• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimn ailesiiiii

başına gelmeden kimse kimseyi anlamaz...
her gittiğimizde bana dolap al ,beni hacca yolla , h..... ev kirasını ver , h..... açık öğretim parasını yatır , vs vs... nasılsın bile demeden bunları der , gideriz para ister kalkarke yine bir şeyler ister , hayır kıymet bilseler neyse kıymette bilmezler , saygı dersen sıfır , kaldıki eşim bile artık bana hak veriyor . bize yoluncak tavuk gözüyle bakıyor .

kusura bakmayın durumları olmasa neyse 1900 kira iki tane emeklilik sizce bir öğrenciye yetmezmi ? ev kendileriin kaldıki ilçede okuyor . bence yeter ben aylık 200 tl ile okudum oda okur ....

Ciftci aile senede bir kere hasat yapar 11 ay onunla gecinir kardesine yardim etmesi neden bu kadar sinirinizi bozdu siz kardesinize yardim etmezmisiniz?
Nisanlilik doneminde alinan krediyi askerdeyken ailesi odemistir zaten askerdeki adam nasil odeyecek? Annenizden araba icin para almissiniz her ay oduyorsa sizin baska borcunuz yoksa rizkinizdan kesmiyorsa birakin kardesinin yurt ucretini odesin ben 1 ogrenciye burs veriyorum her ay cunki bende bursla okudum ogrencilik gercekten zor biraz anlayisli olun kiz gezip tozup tatil yapmak icin degil okumak icin farkli bir memlekette
Esinle arami bozacaksa yuvamda problem olacaksa yapmam arkadasim arada gönderebilir konu sahibi belki buna bisey demez ama BN yasadiklarmdan biliyorum ki bu yardim değil sömürü bnm babamda tek maasla 4 çocuk okuttu ama hic bi zaman sen suna yardim et sen suna para ver demedi elinizdeki ile yetinin dedi ve herkesin yuvasi olacak hastalık olum vb dişinda kimse bisey yapmasin dedi yoksa aranizda bozulur arada el oğlu el kizi olacak dedi

Esinle arami bozacaksa yuvamda problem olacaksa yapmam arkadasim arada gönderebilir konu sahibi belki buna bisey demez ama BN yasadiklarmdan biliyorum ki bu yardim değil sömürü bnm babamda tek maasla 4 çocuk okuttu ama hic bi zaman sen suna yardim et sen suna para ver demedi elinizdeki ile yetinin dedi ve herkesin yuvasi olacak hastalık olum vb dişinda kimse bisey yapmasin dedi yoksa aranizda bozulur arada el oğlu el kizi olacak dedi
Sizin yasadiklarinizi yorumlamiyoruz burda Kendinize konu acar orda yorumlarsiniz madem yorum yazdiniz her ay duzenli maas ile bir yilda yapilan hasatla 11 ay gecinmek ayni degil

Benim babam annem ayrı
Neden biliyormusunuz
Bütün yeğenlerini evlendirmekten
Bütün eniştelerine iş kurmaktan
Bütün akrabalarına maddi manevi yetişmekten !!!

Ben evlenirken ne oldu hiç bir şey yapamadı çünkü kalmadı !

Normal yardıma biZde hayır demiyoruz. Hasta olur çok acil bir şey olır evet. Çok sıkışır evet ama ben kazık kadar herife yardım etmesine müsade edemem . Herkes taş atsın kolu açılsın! Kusıra bakmayın.
Burda size bir şey söyleyen olmadı ki, konu sahibinin durumunu konuşuyoruz. Ayrıca kazık kadar herife yardım etmekle bir öğrencinin yurt parasını yatırmanın arasında dağlar var..

Benim imkanım elverişliyse ben yaparım, ailemin imkanı elverişliyse onlar yapar. Asalak gibi yaşamıyor kimse. Sırayladır bu türşeyler zaten, ilerde ihtiyacın olur sende onların kapısını çalarsın ki sadece maddi olarakda değil bir çok konuda ihtiyaç duyuyorsun ailene.
Ben ailemden herhangi birine yardım edeceksem eşime sadece destek olmak düşer, kendim aç kalıp onları doyurmuyorum nihayetinde.
yardım kadın tarafınaysa zevkle yapılır burada da desteklenir.seni ailen bu yaşa kadar kolay mı getirdi,tabii ki yardım edeceksin,eşinin karışmaya hakkı yok denir.ama eş tarafınaysa ne hakla sizden yardım beklerler deniyor.sanki erkekler saksı da büyüyor.bu sitede ailesinin kirasını ödeyenler var.bu sitede ailesine yardım etmek için gündüz ayrı,gece ayrı işte çalışanlar var,bu sitede ailesine ev alanlar var ve konularında ailendir yapmak zorundasın diyenler var:KK14:

