- 29 Eylül 2014
- 9.178
- 17.781
- 498
yasemin sen kendin dedin onların huzurunu bozmak istiyorum diye.iyi kötü sizi evlendirmişler,daha ne istiyorsunuz da yaşlı insanların gezip tozmasına takılıyorsunEvlatlar ailelerine para da verir, destek de olur, kredi de ceker, ama evladi yardima muhtac oldugunda, destek istediginde, sikinti icinde kaldiginda ailesinden para istemeye ne hakki var, kimse kimseye bakmaya mecbur degil denir. Ah su cifte standart...
Bi aile evladina yardim etmeli durumu iyiyse, evlat da ailesinden yardimini esirgememeli.
Dun de benim ustume gelindi buna benzer bisey yuzunden. Yasli insanlarin maasina goz dikmisim denildi. Goruyoruz ki karsit bi durum oldugunda kimse kimseye bakmak zorunda degil lafi islemiyor.
Aile dedigin birbirine destek olur. Aile olmadan da kimse bi yerlere gelemez.
İste cogu seyi anlatmadigim icin ona gore yorumladilar zaten.yasemin sen kendin dedin onların huzurunu bozmak istiyorum diye.iyi kötü sizi evlendirmişler,daha ne istiyorsunuz da yaşlı insanların gezip tozmasına takılıyorsun
canım sendin galibaa..yurtta alıyor verilmelii diyee..bu iş de benim arkamdan çevriliyor ben anneme gidiyorum bayramda öle konusuluyoorr ..karra veriliyoorr ben uygulayacamm yok ölee benim onayımı almalılarr durumu güzelce izah ederlerr sağol derler tamam deriim ..ama durum böle değil ben hala kredilerini ödüyorum hiç biri demiyoooooor bunuu..ben bu yüzdenn hiç razıı değilimm bana da mı güvendilerr yanii..Konu sahibi yurtta kalan gorumcesine verilen yurt parasından yakınmış ben onun gibilere dedim. Maaşlı çalışan birinin üstelik ihtiyacı olmayan birinin yardım istemesine tabii ki karşıyım.
bence de gitme zaten,ayrı ev düzenine alıştınız,çok iyi bile anlaşsanız sorun olurdu.mümkünse daha ucuz eve çıkın,üstelik herkes ev sahibi olacak diye bir durum yok.25 senelik evliyim kendime ait evim yok.kirasını ödediğim her ev benim.yeter ki huzurum olsun.İste cogu seyi anlatmadigim icin ona gore yorumladilar zaten.
O huzur bozmak degil, rahatlarini kacirmak istiyoruz dedim. O laf da esimin lafiydi, onu yazmam hata oldu. Onun agzindan konustum biraz. Dunku psikolojim berbatti, hatta konu hala kapanmadi, yorumlara uydum kabul etmedim ayni evi. Cok sinirlendi benimki. Bilmiyom nolcak. Yoksa kimsenin tatili, maasi, rahati, huzuru umrumda degil. Benim evimin duzeni ayri, huzurum ayri. Dun kendimi ifade edemedim, konu uzamasin diye de kapattirdim.
Yani demem o ki yardimlasmak guzeldir. Hele aile icinde...
Ben de dun oyle dedim, gece gunduz calisirim ama gitmem dedim. Bu sefer diyor ki sen calissan yine evsahibine caliscaksin, verdirmem parani kiraya diyor. Calissan da calismasan da gidicez o eve diyor. Ne inatmis anlamadim valla.bence de gitme zaten,ayrı ev düzenine alıştınız,çok iyi bile anlaşsanız sorun olurdu.mümkünse daha ucuz eve çıkın,üstelik herkes ev sahibi olacak diye bir durum yok.25 senelik evliyim kendime ait evim yok.kirasını ödediğim her ev benim.yeter ki huzurum olsun.
benim durumumu çok güzell yazmışsınn çok da güzel anlamışssın teşekkür ediyoruumm..ben kararımı verdimm maaşıma dokunmuyorum sıkışsın da görsün öderim demenin sonucunnu..kış geliyor artı doğalgaz da gelecekk..eşimin aieside biliyor annemden para aldığımızı borcumuzu biliyolr ama bizde para var zannediyolarr herhaldee eşim de öle yaptıkçe tepeme iniyolar..o yüzden ben irtibatı kesince anlarlar ...Düzelip de vermemeleri söz konusu değil herhalde size göre, halbuki ben böyle bir sürü konu gördüm bu forumda.
