eşimn ailesiiiii

Kendi borcum olucak giyimimden luksumden kisip geçinmeye calisicam tedavi için para biriktiremicem bu arada kaynana kayinbabanin kredi borcunu da odicem ses etmicem karsi taraf bir sağol lafini çok gorucek üstelik laf sokucak birde gorumcemin yurt para si benden ciksin istenicek arkamdan is çevrilicek...
Asla odemem ve gitmem eşime de beş kuruş vermem...ne münasebet yaa kendi geçim derdin olmaz yardim edersin gönlün varsa...yoksa kimse zorlayamaz...

benim tanıdığım bir aile var ve 2 oğulları var.büyük devlet üniversitesinde okudu,küçük ankarada özel bir üniversite de okudu.büyüğü evlendirirken ona bir ev verdiler,küçüğe vermediler.ona bir ev parasından fazlasını harcadık dediler.
şimdi küçük gelin gelip burada konu açsa kaynıma ev verdiler diye herkes laf söyler ama durum farklı.eminim konu sahibinin eşinin ailesinde de bir durum vardır.yoksa konu sahibinin eşinin de kabulleneceğini düşünmüyorum.

Egem hanim sizin yorumlarinizi okuyorum çoğu zaman hakli da buluyorum ama konu bu erkek evlat meselesine gelince tarafli davraniyuorsunuz gibi sanki..

Borç almış ödüyormuş sonuçta bedava almamış parayi

Bankadan alınca zarara geçmeyecek olsalar bankadan alırlardı herhalde. Konu sahibinin annesine faiz ödemiyorlar sonuçta, değil mi?

Sizin bütün genellemelerinizde bir tarafın ailesi olması gerektiği gibi, mükemmel davranıyor. Teknik olarak mümkün olmadığı gibi, pratik olarak da mümkün değil.

Yorumunuz diyor ki:

Kendini ezdiren, hakkının farkında olmayan, suistimal edilen eş yoktur.

Siz de mi böyle diyorsunuz?

Konu sahibinin eşi olması gerekenden fazla naif bir tabiata sahip belki, bu durumda ne öneriyorsunuz?

genelleme değil yaşanan bir olayı anlattım.
suistimal edilenler vardır,mesela benim babam ama ne yapalım yapısı buydu.kardeşine düşkündü,anne baba yaşlıydı v.s v.s..
babam evlendirdi amcamı,amcam bizlere çok düşkünken evlenince yengem sayesinde bizden uzaklaştı

Bu durum konu sahibi için de mümkün, varsaydığınız gibi önceden yapılmış bir harcama olmasına gerek yok ki.

Çocuk doğurmak başlı başına sorumluluktan ibaret bir eylem, çocukları bize yardım etsinler diye doğurmuyoruz. Hayatları boyunca yardım etmek zorunda kalabileceğimiz ihtimaline karşı doğuruyoruz, bunu yaparken de o çocuğa sormuyoruz. Baştan eşit koşullarda yaşanabilecek bir eylem değil yani.

evet yardım etsinler diye doğurmuyoruz ama şu anda zaten en az 24 -25 yaşına kadar aileler çocuklarına bakıyor.yani eskisi gibi ilkokulu bitirip çocuklar çalışmaya başlamıyor,pek çok para döküyorlar çocukları yetiştirmek için.emin ol ki sırf çocuklar yesin diye belli şeyler alıyorsun ve sen tadına bile bakmıyorsun yerine göre,giyim kuşam zaten önemsemiyorsun çocukların isteklerini yerine getirmek için.hele şu anda her şey o kadar zor ki.anne babalar kendilerine harcama yapacak para bulamıyor ki birikim yapıp ayrıca iş sahibi olan çocuklara daha da yardım etsin.

nadiren bazı çocuklar yaşananların farkında olduğu için kendileri iş sahibi olduklarında ailelerini rahat ettirmek istiyorlar

ben bu evli çocuklarından yardım bekleyen aileleri anlayamıyorum....insanlar maddi durumları yettiğince çocuk yapsalar bunların hiçbiri yaşanmaz diye düşünüyorum....evlatların yuvaları sarsılıyor bunun farkında değiller mi? erkek yada kız aileleri diye de asla ayırmıyorum...planlı ve programlı bir hayat sürülmeli yaşlılık ve hastalık halleri düşünülerek kimseye muhtaç olmayacak şekilde gençlikte tutumlu olunmalı diye düşünüyorum....