Eğer kızkardeşi yurtta kalıyor ise evet hiç düşünmeden kendi maaşımdan bile yardım ederim. Çünkü o yollardan ben de geçtim.. Benim de babam evine eşya almadı 3 kızını üniversitede okutmak için ve ne yokluklar çektik. Ve yakınlarımın durumu olduğu halde hiçbir yardım görmedim. Olaya bu çerçeveden bakıyorum iyi niyetle.
Babaniz amcalariniza guvenerekmi sizi dunyaya getirmis herkes bakabilecegi kadar cocuk yapmali bence ama gonlunden kopar yarfim etmek ister yapar amenna yapmiyosada bu sizi ilgilendirmez kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil bu sebeple amcanizla gorusmemeniz anlamsiz o adam ne zorluklarla kazaniyor o parayi diyelim kimsenin degil onun ve ailesinindir o parayi harcama hakki herkes hayirsever olmak zorunda degil bunu unutmayalim gonul isi bu isler sizin babanizda onun cocuklarina ayni davranir olur biter. Artik devletin yurtlsri var bursu var cok zor degil okumak size basarilar pozitif olun birz kendi ayaklariniz uzerinde durun kimseye muhtac olmayin..

yardım kadın tarafınaysa zevkle yapılır burada da desteklenir.seni ailen bu yaşa kadar kolay mı getirdi,tabii ki yardım edeceksin,eşinin karışmaya hakkı yok denir.ama eş tarafınaysa ne hakla sizden yardım beklerler deniyor.sanki erkekler saksı da büyüyor.bu sitede ailesinin kirasını ödeyenler var.bu sitede ailesine yardım etmek için gündüz ayrı,gece ayrı işte çalışanlar var,bu sitede ailesine ev alanlar var ve konularında ailendir yapmak zorundasın diyenler var:KK14:
Kv kp olunca ön yargı giriyor devreye, eşimin ailesi diye bir şey yok onlarda benim ailem, Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

Burda size bir şey söyleyen olmadı ki, konu sahibinin durumunu konuşuyoruz. Ayrıca kazık kadar herife yardım etmekle bir öğrencinin yurt parasını yatırmanın arasında dağlar var..

Bende konı sahibine hak veriyorım cvapları okurlen siZin gibi deyince üstüme alınmış olabilirim.

- Keşke konu sahibinin göZünden bakabilsek olaya . Kredi ödemek bebek sitresi kaynanadan takdir görmemek gerçekten zor. Ben gitmemesini kendince bir şeyler yapıp kendini rahatlatmasını doğru buluyorum. Takdir görse kıymet verseler eminin konu sahibininde göZüne batma yapılanlar

Son düzenleme:
Babaniz amcalariniza guvenerekmi sizi dunyaya getirmis herkes bakabilecegi kadar cocuk yapmali bence ama gonlunden kopar yarfim etmek ister yapar amenna yapmiyosada bu sizi ilgilendirmez kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil bu sebeple amcanizla gorusmemeniz anlamsiz o adam ne zorluklarla kazaniyor o parayi diyelim kimsenin degil onun ve ailesinindir o parayi harcama hakki herkes hayirsever olmak zorunda degil bunu unutmayalim gonul isi bu isler sizin babanizda onun cocuklarina ayni davranir olur biter. Artik devletin yurtlsri var bursu var cok zor degil okumak size basarilar pozitif olun birz kendi ayaklariniz uzerinde durun kimseye muhtac olmayin..
Burda ben amcam bana mecbur yardım etmeli diye bir şeyden söz etmedim. Allaha şukur babam tek başına çalışarak 4 kızını da okuttu. Ama babamın kazandığının 20 30 katını kazanıp da yeğenlerine sırt çeviren bir adamın hepsi mezun olduktan sonra yüze gülmeye başlamasından soz ettim ben siz lafı ta neresinden anlamışsınız. Kimse size yardım etmek zorunda değil. Ben sanki bana yardım etmek zorundalar dedim. Ben de onlarla görüşmek zorunda değilim o zaman. Üstelik amcamın çocuğu yok, parayı yatarak kazanıyor. Babamın 4 çocuğu var. Babam günde 16 saat çalışarak parasını kazanıyor. Bunu benden iyi kimse bilemez bana oğretmeyin paranın nasıl kazanıldığını.

