Eşinizden nasıl para istiyorsunuz

Evde kavanozumuz var, eşim ben ve annem lazım oldukça oradan alırız,annem kızıma baktığı için gündüz bizde oluyorlar,haliyle biz evde yokken de bir şeyler lazım olunca annem hallediyor.Evde para durması şart,bence sizde belirli bir kutu ayarlayıp 200-300 tutun içinde.Aldıkça da eşin üzerine eklesin.

ayda 400 fazla bişey değil ki 50- 50 mi verecekmiş ne saçma şey insan sürekli isteyemez öyle minnet eder gibi..

bizim daha 1 yıl sürecek epeyy bir borcumuz var.Birikim yapamyoruz o yüzden anca günü kurtarıyoruz.Borçları da eşim hallettği için evin geliri gideri hep o bakar eve ne kadar fatura geldiğini bile bilmem.bakmam.Onun aylık gelir sabit olmadığı için de yok ver kartım bende dursun borçlarını nası halledersen hallet demiyorum herşeyi o ödeyip bana da harçlık bırakıyor.Zaten evdeyim yetiyor oda.. alacağım birşey olursa da isterim ikilemez.Ki gocunmam yani para isterken .

ama birikim yapmak istiyorum bende bebek için.nası olacaksa.Biraz savurganım çünkü.Parayı verdiği gibi harcıyorum çoğu zaman.Bebeğe alışveriş için kenara 1 lira atmadık daha

Bende suan calismiyorum kozim 6 aylik

Esimin kartlari bende paraya hic dokunmaz kendisine lazim olunca o benden istiyo

Bana para verirmisin demek insanın eşide olsa bana biraz ağır gelir o yüzden isteyemem eşim hep cüzdanıma bakar ve harçlık muhakkak koyar ara arada paran var mı diye sorar bende sizin gibi isteyemem..

Ben de bebek dogunca isten ayrildim tekrar calismayacagim buyuk ihtimal
esimden hic para istemedim bu surecte cebinde var mi yok mu bilemedigim icin,o ne zaman isterse verdi zaten benim de belli bir birikmisim vardi annem de hic parasiz birakmadi sagolsun
Esim esnaf bu arada bazen cok parasi olur bazen hic olmaz o nedenle borc harc da var kiyamiyorum ama tabii bu durum bizim ailemiz icin gecerli
Siz alin esinizi karsiniza soyleyin guzel guzel anlayisla karsilayacaktir

yeni işten ayrıldım bende. ama her zaman para hesabı faturalar vs. herşey eşimdedir. Çalışırken de şimdi de önceki gün verse de ertesi gün mutlaka sorar.Benim söylememe gerek kalmaz..

Nişanlıyken para mevzusu olunca, "ben babamdan bile para istemem, aylık harçlığımı çalışma masama bırakır, kredi kartım var ihtiyaçlarımı ordan alırım" derdim. Ufaktan kulağına su kaçırmıştım. Evlenmeye yakın eşimin gizli kredilerini borçlarını öğrenince finans işlerine ben bakacağım dedim, kredi kartını istedim. 2 yıldan fazladır evliyiz, maaşının yattığı gün kendi hesabıma aktarırım, faturalar günü geldikçe otomatik ödenir, kirayı gönderirim, kredi kartını öderim, hesabı kitabı tutarım. Eşime de ara ara sorarım paran var mı diye, yoksa çıkarıp veririm Bu arada ben şuanda çalışmıyorum.

Maasini getirir bana verir eşim evde durur oradan harçlık alir.o işte oldugundan dolayı ben calismiyorsam fatura aidat vs. Ödemeleri ben çarşıya cikip yaparım.
Yani bem istemekten de utanmam ne bileyim eşim o benim . her türlü ihtiyacimi söylerim , o da bana söyler. Ben maasli oldugum donem bende parayi eve koyardim onun parasi yoksa ordan alırdı. Aramizda isteme konusunda da sıkıntı olmaz yani.

çocuk olunca ne utanma kalır ne başka bir şey.. insan başını kaşıyacak vakti bulamıyor değil ki utanmaya vakit kalsın..
şu an siz kendi paranıza güvendiğiniz için ilginç duruyor.. ama eşinizin aldığı maaş, ikinizin parası demek zaten. o yüzden siz rahat isterseniz o da sormadan verir.. şu an ikinizde de sizin çalışmanızın rahatlığı var..

ben maaş aldığım halde param bitince harçlığım yok derim..

ben de ona çok şaşırdım. ayrıca kimlik ile banka şubesine gidince para çekebiliyor bunu bilmiyor mu kimse acaba tek çözüm kart değilki

ben çalışmıyorum, eşim maası aldığı gibi getirir bana verir. belli yerimiz var paralar orda durur, ihtiyacı olan alır. kimse kimseden paraistemez

Maaş kartınızı kayıp bile etmiş olsanız kimliğiniz ile bankaya gidip para çekebilirsiniz. Benim hesbaım ilk açıldığında kartımın gelmesi uzun sürmüştü ama para yatmıştı. Gidip kimliğim ile çekmiştim gayet bir sorun yaşanmamıştı. Bir daha başınıza gelirse eğer aklınız da bulunabilir.

Ben hep çalıştığım için para istemedim
Ama annem ev hanımıydı babam haftalık toptan para koyardı, annem istemeden
Eşimin ailesinde bu yok, baktım bilmiyo o yüzden
Dedim ki ben kimseden para istemediğim için param olmasa da isteyemem, yakında doğum iznim olacak. Babam bi köşeye para koyar öyle giderdi, sen de koymalısın. Koydu
Şimdi zaten yine işe başladım, kim para çekmeye gidiyosa o diğerine de veriyo bi miktar. Senin benim yok

walla bende eşimden para isteyemiyorum .hatta bi kac kere dedim senden isteyemiyorum diye kizdi bide..ben senin kocanim benden istemicen de kimden isticen .sonuc;hala istiyemem o birakir :)huy meselesi .bence sende benzin parasini sakayla karisik iste :)

Neden paranın yönetimi eşinde?
Madem ay boyu cepte paranız var neden birikim yapmıyorsunuz?
Ben de bu mantığı anlamıyorum; sanki kadının ihtiyacı olunca saçma sapan şeyler alıyor da erkek iki kuruşun hesabını yapıyor. Siz otorite kuramamışsınız ki bu iş otoriteye bakmaz, ortak hayatta ortak amaçlar için cep ortak olmalı.
Maaş kartını kaybedince bankadan gidip neden çekmedin de çok sıkıntı çektin?
Senin maaşın senin; onun maaşı onun galiba sizde.

ilk evlendiğimizde bi garip gelmişti onun bana sürekli para vermesi ama alıştım. hiç istediğimi hatırlamıyorum. kendisi sürekli koyar cüzdanıma.
Paranın kontrolü eşimdedir çünkü ben hayatta idare edemem mali durumlarımızı :) eşim bu konuda çok iyidir. bi evin hanımı tutumlu olur yönetir ya hani, bende o yok işte. Bi çırpıda harcarım malesef. o yüzden eşime bıraktım kontrolü. çok şükür ne zorlandık ne ben istemek zorunda kaldım. biz halimizden memnunuz. eşinizin istetmemesi lazım.

Hedgün evden çıkarken sormadan 20 tl bırakır kartımda var şimdi bende isteyemezdim önceden sonra hem bütçemizi sarsmıcak hemde beni parasız bırakmıcak şekilde bi mebla belirledik öyle gidiyo böyle yapabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…