Eşinizden nasıl para istiyorsunuz

Merhaba hanımlar.
Üniversite okurken bursum vardı, kimseden para istemek zorunda kalmadim. Sonra işe başladım. Şimdi bebeğim var izne ayrılmak istiyorum ama eşimden nasıl para isteyeceğimi bilemiyorum.

Bir ara maaş kartımı kaybetmiştim ve esim paran var mi yok mu diye sormadı bile. Çok parasız kaldım o dönem.O da söyle, iste vereyim diyor ama isteyemiyorum.

İzindeyken aylık 400 ver diyorum o da ihtiyacın oldukça vereyim , toplu vermeyeyim diyor.

Sizlerde duzen nasıl işliyor? Kredi kartı kullanmıyoruz. Bu durum karşısında fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler
online hesaplarimiz var lazim oldukca transfer ediyorum kendi hesabima.

genelde eşim benden ister. maaşıyla giderleri öder, kalan para benim harçlığımdır. o benden ister, insafa gelirsem veririm :)
bir de ek kartım var, iki çocukla acil bir şey lazım olursa diye almıştım.

Merhaba hanımlar.
Üniversite okurken bursum vardı, kimseden para istemek zorunda kalmadim. Sonra işe başladım. Şimdi bebeğim var izne ayrılmak istiyorum ama eşimden nasıl para isteyeceğimi bilemiyorum.

Bir ara maaş kartımı kaybetmiştim ve esim paran var mi yok mu diye sormadı bile. Çok parasız kaldım o dönem.O da söyle, iste vereyim diyor ama isteyemiyorum.

İzindeyken aylık 400 ver diyorum o da ihtiyacın oldukça vereyim , toplu vermeyeyim diyor.

Sizlerde duzen nasıl işliyor? Kredi kartı kullanmıyoruz. Bu durum karşısında fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler
Merhaba sizi çok iyi Anlıyorum. bende üniversite Hayatım dahil hep çalıştım kendi harçlığımı kendim kazandım.
Evlenmeden önce işimden eşimin isteğiyle ayrıldım.ona işten ayrılırken ben kimseden para isteyemem bırak çalışayım dediysemde dinletemedim.para istemeyi sevmediğimi bildiği için gözümün önünde görebileceğim yere para bırakırdı yeni evliyken ama yinede onu Alıp oradan harcayamazdım kötü hissederdim.en sonunda aylık toplu para vermeye başladı Çözümü öyle bulduk diğer türlüsü çok zor oluyor çünkü.

Merhaba hanımlar.

Teşekkürler

çık bakalım maaş kartını diyorum :KK70:
geçen ay idareyi ona bıraktım ilk kez ama böyle bir sorumluluğu ben almıyım sen daha iyi idare edersin dedi maaş kartı gene bana döndü
eşinin sorması lazım bi şey lazım mı para bırakayım sana diye
senin istemene fırsat bile vermemeli

esım bana maas aldıgı gun verıyor. o verdıgı bıterse de ıstıyorum. ayrıca kredı kartım var ama onu pek kullanmam.nıye bu kadar kasıyorsunuz,rahat olun. maaş kartınız kayboldugunda esınızın haberı yok muydu? yoksa siz neden ıstemedınız,varsa esınız neden vermedı?

Hic para istemedim eşim cüzdanına bakar boşalınca kendisi doldurur valla hatta yok gerek yok derim ama koyar saolsun bende bir tek annemden.zorla istiyordum kac yıl önce oda

Merhaba hanımlar.

Teşekkürler
çalışan bir bayan değilim.eşim maaşını alır getir elime verir.ben ona ihtiyacı olduğu kadar para veririm çünkü eşim para harcamasını bilmez.eskiden elime maaşını vermeden öncede ben para istemeden verirdi asla parasız bırakmaz beni.toplu para istemezdim sizin yerinizde olsam.

Bizdeki durumsa eşim bana para bırakır 150-200 arası..

Ben bişey aldıkca o yıne tamamlar bu limiti..

Misal ogun dışarı cıkmıssam veya markete gıtmişsem..aksam eve geldiğinde borcumuz kac lira diye sorar..yıne benım paramı bana verir yani..

is hayatini biraktm evlenince cnku baska ulkeye tasindik ama ben cok zorlaniyrm . is bulamadim yurtdisinda hemen sonrada hamilelik. kartlarim var lazim olunca kkullaniyrm ama alismisim yillarca kendi parami harcamaya. ayni tadi alamiyrm. zaten mecbur kalmadikca pek biside almiyrm . tekrar parami kazanmanin hayallerini kuruyrm

Parasız kaldım hiç bilmedi hatta sormadı,çok sıkıldım o dönem diye yazmışsınız... İnsan eşinin derdini bilmezmi? Sizin eşiniz umursamaz hatta duyarsız kalmış..Çok Rahat ol ikinizde çalışıyorsunuz para ortak değilmi?Çocuk olacak işine ara vericen evi idare eden kadındır masraflar var toptan iste alışsın cüzdanına koy öyle köşeye felan değil.senin hakkın o para alın terin sadakamı istiyorsun..kim için çalışıyor senin eşin tabiki Sizin İçin.........