Boşanmak kısmı nereden çıktı anlayamadım ama konu sahibi onu senin artık ayrı bir ailen var vurgusu için yapmış, boşanmak için değil. Her evliliğin de dinamikleri, fedakarlık yapan tarafları vs farklı. Hepsini kendi evliliğinize göre değerlendirmeniz doğru değil.
Konu sahibi kötü niyetli bir aileyle de muhattap olabilir, maddi konularda eşi konu kendisi olduğunda yeterince hassasiyet göstermiyor da olabilir, her şey olabilir.
Kimse eşinin ailesine yardım etmek zorunda değil, ki eşiniz yardım ettiğinde siz de yardım etmiş oluyorsunuz doğrudan. Yardım edilsin mi, edilsin ama konu sahibi yardım etmek istemiyor bu durumda edilemez, bu kadar basit.
Yukarıdaki yorumunuzda ikinci öğretim yazmış falan demişsiniz o zaman iş değişiyor galiba keşke onu en başta belirtseydiniz. Çunku ikinci öğretimlere burs çıkmaz, devlet yurdu çok zor çıkar ve eğitimi pahalı olur. Bunu bile bile yazdıysa ayıp etmiş. Kredi falan alıyor mu? Bile bile yapılmış bir durumsa sıkıntı çekeceğini bilerek yazdıysa ayıp olmuş..canım sendin galibaa..yurtta alıyor verilmelii diyee..bu iş de benim arkamdan çevriliyor ben anneme gidiyorum bayramda öle konusuluyoorr ..karra veriliyoorr ben uygulayacamm yok ölee benim onayımı almalılarr durumu güzelce izah ederlerr sağol derler tamam deriim ..ama durum böle değil ben hala kredilerini ödüyorum hiç biri demiyoooooor bunuu..ben bu yüzdenn hiç razıı değilimm bana da mı güvendilerr yanii..
inşallah eşin ikna olur,yoksa huzurunuz özür olur gibi geliyorBen de dun oyle dedim, gece gunduz calisirim ama gitmem dedim. Bu sefer diyor ki sen calissan yine evsahibine caliscaksin, verdirmem parani kiraya diyor. Calissan da calismasan da gidicez o eve diyor. Ne inatmis anlamadim valla.
Amin Egem abla cok sagol. Huzurdan onemli ne var zaten su dunyada. Huzurla yedigin bi lokma ekmegin tadi bile farkli oluyor...inşallah eşin ikna olur,yoksa huzurunuz özür olur gibi geliyor
canım yook eşim 6 ay taksiti peşin ödüyor askere giderkenn sonrasını ailesine veriyoorr kredini tek kurusunu vermediler hala ödüyoruuuzzz...ve askerden gelice düğün hazırlığı başlıyooorrr gene kredii..Ciftci aile senede bir kere hasat yapar 11 ay onunla gecinir kardesine yardim etmesi neden bu kadar sinirinizi bozdu siz kardesinize yardim etmezmisiniz?
Nisanlilik doneminde alinan krediyi askerdeyken ailesi odemistir zaten askerdeki adam nasil odeyecek? Annenizden araba icin para almissiniz her ay oduyorsa sizin baska borcunuz yoksa rizkinizdan kesmiyorsa birakin kardesinin yurt ucretini odesin ben 1 ogrenciye burs veriyorum her ay cunki bende bursla okudum ogrencilik gercekten zor biraz anlayisli olun kiz gezip tozup tatil yapmak icin degil okumak icin farkli bir memlekette
Yukarıdaki yorumunuzda ikinci öğretim yazmış falan demişsiniz o zaman iş değişiyor galiba keşke onu en başta belirtseydiniz. Çunku ikinci öğretimlere burs çıkmaz, devlet yurdu çok zor çıkar ve eğitimi pahalı olur. Bunu bile bile yazdıysa ayıp etmiş. Kredi falan alıyor mu? Bile bile yapılmış bir durumsa sıkıntı çekeceğini bilerek yazdıysa ayıp olmuş..
