Biz Nerde Hata Yapıyoruz Anlamadık Gitti.. !

bu arada piyasa acayip

oğlana bot bakarken bir tane yetişkin botunu da kaldırım fiyatına bakayım dedim 465 tl idi

eşime dedim bak 500 tl

bunu alanlar da var dedik, çocuk botu sorduk 400 dedi adam, çocuk bir dahaki sezona da giyemez ayağı büyür zaten hani yetişkin alsın bir iki yıl giysin diyeceğim de

çarşıya çıkmaya korkuyorum düşüp bayılacağım fiyatları görünce diye
2 sene evvel kar botu almıstım 200 tl ye
bu sene fiyatı ne kadar biliyor musun
945 tl

işyerınde ayaklarım cok usuyor mecbur alıyorum
kaç katı artış olmus
ama tabi 945 tl ye almadım
daha uyguna geldı ama hayat ınanılmaz pahalandı

Konu acmasina gerek yok. Geliri boyle olan ve gecinemeyenler goruyorum cevremde de. Hep bitmeyen anlamsiz borclari olur. Yazlik borcu vardir, cocugu varsa kolej parasidir, ozel kurslardir, arabasini yukseltmistir, gelirine gore fazla luks ev almis veya gelirine gore fazla kirasi olan evlerde oturuyorlar. :)))
Millet gercek gecim derdindeyken onlar simarikliktan gecinemiyor.
bizim de evimize bu kadar para giriyor biz de zor gecınıyoruz
lüks hiçbir seyımız yok
2700 tl ev kredimiz var
sadece yuklu olarak
arabamın bakımları kaskosu vs si zaten cok fazla para tutuyor
aylık mazot paramız fazla tutuyor
işe arabayla gidip gelmek zorundayım
yoksa gunde 6 saatımı yolda gecıreceğim.

almıs oldugumuz ev de luks bır ev değil, yenı sıfır bır bına sadece
lüks yasamakla alakası yok bunun
kuruyemişin kılosu 60 tl olmus
etın kılosu 50 tl
e yıyecek ıceceksın mecbur . napıcaz.
deli gbi çalısıyoruz senede orta halli bir tatıl yapıyoruz bır kere
bu da lüks değil bence
senede iki kişi için 3000 tl lık tatil lüks mü?
en kötu yere gtsen zaten 2000 tl tutuyor.

kardesımın cocugu oldu yarım altın aldım
tüp bebek tedavisi görüyorum dolu para gidiyor ilaçlar vs

eşim takım elbise giymek zorunda hergün işe giderken.
bunlar da hep masraf.

lükslük ve şımarıklıkla ılgısı yok
zorunlu yasantı için bile bu gelir az

dısarda yemek yemeyız, kuaför masrafım yok. nasıl lükslük nasıl şımarıklık?

bizim de evimize bu kadar para giriyor biz de zor gecınıyoruz
lüks hiçbir seyımız yok
2700 tl ev kredimiz var
sadece yuklu olarak
arabamın bakımları kaskosu vs si zaten cok fazla para tutuyor
aylık mazot paramız fazla tutuyor
işe arabayla gidip gelmek zorundayım
yoksa gunde 6 saatımı yolda gecıreceğim.

almıs oldugumuz ev de luks bır ev değil, yenı sıfır bır bına sadece
lüks yasamakla alakası yok bunun
kuruyemişin kılosu 60 tl olmus
etın kılosu 50 tl
e yıyecek ıceceksın mecbur . napıcaz.
deli gbi çalısıyoruz senede orta halli bir tatıl yapıyoruz bır kere
bu da lüks değil bence
senede iki kişi için 3000 tl lık tatil lüks mü?
en kötu yere gtsen zaten 2000 tl tutuyor.

kardesımın cocugu oldu yarım altın aldım
tüp bebek tedavisi görüyorum dolu para gidiyor ilaçlar vs

eşim takım elbise giymek zorunda hergün işe giderken.
bunlar da hep masraf.

