Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

sen beni bile ikna edersin valla :)) ben hayalini bile kuramıyorum oyy :))

Ama seneye birikime başlıyabilirim... bu sene borçlar senesi.... 10 yıl sonra da belki evim olur ömrüm yeterse şayet :))
saçımı kendim boyarım kısa mesafede yürürüm 30 dakikalık yolu mesala,israf minimum düzeyde,bundan fazla ne kadar kısıcaz,eskiden temizlik maddelerini çeşitli alırdım şimdi yer silme suyuna pril döküyorum siliyorum..

Bimden pirinç dışında birşey almıyorum kendi markası olan. Yoğurtları falan acayip katkılı, dolapta 3 ay dursa bozulmuyor.

çamaşır suyunu al bak ısrar ediyorum nasılsa yerler dökçen :)
yoğurdu evet dayanıklı tüketim malzemesi gibi :))

Biz her gün evde kahvaltı yapıyoruz rahat rahat.

Kavun ve karpuz bizim de 35 lira tuttu ama canımın çektiğini yemeden de duramam yani. Niye yaşıyorum ki o zaman? Karpuzu yemek için 2 ay sabredeceksem birikimim olmasın daha iyi.

Araba çok masraflı. Biz 3500 maaşla cesaret edemiyoruz almaya. Sizin de masrafınızın çoğu arabadan kaynaklı bence

Aynen yaa, daha 1 yaşında ama 1 yıldır beğendiğim birşeyi rahat rahat alamadım.

Bimden pirinç dışında birşey almıyorum kendi markası olan. Yoğurtları falan acayip katkılı, dolapta 3 ay dursa bozulmuyor.

Şu an kiradayoz ama kendi evim de var. Henüz kiraya veremedik.

Temizliğegitmek herkesin yapabileceği şey değil. Zorluğundan değil sadece, gurur meselesi...

Evet her ay sırf mutfak için harcanıyor
ayyy öyle deme temizliğe gidiyor dediğim kız çok güzel bir kız karadenizden evlenip gelmiş,hanım bir kız ama ilk okul mezunu ne yapsın 2000 maaşla kirada oturmamak için..allah muhtac etmesin:KK43:
ben hamileyken erik yeni çıkmıştı 15 tl protesto etmek için almadım 15 tl vermekten aciz değiliz çok şükür..karpuza 30 tl vermem..hiç yemediğimiz bir şey değil..rahat davransak elimizdekide olmazdı

Biz her gün evde kahvaltı yapıyoruz rahat rahat.

Kavun ve karpuz bizim de 35 lira tuttu ama canımın çektiğini yemeden de duramam yani. Niye yaşıyorum ki o zaman? Karpuzu yemek için 2 ay sabredeceksem birikimim olmasın daha iyi.

Araba çok masraflı. Biz 3500 maaşla cesaret edemiyoruz almaya. Sizin de masrafınızın çoğu arabadan kaynaklı bence

Aynen yaa, daha 1 yaşında ama 1 yıldır beğendiğim birşeyi rahat rahat alamadım.

Şu an kiradayoz ama kendi evim de var. Henüz kiraya veremedik.

Temizliğegitmek herkesin yapabileceği şey değil. Zorluğundan değil sadece, gurur meselesi...

Evet her ay sırf mutfak için harcanıyor
Arabamız masrafsız şükür gaz parası hariç masrafı yok gazda ayda bir 75 tl gidiyo çok fazla kullanılmazsa tabi

kiran çok yüksek o kira verilmez yazık çocuğunun geleceği söz konusu gözünü karart gir..çocuk küçükken idare olur..ileride masraflarıda artacak

ah ah bırak sehrı esım baska ilçeye bıle tasınmıyo neymış burdaymış 3o senedır.burası luks bı semt kıralar ucuk..evım ahım sahım degıl ama 900 tl....çıldıracak gbı oluyorum......nasıl ev sahıbı olcak bız....evıde burdan bakcak 200.000den aşağı ev yok odemesı 2000e yakın mumkun degıl ev sahıbını zengınm edıp durcaz

off o çok kötü ya ,neyleyim semti ev benim olmadıktan sonra vallahi çok zor..Çok pahalı evler yani peşinatı toplasa insan aylık ödemesi imkansız ciddi rakamlar . allah yardımcınız olsun .inşallah bi yerden bi kapı açılır da ev sahibi olursunuz[/QUOTE]

eger ödeyebıleceksem kredıye gırerım....ödeyeeyeceksem okadar borç nolur sonra
ınş amın...bende sızın gbı dusunuyorum nerde olursa olsun benım olsun

saçımı kendim boyarım kısa mesafede yürürüm 30 dakikalık yolu mesala,israf minimum düzeyde,bundan fazla ne kadar kısıcaz,eskiden temizlik maddelerini çeşitli alırdım şimdi yer silme suyuna pril döküyorum siliyorum..

