- 31 Mayıs 2010
- 590
- 620
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Binemezsin diyodu bir yerine zarar verirsin diyodu o binemezsin diyince bende binmedim hiçArabaya bindirmiyor ne demek ya . Siz aracı kullanmak isteyince ne diyor
Siz ayrıldınız mi nasıl ayrıldınız ayrildiysaniz zor oldu mu şimdi nasılsınızbenim anılarım canlandı. Aynılarını ve daha fazlasını yaşadım. İğrenç. Tez elden kurtulun.
Evet ayrıldım. Zor oldu. Çirkefleşti iğrençti, daha iğrenç oldu. Çok ama çok zor oldu. Şimdi iyiyim. İyi ki böyle oldu diyorum. Para harcamanın tadını, çiçekli elbise giymenin güzelliğini hissettim.Siz ayrıldınız mi nasıl ayrıldınız ayrildiysaniz zor oldu mu şimdi nasılsınız
Herkes benim kocam gibi olacak değil tabiki bilemem belli de olmaz ama ben de önceden hep gönderdim sonradan keşke gondermeseydim dedim ama umarım siz böyle şeyler yaşamazsınızEn korktuğum konulardan biri. Ben de yeni evlendim eşim benden fazla kazanıyor. Evle ilgili herhangi bir harcama yapmıyorum işte markete vs giderim eksik ne varsa o. Birikim yapalım diye konuştuk maaşımın 3te 1ini göndermeye karar verdim. O da dolar alacak o parayla bakalım. İlk başta ortak hesap diye tutturmuştum ama bakalım şimdilik kafama yattı. Diğer ay soracağım parayla napacaksın diye. Yokda ben de altın alır hisse alır devam ederim yani
Evet öyle gerçekten bolluk içinde huzursuzum. Bolluk demeyelim de çok şükür evimiz var 2 arabamız var bunların hepsini de kendimiz kazandık ama kimse de bize bir çöp almış vermiş değildir ikimiz de öğretmeniz benim eşim inanılmaz tutumlu ben ona cimri diyorum kısaca. Yani yeri geldi tatilden kıstık yeri geldi marketten kıyafetten varlık içinde yokluk çektik ev alcaz araba alcaz diye. Eşim hala aynı kenara para atiyo ama kendime bi ayakkabı alayım bu eskidi demez telefonum eskidi degistireyim demez senelerce bende böyleydim ama artık değilim harcıyorum artık biriktirmek istemiyorum eşim benim harcamama kiziyo ben onun biriktirmesine ama o beni gördükçe daha çok sıkıyo kenara atiyo bende onu gördükçe daha çok harcayasim geliyoNe güzel bolluk içinde gereksiz huzursuzluk yaşıyorsunuz. Ablam ve eniştem böyleler. Evleri var arabaları var ama doğalgazı sen öde şunu ben yaptım demeleri bitmiyor.
Bizde pek para kalmıyor birikim konusunda becerikli değiliz. Bir tek arabamız var. 7 yılın toplamı. Hiçbir zaman maddi konularda bir şeyleri paylaşmadık. Kirayı o ödüyordu araba kredisini. Tatilleri o ödeyince ben kirayı üstlendim mesela. Geçen sene kirayı da kreşi de ben ödedim. Araba masrafları onda, faturalar onda. Marketi de her ikimiz harcarız.
Öğretmenim ben eşim polis. Eylül ile birlikte kirayı ben üstleneceğim. Şimdi tatile gideceğiz ikinci kez o çekti karttan yine.
Çok haklısınız ben kendi ellerimle kendi mutsuzluğumu inşa ettim bide bu adamı baba olarak mukafatlanfirdim kendime o kadar çok kızıyorum ki her güneski bir laf vardir bizim burada bir insanin kendine yaptigi kotulugu 7 kat el birlesse yapamaz diye .sizin durumunuz tam olarak boyle duruyor umarim mutlu olmayi basarirsiniz
Alışveriş yapiyor eve alıyor ihtiyaçları ama 1 2 kendi aldı 3.bana aldırıyor. Ama ihtiyaç dışında mesela mutfak şefi almak istedim ben o senin isteğin ben karışmam diyor düdüklü tencere mi alcam iste 1000 lirasını veririm gerisini kendin ver diyorBöyle evlilik olmaz. Esinizin karakteri bozuk kusura bakmayin. Elbette kari koca calismali ama calisip kazanilan para müsterektir. Esiniz sadece kendi hesabini doldurmaya calisiyor sizi kullanarak. Sizde eve alisveris yapmayin ozaman alin cocugunuza kendinize göre veya disarda yiyin mecbur kalip o alisverisi yapmak zorunda kalir böylece.