lükslük ve şımarıklıkla ılgısı yok
zorunlu yasantı için bile bu gelir az

dısarda yemek yemeyız, kuaför masrafım yok. nasıl lükslük nasıl şımarıklık?
Tebrikler çok güzel anlatmışsınız.Ben de aynıyım.Yeme, içme, gezme, görme, çoluk çocuğundan kıs para biriktir. Çok anlamsız geliyor bana. Benim de arabam var mesela olmayabilirdi de onun parasını biriktirmeye çalışabiliridim. 10 sene sonra 100bin tl biriktirsem ne işime yarar ki şimdi sıkıntı çektikten sonra. İki küçük çocuğum var araba olmadan evden çıkamıyordum mesela şimdi çok rahat heryere gidebiliyorum. Bence lüks değil eğer karşılayabiliyorsak neden olmasın ki.
Geçen ay kızım çok hastalandı. 2-3 kez devlet hastanesine götürdüm ama hiç ilgilenmiyorlar ki. Bişey yapmadan eve gönderiyorlar. E çocuk kötüye gittikçe mecbur götürdüm özele en azından bakıp hastalığının ne olduğunu anlamaya çalışıyorlar. Toplam eczane hastane iki kızım için 750 tuttu. Verebilecek durumdaydım verdim. Yok ne olursa olsun o para birikecek derdine giremiyorum? Bunlar örnek sadece sizi anladığımı anlatmaya çalıştım. Herkes aynı düşünmek zorunda değilsiniz tabii
.

Tebrikler çok güzel anlatmışsınız.Ben de aynıyım.Yeme, içme, gezme, görme, çoluk çocuğundan kıs para biriktir. Çok anlamsız geliyor bana. Benim de arabam var mesela olmayabilirdi de onun parasını biriktirmeye çalışabiliridim. 10 sene sonra 100bin tl biriktirsem ne işime yarar ki şimdi sıkıntı çektikten sonra. İki küçük çocuğum var araba olmadan evden çıkamıyordum mesela şimdi çok rahat heryere gidebiliyorum. Bence lüks değil eğer karşılayabiliyorsak neden olmasın ki.
Geçen ay kızım çok hastalandı. 2-3 kez devlet hastanesine götürdüm ama hiç ilgilenmiyorlar ki. Bişey yapmadan eve gönderiyorlar. E çocuk kötüye gittikçe mecbur götürdüm özele en azından bakıp hastalığının ne olduğunu anlamaya çalışıyorlar. Toplam eczane hastane iki kızım için 750 tuttu. Verebilecek durumdaydım verdim. Yok ne olursa olsun o para birikecek derdine giremiyorum? Bunlar örnek sadece sizi anladığımı anlatmaya çalıştım. Herkes aynı düşünmek zorunda değilsiniz tabii
.
Şımarıklık diyenlereydi kastım
Hayat cok pahalı bunu anlatmaya calıstim bir de
Bennde gecen hafta 3 kere devlete gittim
Bacaklarımda agrılar var
Drlar baslarından savdı
Mecbur özele gideceğim
Bu simdi lüks mü yani di mi?

ama söyle söyleyim ben işe girmeden önce gelirimiz 2000 tl yükselmişti eşimin daha dogrusu o zamanlar bu parayla geçinebilirken şimdi 2850 tl ile para kalmaması sizce garip değil mi ?
garip degil cunku her gecen gun daha fazla zammmm. bir de boyledir geliir arttikca gider de artar hikmeti neyse

Gelir ne kadarsa gider de o kadar oluyor
İlk evlendiğimizde aylık gelirimiz 1800 tl idi
Şimdi 7500 ama hala sıfır birikim
Kredi kartları dolu

Yani maaş arttı diye düşünmeyin hayat pahalılığı daha çok artıyor
Sizin müsriflik yapmanızdan değil
Bakın bakalım marketteki şeylerin fiyatı bir ay arayla gittiğinizde aynı kalmış oluyor mu?
100 liralık benzin 3 ay önce x litreyken şimdi yine 100 tl lik alıyosunuz ama öncekinden ne kadar az oluyor
2800 öyle çok büyük bir para değil
Yoksulluk sınırı 5000 tl civarı
Kısacası iyi bile idare ediyorsunuz

kadin calisinca maasi yuksek degilse aslinda geldiği gibi gidiyor. daha fazla hazir yiyorsun. calistigin icin daha fazla cocuga karsi vicdan yapip oyuncaktir, avmde oyun parkidir vs bunlara yoneliyorsun. sizde nasil bilmem ama alinan bir yesillik olsun sebze olsun daha fazla bozulabiliyor. bende ve annemde oyle oluyordu en azindan. gorunenden daha fazla gider oluyor aslinda. eskiden calismiyorken geciniyorduk simdi gecinemiyoruz kismi biraz da bundan oluyor. birikim kismi icin kendinizi kasmayin bence. karti kapatin yeter. zamanla maaşlarınıza zam geldikce birikim yaparsiniz