ben bundan sonra sıkı takip edicem bakayım... ayın daha 20si cep boş.... önümüzdeki ayın 15 i nasıl gelcek dayan karta.... bakayım daha ne kadar tasarruf edebilirim... ben aburcubura çok harcıyorum :KK43:

off o çok kötü ya ,neyleyim semti ev benim olmadıktan sonra vallahi çok zor..Çok pahalı evler yani peşinatı toplasa insan aylık ödemesi imkansız ciddi rakamlar . allah yardımcınız olsun .inşallah bi yerden bi kapı açılır da ev sahibi olursunuz

eger ödeyebıleceksem kredıye gırerım....ödeyeeyeceksem okadar borç nolur sonra
ınş amın...bende sızın gbı dusunuyorum nerde olursa olsun benım olsun[/QUOTE]
ödersin ben 4 senedir ödüyırum allaha şükür..

ben bundan sonra sıkı takip edicem bakayım... ayın daha 20si cep boş.... önümüzdeki ayın 15 i nasıl gelcek dayan karta.... bakayım daha ne kadar tasarruf edebilirim... ben aburcubura çok harcıyorum :KK43:
abur cubur alma canım vücuda boşyere karbohitrat depoluyorsun..ben tam buğday unundan kurabiye falan yaptım az yiyip doyuruyor hem sağlıklı:)

seni alacak çok sanslı

seçimlerde asgari ücretleri arttırıcaz diye bağrınıyorlar hadi hayırlısı arkadaşlar:KK53:

abur cubur alma canım vücuda boşyere karbohitrat depoluyorsun..ben tam buğday unundan kurabiye falan yaptım az yiyip doyuruyor hem sağlıklı:)

evet öyle yapmalıyım bende....

seni alacak çok sanslı

evide döşedim yok yok ama almıyolar işte :)))

seçimlerde asgari ücretleri arttırıcaz diye bağrınıyorlar hadi hayırlısı arkadaşlar:KK53:

5000 lira dedi biri ona vercem ben oyumu :))

haftaya bölersen 1000/4=250tl yapar..
deterjanı, çayı şekeri, sebzesi dahil bu rakam max:150 tl olur ki o da her hafta yapsanız bu alışverişi yine fazla. mutlaka artar normal şartlar altında. gerçi bebek maması, bezi var içinde ama. bu rakamla aylık ev geçindiren olduğunu düşünürsek fazla sanki...

Çok fazla.
Haftalık yemek listesi yapmak ve ona göre alışveriş yapmak çok işe yarıyor.
Haftalık mutfak parası ayırın. Ben kabaca 150 tl ayırırım, yeterli oluyor bize.
Fakat ne pişireceksem onu alırım marketten pazardan.
Hem fazla alıp çürütmüş olmam hem de "ne pişirsem" derdim olmaz.

evet çok mantıklı.
belli bir meblağ kenara ayırmak çok önemli.
bir de pazardan alırken düşünerek almalı. şu gün şunu pişiririm gibi. böylece fazlası israf olmaz.
belli haftalarda da et tüketilirse dengelenir bence.

Cok dogru bir liste
Ve dikkat edersek bunun icinde canim cekti aldim begendim aldim tarzi birsey de yok yani bunlari da ekleyincecok rahat 1000lirayi buluyor

evet arkadaş güzel hazırlamış. bende şaşırdım. bence haftalık 150-200 gıda alışverişi normaldir. gelen misafire ve tüketime göre artar veya azalır bu rakam.

Bu arada nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama fiyatlar oldukça iyimser. Dün biz pazara gittik, sebze olarak fasulye domates salatalık, meyve olarak muz çilek, kayısı, kavun ve karpuz aldık, 100 liradan fazla tuttu.

Etin kilosu 50-60 lira kıyma 40 lira.

Suyun damacanası 11 lira olmuştu. Bimden alıyoruz artık.

damacana suyu 7 liraya alıyorum. güvendiğim bir marka.
etin kilosu 38 di en son aldığımda. pirzola antrikot vs.. tabii ki değişir fiyatlar.
bu arada yer İstanbul.

yanlış anlamayın lütfen. biz iki kişiyiz ve bir haftada bu saydığınız tüm meyvelerin hepsini alsam yarısı çöpe gider. hepsini birden tüketmemiz mümkün değil. :KK43:

X