evet canım çalışıyorum öğretmenimm..Siz çalışıyor musunuz peki?
Tabi ki de öyle, ben kimseye gidip de amcam bana yardım etmedi, işte yengemin böyle böyle huyu var ama bize karşı böyle demiyorum sadece içimde öyle düşünüyorum. Yıllardır millet bizi amcamın okuttugunu zannediyormuş o yüzden ben bu duruma tepki olarak görüşmüyorum 4 senede insan hiç arayıp sormaz mı yeğenim paran var mı hoş musun vs ben ona param yok diyecek değilim demem de zaten. Ama beni düşünüyor amcam derim mutlu olurum. Bu yüzdendir ki güç bela atlattık zaten Allah yardımcı oluyor, dediğim gibi nasip de etmiyozr bazılarına yardım etmeyi. Ben bu pencereden bakıyorum. Yani hiç yardım etmeyip elalem onların okuttuğunu zannediyordu bu zamana kadar. O yüzden ben yardım etmediğini, babamın tek başına üstesinden geldiğini soyluyorum.. Ve inanın beni 4 sene arayıp sormayan insan şimdi beni kardeşime sorar olmuş, 4 sene babama cimri diyen adam(amcam) şimdi babamla ortak iş yapma hevesine tutuşmuş.. Nedenini tahmin edersiniz sanırım..Siz hiç durum suistimal edebilecek, olmayanı zorlayabilecek biri gibi gelmediniz açıkçası. Tekrar tekrar söylüyorum, sizin durumunuzu görüp de elini cebinden çıkaramayan akrabalarınız ciddi anlamda insan değildir bana göre. Herkes gereken desteği versin, açıkta gördüğü akrabasını desteklesin, hayatı boyunca yanında olduğunu hissettirsin. Okumak sizi de tüm aileyi de ihya eder hakkı verilirse, bu konuda görüşüm sabit.
Ama burada suistimal söz konusuysa, verdiğinizin karşılığını manevi olarak da alamıyorsanız, ailenizin kullanılmasının bir anlamı yoktur ve bunun tartışılmasının da bir anlamı yoktur.
Lütfen çocuklarımızı okutmak için ailemizi seferber edelim, edemediğimiz veya yetmediği noktada başka mecralara başvuralım ve bunu yaparken kimseye ama kimseye zorunlulukmuş gibi davranmayalım, davrandığımızda ne kadar çirkin olduğumuzu hatırlayalım.
bizim site hiç tanımadığı 2.öğretimde okuyan bir kızı 4 sene okuttu ve mezun etti.öğrenciye zengin bile olsa sadaka fitre verilir.yapmayın Allah aşkına,2. öğretimi yazdı diye yardım edilmemesi mi gerekir.belki de 1. öğretimler tutmayacaktı
Tabii yardım edilir fakat, ikinci öğretim pahalıdır ve bunu bile bile yazar insan. Burs da çıkmaz ona, üstelik genelde ikinci oğretimler part time çalışırlar çunku çok boş zamanları olur. Ben bu yüzden dedim..bizim site hiç tanımadığı 2.öğretimde okuyan bir kızı 4 sene okuttu ve mezun etti.öğrenciye zengin bile olsa sadaka fitre verilir.yapmayın Allah aşkına,2. öğretimi yazdı diye yardım edilmemesi mi gerekir.belki de 1. öğretimler tutmayacaktı
Tabi ki de öyle, ben kimseye gidip de amcam bana yardım etmedi, işte yengemin böyle böyle huyu var ama bize karşı böyle demiyorum sadece içimde öyle düşünüyorum. Yıllardır millet bizi amcamın okuttugunu zannediyormuş o yüzden ben bu duruma tepki olarak görüşmüyorum 4 senede insan hiç arayıp sormaz mı yeğenim paran var mı hoş musun vs ben ona param yok diyecek değilim demem de zaten. Ama beni düşünüyor amcam derim mutlu olurum. Bu yüzdendir ki güç bela atlattık zaten Allah yardımcı oluyor, dediğim gibi nasip de etmiyozr bazılarına yardım etmeyi. Ben bu pencereden bakıyorum. Yani hiç yardım etmeyip elalem onların okuttuğunu zannediyordu bu zamana kadar. O yüzden ben yardım etmediğini, babamın tek başına üstesinden geldiğini soyluyorum.. Ve inanın beni 4 sene arayıp sormayan insan şimdi beni kardeşime sorar olmuş, 4 sene babama cimri diyen adam(amcam) şimdi babamla ortak iş yapma hevesine tutuşmuş.. Nedenini tahmin edersiniz sanırım..
evet toplu bir aktivite ve hiç tanımadıkları biri.durumu yokmuş kızın,2. öğretim tutturmuş aman okumayıversin denmemiş,tanımasalarda 5 kişi kızın yurt,harç ve tüm masrafını karşıladılar ki bu kız eşin kardeşi her halukarda okutulmalı ve iş sahibi olması sağlanmalı ki ileride zor durumda kalmasınSite derken neyi kastettiğinizi tam anlayamadım, toplu bir aktivite herhalde, site olarak yardım ediyorsunuz. Sadaka ve fitre rızaya bağlı eylemlerdir, konuyla hiçbir alakası yok. Herhangi biri eşinin tüm parasını alıp yeğenini okutsa buna sadaka denmez, kaldı ki konu sahibinin rızasını barındırmayan hiçbir durum gerçekleştirilemez.
