- 12 Temmuz 2006
- 55.539
- 213.121
- 52
Daha fazla çekmek zorunda değilsiniz ama.Kendim ettim kendim buldum ... Haklısınız. Şimdi çekiyorum...
Çocuklarınızı da alarak yeniden başlamanız için illa aile desteği gerekmiyor, sadece sizin için demiyorum seviyorum severek evlendim diyen hepimiz için diyorum, evlenirken aileler olumsuz yaklaşsa da dinledik mi? Kızım bu adamı gözüm tutmadı diyen anne babaların sözü kızları evlenmekten vazgeçirdi mi? Ailelerin sözlerini, mantığı evlenirken göz ardı edip iş boşanmaya gelince aileden destek beklemek veya boşanma demelerini dinlemek, boşanmayı istemediğimiz için arkasına sığındığımız bir bahane değil mi sizce?
Evlenmeye kendimiz karar veriyorsak boşanmaya da kendimiz karar vermeliyiz, ben çocukları da bahane etmememiz gerektiğini düşünüyorum çünkü mutsuz bir evliliğin en çok yıprananı çocuklar oluyor, az paradan bahsetmiyorsunuz, 650+500 ve daha öncesi belki bir bu kadar daha borç ödendi, 15 yıl içinde siz bu kadar borcu ev almak için yapsaydınız 2 tane eviniz olurdu, birinde oturur diğerinin kirasıyla çocuklarınızın eğitimini garantiye alırdınız, Allah ömür versin bir gün gözünüzü yumduğunuzda çocuklarınıza birer ev kalırdı, şimdi ne var elinizde? Koca bir hiç ve dünya kadar borç, üstelik o borç sizin üzerinize, adam elini yıkayıp çıkmış gibi pirüpak borçsuz çöpsüz üzüm.