Valla ben istemem o getirip bana verir benden ister kac para oldugunu bile bilmez yanimmda he bide kartim bozuk olcKta bana sormucak sende para kaldimi diye naparim bilmem onu

Kendi maaşım var ve elhamdülillah hep oldu.
Ancak eşimden para istemek her zaman daha zevkli. Hele hesabından para çekiyor ve yarısını alıyorum çok güzel oluyor.
Bence eşinizden para istemeniz çekinilecek bişey değil.
Gayet fıtrata uygun. Erkeklerin de eşine para vermek hoşuna gidiyordur.

Ben anlamadım paran yok neden söylemiyorsun sonuçta kartın olmadığı için paran yok ve bunu bile eşine söyleyemiyorsun sanki iletişim sıkıntınız var gibi

Para eskiden ay başında nakit çekiştirdi annem babam alır eve koyardı herkes ordan alırdı ben de dahil

Bizim eşimle eskiden maaşlar ayrı idi parası biten çok rahat da isterdi zira tek kuruşumuz için senin benim demedik 5 tl yi bile bölüşüp işe gittik yani

Şimdi de ortak hesap var her ikimizde de kart var isteyen çeker harcar

Bende ücretsiz izine ayrıldım. Baştan konuştum Şakayla karışık arkadaş her ayın 15 de hesabıma 500 yatacak dedim :KK49::KK70:
Sağolsun esimde yatirir. :KK71:Ev ve kızımız için harcamaları eşim yapar söylerim alır. Kendi kişisel ihtiyaçlarımi eşimin hesabıma yaptırdığı paradan harcarim Hoppa Çok mu çakalim ne :KK53:

Merhaba hanımlar.

Teşekkürler

kuzum siz kari kocasiniz.daha cozemedinizmi bunu?esinin dusunmesi lazim aslinda yani.sana heran lazim para ufak bebegin masrafi cok olur

benim esim ewin tum ihtiyaclarini,cocugun bezini ,mamasini,sutunu kendisi alir .pazara markete o gider ekstra olaraktan bana kendi ihtiyacim icin para werir.yani bi eksik ne war ne yok bilir benim hic soylememe gerek kalmaz .allaha sukur

Valla hiç cekinmem. İşe giderken ailecek yolcu ederiz çocuklarla. sagolsun para bırakır bakarim azsa kapıyı tutarim sökül paralari diye .:) sonra çocuklar harçlık alir.harcligi alan yoldan çekilir. :KK66:

Parasız kaldım hiç bilmedi hatta sormadı,çok sıkıldım o dönem diye yazmışsınız... İnsan eşinin derdini bilmezmi? Sizin eşiniz umursamaz hatta duyarsız kalmış..Çok Rahat ol ikinizde çalışıyorsunuz para ortak değilmi?Çocuk olacak işine ara vericen evi idare eden kadındır masraflar var toptan iste alışsın cüzdanına koy öyle köşeye felan değil.senin hakkın o para alın terin sadakamı istiyorsun..kim için çalışıyor senin eşin tabiki Sizin İçin.........

Esim evin bütün ihtiyaçlarını karşılar ben sadece kendi telefon faturamı adsl faturasını ve arada ekmek süt vs 150 liraya yakın harcama yapıp gerisini biriktiririm. Büyük birşey almadığım surece.
Cep telefonumu bazı yüklü masraflarımı esim karşılar ben hep para biriktiren oldum ama hic para istemedim. Biraz zorlanırım gibi hissediyorum baslarda ama alışsam iyi olacak... haklisiniz.

Ben anlamadım paran yok neden söylemiyorsun sonuçta kartın olmadığı için paran yok ve bunu bile eşine söyleyemiyorsun sanki iletişim sıkıntınız var gibi

Para eskiden ay başında nakit çekiştirdi annem babam alır eve koyardı herkes ordan alırdı ben de dahil

Bizim eşimle eskiden maaşlar ayrı idi parası biten çok rahat da isterdi zira tek kuruşumuz için senin benim demedik 5 tl yi bile bölüşüp işe gittik yani

Şimdi de ortak hesap var her ikimizde de kart var isteyen çeker harcar

Yok canım ya. İletişimde sıkıntı yok şükür :) bir kaç kez bıraktı ben de sonra istemedim bittiği halde. O da herhalde var parasi diye düşünüp lazim mi demedi. Hakli adam aslında ama ben diyemezdim iste para bırak diye :)

X