Aynı sorunu bende yaşıyorum .
Hiç susmadım ben susmayıda düşünmuorum.
Üniye giden kaynım var benimse hem yarım akıllı hem karı kız peşinde ona yardım edecekmişim . Eşim benden gizli yapıyorsa bilemem . Ama her fırsatta derim haram Zıkkım ediyorum diye ailesine . Benimse bir çocuğum var veremem kimseye para . Artı on kardeşler tek abiside eşim değil. Kaldıkş emeklileri var kira alıyorlar .
Sende susma sakın gerekirse kaynana söle ben bu durımdan rahatsızım diye . Yavaştanda belli et işin sonu kötüue gisiyor siye .
Ben dedim bir daha bizden para ister aileme karışırsanız . Oğlunuzu boşarım diye . Eşimde çol asabi sinirli ama ben diyeceğimden kalmam . Susarsam biliyorum daha çok üstüme gelirler .
Eşindde söyle senden çocuk istiyorsa ilk başta sağa sola para vermeyi bıraksın. Bu şartlarda bir çocuk düşünmem zor dersin.
haklısıınn evet aynne bende eşime dedim o zaman boşanalım sen yardım et ailene en sana mani olmayım ama olan sana bana başka kimseye olmazz.tabii yookk o iş olmaz tamma bu soonn ama ben aynını yaşarım diye korkmuyr değiliim...canım hamile olmayı çok istiyoruum 1 yıldır olmuyor ertelemek istemiyorum hiçç..o da ayrı dert zateen..
aynen bendee ben artık onlara gitmeyeceemm anlasınlar diyee i şekilde denk gelecez o zaman yüzüne diyecem o kadının......cevabın için sağol canım....
evet evet gitmeyecem kızdığımı anlasınlaarr..onlar beni razı bilecek ben kendi kendimi yiyecem yook öleee..bende o kadına bu yüzden nasıl sinir oluyorum anlatamam..oh kafam rahat artıkk kendii anneme gidip geliriiiiimmm...Evet sana bana olur. Üstelik ben çalışmıyorum da . Sürekli evdeyim bu sorunlar yüzünden deliresi olmuştum .
Gitme geri dur kıZdığını anlasınlar .
Sinir oluyorım bu adamın ayrı bir yıvası var elllerini çeksin bu kaynanalar oğullarının üstünden .
Ailesi iş yapamamış adam da onlara yardım olsun diye 20 milyar çekmiş. Siz de buna sinirlenmişsiniz. Pardon da nişanlınızı o yaşa kadar büyüten, yetişiren siz misiniz onlar mı? Annesine babasına neden kredi çekmesin bir evlat? Allahım sizin gibilere akıl fikir versin. Benim de amcalarım var dünyanın parasını kazanırlar ancak üniversite hayatımda tek bir kuruş paralarını görmedim. Nedeni de sizin gibi olan yengelerim var maalesef. Ve ben de onları sildim defterden neler çektim üniversitede 2 kardeşim de yurtta kalıyordu yengelerim kollarındaki onlarca bileziği gösterirlerdi etrafa. Soran olursa da benim amcam da yengem de yok diyorum. Yurt parasını vermesin kız atılsın yurttan sokaklarda kalsın. Sizin isteğiniz bu sanırım Allah tekrar akıl fikir versin size. Sizin de çocuğunuz olacakmış madem iyi duşunun yaptıklarınızı. İlerde o da size yapmasın.
O durumdaki fikrimi de beyan edeyim parayı düzenli oduyorsa sıkıntı yok. Sonuçta kredi çekip faizle uşraşmamak için alınmış diye düşünüyorum. Bankaya değil de aydan aya eline veriyorsa borcunu tamam. Ama vermiyorsa bayanın da bu durumu dile getirmesi lazım.Hanımefendi söylediğiniz durum geçerli ise kadının annesinden ne yüzle para alınıyor?
