Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

Üretim az tüketim çok .Önce üretmeyi öğrenecekler.Üstüne birde şu yok dedikleri enflasyonu indirirlerse olay tamamdır

Ben ekonomi mezunuyum pratikte bize ev ekononisini ogretmediler ki arz talep iliskisini biliyoruz biz, ithalat ihracat cari acik grafik okuma falan ... bin tl maasla 2 cocuk okutan insanlar var asil ekonomist onlar bu ulkede.

konu sahibi arkadaşım ben seni çok mağrur gördüm.
"mağrurlanma padişahım senden büyük Allah var" bu sana uygun..

evde oturup 1000 lira aylık mutfak parası çıkarıp yetmiyor diye sızlanmak temizliğe gitmekten daha gurur kırıcıdır.
aferim o kıza alnının teriyle helalinden kazanıyor parasını.. oturup yetmiyorda olmuyorda gururum kırılırda demiyor. Rabbim daha çok versin ona..

araba ah o araba... belimizi buktu bizim aylik 1400 lira araba kredisi oduyoruz
Kaskoyu bilmiyorum da vergisine zam gelmis senelik 909 ilk taksidi dun odedik her ay rahat 200 benzin parasi gidiyor. birikimse birikim oluyor tabi ama evliligimizin ilk seneleri hep borc icinde geciyor.

canım iş için gerekli eşim emlakçı yoksa aldırmazdım..ne bileziklerim olurdu şimdiye dek araba yokken künye yüzük vs alıyordum araba aldığımızdan beri kısıtlıyız..bunada şükürler olsun,siz neden aldınız

Ben ekonomi mezunuyum pratikte bize ev ekononisini ogretmediler ki arz talep iliskisini biliyoruz biz, ithalat ihracat cari acik grafik okuma falan ... bin tl maasla 2 cocuk okutan insanlar var asil ekonomist onlar bu ulkede.
Eğitime hiç el atmak istemiyorum.Girsem çıkamam.Nereyi tutsan elde kalır zaten. Haklısın adamlar okutuyorda ne hallerde okutuyor.Yemedim yedirdim,giymedim giydirdim hesabı.

evet arkadaş güzel hazırlamış. bende şaşırdım. bence haftalık 150-200 gıda alışverişi normaldir. gelen misafire ve tüketime göre artar veya azalır bu rakam.
Kesinlikle canim
Ben sadece mevsim disi sebze meyve almamaya gayret ediyorum dun markette gordum kirazin kilosu 15 lira karpuzun kilosu 3 lira hem pahali hem de daha mevsimi olmadigindan hormonlu ve sagliksiz

1000 tl fazla gibi hadi olsun 500-750 yani en fazla mümkün olduğunca ciddi anlamda gerekli,zorunlu şeyleri almanızı tavsiye ederim
Okuma fırsatım yok ama acaib merak ettim konu nasıl buraya geldi?
BNDE anlayamadım 14 üncü sayfaya gelmişim okuyarak da ne yazcağımı şaşırdım ekonomiden , almanyaya almanyadan bileziğe bilezikden boşanmaya falan geçti bakalım 29 ve sonraki sayfalara kadar yolu var

amin canım amin..oğlumun gittiği yuvada 3 çocuklu hanım var.temizlik işlerini yapıyıor,geçen gün oğlanı bıraktım çöpü atıcam beklermisin dedi tamam dedim..biraz muhabbetimiz var..ben çıksammı dedi ücreti az dedi..onunda küçük oğlu var yuvaya getiriyor onuda birde burası egede emeklilerin çoğunlukta olduğu sahide bir kasaba nerdeee iş yokki,ünüversite mezunu mağazada yada markette çalışıyor..dedimki sakın çıkma işmi var küçükte olsa bir katkı..dedğin gibi çocuklarına katkı için çalışıyor..

Kesinlikle canim
Ben sadece mevsim disi sebze meyve almamaya gayret ediyorum dun markette gordum kirazin kilosu 15 lira karpuzun kilosu 3 lira hem pahali hem de daha mevsimi olmadigindan hormonlu ve sagliksiz
bende almadım kiraz eşim al dedi 12 lira kiraza verilirmi dedim..