ben de yorumlarınızı görünce konu sahibi sizsiniz zannettim:KK14:

Bayanın çok üstüne gelinmiş . Kendimde aynı durumda olunxa dayanamadom yazdım . İnanın o kadar dolmuşumki sonradan bende şaşırdım:s

Bende konı sahibine hak veriyorım cvapları okurlen siZin gibi deyince üstüme alınmış olabilirim.
Konu sahibi yurtta kalan gorumcesine verilen yurt parasından yakınmış ben onun gibilere dedim. Maaşlı çalışan birinin üstelik ihtiyacı olmayan birinin yardım istemesine tabii ki karşıyım.

mesajı okur okumaz kendimi gördüm resmen! tek fark senin bu bir senedir yaşadığını ben tam 5 senedir çekiyorum ve ayrıca bizim bir de evladımız var.. maalesef eşim hep ailesine karşı aşırı saygılı ve zaafı olduğunu belli ederek ilerledi ilk 3 sene ve ancak 3 sene sonra onların gerçek yuzunu gördü. umarım sizin de eşiniz evli olduğunu ve oncelikle kendi ailesine karşı sorumluluğu olduğunun bilincine vararak ilerler.. Ben iyi niyetimin yaptığım (daha doğrusu kendi ailemle yaptığımız) destekleri hep gönülden yaptık ama eşimin ailesi hem bir şey yapmadı hem de yapılnan burun kıvırdı..kısacası esas sebep bana sorucak olursan 'kompleks' zaten kayınvalidenin de aralarda söylediği yok biz hak yemedik vs lafları tamamen kendi rahatsızlığından..cok dikkatli ol..eşinlede kavga etmeden güzel güzel anlat anlayacaktır zamanla..

Konu sahibi yurtta kalan gorumcesine verilen yurt parasından yakınmış ben onun gibilere dedim. Maaşlı çalışan birinin üstelik ihtiyacı olmayan birinin yardım istemesine tabii ki karşıyım.

Acaba kendine yetiyormu belki yetmiyor kendilerine ondan yakınmıştır. Ne bileyim hanım efendi ben o kadar dolmuşumki kaynanadan haksıZ yere bile dert yakınsalar gelini haklı bulasım geliyor.

Neyse konu karışmasın . Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Acaba kendine yetiyormu belki yetmiyor kendilerine ondan yakınmıştır. Ne bileyim hanım efendi ben o kadar dolmuşumki kaynanadan haksıZ yere bile dert yakınsalar gelini haklı bulasım geliyor.

Neyse konu karışmasın . Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Amin teşekkür ederim size de Allah kolaylık versin

Egem Abla ben gerçekten anlayamıyorum. Biz gayet varlıklı bir aileydik, sonra bir düştük ki aklınız durur. Kardeşim haftada 50 TL'ye günde 12 saat çalıştı, okuluna gidemezdi bazen otobüse verecek para yok diye. Ben hakeza; kimi günler aç uyuduğumu ve annemler üzülmesin diye onlara söylemediğimi bilirim. Şimdi ben çalışıyorum, şükür maaşım da iyi. Ben nasıl kardeşimi yine aynı kısır döngüye terk ederim? Ne isterse onu yapıyorum, inanın gözüm arkada değil. Maaşımın yarısını eve veriyorum trink olarak, hiç de pişman olmuyorum.

Nişanlım da benimle benzer sıkıntılar yaşadı; şimdi kendisiyle birlikte kardeşine de bireysel emeklilik yatırıyor. Ailesinin evinin faturalarını ödüyor. Ben nasıl ona kardeşine arkanı dön, bırak nasıl okuyorsa okusun derim? Evet, biz okurken çalıştık ama onun rahat okuma imkânı varken neden haftada 50 TL'ye milletin girdiği tuvaleti temizlesin?

Kardeşim bir mont beğenmişti, nişanlıma söyleniyordum "500 TL ya nasıl alayım" diye. Bana çıkıştı "Kendine gel, sen aç kal, o bir daha zora düşmesin" diye. O yüzden anlayamıyorum, insanlar nasıl böyle muhabbetlere giriyor yani? Çok, çok acayip geliyor bana.

