Eşinizden nasıl para istiyorsunuz

Monoceto

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.418
6.141
35
Merhaba hanımlar.
Üniversite okurken bursum vardı, kimseden para istemek zorunda kalmadim. Sonra işe başladım. Şimdi bebeğim var izne ayrılmak istiyorum ama eşimden nasıl para isteyeceğimi bilemiyorum.

Bir ara maaş kartımı kaybetmiştim ve esim paran var mi yok mu diye sormadı bile. Çok parasız kaldım o dönem.O da söyle, iste vereyim diyor ama isteyemiyorum.

İzindeyken aylık 400 ver diyorum o da ihtiyacın oldukça vereyim , toplu vermeyeyim diyor.

Sizlerde duzen nasıl işliyor? Kredi kartı kullanmıyoruz. Bu durum karşısında fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

Ücretsiz izne mi çikacaksiniz?
Paramiz benim hesabimda durur. Kartim da ortalikta. Kimin parasi yoksa karti alir çeker. Mesela ben 100 tl çekerim 50 bana 50 eşime. Oda ayni şekilde. Yani ücretsiz izne çiksam bana para istetmez çeker birakir eve.

Bencede toplu almayin tasarruf yonunden iyi olmaz.Benim annem babamdan alirken ihtiyac oldukca ister babam 50-100 verir onla pazara falan gider.Market icinde beraber giderler.Kiyafette kendi emekli maasiyla falan zaten kirk yilda bir alir.

Bu biraz erkeğin karakteriyle alakalı bir durum sanırım. Karısını kendinden para isteyecek duruma getirmemeli diye düşünüyorum bu kadını ezer cunku. Kendi düşünüp sen istemeden halletmeli.
Benim kendi kredi kartım banka kartım var onun dışında nakit para hep evde durur kendi de ben de lazım oldukça ordan alırız. Para eşinizde durmasın herkes kendine lazım olan kadarını diğerine sormadan alabilsin.

Babam anneme haftalık veriyor, yetmezse annem tekrar istiyor, bence haftalık da mantıklı. 30 yıllık evliler, işleyiş boyle :)

Ben de çalışıyorum ama bütün para ve hesap esimde. Maasim yattiginda eşime su kadarını bırak gerisini çekebilirsin diyorum ve o şekilde işliyor düzenimiz. Aylık gelirinizi bilmiyorum ama belki 400 esinize yüksek bi rakam geldiği için vermek istemiyor olabilir

Esiniz dusuncesizlik yapiyor. Cocuk gibi parami isteyeceksiniz. Maas gunu belli degilmi cikarsin koysun bir yere.
Bende hic isteyemem. Sonucta o dusunmeli. Izne ayrilmadan konusun bence evde bir yer olsun oraya birakir paraniz bittikce.
Hele birde cocuk varsa paranin ne zaman nerde lazim olacagi belli mi olur? Uzerinizde bulunmasi lazim bir miktar nakit para. Kart kullanmiyorsunuz nakit vermiyor hic mi aklina gelmiyor bisey olsa bu kadin napacak diye.

Ben çalışıyorum. Ama benim maaşıma hiç dokunmuyoruz.
Harçlık konusu evlenmeden önce konuşmuştuk.
"Ben çok para harcamam ama cüzdanımda az para olursa mutsuz olurum, isteyemem de" demiştim.
Sağolsun ben istemeden verir.
Kimi Zaman aynanın önüne bırakır kimi Zaman cüzdanıma koyar kimi Zaman da direk elime verir.
2 tane de kredi kartı var, büyüklere pahalı hediye alınacağı Zaman onları kullanırım.
Çok şükür hiç sıkıntı olmadı.

Ben çalışıyorum hatta eşimden yüksek bi maasş alıyorum ama eşimle aramda hiç sorun olmuyor :) bazen kartlar ben de bazen de ona duruyor :) evin eksikleri gideri ondan geri kalan benden genelde onun kartını ilk zaman kullanılıyor sonra benim kartımdan harcıyoruz ben gidiyorum çekiyorum üzerimde nakit duruyor. Bazen de o sormadan para çekince bırakıyor. Ama çalışmayınca zor oluyor çekinirdim açıkcası sorun olmaz eşim verirdi ama gururuma dokunurdu galiba.

Çoğu ihtiyacımızı eşim kredi kartıyla karşılıyor. Maaş aldığında kredi kartı borcunu kapatıyor, faturalar benim hesabımdan kesildiği için faturalar miktarında para gönderiyor hesabıma. Maaştan kendine harçlık alıyor. Kalan parayı da bana veriyor 500-600 TL. Ben de harcıyorum. Yapabilirsem birikim yapıyorum. Ama ben çalışmayı bıraktığımda konuşmuştum. Ben babamdan bile para istemezdim. 16 yaşından beri çalışıyorum. Hep kendi param olurdu. Ona göre birşey duşun dedim eşim de sağolsun böyle yapıyor.

evli değilim ama yıllardır babam olsun abim olsun maaşlarını verirler bize biz annemle ben evin eksiği faturası biz harcama yaparız abim bekar tabi şuan ama tum takısını aldık hazırladık artık gelin hanım modelibi begenmezse değiştirme yaparız. kullanılmadan duruyor.

Gelin hanim çok sansliymis

Gelin hanim çok sansliymis
gelini bir bulabilsek işde oda çok iyi olacak annem kız çeyizi olarak bana ne yapıyorsa olmayan gelin için de yapıyor gerçi var olan büyük geline de yapıyor. onlar olmasa çeyizim kat ve kat fazla olacak işin şakası tabı o herkes evinde yuvasında mutlu olsun yeter bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…