Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

Tabi canim hemen soyliyim.biraz borcumuzoldugu icin hesapli gidiyorum.bim den alisverisimi yaparim.detarjan vs en buyuklerden aliyorum.mesela bulasik makinasi tabletini 100 luk aldim finish in hemde.aralikta aldim indirimdeydi 30 tl ye aldim. bu ayda gider sanirim.yagida 20 tl lik tenekelerden aliyorum..uc ay gidiyor bize.
Pazardan aldiklarim ise domates,domates,biber,maydanoz,sogan patates birde patlican.baska bisey sevmiyoruz.meyve olarak azar azar aliriz o biter yine aliriz.iki kisiyiz belkide ondan.
Birde konyada nagros diye bi market kesfettik.sampuan dan tut hersey super uygun...ordan gectgimuz hafta detarjan yag dahil herseyi aldik inan 160 tl verdik.sonra bime gectik.bakliyat tavuk cay havlu kagit pecete vs aldik ordada ortalama 50 tl tuttu.toplam 210 tl tuttu..sonra keyfi ivir zivir aldik 20 tl lik.230 a depo gibi yaptim evimi.
Mesela sivi sabunu activex aliyorum 10 tlik olanlar varya oda iki ay gidiyor.
Benim kozmetik harcamalarim ayda ort 40 tl.krem yuz yikama jeli vs.fazla lukse kacmiyorum.
Bim cidden bu konuda iyi...salcadan tut pirincine kadar herseyi ordan aliyorum evlendgmden bu yana.
1.5 yillik evliyim..bu hep boyle gitti.
Yazin bu liste dahada dusuyor.kayinvalidem bahcelerinden meyve sebzemizi getiriyor.
Biz birde liste yapiyoruz.asla listenin disina cikmiyoruz.aklima gelen bunlar canim.

canım bu kulenin ordaki nargross mu yoksa barış caddesiyle Real in ordaki mi bana yakın buralar bakayım bende
Çoğu kişi gurur meselesi yapıyor demek ayrı, ben de buna katılıyorum demek ayrı.

Ama okuduğunu anlama yeteneği apayrı. Sîze anlatmak için uğraşmayacağım cidden.
hakkıyla kazanıp temizlik işi yapanlara o helal parayı evine götürene koca Bi alkış

sizi anlıyorum ihtiyacı olup bu işi yapmak istemeyen Bi dolu insan var

bizim mağazaya dilenci geldi eşim şu kadar paraya dükkanı temizlesen emeğinin karşılığını vereyim dedi sonuç olarak arkasını dönüp gitti kadın
canlı örnek bire bir yaşadık bunu sizi de anlatmak istediğiniz buydu sanırım

çevrede okuyan kişiler varsa değiş tokuş taktiği de iyi olur tabi kitap koleksiyonu gibi bir hobin yoksa hani illa okuduktan sonra kalsın hani ilerde bi dönüp baktığımda hımmm şunu bunu okumuşum demiyorsan takas güzeldir hem ekonomik hem de keyiflidir.
benim oturduğum ev şu an 600.000 tl oldu değeri tr de ucuz değil yani.
uygun istanbulda 800..900

yok canım kira değil. babamın 1+1 evinin kirası bile 900 küsür . Neyse millet posur posur sigaraya para bulur ama yine de geçinemiyorum diye ağlar bunlara sinir oluyorum..
sen biraz önce yazınca görümce börülce geldi aklıma..12 senedir tanıyorum hep fiyatı 10 lira olan sigarayı içer..1 buçuk paket,,birde nasıl anlatır..bir gün ailece gezmeye gitmişler paraları olmadığından eve gelince mercimek çorbası yapmış..
yahu 12 yılda bizim standartlar 100 şekil değiştirdi,yeri geldi makarna yedik yeri geldi pirzola,kadının sigarası değişmedi:)allah daha iyi etsin ama ajitasyon sinir bozucu

çevrede okuyan kişiler varsa değiş tokuş taktiği de iyi olur tabi kitap koleksiyonu gibi bir hobin yoksa hani illa okuduktan sonra kalsın hani ilerde bi dönüp baktığımda hımmm şunu bunu okumuşum demiyorsan takas güzeldir hem ekonomik hem de keyiflidir.

Yeni taşındım buraya, o yüzden tanıdığım fazla kişi yok yakında.

canım bu kulenin ordaki nargross mu yoksa barış caddesiyle Real in ordaki mi bana yakın buralar bakayım bende

hakkıyla kazanıp temizlik işi yapanlara o helal parayı evine götürene koca Bi alkış

bizim mağazaya dilenci geldi eşim şu kadar paraya dükkanı temizlesen emeğinin karşılığını vereyim dedi sonuç olarak arkasını dönüp gitti kadın

Bizim de apartmana temizlik yapacak kadın bulamıyoruz mesela. 5 kat 10 daireyiz, aylık 100 lirayı az bulmuş gelen kadın. Ayrılmış. Şimdi de bulamıyoruz.