Egem Abla ben gerçekten anlayamıyorum. Biz gayet varlıklı bir aileydik, sonra bir düştük ki aklınız durur. Kardeşim haftada 50 TL'ye günde 12 saat çalıştı, okuluna gidemezdi bazen otobüse verecek para yok diye. Ben hakeza; kimi günler aç uyuduğumu ve annemler üzülmesin diye onlara söylemediğimi bilirim. Şimdi ben çalışıyorum, şükür maaşım da iyi. Ben nasıl kardeşimi yine aynı kısır döngüye terk ederim? Ne isterse onu yapıyorum, inanın gözüm arkada değil. Maaşımın yarısını eve veriyorum trink olarak, hiç de pişman olmuyorum.

Nişanlım da benimle benzer sıkıntılar yaşadı; şimdi kendisiyle birlikte kardeşine de bireysel emeklilik yatırıyor. Ailesinin evinin faturalarını ödüyor. Ben nasıl ona kardeşine arkanı dön, bırak nasıl okuyorsa okusun derim? Evet, biz okurken çalıştık ama onun rahat okuma imkânı varken neden haftada 50 TL'ye milletin girdiği tuvaleti temizlesin?

Kardeşim bir mont beğenmişti, nişanlıma söyleniyordum "500 TL ya nasıl alayım" diye. Bana çıkıştı "Kendine gel, sen aç kal, o bir daha zora düşmesin" diye. O yüzden anlayamıyorum, insanlar nasıl böyle muhabbetlere giriyor yani? Çok, çok acayip geliyor bana.
ne mutlu size,birbirinizi anlayabiliyorsunuz.çok çok mutlu olun inşallah.:KK68:

ne mutlu size,birbirinizi anlayabiliyorsunuz.çok çok mutlu olun inşallah.:KK68:
Belki de karşılıklı olarak garibanlık yaşamış olmak gerekiyordur; bir taraf daha varlıklı olunca diğerini anlayamıyor belki de :)

Çok teşekkür ederim, selamlar :)

· kızlar ii akşamlar. sayfların hepsii okuyamadım yarın okuldan gelince okuyacağım..kimisi demiş yurtta alıyor zor duurmda ödemelisin diye görümcem 3. tercihie 2.öğretim yazıyoor ve yurtta çıkmıyoooorr..abisi demişti o zaman dinlememiişş..bunu da söyleyeyim..bir arkadaş abisinden anlatmışş ben öle değilim..
· hanımlar şunu da diyeyiimm..eşim atanıyor 10 milyar kredi çeiyor tanıştığıızda onu ödüyorduu ben o zaman ailesi tabi çekecek deiştiimm..sonra tanıştık 1 yıl geçtii nişanlandık herşeyimi eşim aldıı askere gidecekti ailesine 20 milyar çekti tekrardan 3 yıl ödemeli..ir yılını ödedik 1 yıl daha ödüyoruzz ben buna da göz yumduum..ve ailesinden ALALH razı olsun lafını duymadıım kaynanam biz kimsenin hakkını yemedik dedii.abisi var o da babası ile çiftçilik yapıyor onun düğünü derneği yapılıyoorr biz aynı kefeye konuyoruuzz..bana deseydi ki sağol kızım kendiniz yaptınız yükünüz olmadı bize de kredi çektiniz ben bu kadar sinirlenmem..neyse dediimm genee orda kaynanamın notunu verdim zaten..gecen sene ii para almışlardı evleri akıyormuş evin üstüne kat çıktılar ev yaptılar ortak motor aldılarr parayıı harcadılar lazımdır ben ona bişey demiyorum ama elinde para varken de al oğlum o kadar kredi çketin bize brcunu öde hiiç demediler..5 kuruşş yook vallaaa..şimdi ben onlrın kredisini ödüyorum hala herşey tam geliyorduu şimdi ayda 500 açık hiç yemeyip içmeyecem ben..bebek tedavisi görecem ucuz ddeğil bunlar ben bunları düşünüken eşim düşünemiyoorr..bende ailesi ile konuşmaz kendii maaşıma da hiiç dokunmayacamm anneme araba parasını biriktirip verecemmm..zorlanınca anlayacak benimkii yokksa asla anlamayacak..

Back