O durumdaki fikrimi de beyan edeyim parayı düzenli oduyorsa sıkıntı yok. Sonuçta kredi çekip faizle uşraşmamak için alınmış diye düşünüyorum. Bankaya değil de aydan aya eline veriyorsa borcunu tamam. Ama vermiyorsa bayanın da bu durumu dile getirmesi lazım.
Alınmasın, zaten alınsın demiyorum ben. Onun için de kredi çektirebilirdi bayan. Madem bunlardan şikayetçiydi annesinden para istetmeyip kredi çekelim diyebilirdi. İlerde benim eşim öyle bir talepte bulunsa babandan para al biz ona odeyelim dese ben direk kabul etmezdim mesela. Çekelim kredi birlikte odeyelim derdim. Burda sorun bayanın annesinden para alması değil zaten çünkü geri ödenecek o adı üstünde. Ama eşi kardeşine yardım etmek istemiş daha önce 20 milyar ailesine kredi çekmiş. Bayanın gozune bu batmış.Sonuçta o anne sayesinde fayda görüyorlar değil mi? Anne o parayı faize yatırsa zaten faizini alacaktı. Bir annenin yararıyla diğer aileye yardım etmek demek bu.
Sizin durumunuz da başka türlü zaten. Konu sahibi borç içerisindeyiz diyor, kolundaki bilezikleri sallamadığı aşikar değil mi? Kardeşlere, ailelere her türlü yardım edilsin yalnız diğer aileden de yardım alınmasın o zaman.
Alınmasın, zaten alınsın demiyorum ben. Onun için de kredi çektirebilirdi bayan. Madem bunlardan şikayetçiydi annesinden para istetmeyip kredi çekelim diyebilirdi. İlerde benim eşim öyle bir talepte bulunsa babandan para al biz ona odeyelim dese ben direk kabul etmezdim mesela. Çekelim kredi birlikte odeyelim derdim. Burda sorun bayanın annesinden para alması değil zaten çünkü geri ödenecek o adı üstünde. Ama eşi kardeşine yardım etmek istemiş daha önce 20 milyar ailesine kredi çekmiş. Bayanın gozune bu batmış.
Benim de demek istediğim şu: Annesinden para aldırmasaydı, kredi çektirseydi. Çunku alınan para iki kişi tarafından alınmış. Karşı çıkıp sen ailene kredi çektin araba için de çekebiliriz o zaman denilebilirdi.Konu sahibi araba örneğini konuya öylesine yazmamış herhalde, değil mi? Anlatmak istediği şey şu: Eşim kendimize yettiğimizi ve yardım edebilecek durumda olduğumuzu düşünüyor madem, biz neden borç içerisindeyiz ve araba için bile annemden yardım alıyoruz?
Bunu demesi de normal çünkü baştaki krediyi kabul etmiş, araba olayı sonra olmuş, kardeşe düzenli yardım olayı ise en son ortaya çıkmış.
Yani sadece ailesine kredi çekmesiyle kapansaydı durum, sorun olmayacaktı. Ama sonradan gelen 2 zıt olay konu sahibini sinirlendirmiş ve bence haklı.
Ekleme: Geri ödenecek diyorsunuz ama annenin bankaya yatırsa alacağı paradan kaybı olacak, konu sahibi ve eşinin ise kazancı olacak. Yardım yani bu.
Siz evlenince esinizin maddi tum durumunu karsilarsiniz.Benim de demek istediğim şu: Annesinden para aldırmasaydı, kredi çektirseydi. Çunku alınan para iki kişi tarafından alınmış. Karşı çıkıp sen ailene kredi çektin araba için de çekebiliriz o zaman denilebilirdi.
Eğer kızkardeşi yurtta kalıyor ise evet hiç düşünmeden kendi maaşımdan bile yardım ederim. Çünkü o yollardan ben de geçtim.. Benim de babam evine eşya almadı 3 kızını üniversitede okutmak için ve ne yokluklar çektik. Ve yakınlarımın durumu olduğu halde hiçbir yardım görmedim. Olaya bu çerçeveden bakıyorum iyi niyetle.Siz evlenince esinizin maddi tum durumunu karsilarsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?