Ayni seyden bahsediyoruz. Eve giren para biraz bol oldugu zaman butce disina cikan harcamalar yapiliyor, borclara giriliyor. Sonra gecinemiyoruz, yapmayin ya. Kimseyede para yettigini gormedim zaten hep gecinilmiyor, hep gecinilmiyor, hep memurlar aç . Coluklu cocuklu insanlar 2 lirayla napiyor o zaman?
Tamam 6-7 lira buyuk bir rakam degil, ama ay sonuna ucu ucuna yetcek bir para degil hesabini bilirsen, bizimde birikim yok ama bu bizden kaynakli biraz kıssak birikim cikartirdik 6-7 liradan gayette. Milletin asgari ucret hesabini yaptigi yere ben esimin bu maasini yazip gecinemiyoruz demeye utanirdim.

İşte öyle olmuyor ki
Örneğin 7 bin kazandığın bir işin varsa ona göre ortamlarda olman gerekiyor
Kıyafetlerinin markasına, oturduğun muhite, arabanın modeline, yemek yediğin restorana kadar her şeyin değişiyor malesef.
Herkesin gelirine göre bir yaşam tarzı var
Kaldı ki yoksulluk sınırı 5000 olan bi ülkede ortasınıf ancak oluyorsun 6-7binle

Ben hic anlatmayayım o zaman:işsiz: eşiniz size yükleniyor ama cidden sizi tebrik ettim ya helal olsun...bu kadar hesabınızı bilmenize rağmen eşinizden işittiğiniz lafları hiç haketmiyorsunuz:KK200: Allah herkesin yardimcisi olsun ...

Eve giren para arttıkça harcamalar da artıyor tecrübe ile sabittir.
Eşim de ben de çalışıyoruz.
Birikim yapabiliyoruz ama İstanbul'da oturunca yapılan birikim bazen farklı sebeblerden ötürü gidebiliyor.
Kızımı ingilizce kursuna yazdırdım mesela.
Aylık maaşımdan 500 tl bunun için gidecek.
Çamaşır makinem bozuldu yenisini almak zorunda kaldım.
Eee bir maaşta ona gitti.
Yani planlı bir şekilde birikim yapmaya çalışşam da muhakkak ertesi ay onun harcanacagı bir yer çıkıyor :)
Ben müsrif bir kadın değilim, eşim de bunun farkında ve asla sormaz bana bu para nereye gidiyor diye.
Düşünün ki bir kış mevsimi boyunca benim kızım iki ayakkabı eskitiyor.
İyi bir bot 150 tl den başlıyor ve artarak devam ediyor.
Almasan olmaz sonuçta ayakları üşüyecek, hasta olacak.
Çalışan bayan olunca haliyle kıyafet ihtiyacınız artıyor, almak durumunda kalıyorsunuz.

