Eşinizden nasıl para istiyorsunuz

Bende bebegim var suan da calismiyorum bi sure sonra devam edecegim.
Bence erkegin dusunmesi lazim ben hic istemeden bana toplu verir birsey ihtiyacin olur der. Evin tum herseyini o karsilar hatta benim ihtiyaclarimi bile bende kartimda tutarim.. yani is kocada bitiyo.
Demekki cok veremiyo.. sende konus madem ona gore hafta olarak ayarla.

Ücretsiz izne ayrılacak olsam hiç çekinmezdim eşimden sabah işe giderken eşime söylerdim para bırak diye.
Ben de çalışıyorum kimin ihtiyacı varsa öbüründen istedi şimdiye kadar.
Ücretsiz izne de ayrılsam aynı şekilde devam eder

Ben çalışıyorum benim maaşa dokunmuyoruz. Sadece ihtiyaç oldukça benim maaştan çekeriz. Eşim maaşı çeker faturaları kredi kartı falan öder. Yol paralarımızı ayırır. Kalan parayı da ikiye böleriz. Ben izin alacak duruma gelirsem yine de ikiye bölelim diyeceğim:)

Çok ilginç gerçekten şaka gibi şeyler okudum.Yani arkadaşlar babanızdan harçlık istediğiniz günler geride kalmış.Gidip lolipop almak için para istemiyorsunuz.Baya böyle her gece aynı yatağa girdiğiniz adamdan yani eşinizden hayat arkadaşınızdan (hani birlikte çocukta yapmışsınız kısa artık çekinecek bi durum yok tanımışsınızdır herhalde artık çocukta yaptığınıza göre)bir insanın günlük yaşamını idame ettirebilmesi için gerekli parayı istiyorsunuz.Kartım kayboldu parasızlık çektim ne demek eşiniz unutmuştur aklına gelmemiştir ya da demek ki karım istemediğine göre ihtiyacı yok diye düşünmüş olabilir kısaca insanlık hali yani her şey olabilir.Bazı erkekler evet çok ince düşünebilir ama bazıları da unutkandır düşünmez.Yani istemenize gerek yok diyenleri de anlamıyorum özel günleri bile geçtim çorabının tekinin nerde unutan varlıklardan bahsediyoruz arkadaşlar.
Hayır yarın öbür gün çocuk doğdu allah korusun bi hastalık oldu hemen acil taksi parası muayene parası lazım oldu napıcaksınız?Tanımadığınız insanlardan mı isteyeceksiniz?Demek ki sizin eşiniz bu konuda böyle çok ince düşünmüyor bu ortada adam kendini net ifade etmiş.E iste vereyim demiş daha ne desin adam yahu.Hayatı kendinize neden bu kadar zorlaştırıyorsunuz ben anlamadım ki.
O gidip dışarda çalışıyorsa sizde evde çalışacaksınız ona bir evlat vereceksiniz bunda çekinecek ne var.Babanızda sizi dünyaya getiren adam sizin mimarınız ondan da çekinilmez.

Niye işi bırakıyorsunuz ki? Çalışın izniniz bitince ne olacak?
Yani ben mi kötü düşünüyorum bilmiyorum ama sizin ondan para istemeniz ona bağımlı olmanız hoşuna gidiyor, istedikçe egosunu tatmin edecek 'karıma ben bakıyorum' diye. Ben bu konularda erkekleri asla iyi niyetli görmüyorum. İhtiyacın oldukça iste vereyim ne, çocuk varsa her daim ihtiyacın olacak işte belli, ego tatmini.
Biz de işi bırakıp bu durumlara prim veriyoruz kadınlar olarak.

Canim ben calismiyorum ama esimin maasi bende. Maaasini alinca elime veriyor hepsini. herseyin parasini ben ayiriyorum haftalik harciyacagimiz parayi ona veriyorum isten gelirken ihtiyaclarimizi alsin diye bu yuzden birikim de yapabiliyorum . Canim kocam ya

Ha bana gelince şu an çalışıyorum ama bi dönem işsizdim ve eşim sorardı sürekli.Ama bazen de unuturdu o zaman da ben hatırlatırdım.Şu anda da senin paran benim param yok her şey ortak zaten.

Ben calismiyorum ev hanimiyim.esim maasi alir faturalar giderler hesaplanir ayrilir kalan parada hep bende durur . Lazim olani kasadan cekersin der. Ona Lazimsa ben veririm esime . Birikim bile yaparim extra masraf yoksa . O artan parayida esim herzaman senin hakkin o ne istersen yap der. Ihtiyaclarim disinda keyfi harcamalarim icin. . Ben gene ise giderken nezaketen derim canim para birak v.s diye. Yani kadin esinden para isteyebilir bu cok normal bisey. Sonucta ben nasil ona ve cocuklarima bakiyorsam oda mecbur para birakacak her ihtiyaci karsilicak . Bu kadinin ezik oldugundan degildir .bu mantigi kabul edemiyorum ben .

gerekise bu harclik konusunda kavga edeceksin tabiki ayat musterek ama sen her zaman calismak zorunda degilsin calismadigin zaman sana esek gibi bakacak aen onun cocugunu doguruyorsun harclik vermek zor geliyorsa evlenmeseymis

Ben de şuan çalışmıyorum. Biz de kredi kartı kullanmıyoruz. Birikimimizin büyük kısmı bankadadır zaten. Evde ki miktarı da ben kontrol ediyorum.
Yani ben eşimden değil eşim benden ister nakit lazım olunca
Senin paran - benim param olmamalı bence. Eşin sormalı paran var mı diye, hatta sen bile rahatlıkla verir misin diyebilmelisin.... Rahat ol canım. O, artık senin ailen!

Bazı şeylere gereksiz anlam yükleniyor. Eşinden, kocandan, beraber yediğin içtiğin yattığın kalktığın Adamdan para istemek neden zor gelir ki insana. "Aşkım para bırak" demenin nesi zor ki. Bizim bütçemiz birdir maaş yatar borçlar ödenir kimde para kaldıysa harcanır. Benim biter ondan isterim onun biter benden ister. Eş o ya konu komşu değil ki.

Askim ihtiyaclar diyorum,alinacaklar diyorum, bedeva vermiyolar diyorum :)

Babam, annem daha iyi idare ediyor diye maaşını ona bırakıyor. Ufak bir kısmını kendine ayırıyor tabi.
25 yıldır bir problem çıkmamış çok şükür

Bugüne kadar kimseden para istemedim ama esinizin tavrı belliyse ihtiyacınız kadar isteyin. O sizin esiniz yabancı degil bu duyguyu benimserseniz zorunuza gitmez

Kızlar bütün mesajları esimle tek tek okudul. Herkese çok çok tesekkur ederim. Kendi içimizde bir planlama oluşturduk. Galiba isteyememekle abartmışım durumu. Ücretsiz izne geçip rahat rahat bakacağım oğluma :)

Tüm maaşı bana verir faturalar odemeler vs. Ayiririz. Eşim harçlığını alır gerisi bizde kalır. Ama sizde duzen oturmamış. Böyle bir düzenin olmasi zor gibi

Maaşı alır bir ay bana yetecek kadar para verir kendi cebinde 20 lira kalsa onuda verir sen bayansın yanında para olmalı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…