- 17 Ağustos 2011
- 21.835
- 136.002
- Konu Sahibi pembebattaniyeli
asgariyeyi bile odememesine ben de sinir olurum. bir donemlik gecikme bile insanın findex kredi puanini etkiliyor, duzelmesi yillar aliyor. eger ki kredi falan çekmeye niyet ederseniz o zaman sikintiya girecek.Ay tamam ikna oldum.
Ben borçlu olunca geriliyorum. Bi de asgariyi bile ödemeyince sanki borç dağ olacak, birikecek birikecek falan diye
ayrica gecikme oldugu gibi banka tahsildarlari arayacak uc kurus para icin öde öde diye. sirf bunun icin bile sinir olurdum.
hediye almasi guzel ama önünü arkasini düşünmeden almasi akil kari degil. iki ürünü de taksitsiz alirken maasindan bihaber miydi? bilmiyor muydu odeyemeyecegini? hadi telefona taksit yapmıyorlar yasa var (gerci usulune uyduruyorlar yapiyorlar ama hadi yapmadilar diyelim) ürünleri aldiktan sonra banka diyor ustune xyz kadar ekleyeleim size ozel uc taksit yapalim diye. onu kabul etseydi.
ben olsam ben de sinir olurdum. sonucta ben de o eve katkıda bulunuyorum. o zaman ben de comert comert hediyeler alayim, kendimi iyi hissedeyim. sonra kredi kartim patlasin bu guzel bir sey mi?