Yorumlarınızı yaparken küçük ve büyük şehirlere göre daha uygun bir ilçede yaşadığımızı göz ardı etmeyin hanımlar Günaydın hanımlar eşimle canımızı sıkan bir mevzu var sizinle paylaşmak istedim.. yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum, ben çalışmadan evvel eşim 1600tl maaş alıyor ve çok zor geçiniyorduk üstüne birde evladımız oldu masraf üstüne masraf.. çok zor günler yaşadm.. bir allah bir biz biliriz.. kaç bileziğim gitti , birikimler gitti her ay eksiye girmeler felan çok şükür bir iş kapısı nasip oldu bana çok fazla para kalmasada elime size sadece bu ay net gelirimizi yazacagım çünkü ocaktan sonra değişecek eşimin vergi kesintisi olmayacak ve maaşına zam gelecek.
Eşimin net geliri ; 2100 bu ay için..
Benim net gelirim ; 1400 ( 650 tl bakıcı parası ayrılıyor) Bana kalan 750 tl.
Toplam gelirimiz bakıcı ücreti ayrılınca !! 2850 !!
size bu ay giderlerimizi aktaracagım;
Benim maaş günüm her ayın 24 eşimin maaşından para kalmadığı için benm maşımdan kullanıyokşam elimzde ne kadar para kaldıgını sordu sinirleri bozuldu .. bu para her ay nereye gidiyor diyor ! eşim
benim çalıştıgımı bilen ,duyan herkes birikim yapamıyormusunuz diyor, bende en azından köşeye bir çeyrek atmak isterim ama olmuyor neden olmuyor anlam veremiyorum ! bizde mi var gariplik maaşım hep bana kalsa tabi birikim yaparız.
Bu ay giderlerimiz
450 tl kira
15 tl apartman temizliği.
mutfak 350 tl ( aylık alışveriş yaparız her ay değişir) ( a 101 bim vs uygun marketlerden alrım temizlik malzemeleri felan hep bimden )
balık tavuk vs hariç haftalık alınır bizde.. özelikle ogluma bol bol balık yediriyorum haftada birkere..
15 günde bir pazara cıkarız haftalık aldıgımız balık dahil özelikle ogluım için meyve eksik olmaz
pazarımız aylık 100- 150 tl arası
eşimin sigarası+ pogacası : 150 tl
benzin aylık : 100 150 tl arası
su ; 48 elektirik ; 62 dogal gaz ( yakmadan önceki ayın faturası 27 )
cep telefon faturası ikimizin : 55 tl
oglumu sünnet ettirdik : 200 tl
oglum için bim a 101 e eğitici oyuncaklar geldikce farklı olanları alırım.
kredi kartının asgarisini yatırabildik : 170 tl ( kalan borc 900 tl )
ogluma kışlık alışveriş 275 tl malum gecen senekiler olmuyor temel ihtiyaclarını toplu aldım önceki ay bir kaç parça almıştm bu ay bayagı aldım artık ay ay gördükce alacagım
kendi kiyafet ihtycm ; iki pantolon iki triko penye ; 120 tl ( asla fuzili birşey almam ihtyc harici öyle çeşit çeşit kıyafetim yoktur her ay almam.. birdaki ay bir kaç parça birşey daha aldım mı evdekilerle beraber kışı cıkartırım)
aylık bez+ ıslak mendil : 100 tl
+ hazır suyu kremleri organik yumurtası günlük sütü sevdiği şeyler vs vs vs
( bunlara ne kadar gidiyor bilmiyorum

bu ay ilaç masrafımız oldu ; 60 tl
bunlar harici ekmek oglumun sütü eksik gedik birşeyler olur onlar.. hafta sonu avm , oyun parkı dışarda çok yemeyiz genelde o gün çig köfte yeriz canımız isterse uygun yeriz birşeyler
geri kalanlar arada gidenler işte :işsiz: canımız birşey isterse mutlaka alrım bir pazarımız var o gün canımız ne isterse yaparız ! gezeriz tozarız
hele ki yazın piknik vs hiç kısmam oglumdan hele ki hiç kısmam özelikkle hafta sonu eglenmesinden felan.. gönlünce eğlenir oyun parklarında ücretli olsada..
eşimi maaşı ayın 10 unda ve elimzde 300 tl para kaldı..
Şimdi size soruyorum bizde mi var tuaflık yoksa normal mi.. napacagımızı bilemedik
kredi kartını bitirince kredi çekip arabayı yükseltelim birikim olsun diyoruz ama nasıl ödeyeceğiz ki para kalmıyor elimize :KK51::KK51: 2850 tl ile bu giderlerle birikim olabilir mi aslında soruyorum size:110::110:
Not: mutfak alışverişinde sadece oglum için kıyma alıyoruz kurbandan kalan kıyma ve etlerimiz oldugu için kıyma et dahil değil etin yanına felan yaklaşılmaz.. kıymalarıda azar azar kullanıyorum napayım.. kredi kartı borcumuzun olmasının sebebi ( kuzenine dügünde plazma almamız kuzenide bana plazma değerinde bilezik takmıştı) biz küçük bir ilçede yaşıyoruz burda hayat biraz daha uygun bebek kıyafetleri olan 2 yer var onların malı da cok kötü ogluma mecbur lcw dan alıyoruz biraz pahalı ama kaliteli hiç birşey olmuyor kaç kere yıkanıyor. eşimde en cok kıyafete harcadgımızı hiç bitmediğini söylüyor bende açtım oglumun dolabını gösterdim aldıklarımı :KK11: bak dedim ihtiyac fazlası birşey almışmıyım:oha::sinirli: 2 3 takımla olmaz k. bkma dedim agzını acamadı daha :KK51: cocugumun kıyafetlerine laf edeceğine sigarayı bırak dedim ! dahada birşey diyemez bana
Eşimin bana anlatmak istediği ise sabah geldi yanıma tatlı dille izah etti ; ben işe girmeden son zamanlarda maaşı 2000 tl olmuştu o zamanlar bu parayla gecinebilrken şimdi 2850 tl gelirimiz nasıl elimize para kalmıyor diyor ! bende anlamıyorum işe girmeden evvel son aylarda 2000 tl ile de gecinen bizdik halbuki garip gelen ise o zamanlar 2000 tl ile idare edebilrken şimdi ise 2850 tl ile ay sonunda para kalmaması bir gariplik yok mu ?
Bu arada ilçe şartlarına göre değerlendirin hanımlar
çocuk olup da büyüdükçe masraflar artiyor malesef ondan kaynaklanan bi durum ve çalışan bayanin da daha çok gideri oluyor sanirim. ben çalışırken daha fazla kıyafete ayakkabiya vs ihtiyac duyardım, simdie ev hanimi olunca dışarı cikma olayim azaldığı icin daha az kiyafet vs alisverisi yapar oldum kendime onu fark ettim. bizim kira yok ev kredisii ödemesi sonrasi elimizde 2-2,5 bin civarı kaliyor ve küçük bir ilcedeyiz suan gayet rahat geciniyoruz hatta bireysel emeklilik de öduyoruz ama çocuk yok çocuk olunca eminim biz de zorlaniriz. o yüzden birikim yapamiyorim diye kafana takma, gelen giden belli. eşine baski yap sigarayi biraksin :))