Bakın böyle olması kesinlikle harika bir şey ve elbette böyle olmalı.

Ama bu sorumluluk ebeveynlik görevlerini ne kadar yerine getirdiği bilinmeyen bir aileye karşı zorunluluk değildir. Evliliğiniz sizin sorumluluğunuzdur diyebilecek bir aile yardım da beklememelidir bana göre.

olayları hep tek taraflı dinliyoruz(hep bunu yazmayı istemiştim)anlatılanların arka yüzü vardır belki

olayları hep tek taraflı dinliyoruz(hep bunu yazmayı istemiştim)anlatılanların arka yüzü vardır belki

Tabi ki. Ama anlatılan konu belli bir noktaya kadar keskin.

Hep arka yüzden yorum yapmak da aynısının laciverti oluyor sadece.

Bankadan alınca zarara geçmeyecek olsalar bankadan alırlardı herhalde. Konu sahibinin annesine faiz ödemiyorlar sonuçta, değil mi?
Faiz odemiyor diye borc odemiyormu yani şimdi karşılıksız yardim etmis mi oluyor ne alaka ya? Adam oduyor iste bu durum onu ezik yapmaz.odemeseydi tamam.

Faiz odemiyor diye borc odemiyormu yani şimdi karşılıksız yardim etmis mi oluyor ne alaka ya? Adam oduyor iste bu durum onu ezik yapmaz.odemeseydi tamam.

Hanımefendi 12 ödeyeceğine 10 ödüyor sonuçta değil mi? Bunu red mi ediyorsunuz cidden?

E ne olmus bunu niye bukadar büyütüyorsunuz.

Yani madem okudunuz ve anlamadınız neden üstüne yorum ekleme zahmetinde bulundunuz?

Oradan sağladığı '2' ile kimse ailesine yardım edemez, ahlaki değil. Ya kimseye yardım edemeyecek durumdasınızdır, ya da kendi yağınız ile ailenize yardım edebilecek durumdasınızdır.

Konu sahibinin eşi madem güveniyor maddi durumlarına, eşinin ailesini karıştırıp maddi çıkar elde etmeye çalışmayacak. Veya madem güvenmiyor, ailesine yardım edemeyecek.

Ya arkadasim sanane elalemin kazandigi paradan yatarak kazaniyomus babanda kazansin o zaman kazanabiliyomu bakalim milletin parasi cok diye dagitmak zorundami adam hayirsever degil bu kadar basit size ya da baskalarina bunu elestirmek dusmez. Tamam gorusmek istemezsiz ama burda suclu sen olursun ne alaka yani amcam bana para vermedi kustum oldu canim bizde butun zengin akrabalarimizla gorusmeyelim o zaman bize bilrzik vermiyorlar kendilerinin bir suru bilezigi var diye boyle sacmalik varmi ya biraz mantikli dusunun bence cok duygusal bakiyorsunuz olaylara babanda gul gibi okutmus iste sizi bununla ovunun birakin baskalarinin paralarini konusmayi..

arkasim yeri gelmisken lafi soyleyecektin bence neden sustun insanlar bu kadar bencilken sen nden susuyorsun esinde bisey demiyormus onlar bilemez sizin borcunuzu bilsede bilmek istemez siz surekli sikayet edeceksinizki akillarina kazinsin.onlar sizin suan rahat oldugunuzu dusunuyorladir ee cocukta yok ne yapiyor bunlar parayi diyolardir eminim cocuk tedavisindende haberleri yoktur. Siz bunlsri anlattiktan sonra eger hala bir seyler beklemeye calissalardi siz hakliydiniz ama su anda isterseniz hic gorusmeyin onlar bunun nedenini yine anlamayacaklardir anlattigiiza goe ince dusuncelu insanlar degiller anlamazlar hayatta kafalarini bir guzel sisirmek gerekiyor iste ben boyle yspiyorum valla bi basliyorum evlendigimden beri borc oduyorumdan gerisi geliyor kurus isteyemezler klay kolay size de tavsiye ederim kusup kenara cekilmek olmaz esinle kotu olma lafini soyle gec rahatla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…