana neden babasız bıraktın derse ailem istemiyor onlardan da cekiniyorum eminim ki laf edip dururlar çevre baskısı yoksa evliligimizin elle tutulur bir yani yok yani
Arkadaşım bana darılmayın ama siz öğretmensiniz ya. Yemin ediyorum kendi kendimi yedim ben burda. Çocuğunuzun geleceği bu gidişatla çok çok kötü ama siz farkında değilsiniz. İleride çocuğunuz size “anne neden çektin,bana neden sebep oldun” diyecek. Yapmayın bunu,insan tayin ister çıkar gider. Bir öğretmen ülkenin her yerinde rahat rahat yaşar,köyde de dağda da yaşar her yere sığarsınız. Mis gibi hayatınız olur. Aklıselim düşünün gözünüzü seveyim ya.

Allah yardimciniz olsun, insallah en kisa zamanda hayatiniz istediyiniz gibi olur evladinizla birlikte cok mutlu olursunuz.

Siz ondan daha kurnaz olun. Gidin kendinize baska bir hesap actirin. Is yerinizin insan kaynaklarina bildirin baska hesap actiginizi ve maasinizin bir kismini her ay o yeni hesap numarasina yatirmalatini söyleyin. Esinizede maasimi düsürdüler krizden dolayi veya performansimdan memnun olmadiklari icin diyin. Uydurun biseyler. Kendi bankaniza giren az maasi da gösterin inansin. Böylece kendi cebinden mecbur harcama yapicak. Ben gizli sakli seyleri esler arasinda sevmem. Ama sizin esiniz baska türlüsünü hak etmiyor. O sizi kandira kandira para biriktirmisse mecburen sizde onu kandirarak para biriktirmek zorunda kaliyorsunuz. Resmen cocugunun riskini vermiyor bu adam. Siz onun hayat arkadisisiniz ona destek oluyorsunuz calisarak fakat o sizi kandirip cebini dolduruyor.

Aman çok sinir oluyorum ilerde çocuğum şöyle derse böyle derse diyenlere ya Allah aşkına abartmayın sevmediğiniz bı adam var ortada çocuğuyla ilgilenmeyen para saklayan bı adam yani çocuğunuz gerçekten böyle bı adamin yokluğunu mu hissedecek mesleğiniz var arabanız var eviniz var ama asıl olması gereken şey yok sizde CESARET !
ALLAH aşkına bu adamı bosamayacaksan da arabasını çiz boydan boya bari bizim içimiz soğusun ...

Allah yardimciniz olsun, insallah en kisa zamanda hayatiniz istediyiniz gibi olur evladinizla birlikte cok mutlu olursunuz.

Siz ondan daha kurnaz olun. Gidin kendinize baska bir hesap actirin. Is yerinizin insan kaynaklarina bildirin baska hesap actiginizi ve maasinizin bir kismini her ay o yeni hesap numarasina yatirmalatini söyleyin. Esinizede maasimi düsürdüler krizden dolayi veya performansimdan memnun olmadiklari icin diyin. Uydurun biseyler. Kendi bankaniza giren az maasi da gösterin inansin. Böylece kendi cebinden mecbur harcama yapicak. Ben gizli sakli seyleri esler arasinda sevmem. Ama sizin esiniz baska türlüsünü hak etmiyor. O sizi kandira kandira para biriktirmisse mecburen sizde onu kandirarak para biriktirmek zorunda kaliyorsunuz. Resmen cocugunun riskini vermiyor bu adam. Siz onun hayat arkadisisiniz ona destek oluyorsunuz calisarak fakat o sizi kandirip cebini dolduruyor.
İkimiz de öğretmeniz malesef öyle bseye asla inanmaz ama bende birikimimi ondan gizli yapicam beni buna mecbur bıraktı. Değil az maaş hiç maaş almayayim yine almak istemediği gereksiz gördüğü şeyi asla almaz benim hesaplarım ekside kart borcum var kredileri ben ödüyorum hepsini biliyor zaten ama hala gir eksiye biraz daha bsey olmaz der 1 2 alışveriş kendi aptiysa diğerini bana yaptırma derdine düşer asla almaz parasını ver alırım der evin erkeği nasıl olsa alır kafasında biri değildir yani tek derdi para biriktirmek