valla bende ölee yapacamm yapıyorum da zatenn anlasın bakalım nasılmışş parası varmıymışş..ve ben ALALH razı olsun lafını duymayacam genee ondan da adım gibi eminiim...Bence maaşından bir kuruş bile verme o kadar istiyorsa kendi maaşıyla hem evi geçindirsin hem borçları ödesin hem de ailesine yardım etsin yazık değil mi sen evde rahat bir şekilde oturmak varken çalış çabala onlarda yesinler
Yukarıdaki yorumunuzda ikinci öğretim yazmış falan demişsiniz o zaman iş değişiyor galiba keşke onu en başta belirtseydiniz. Çunku ikinci öğretimlere burs çıkmaz, devlet yurdu çok zor çıkar ve eğitimi pahalı olur. Bunu bile bile yazdıysa ayıp etmiş. Kredi falan alıyor mu? Bile bile yapılmış bir durumsa sıkıntı çekeceğini bilerek yazdıysa ayıp olmuş..
Siz çalışıyor musunuz peki?canım yook eşim 6 ay taksiti peşin ödüyor askere giderkenn sonrasını ailesine veriyoorr kredini tek kurusunu vermediler hala ödüyoruuuzzz...ve askerden gelice düğün hazırlığı başlıyooorrr gene kredii..
keşke yazaydıımm ..evet 3. tercihe 2. öğretim yazılıyoor yurtta çıkmıyorrrr..ben mi çekecemm kafasızlığının sonucunu aisi uyarıyor ama kendi kafasına göre iş yapıyoorr..ve benimm ona ayıracak paramm yokk inan kii yokk ..valla eşim nasıl ödeyecek ilmiyorum karışmayacam ben ailesi kızdığımı bilsin istiyooruum ir daha zora girince beni düşünmesinlerrr..ben borcum bitsin diye uğrasıyorum bunlar habire borç açıyoooorr..şimdi hak verirsin sanırııııım...
Canım senin durumun çok farklı konu sahibinin durumu çok farklı..Sen babasızlığın acısını çekmişsin baba evin direğidir...Fakat konu sahibinin kayınbaba tarafı bunları sürekli kullanmaya çalışıyor zamanında yemişler kenara koymamışlar,çoluk çocuk ne olur dememişler..Ama gelinden oğlandan ne koparsak kardır modundalar ama kız tarafıda çocuğum mutlu olsun diye çabalamış sence bu reva mı?Ben de size katiliyorum ve alkisliyorum hanımlar. Evlenince yardim etmedi kaynanamlar diyorlar ama kendi evlatlarinin da onlara yardim etmesini kaldiramiyorlar.
Hele birisi yurtta okuyan bir ogrenci icin helal zikkim olsun demiş ya ben daha ne diyeyim. Yaziklar olsun. 3 kurusla okumak ne kadar zordur bilemezsiniz tabi.. benim bi abim var yengemden gizli bize para gonderirdi aman yengenin haberi olmasin diye, yengem de her gün bilezik takardi, babamin parasiyla alinmis evde otururdu ama annem kiralarda surunuyor hala. Allah boylelerine firsat vermesin diyorum.
Cok zor oldugum bir durumda abimi aradim mecburdum çünkü diğer abilerimde de yoktu eve haciz gelmisti. Abi dedim biraz paraya ihtiyacım var dedim, diger abilerimde de yok dedim, ki nasil utaniyorim soylerken, benimde borcum var maaş alamadim ded i, ki kendisinin 2 arabasi 2 dukkani ve birde evi vardır. Tamam abi dedim kapattim. Ve dedim ki Allahim sana sikayet ediyorum, babasizligi o zaman daha iyi anladim. Ve abimin arabasi yandi o gece. Ikincisi elinden gitti. Cok üzüldüm yine aradim geçmiş olsun dedim.
Dugunume iki gün kala karisinin fitnesiyle gitti, dugunume kalmadi. Sanki takacagi 1 altina mi muhtactim? Insanin abisi candir. Cok agladim ki su an bunlari yazarken de agliyorum... ve yengem gibi kadinlarin hepsinden nefret ediyorum. Abimle bir daha hic konusmadim.
Digerleri bana yeter. Ha ararsa acarim ama o da aramadi zaten, yazıklar olsun diyorim. Ama cok şükür rabbime ki eşimle tanistim ve esime aileni sakin unutma diyorum sakin.
Cok şükür benim durumum su an iyi hamd olsun, abim arar da benden borç isterse onu borclu da birakmam, her seye ragmen yine veririm...
Lutfen elinizi azicik vicdaniniza koyun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?