İşte öyle olmuyor ki
Örneğin 7 bin kazandığın bir işin varsa ona göre ortamlarda olman gerekiyor
Kıyafetlerinin markasına, oturduğun muhite, arabanın modeline, yemek yediğin restorana kadar her şeyin değişiyor malesef.
Herkesin gelirine göre bir yaşam tarzı var
Kaldı ki yoksulluk sınırı 5000 olan bi ülkede ortasınıf ancak oluyorsun 6-7binle

6-7 bin orta sinif oluyorsa, orta sinif yasayacaksin canim ozaman sorun olmaz. Bize sorun olmuyor.

Yok yedigin restoran degisiyormus, yok muhitin degisiyormus... Agir sacmaliyorsun. Esim 6-7 bin aliyor, hikaye anlatmana gerek yok. 6-7 aliyor diye 7/24 elit ortamlarda bulunup, şu muhitte oturmak, şu restoranda yemek zorundasin demiyor kimse. İs yerine giyimine dikkat eder. Iş disinda ne yaptigi kimseyi kimseyi ilgilendirmiyor.
6-7 aliyor diye sanki ceo... gereksiz havalara giriyorsunuz.

Hicbiriniz hayatinizda yokluk gormemis, babanizin evinde de 30.000tl aylikla geciniyordunuz.
2 lira alan geciniyoruz bir sekilde Allaha şükür diyip, 6-7 lirayla sikayetlenen bana normal gelmiyor. Daha iyisini isteyen, ona ulaşmak icin calişsin :)

Son düzenleyen: Moderatör:
6-7 bin orta sinif oluyorsa, orta sinif yasayacaksin canim ozaman sorun olmaz. Bize sorun olmuyor.

Yok yedigin restoran degisiyormus, yok muhitin degisiyormus... Agir sacmaliyorsun. Esim 6-7 bin aliyor, hikaye anlatmana gerek yok. 6-7 aliyor diye 7/24 elit ortamlarda bulunup, şu muhitte oturmak, şu restoranda yemek zorundasin demiyor kimse. İs yerine giyimine dikkat eder. Iş disinda ne yaptigi kimseyi kimseyi ilgilendirmiyor.
ben allahtan iş yerinde tekim ne giyindiğimi kimse görmüyor :KK53:

ben allahtan iş yerinde tekim ne giyindiğimi kimse görmüyor :KK53:

Gereksiz gereksiz işler ya. Giyinmek dedigin ne ki eşimin 6-7 tane takimi var onlari giyer durur. Sirketin ceo su bile ayni gömlegi giyiyormuş devamli. Ayni gomlek degilde muhtemelen adamda aynisindan birsuru vardir ama model olarak hepsi ayni :KK70: okadar onemli degil yani. Tabiki derli toplu temiz ve iyi gorumlu olmak onemli ama kimse isyerini podyuma cevir bi giydigini bidaha giyme demiyor yani...

