Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

şimdi burada temizliğe giden arkadaşlarda vardır konuyu onura gurura getirmemek gerek empati biraz

Konu sahibi anlatamadı şimdi de ben anlatamıyorum =)))
Onur-gurur meselesi yapan insanlar var diyoruz, biz onursuzluktur demiyoruz arkadaşım =))
İnsan ekmeği için tuvalet bile temizler, alın teri dökülen her iş onurludur, bende ek iş yaptım, hem de ne yaptığımı söylesem düşer bayılırsın =))

tabi canım bakma biz burda paşa gibiyiz orda almanlar türklerden bıkkınlar yani düşün almanya türk dolu yani burda paçayı kurtaramayan almanyada alıyor soluğu anca akraban vardır durumları iyidir şirket vardır ne biilim sağlam işyerleri vardır gider çalışırdır o zamn iyi yaşıyordur ama maalesef hepsi rezil yerlerde yaşayan insanlar birde anlatırlar da gülerim içimden çünkü çok var tanıdığım standlar kurarlar mesela çarşıalrı var bizim istanbuldaki pazarlarda da vardır ya hani 2.el kıyafet eşyaalr falan ya da sıkılıp giymediği kullanmadığı eşyalar vardır çevrede onlardan alırlarmış ya bu kötü bir şey değil tabi ki bizlerde yeri geldimi ya bu bana büyük işte küçük sana vereyim şeyleri vardır normaldir de bunlar ama bu tarz şeyleri farklı havadar sözlerle pekiştirilince insan da bi düşünüyor yani bu havanın sebebi nedir valla bayanlar iyiyiz ya çok şükür rabbim can sağlığı , ağız tadı, huzur versin herkescikleri gerisi boş.
NOT: Biliyorum berbat yazıyorum ama klavyem bir cins ve noktalamaları zor basıyor sefil bir işyerim var :KK70:
Valla ben 4 odali evde cift banyolu yssiyorum sacma. Ama genelde evler alanyada daha kucuk. Burda ev bulmak cok zor trde gibi degil.

peki bu tarz işlerdeki arkadaşlar okuduklarında ayıp olmayacakmı,düşünceler bu kadar açık yazılmak zorunda değil bence

Düşüncelerimde ne var ?
Açık yazılan nedir ?
Gönül kıracak olan nedir ?
Bundan alınan kişi bu işi aşağılıyor demektir
Alın teriyle yapılan her iş benim için kutsal
Keza bende ek iş yaptım yıllarca

Çiftlerin karakterine bağlı. Evet sonuç olarak ev için biriktiriyorsun sen de, iyi birşey belki. Ama ben yapsam eşim kırılır, eşim yapsa ben kırılırım mesela.

Biz geliri gideri çok açık konuşur durumumuzu ona göre ayarlarız. Onun ekstra bir kazancı ya da harcamadı olsa söyler, benim bir tahsilatım olsa ya da bir yere ödeme yapsam söylerim hemen.Birikim im karair birlikte alınır. Ama mesela senin eşin paranın değerini bilmiyorsa sen yapabilirsin. Bizim evliliğimiz için doğrubulmuyorum demek istemiştim
Herkesin kendine gore bi ddoğrusu vardır sizin evliliğini de doğru olmayabilir ama benim daha çok küçük bi kızım var onun için şimdiden para biriktirmek gerekiyor ayrıca hayatta herşey var 1 dk sonrasını bilemiyoruz o yüzden eşimin haberi olsun veya olmasın her zaman birikim yapmam gerekiyor.. Sizin bu anlattıklariniz bizde de ayni bende herşeyi söylerim eşime odaa bana söyler ama mutlaka bi kadının eşinden habersizce bi tarafta birikim yapması ŞART..

sizin yüzünüzden çıkış saatini geçirdim evde bebekte var iyi mi :KK70: neyse çok gönül kırmayada gerek yok. biraz hararetlendi ortam ama Allah herkese helal kazanç nasip etsin, bol versin ve harcamayıda nasip etsin..

sizin yüzünüzden çıkış saatini geçirdim evde bebekte var iyi mi :KK70: neyse çok gönül kırmayada gerek yok. biraz hararetlendi ortam ama Allah herkese helal kazanç nasip etsin, bol versin ve harcamayıda nasip etsin..
amin amin gerek yok fikir alışverişi önemli olan

peki bunu kouyla alakası neydi?? siz konuyla alakasız yerlere giriyorlar banlanıyorlar sonrada neden banlandık diyorlar dediniz.. ?? ayrıca yapamazsa dertte yanmıyordur o tanıdığınız..

Konu sahibi anlatmaya çalışıyordu şimdi de ben anlatamıyorum
Siz demediniz mi ne gereği vardı böyle söylemenin diye, bende bunun açıklamasını yaptım
Alakasız yerlere takılıp dahası anlamadan insanların üzerine gidip onları yorum yapmak zorunda bırakıyorsunuz
Bu kadar izaha karşın nedendir bu fikri sabitlik =)))

Bu arada ben mutfak alışverişi dışında parayı nereye gömdüğümü buldum. Kitap:-( her ay 100-150 lira arası kitap almıştım kredi kartıyla

Valla ben 4 odali evde cift banyolu yssiyorum sacma. Ama genelde evler alanyada daha kucuk. Burda ev bulmak cok zor trde gibi degil.
demek ki orada yazdığım istisnalardansın ''saçma'' diye bir kelimeyi kabul etmiyorum lakiin yazdıklarım ne olumlu ne olumsuz sağlam oku yazılanları

demek ki orada yazdığım istisnalardansın ''saçma'' diye bir kelimeyi kabul etmiyorum lakiin yazdıklarım ne olumlu ne olumsuz sağlam oku yazılanları
Ona bakarsan trde kayinvalde kayinbaba görümce genel evi millet ayni evde yasiyor burdada öyle seyler yok. Burda evler ufak .benim evim büyük ama one görede ödüyorum. Trde evler genelde büyük kesimli.burda bir normal daire 3 oda 400.000 ei dan basliyor emlaklar pahli

Ona bakarsan trde kayinvalde kayinbaba görümce genel evi millet ayni evde yasiyor burdada öyle seyler yok. Burda evler ufak .benim evim büyük ama one görede ödüyorum. Trde evler genelde büyük kesimli.burda bir normal daire 3 oda 400.000 ei dan basliyor emlaklar pahli
tamam rabiacım yolun açık olsun (=

Ama artık kütüphaneye üye olsam daha îyi olacak. O parayla her ay bi çeyrek alırım yaa. Evde kitap koyacak yer de kalmadı zaten. Ve nakit almayınca farketmîyorum hiç yaptığım harcamayı. Ekstreden bKtım şimdi
çevrede okuyan kişiler varsa değiş tokuş taktiği de iyi olur tabi kitap koleksiyonu gibi bir hobin yoksa hani illa okuduktan sonra kalsın hani ilerde bi dönüp baktığımda hımmm şunu bunu okumuşum demiyorsan takas güzeldir hem ekonomik hem de keyiflidir.

kızlar siz niye tartışıyorsunuz..
rabia kardeş almanya ile türkiyeyi bir tutma,her yerin kültürünün olumlu ve olumsuz özellikleri var..burada sosyal haklar daha az..8 saat çalışmak gerekirken,12 saate kadar çıkartıyorlar neden mecbur olduğun için..

X