Elbette herkes kendisi yapıyor. Yani zaten şu anda sahip olmuşsunuz. Bunlar yeterli artık yaşamanız gerekiyor. Kefenin cebi de yok. Ev var bir deprem götürüyor. Araba var depremde hepsi evlerin altında kaldı. Siz doğru olanı yapıyorsunuz ama evlisiniz. Ev arkadaşı gibi masrafları bölüşmek artık mantıklı gelmedi bana. Şimdi yaşamak zamanınız. Bizim telefonlar da 3 ve 4 yaşındalar. Bozulunca alıyoruz. Oppo en ucuzu veya Xiaomi Samsung. Tutumlu olmak güzeldir. Ama bu hayatta 1 saat sonrasını bilemiyoruz. Ömür geçiyor. Umarım huzurla yaşarsınız.Evet öyle gerçekten bolluk içinde huzursuzum. Bolluk demeyelim de çok şükür evimiz var 2 arabamız var bunların hepsini de kendimiz kazandık ama kimse de bize bir çöp almış vermiş değildir ikimiz de öğretmeniz benim eşim inanılmaz tutumlu ben ona cimri diyorum kısaca. Yani yeri geldi tatilden kıstık yeri geldi marketten kıyafetten varlık içinde yokluk çektik ev alcaz araba alcaz diye. Eşim hala aynı kenara para atiyo ama kendime bi ayakkabı alayım bu eskidi demez telefonum eskidi degistireyim demez senelerce bende böyleydim ama artık değilim harcıyorum artık biriktirmek istemiyorum eşim benim harcamama kiziyo ben onun biriktirmesine ama o beni gördükçe daha çok sıkıyo kenara atiyo bende onu gördükçe daha çok harcayasim geliyo
Saolun teşekkürler. Öyle gerçekten bir saniye sonra ne olacak bilemiyoruz bende 6 7 senedir biriktir biriktir o kadar bunalmışım ki artık biraz da gezelim diyorum biraz da yiyip içelim eşim malesef öyle değil biriktirelim arsa alalım apart alalım tmam alalım da nereye kadar yani insan geleceği için çocuk için kenara 3 5 atar tabiki ama esiminki hastalık boyutundaElbette herkes kendisi yapıyor. Yani zaten şu anda sahip olmuşsunuz. Bunlar yeterli artık yaşamanız gerekiyor. Kefenin cebi de yok. Ev var bir deprem götürüyor. Araba var depremde hepsi evlerin altında kaldı. Siz doğru olanı yapıyorsunuz ama evlisiniz. Ev arkadaşı gibi masrafları bölüşmek artık mantıklı gelmedi bana. Şimdi yaşamak zamanınız. Bizim telefonlar da 3 ve 4 yaşındalar. Bozulunca alıyoruz. Oppo en ucuzu veya Xiaomi Samsung. Tutumlu olmak güzeldir. Ama bu hayatta 1 saat sonrasını bilemiyoruz. Ömür geçiyor. Umarım huzurla yaşarsınız.
Esiniz bencil davraniyor, sorumluluklarinin farkinda ama kendisine birikim yapmaya calisiyor. Sizde almayin o tür ihtiyaclari. Onun size yaptigi taktiyi sizde ona uygulayin. Atiyorum arabasina birsey lazim olduysa ben karsilamam en fazla 1000 tl veririm gerisini sen tamamla diyin. Ve sizde esiniz gibi maasinizdan birikim yapin onun haberi olmadan. Ev ihtiyaclarini mümkün oldugunca almayin son noktaya kadar direnin.Alışveriş yapiyor eve alıyor ihtiyaçları ama 1 2 kendi aldı 3.bana aldırıyor. Ama ihtiyaç dışında mesela mutfak şefi almak istedim ben o senin isteğin ben karışmam diyor düdüklü tencere mi alcam iste 1000 lirasını veririm gerisini kendin ver diyor