eşimn ailesiiiii

Evlendikten sonra herkesin evi ayrı olur. Kimse kimseye güvenmemeli, durumuna göre çocuğunu okutup ona göre yurda yazdırmalı. Hele ki sizin kendi borçlarınız varmış, çocuk istiyorum diyorsunuz. Bence çok yanlış kendi ailesini kurmuş birinden para yardımı beklemek.

Evlatlar ailelerine para da verir, destek de olur, kredi de ceker, ama evladi yardima muhtac oldugunda, destek istediginde, sikinti icinde kaldiginda ailesinden para istemeye ne hakki var, kimse kimseye bakmaya mecbur degil denir. Ah su cifte standart...

Bi aile evladina yardim etmeli durumu iyiyse, evlat da ailesinden yardimini esirgememeli.
Dun de benim ustume gelindi buna benzer bisey yuzunden. Yasli insanlarin maasina goz dikmisim denildi. Goruyoruz ki karsit bi durum oldugunda kimse kimseye bakmak zorunda degil lafi islemiyor.
Aile dedigin birbirine destek olur. Aile olmadan da kimse bi yerlere gelemez.

yasemin sen kendin dedin onların huzurunu bozmak istiyorum diye.iyi kötü sizi evlendirmişler,daha ne istiyorsunuz da yaşlı insanların gezip tozmasına takılıyorsun

pardon tam hatırlamıyorum rahatlarını da demiş olabilirsin...

Kızlarr bi de evlenirken sadece bi kere evin temizliğine geldi kaynanam kaba temizliğinee..sonrasında hep benim kardeşlerim ve annem geldiler onlardan bir kişi ne yaptınız ne aldınız ihtiyacınız var mı demedilleerr..düğün bitii ev tammaland o zaman oturmaya geldiler ..düğün salonu aradık eşim kardeşim ve ben ..ev aradık gene üçümüz ben zaten onlardan hiç destek görmemişimm ..tahammülüm hiiç yoookk..

yasemin sen kendin dedin onların huzurunu bozmak istiyorum diye.iyi kötü sizi evlendirmişler,daha ne istiyorsunuz da yaşlı insanların gezip tozmasına takılıyorsun
İste cogu seyi anlatmadigim icin ona gore yorumladilar zaten.
O huzur bozmak degil, rahatlarini kacirmak istiyoruz dedim. O laf da esimin lafiydi, onu yazmam hata oldu. Onun agzindan konustum biraz. Dunku psikolojim berbatti, hatta konu hala kapanmadi, yorumlara uydum kabul etmedim ayni evi. Cok sinirlendi benimki. Bilmiyom nolcak. Yoksa kimsenin tatili, maasi, rahati, huzuru umrumda degil. Benim evimin duzeni ayri, huzurum ayri. Dun kendimi ifade edemedim, konu uzamasin diye de kapattirdim.
Yani demem o ki yardimlasmak guzeldir. Hele aile icinde...

Konu sahibi yurtta kalan gorumcesine verilen yurt parasından yakınmış ben onun gibilere dedim. Maaşlı çalışan birinin üstelik ihtiyacı olmayan birinin yardım istemesine tabii ki karşıyım.
canım sendin galibaa..yurtta alıyor verilmelii diyee..bu iş de benim arkamdan çevriliyor ben anneme gidiyorum bayramda öle konusuluyoorr ..karra veriliyoorr ben uygulayacamm yok ölee benim onayımı almalılarr durumu güzelce izah ederlerr sağol derler tamam deriim ..ama durum böle değil ben hala kredilerini ödüyorum hiç biri demiyoooooor bunuu..ben bu yüzdenn hiç razıı değilimm bana da mı güvendilerr yanii..

bence de gitme zaten,ayrı ev düzenine alıştınız,çok iyi bile anlaşsanız sorun olurdu.mümkünse daha ucuz eve çıkın,üstelik herkes ev sahibi olacak diye bir durum yok.25 senelik evliyim kendime ait evim yok.kirasını ödediğim her ev benim.yeter ki huzurum olsun.

Ben konu sahibinin üzerine neden bu kadar gelindi anlamadım. Ortada art niyet var, açık açık görülüyor.
Konu sahibi bence sende kendi maaşından eşinin ailesine gönderdiği tutar kadar ayır ve birikim yap.

Ailenden aldığın parayı öde.
Ben eşitlik olması gerektiğine inanıyorum bu konularda.

Zamanı gelince bizde destek olacağız ailelere ama bunu yaparken kendi evimi ve kurduğum yuvayı unutarak rahat davranamam. Sanırım senin sıkıntın bu rahatlık.