evet pahalı ama 1. öğretimi tutturamadı diye okuma şansı olmasın mı.arkadaşımın yeğenini sene kaybetmesin diye 2. öğretime kaydettirdiler.anne baba ayrı,akrabalar para topladılar.Tabii yardım edilir fakat, ikinci öğretim pahalıdır ve bunu bile bile yazar insan. Burs da çıkmaz ona, üstelik genelde ikinci oğretimler part time çalışırlar çunku çok boş zamanları olur. Ben bu yüzden dedim..
Çalışmıyorsanız işe başlayın diyecektim ne güzel çalışıyormuşsunuz kendi maaşınızı kendinize ayırın eşiniz odeyecekse ödesin kardeşnin yurt parasını. Çünkü yurt parasını geciktirince yurttan atılıyor öğrenci, Allah gorur elbet haksızı haklıyı sadece sizin arkanızdan dönmesi hiç hoş değil. Keşke size sorulsaydı rızanız alınsaydı..evet canım çalışıyorum öğretmenimm..
evet toplu bir aktivite ve hiç tanımadıkları biri.durumu yokmuş kızın,2. öğretim tutturmuş aman okumayıversin denmemiş,tanımasalarda 5 kişi kızın yurt,harç ve tüm masrafını karşıladılar ki bu kız eşin kardeşi her halukarda okutulmalı ve iş sahibi olması sağlanmalı ki ileride zor durumda kalmasın
konu sahibi vermesin zaten,verse de hayr etmez.Ben hangi açıdan cevap vereyim kararsız kaldım açıkçası.
Üniversite okumak ve bir konuda uzmanlaşıp bir iş sahibi olmak farklı kategoride eylemlerdir. İnanılması zor biliyorum ama meslek lisesi mezunu biri üniversite mezunu birinin 2 katı maaş alabilir, o konuda uzmanlaşabilir.
Ben de elimden geldiğince okuyan insanlara katkıda bulunuyorum ama bunun dayatılması ve benim aileme borç bilenmesi durumunda tepkim çok farklı olurdu.
Ortada okuması gereken bir görümce olduğu sürece konu sahibinin haklarını sıfıra indirgiyorsunuz. Ben yardım etmem dediği sürece o evin geçiminin sağlanamayacağını da benim kadar biliyorsunuz.
Çalışmıyorsanız işe başlayın diyecektim ne güzel çalışıyormuşsunuz kendi maaşınızı kendinize ayırın eşiniz odeyecekse ödesin kardeşnin yurt parasını. Çünkü yurt parasını geciktirince yurttan atılıyor öğrenci, Allah gorur elbet haksızı haklıyı sadece sizin arkanızdan dönmesi hiç hoş değil. Keşke size sorulsaydı rızanız alınsaydı..
benim kız kardeşim epey uzak bir şehirde lise kazandı.babam da hasta ve durumu yoktu.abim ve erkek kardeşim göndermek istemediler,ne işi varmış dediler.babam gitmesini istedi,gönderdiler.sürekli inşallah kalır da devam edemez dediler.annem işe girdi kardeşim için öyle böyle okudu.gayet başarılı sene kaybı da olmadan üni de bitirdi.halen denenler sinirimi bozar.okumak isteyen kızlarımızın her halukarda okutulması tarafındayım:)Çalışmıyorsanız işe başlayın diyecektim ne güzel çalışıyormuşsunuz kendi maaşınızı kendinize ayırın eşiniz odeyecekse ödesin kardeşnin yurt parasını. Çünkü yurt parasını geciktirince yurttan atılıyor öğrenci, Allah gorur elbet haksızı haklıyı sadece sizin arkanızdan dönmesi hiç hoş değil. Keşke size sorulsaydı rızanız alınsaydı..
Borç almış ödüyormuş sonuçta bedava almamış parayiAnlaşılmayan bir durum var galiba.
Ailesine kardeşine yardım eden insan eşinin annesinden para alıp araba falan alamaz.
Siyahla beyaz kadar net yani bu durum. Yardımla, zor durumla vs ile alakası yok. Bir aileden fayda görüp diğerine yardım edilemez.
Valla egem hic kayinvalideyle kayinpederin yaptiklatina tek kelime demiyorsun. Ustuste kredi cektiriyolar bir ogullarina, ustelik hic bir yardim yapmiyorlar evlenirken, ama oteki ogullarinin herseyini yapiyorlar, ellerine para gecince kendilerine ev cikiyorlar, yeni traktor aliyorlar.evet toplu bir aktivite ve hiç tanımadıkları biri.durumu yokmuş kızın,2. öğretim tutturmuş aman okumayıversin denmemiş,tanımasalarda 5 kişi kızın yurt,harç ve tüm masrafını karşıladılar ki bu kız eşin kardeşi her halukarda okutulmalı ve iş sahibi olması sağlanmalı ki ileride zor durumda kalmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?