Gereksiz gereksiz işler ya. Giyinmek dedigin ne ki eşimin 6-7 tane takimi var onlari giyer durur. Sirketin ceo su bile ayni gömlegi giyiyormuş devamli. Ayni gomlek degilde muhtemelen adamda aynisindan birsuru vardir ama model olarak hepsi ayni :KK70: okadar onemli degil yani. Tabiki derli toplu temiz ve iyi gorumlu olmak onemli ama kimse isyerini podyuma cevir bi giydigini bidaha giyme demiyor yani...
zaten bir giydiğini birdaha giymeme gibi bir olay olamaz şu ülke şartlarında yahu giysek nolacak ? insanlar kötü gözle mi bakacak.. benim mesela kışlık bir botum var cokta güzel cok rahatım neden birdaha bot alayım.. gösteriş için mi..
kış için 3 tane pantolon yetiyor fazlasına gerek yok bana kıyafetler ateş pahası vallah inanin
oglumun kıyafetlerini alabildiğime şükrediyorm kuzumun hiç birşeyi eksik değil ya.. biz idare ediyoruz kısın zaten kaban giyip cıkıyorsun kim görecek senin kıyafetini yazın biraz daha fazla alırım mesela oda düğün dernek olur daha cok yerlere gidilir felan..
ama yinede iyi alışveriş yaparm
gecen 2 triko kazak iki pantolon 120 tl verdm :KK53:
hayatta daha bir kazaga 35 tl vermiş insan değilim

Hicbiriniz hayatinizda yokluk gormemis, babanizin evinde de 30.000tl aylikla geciniyordunuz.
2 lira alan geciniyoruz bir sekilde Allaha şükür diyip, 6-7 lirayla sikayetlenen bana normal gelmiyor. Daha iyisini isteyen, ona ulaşmak icin calişsin :)
Şu yazdıgınız yorumlara cok sasırıyorum
Daha evvel de yazdım size
Bizim de gelirimiz bu kadar ama hiçbir ay elit restoranda yemek yemıyoruz
Restoranı birak ben de calısan bir bayanım ve bir aksam bile dısarda yemiyoruz
En kötü evde tost makarna gecistiririz
Ayrıca hiçbiriniz babanınz evinde yokluk görmemişsiniz demişssinz ya
Benim babam 65 yasında
Hep borc harcla birseyler sahibi oldu
Yokluk da gördüm
Ve bu dönemde bu maaslarla hala da yokluk görülüyor
Daha evvel de yazdım kuruyemişin kilosu 60 tl
Etin 50 tl
Mazot olmus 5 tl
Siz bu maaslara zor gecinenleri simarıklıkja sucluyorsunuz

Çünkü siz evdeyken daha planlı programlı oluyordunuz büyük ihtimal. Kadın çalışınca herşey saçılmaya başlıyor ve KK evin bereketini götürüyor. Kart borcunuzu kapatınca eminim rahatlayacaksınız.

Şu yazdıgınız yorumlara cok sasırıyorum
Daha evvel de yazdım size
Bizim de gelirimiz bu kadar ama hiçbir ay elit restoranda yemek yemıyoruz
Restoranı birak ben de calısan bir bayanım ve bir aksam bile dısarda yemiyoruz
En kötü evde tost makarna gecistiririz
Ayrıca hiçbiriniz babanınz evinde yokluk görmemişsiniz demişssinz ya
Benim babam 65 yasında
Hep borc harcla birseyler sahibi oldu
Yokluk da gördüm
Ve bu dönemde bu maaslarla hala da yokluk görülüyor
Daha evvel de yazdım kuruyemişin kilosu 60 tl
Etin 50 tl
Mazot olmus 5 tl
Siz bu maaslara zor gecinenleri simarıklıkja sucluyorsunuz

Her aksam olmasada biz disarda yiyoruz, geziyoruz valla bu ay sehir disina gezi bile planladik benim aklim ermiyor bu kadar yetmemesine. Hersey cok pahali oldu buna katiliyorum. Bu derece pahali olmasa biz daha rahat olurduk ama şuan bile disarda yemeye arada bir gezmeyle hem gecinip, hem ay sonu geliyor.

Ben maaşımın yarısını bankaya atıyorum yıllardır. Maaşım yarısı gibi düşünüp harcamamı öyle yapıyorum. Böyle yaparak tek başıma bir ev ve araba aldım.

X