Ev ekonomisi zor
İki kişiyiz ortalama 500-550 civarı tutuyor
Öncelikle şunu belirteyim gıdayı abartmanın anlamı yok yani kilosu 60 lira olan etten her hafta 1,5 kilo tüketilirse insanın her şeyden önce sağlığı zarar görür. Et, kıyma,tavuk, balık dönüşümlü olarak pişiriyorum, beslenmede özellikle ete yüklenmekten kaçındığım için haftada bir çeşit yaparım ve de kıyma olarak bazı yemeklerde kullanırım. Sebze ve meyva çok tüketiliyor bizim evde bu yüzden Cumartesi günleri pazara çıkıyorum, hem hesaplı hem de taze oluyor, sebzeleri haftalık, et, bakliyat, kahvaltılık türünü aylık alış verişte alıyorum. Tereyağı ve kuymaklık peynirler eşimin memleketinden geliyor. İki çeşitten fazla peynir almam ama iyisini alırım, yağın, çayın iyisini alırım, yoğurdu evde yapıyorum. Ev yoğurdu sulu olduğundan kalanı ayran oluyor, meyvelerin kalanından komposto ya da soğuk içecek yapıyorum, içecekleri de hazır almıyorum katkı maddelerinden ötürü. Her hafta bir ya da iki çeşit atıştırmalık bir şey yaparım, bir sütlü tatlı ve kek gibi. Hafta sonları ilave hamur işi yaptığım olur, komşularla toplanırız. Derin dondurucuyu aktif olarak kullanıyorum bunun yanında kışlık kavanoz domates, biber, turşu, reçel vs... yapıyorum. Hiç bir yemeği atmam, tüketemediysek bozulmadan buzluğa atarım, sonradan bir çeşit olur. Abur cubur almam, kuru kayısı, incir,ceviz, fındık, çekirdekli siyah üzüm alıyorum pazardan, çayın yanında atıştırıyoruz. Temizlikte bin çeşit deterjan kullanmam, cif,pril ve çamaşır suyu. Banyoya onlarca çeşit şampuan, duş jeli vs.. almam, her birinden bir tane. Ben ekonomiyi böyle sağlıyorum, ekonomiden de çok ailemizde sağlam bir kanser geçmişi olduğundan olabildiğince hazır şeyleri tüketmemeye çalışıyorum, annemin hastalığından kalan perhizler devam ediyor yani. Eve ketçap, mayonez, hardal, hazır soslar, hazır çorbalar, hazır turşu, şarküteri vs... girmez, şarküteriyi aylık alış verişte iki çeşit alırım, 15 günde bir hafta sonları birer kaçamak yaparız ama sürekli sofraya koymam, biz de böyle, Rabbim herkese geçim kolaylığı versin. Birikime gelince eşimin de benimde bireysel emekliliğimiz var, altın hesaplarımız var, ne artarsa altın hesabına atıyoruz, çok büyük birikimler değil ama akmasa da damlıyor