Asgari ücretliler gerekenin 3te biri kadar bile beslenemiyor. Gelir/gider dengesi içler acısı size katılıyorum.

Fiyatlandırma ise elbette her yere, aileye, bütçeye göre değişir.

Ancak sormadan edemeyeceğim.

2 kişi günde 3 ekmek neden yiyor? Biri de muhtemelen öğlen evde yemiyordur.

3 ekmek? Yiyen varsa da yememesini tavsiye edeceğim.

Simarikliktan kucuklukten beri hayaliymis esimin. is yeri servisi var halbuki, ben de evdeyim bana surmesini ogretmiyo evde yokken gezmiyim diye

Ben yazin otobuste bayilmistim sicaktan bir de onu one surup senin icin aldim diyo, bazen birikim icin diyo...

İstedigim birseyi alamayip isyan bayragini kaldirdigimda sen 50 binlik arabaya biniyosun bana 50 liraya sunusunu almiyosun derken bahanem oluyo

ne medeniyeti ya gurbetçi türkler orda tuvalet temizliyor vs yapıyorlar ufacık evlerde tıkış tıkış yaşıyorlar ( istisnalar tabi ki hariç genel görüşüm bu ) tr ye geldiklerinde hava civa adına konuşuyor hepsi yoksa yaşadıkları hayat değil yani yurtdışında araba almak kolay eeennn eski modelleri çok uygun fiyatlarda alıyor ve çocuk parası bağlanıyor o yüzden de bolca çocuk yapıyorlar ( asıl almanlarda ve diğer yabancılar da aynı şekilde okonuda devlet yardımları muazzam ) yani demem o ki burda anca sonradan görme tavrı takınırlar he deyip geçmeli

ayy kaşke almasaydınız işte erkekler düşünemiyorlar..benim tüm çocukluğum toplu taşıma araçlarında geçti genç kızlığımda ..inan işte kullanır yoksa müsade etmezdim..ama bu konuda eşine söz geçiremiyen çok hanım var

biz iki kişiyiz 1 ekmek günlük yetiyor çoğu zaman akşamları yemeyiz ekmek en fazla 2 şer dilimdir o da rejim den yani

almancı bir aileyle sohbet ettik berlindeylermiş karıkoca salonda yatıyorlarmış yatak odasındaa cam yokmuş oğlu orada yatıyormuş kız sormamıştım:)

hangi peynirmiş kutusu 20 tl
hangi zeytinmiş yarım kilosu 20tl
tek başına ayda 10 kilo patates yiyorsan diğer yiyeceklere yer kalıyor mu

Ay ne bileyim iste oduyoruz pasa pasa bazen birikim oluyor diye seviniyorum bazen nerden kissamla gecen gunlerime uzuluyorum Rabbim olmayaara da versin nankorluk etmek istemen ama pazara en son ne zaman ciktigimi unuttum resmen

Bin liraya ne alıyorsunuz mutfağa diyen arkadaslara şaşırıyorum en az 800 gidiyor.. iyi bir zeytinyağı tereyağı alsabiz hepsini geçtim meyve ve et alsanız yeter. Etin kilosu 60 lira ayda 6 misafir ağırlasan 500 600 lira sırf onlara yaptığın masraf. Ben daha aziyla mutfağı dondurebilenlere şaşırıyorum.. et almak yerine tavuk almak kıyma almak vs harcamadan kisabilir veya ceri domates almasın da normal domates alırsın falan ama kaliteli yemek için iyi beslenmek için 1000 lira anca arkadaşlar.

cnm ben de üniv mezunuyum ne dandik işlerde çalıştım. hergün ağlaya ağlaya geliyordum eve o zaman bekardım. evli olanlar bana sen bekarsın gene istersen çıkarsın bizim bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz var derlerdi.. hayat böyle işte.. neyse ki kurtuldum özel sektörden. gene olsa gene çalışırım ama. Allah yeter ki sağlık versin. b.k dök b.koğlu b.ka muhtaç olma demiş atalarımız.. doğrudur..

çalışmak asla ayıp değil..bir afet olsa rabbim korusun halimiz ne olacak stadartlarımızmı kalacak..hayat tozpembe değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…