Merhabalar eşim de bende öğretmeniz bir süredir eşimle para yönetimi konusunda anlaşamıyoruz eski konularimdan bilenler hatırlar kısaca anlatayım. Ben atanıp göreve başlayınca tüm para yönetimi esimdeydi evin ihtiyaçlarını alır harçlıkları ayırır gerisini birikim için kenara atardı. Birikimle ev aldık araba aldık arabayı bana kullandirmadi sonra ev aldık çoğunu ben biriktirdim diye kavgalar başladı öyle olunca paraları ayırdık biz şimdi ben de kredi çekip araba aldım. Biraz da birikim vardı. Sorun şu ama evin kredisini ben ödüyorum arabanın kredisini ben ödüyorum 10 bin kadar yapıyor bunlar toplam gerisi de önceden elime bsey kalmıyordu eve eşya flan aldık kendi ihtiyaçlarım derken şimdi kalıyor çok şükür. Eşim elime para kaldığını görüyor ya evin alışverişini de bana yıkmak istiyor. Ama kendisinin bi borcu yok sadce kızı kreşe verdik gelecek ay onun taksiti başlayacak bir de faturaları ödüyor bende alışverişi sen yap diyorum onu da kabul etmiyor. 4 bin bana ver alışverişi ben yapacaksam diyor e 4 bin verirsem zaten alışverişi ben yapmış oluyorum. Yada kendine 4 5 bin al gerisi bende biriksin sen kendin aldığını harca ben alışverişi yaparım birikim de yaparım diyor ama ben buna da yanaşamıyorum çünkü daha önce bunu denedik ve eve bisey aldırmıyor bir de birikimi kendi kafasında kullanıyor mesela kendi arabasını değiştirmek istiyor benden alcak arabasını degistircek ama bana o arabayi yine vermicek bozarsin bi yere vurursun diye e ben kendiminkini değiştirelim dicem ilerde yine önüme engel koycak yaşadım çünkü bunları daha önce yada ben çok biriktirdim sen az biriktirdin diyecek. En azndan ben şimdi kendim ayrı birikim yapar ihtiyacımı kendim karşılarım. Bir ortak yol bulamıyoruz yani. Eşim çok kurnazdır zaten para onun herseyi zararı olan biseye evet demez biz ailesi olsak bile ama böyle de sürekli tartışma çıkıyor bisey al diyorum kredi kartım yok şu kadar oldu diyor e herseyi de ben alınca benim elime bisey kalmıyor kendimi asalak gibi hissediyorum afedersiniz evin yemek temizlik bulaşık hepsi bende e mali yük de bendeyse bu adam ne ise yarıyor diyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz para yonetimini
sana bişey deyimmi emin ol bu dönemin adamları bunlar yazıklar olsun bunları yetiştiren anne babaya bizimkide aynı o kadar çok örneği varki bu erkek müsvetteleri kadın parası yemekten zevk alıyor ben başedemedim edemiyorum sanada kolaylıklar dilerim

ben sana bi abla öğüdü vereyim evliliğinde aldatma ,şiddet,hakaret yoksa eğer boşansan da bu harcamaları yapacaksın en azından şimdi fatura kreş ödüyor ama boşanınca hepsi sana bakacak hemen boşan diyenlere bakma emin ol bi çok kadın aynı dertten muzdarip yine diyorum şiddet,hakaret,aldatma yoksa bunu artık görmüyecen kafana takarsan yürümez emin ol o ailesinden öyle görmüştür onu eğitin özellikla babaya bak eşini göreceksin onda

İkimiz de öğretmeniz malesef öyle bseye asla inanmaz ama bende birikimimi ondan gizli yapicam beni buna mecbur bıraktı. Değil az maaş hiç maaş almayayim yine almak istemediği gereksiz gördüğü şeyi asla almaz benim hesaplarım ekside kart borcum var kredileri ben ödüyorum hepsini biliyor zaten ama hala gir eksiye biraz daha bsey olmaz der 1 2 alışveriş kendi aptiysa diğerini bana yaptırma derdine düşer asla almaz parasını ver alırım der evin erkeği nasıl olsa alır kafasında biri değildir yani tek derdi para biriktirmek
Çözümünüz birikiminizi gizlice yapmak mı gerçekten?
Kaç para maaş alıyorsunuz bilmiyorum ama öğretmen maaşıyla 1+1 eve çıkıp çocuğunuza ve kendinize yetebilirsiniz diye düşünüyorum. Siz ek ders vermiyor musunuz eşiniz nasıl 54 bin biriktirmiş?
Valla çocuğum ilerde beni babasız bıraktın der diye drama çıkarmayın babasız falan kalmıyo kimse, huzurlu bir ortamda büyüyüp babasıyla da gayet görüşür.
Mutsuz anne, mutsuz çocuk. Biraz cesaret lütfen.

sana bişey deyimmi emin ol bu dönemin adamları bunlar yazıklar olsun bunları yetiştiren anne babaya bizimkide aynı o kadar çok örneği varki bu erkek müsvetteleri kadın parası yemekten zevk alıyor ben başedemedim edemiyorum sanada kolaylıklar dilerim
Siz ayrıldınız mı ? Öyle malesef bende artık yoruldum sürekli para hırsından biriktirme huyundan aynı evde küs kalmaktan para mücadelesi etmekten herseyden yoruldum baş ediyorum kavga dövüşle ama yoruldum