Ev temizliğinden daha kolay halbuki.

Bu devirde geçinmek cidden zor evli değilim ailemle yaşıyorum alışverisimizi bimden yapıyoruz bimkolio olduk hepimiz :)
Şimdi yaz geldi kış icin yiyecekler derindondurucu için hazırlıyoruz kışın mevsiminde olmayan hiçbiseyi almıyoruz böylelikle sevdiğin yiyeceklerden hazırlayıp koyun hem ekonomik hemde sağlıklı :) kumbara çok işe yarıyor evde herkes 5 10 kuruş atıyor sonra onlarla ekmek,su alıyoruz birikiyor yani .Meyveyi günlük tüketecek şekilde alıyoruz misal elmamı alıcaz 3 adet sonra o biter diğeri alınır meyve çok çabuk bozuluyor yenilemiyorda yazık günah o paraya az az almak en güzeli.
Geçen ay kombi bozulmuştu 200 tl extra masraf çıktı diye zorlandık o ay allah herkesin yardımcısı olsun yaşam zor.

sen biraz önce yazınca görümce börülce geldi aklıma..12 senedir tanıyorum hep fiyatı 10 lira olan sigarayı içer..1 buçuk paket,,birde nasıl anlatır..bir gün ailece gezmeye gitmişler paraları olmadığından eve gelince mercimek çorbası yapmış..
yahu 12 yılda bizim standartlar 100 şekil değiştirdi,yeri geldi makarna yedik yeri geldi pirzola,kadının sigarası değişmedi:)allah daha iyi etsin ama ajitasyon sinir bozucu

ya oyle ya en kötü sigara 7 tl her gün içse ayda ne kadar yapar

Bizim de apartmana temizlik yapacak kadın bulamıyoruz mesela. 5 kat 10 daireyiz, aylık 100 lirayı az bulmuş gelen kadın. Ayrılmış. Şimdi de bulamıyoruz.

Ev temizliğinden daha kolay halbuki.
15 veriyorlarmış daire başı kızkardeşim söyledi..10 lira geçen seneymiş..

olsa dükkan senin... 1000 lira maaşı olup kirada oturup çocuk okutan insan var ... hala et diyo bayıliciğiim :)) kilosu 60 lira ne eti o yaa bufalo falan mı... Bülent Ersoy muyuz ayol biz :)) sahi o nasıl o kadar zengin olmuş....
arkadaşım anlatamadım galiba. Mesajımı başında da belirtmiştim bin lira Nereye gidiyor diyenlere diyorum diye. Normal şartlarda (ülkemizin şartlarında bahsetmiyorum) gidiyor yani istediğini yersen kismazsan. Bizim ülkede insanca şartlarda yaşamadığımiz kesin zaten alıp almaması değil kastım normalde gidiyor yani illa kisicam diye zorlamazsan. 56 lira antrkot eti bonfile de 60 lira civari bu arada.

Kızlar hayat gittikçe pahalaniyor.ekonomi nasil olur derseniz bir kere sabit giderleri gözden gecirmeli.Evde sınırsız internet 70 TL.Cepte full paket 40 TL.gerekli olan ne ?
Bu sadece bir örnek. Evde internet gerekliyse kalsın cepte daha ekonomik konuşma ağırlıklı bir tarife seçin.10/l fatkeder.yılda 120/TL.
Kıyafet aliyoz bazen deli gibi.hangisini ne kadar giyiyoz? Bunu gözden geçirmesi.ayakkabı da abartmamali derim.
Bireysel emeklilik ve ddüzenli para birikim fonları ile uzun surede çocuklar için güzel birikimler olabilir. Bence neye ne kadar ihtiyaç var bunu sormaliyiz kendimize

arkadaşım anlatamadım galiba. Mesajımı başında da belirtmiştim bin lira Nereye gidiyor diyenlere diyorum diye. Normal şartlarda (ülkemizin şartlarında bahsetmiyorum) gidiyor yani istediğini yersen kismazsan. Bizim ülkede insanca şartlarda yaşamadığımiz kesin zaten alıp almaması değil kastım normalde gidiyor yani illa kisicam diye zorlamazsan. 56 lira antrkot eti bonfile de 60 lira civari bu arada.

heee anladım kusura bakma :)

bence ülkedeki çocukların yarısı et yemiyor vejeterjan:KK51:

benim kola çukulata masrafımda bir sigara masrafı gibi yani.... o da bir nevi bağımlılık....

X