Ben de dun oyle dedim, gece gunduz calisirim ama gitmem dedim. Bu sefer diyor ki sen calissan yine evsahibine caliscaksin, verdirmem parani kiraya diyor. Calissan da calismasan da gidicez o eve diyor. Ne inatmis anlamadim valla.

benim durumumu çok güzell yazmışsınn çok da güzel anlamışssın teşekkür ediyoruumm..ben kararımı verdimm maaşıma dokunmuyorum sıkışsın da görsün öderim demenin sonucunnu..kış geliyor artı doğalgaz da gelecekk..eşimin aieside biliyor annemden para aldığımızı borcumuzu biliyolr ama bizde para var zannediyolarr herhaldee eşim de öle yaptıkçe tepeme iniyolar..o yüzden ben irtibatı kesince anlarlar ...

Yukarıdaki yorumunuzda ikinci öğretim yazmış falan demişsiniz o zaman iş değişiyor galiba keşke onu en başta belirtseydiniz. Çunku ikinci öğretimlere burs çıkmaz, devlet yurdu çok zor çıkar ve eğitimi pahalı olur. Bunu bile bile yazdıysa ayıp etmiş. Kredi falan alıyor mu? Bile bile yapılmış bir durumsa sıkıntı çekeceğini bilerek yazdıysa ayıp olmuş..

Bence maaşından bir kuruş bile verme o kadar istiyorsa kendi maaşıyla hem evi geçindirsin hem borçları ödesin hem de ailesine yardım etsin yazık değil mi sen evde rahat bir şekilde oturmak varken çalış çabala onlarda yesinler

Evlenmeden önce, Esin ben buyum demis ama sen anlamamissin sanirim...

Tavrini belli et tabiki.
Siz artik bir ailesiniz ve esinin herseyden once kendi evini dusunmeli..

Ben de dun oyle dedim, gece gunduz calisirim ama gitmem dedim. Bu sefer diyor ki sen calissan yine evsahibine caliscaksin, verdirmem parani kiraya diyor. Calissan da calismasan da gidicez o eve diyor. Ne inatmis anlamadim valla.
inşallah eşin ikna olur,yoksa huzurunuz özür olur gibi geliyor

canım yook eşim 6 ay taksiti peşin ödüyor askere giderkenn sonrasını ailesine veriyoorr kredini tek kurusunu vermediler hala ödüyoruuuzzz...ve askerden gelice düğün hazırlığı başlıyooorrr gene kredii..

keşke yazaydıımm ..evet 3. tercihe 2. öğretim yazılıyoor yurtta çıkmıyorrrr..ben mi çekecemm kafasızlığının sonucunu aisi uyarıyor ama kendi kafasına göre iş yapıyoorr..ve benimm ona ayıracak paramm yokk inan kii yokk ..valla eşim nasıl ödeyecek ilmiyorum karışmayacam ben ailesi kızdığımı bilsin istiyooruum ir daha zora girince beni düşünmesinlerrr..ben borcum bitsin diye uğrasıyorum bunlar habire borç açıyoooorr..şimdi hak verirsin sanırııııım...

valla bende ölee yapacamm yapıyorum da zatenn anlasın bakalım nasılmışş parası varmıymışş..ve ben ALALH razı olsun lafını duymayacam genee ondan da adım gibi eminiim...

Siz hiç durum suistimal edebilecek, olmayanı zorlayabilecek biri gibi gelmediniz açıkçası. Tekrar tekrar söylüyorum, sizin durumunuzu görüp de elini cebinden çıkaramayan akrabalarınız ciddi anlamda insan değildir bana göre. Herkes gereken desteği versin, açıkta gördüğü akrabasını desteklesin, hayatı boyunca yanında olduğunu hissettirsin. Okumak sizi de tüm aileyi de ihya eder hakkı verilirse, bu konuda görüşüm sabit.

Ama burada suistimal söz konusuysa, verdiğinizin karşılığını manevi olarak da alamıyorsanız, ailenizin kullanılmasının bir anlamı yoktur ve bunun tartışılmasının da bir anlamı yoktur.

Lütfen çocuklarımızı okutmak için ailemizi seferber edelim, edemediğimiz veya yetmediği noktada başka mecralara başvuralım ve bunu yaparken kimseye ama kimseye zorunlulukmuş gibi davranmayalım, davrandığımızda ne kadar çirkin olduğumuzu hatırlayalım.

Siz çalışıyor musunuz peki?

Canım senin durumun çok farklı konu sahibinin durumu çok farklı..Sen babasızlığın acısını çekmişsin baba evin direğidir...Fakat konu sahibinin kayınbaba tarafı bunları sürekli kullanmaya çalışıyor zamanında yemişler kenara koymamışlar,çoluk çocuk ne olur dememişler..Ama gelinden oğlandan ne koparsak kardır modundalar ama kız tarafıda çocuğum mutlu olsun diye çabalamış sence bu reva mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…