Çözümünüz birikiminizi gizlice yapmak mı gerçekten?
Kaç para maaş alıyorsunuz bilmiyorum ama öğretmen maaşıyla 1+1 eve çıkıp çocuğunuza ve kendinize yetebilirsiniz diye düşünüyorum. Siz ek ders vermiyor musunuz eşiniz nasıl 54 bin biriktirmiş?
Valla çocuğum ilerde beni babasız bıraktın der diye drama çıkarmayın babasız falan kalmıyo kimse, huzurlu bir ortamda büyüyüp babasıyla da gayet görüşür.
Mutsuz anne, mutsuz çocuk. Biraz cesaret lütfen.
Şuanki çözümüm bu evet cesaret edemiyorum bir anda düzenimi değiştirmeye ayrılmayı zaten 3 senedir düşünüyorum şuan uygulamaya geçemedi ama o son bizi eninde sonunda bulacak aynı evde 2 yabancı gibiyiz zaten maddi olarak bir sıkıntım olmaz evin yarısı benim arabam var çok şükür ama cesaret yok iste arkamda duran kimsem yok

ben sana bi abla öğüdü vereyim evliliğinde aldatma ,şiddet,hakaret yoksa eğer boşansan da bu harcamaları yapacaksın en azından şimdi fatura kreş ödüyor ama boşanınca hepsi sana bakacak hemen boşan diyenlere bakma emin ol bi çok kadın aynı dertten muzdarip yine diyorum şiddet,hakaret,aldatma yoksa bunu artık görmüyecen kafana takarsan yürümez emin ol o ailesinden öyle görmüştür onu eğitin özellikla babaya bak eşini göreceksin onda
Şiddet de gördüm zamanında malesef küfür hakaret de var. Zaten benim de hemen bosanamama sebeplerim bunlar senelerce elimdekilerin yarısını almak için mücadele edicem şuan çok güzel bir sitede oturuyorum böyle bir yerde oturamam eşim biriktirse bile kendim istedigimi alıyorum alışverişi faturaları ödüyor anlaşamıyoruz o ayrı mesele evet aynı evde 2 yabancı gibiyiz ama şuan cesaretim de yok zaten bir cocukla tek başıma yaşamaya

Güzel bir sitede oturmazsınız orta halli bir sitede oturursunuz, hakaret küfür şiddet gördüğünüz yerde de yaşamamış olursunuz. Meslektaşlarımda gurur olmalı diye düşünüyorum. Çocuğunu evlilik-aile-aşk kavramlarını yanlış tanıyacak, bütün evlilikler sizinki gibi sanacak. Kötülük yapıyorsunuz ona.

Sizi dışarıda görsem "kendine bu kötülüğü neden yapıyorsun" derdim, yaşadığınız evlilik değil anlaşamayan iki arkadaşsiniz, Allah size bir hayat verdi ikinci bir hayatınız yok kendinize sorun gerçekten bu adamla gençliğinizi çürütmeye değer mi?, hepimiz öleceğiz, bu adamla geçirdiğiniz her saniye zarar ziyan kurtarın kendinizi

Sizi dışarıda görsem "kendine bu kötülüğü neden yapıyorsun" derdim, yaşadığınız evlilik değil anlaşamayan iki arkadaşsiniz, Allah size bir hayat verdi ikinci bir hayatınız yok kendinize sorun gerçekten bu adamla gençliğinizi çürütmeye değer mi?, hepimiz öleceğiz, bu adamla geçirdiğiniz her saniye zarar ziyan kurtarın kendinizi
Arkadaş bile değiliz ki herseyin farkındayım sadece şuan ne yapmam gerekiyor nasıl hareket etmem gerekiyor bunun yol ayrimindayim. Yoksa benim yaşadığım evlilik değil iki yabancı gibiyiz mecburiyetten aynı evde duruyoruz eşimin derdi para biriktirmek bu böyle devam edicek de farkindayim bende ne yapmam gerek ilk adım ne olmalı biraz daha delil mi toplamam gerek yani bunlar için duruyorum şuan yoksa sevdiğimden bayildigimdan değil yani

1 seneye yakındır çalışmıyorum.Babam azar azar para veriyor.İs arıyorum ama şehir değişikliği yapacağım diye belli süre iş aramadim.Ondan evdeyim.Calistigim zamanda babamda duruyor maaşımın çoğu.Ama harcamıyor arada birikimlerimizi bakarız su senin bu benim diye.

X