eşimn ailesiiiii

Burada sizin beklediğiniz iyilikseverlik durumu devreye girmiş işte konu sahibinde. Kredi çekti ama ihtiyaçları vardı nasıl olsa tekrarlanmayacak demiş kendisi zor duruma sokmak istememiş eşini. Eşi ise bu olaydan sonra kardeşine yardım etmeye karar vermiş. Olayların sıralaması nedeniyle böyle olmuş yani. 2. olaya kızmış konu sahibi, nasıl ondan önce diyebilir dediğiniz şeyi?

Cnm konuna denk geldim de yazmk istedim.bence küsmek hicbir sorunu cozmez ve faydasi olmadgi gibi durumlari daha cekilmez hale getirir.nisanlyken cektgi kredi bana gore sorun olmamali sonucta ailesi.senin de ailenin ihtiyaci olsa yapmaz misin?onlara takilma derim.esinin imkani varsa ve ayda 500 lira sizi sarsmayacksa birak yapsin.ha yok durumlari olmasina ragmen, siz de zorlanip oduyorsanz o zaman esinle ve ailesiyle konus guzel bir dille.tatszliklar omuzlara yuktur yillar gectkce agirlasr...bosver dert etme bak fsh in yukselir sonra :)

annenizden borç para alacağınıza.sürekli eşine kredi çektirinki..ailesi para beklentisi olmasın..hem hiç bir şeye yardım etmiyorlar..hemde sürekli para isteniyor..siz iyi yapıyorsunuz tavrınızı koyun..gitmeyin anlasınlar..ailesi ise ailesi..sonuçta oğulları evlenmiş..istemeleri hata ve yüzsüslük..bunlara para vererek hiç bir şey sahibi olamazsınız bu gidişle..

Bir insanın kardeşine yardım etmesi neden insanları rahatsız ediyor anlayamıyorum gerçekten. Kredi çekelim diye en başta diyecekti. İyiliksever bir durumdan oturu dememişse de bu durumda da iyiliğini ortaya koyup yardıma muhtaç olan kızkardeşe odenen yurt parasını onemsememeli. Ben fikrimi açıkça beyan ettim zannediyorum iyilikten yanayım ben teşekkür ederim..

Evlenmeden önce ailesine para vermesine siz karisamazsiniz... Dügünü kendiniz yapmissiniz yardim etmemeleri hos degil ama bari hicbiseyde söz haklari olmaz yani buda normal... Sadece evlilen olan seye karisanilirsiniz bence yani görümceye para olayinda sadece hakli buldum sizi ama siz istediginiz kadar küs kalin esiniz gizlide olsa ödeyecek gibi...

Niye erkek ailesi olarak bakıyorsunuz olaya arkadaşlar? Ben kendi aileme yardım ederim ama eşimin ailesinin maddi sıkıntısı yok sıkıştığımız yerde onlar bize yardımcı olur. Aile ne demek? Maddiyat ailenin önüne geçmemeli, hemen taraf olup birilerini harcamayın.

Ben ailelere yardım konusunda forumda en büyük savunuculardanım ama burda durum farklı. Bir kere aile çiftçiyse evet kötü seneleri olabilir ama iyi seneleri de olur. Kötü senede oğluna 20 bin kredi çektiren aileden ben iyi senelerinde de oğullarına bir güzellik yapmasını beklerim ki geçen sene de böyle iyi bir seneymiş. Sadece kötü günlerde evlatlar yanımızda olsun derlerse ben onu hoş bulmam.

Ben hassas olduğunuz kısmı ve bakış açınızı anladım, sadece her durumun sizinkine benzemediğini anlatmaya çalıştım. Genel bir algı var çünkü, aile mi, kardeş mi, tabi ki yardım edilmeli diye.

Edilsin tabi ki edilsin, herkes elinde olanı olmayan yakınına versin elbette. Ama iki boş ile 1 dolu elde edilmez ki? Zaten borçları olan ve zor durumda olan bir aile diğerine yardım ettiğinde ortada 2 tane zor durumda olan aile oluyor, fazlası değil.

Çocuklar da o yaşa kadar büyütülüp getiriliyor evet, bakın bütün evlenme masraflarını kendileri karşılamışlar zaten olması gerektiği gibi. Üstüne konu sahibinin ailesi araba almalarına yardım etmiş, eşinin mahcup olması gerek bu durumda. Evlilik de öyle bir kurum ki sizin ailenize eve giren paradan yardım etmeniz eşittir eşinizin üstüne daha fazla yük binmesi.

Bu yardım konusunu gündeme getiren eşlerin inanılmaz bir denge ve hassasiyet ile hareket etmesi gerekiyor.

Bir aile oglunun dügünune ve ev esyasina bir kuruş katkida bulunmayip bir de biz yardim ettik imasinda bulunuyorsa, tavirlariyla yüz ifadeleriyle gelinlerine karşi kabalarsa o zaman o para sorun olur. Ama kayinvailede ve kayinpeder gelinlerine karsi tatli dil güler yüzlüyse kardeslerde saygiliysa ve evlenirken gelinlerinin onlara hiçbir yükü olmadiğinin bilincindeyse o zaman o gelin daha da cebinden cikarir verir. Bence bu böyledir yada böyle olmalidir

Kendi ailenize yardım edebilmeniz için sizin de durumunuz olması lazım, eğer o duruma sahip değilseniz bana göre eşinizin ailesi ailenize yardım etmiş oluyor. Bu da eşinizin ve onların rızasına bağlı. Konu sahibi ise razı değil ve konu bu kadar basit aslında.

Erkeklere bu konuda ne yaparsan yap
Ne Söylersen, söyle Laf söz Geçiremezsin... Üstüne Kötü fesat kadın olursun... Çalışıyorsan Kendi Paranı yedirmeyeceksin O tarafa olup bitip gidicek.. Bütün borcları Yık Üstüne Gücü yeterse Ödesin İstediği yere İstediği Parayı....

ayıp etmişler hiçbir şeye yardım etmemek konusunda...
ama kardeşi yani o da, yardım edebilir..

Ben de size katiliyorum ve alkisliyorum hanımlar. Evlenince yardim etmedi kaynanamlar diyorlar ama kendi evlatlarinin da onlara yardim etmesini kaldiramiyorlar.
Hele birisi yurtta okuyan bir ogrenci icin helal zikkim olsun demiş ya ben daha ne diyeyim. Yaziklar olsun. 3 kurusla okumak ne kadar zordur bilemezsiniz tabi.. benim bi abim var yengemden gizli bize para gonderirdi aman yengenin haberi olmasin diye, yengem de her gün bilezik takardi, babamin parasiyla alinmis evde otururdu ama annem kiralarda surunuyor hala. Allah boylelerine firsat vermesin diyorum.
Cok zor oldugum bir durumda abimi aradim mecburdum çünkü diğer abilerimde de yoktu eve haciz gelmisti. Abi dedim biraz paraya ihtiyacım var dedim, diger abilerimde de yok dedim, ki nasil utaniyorim soylerken, benimde borcum var maaş alamadim dedi, ki kendisinin 2 arabasi 2 dukkani ve birde evi vardır. Tamam abi dedim kapattim. Ve dedim ki Allahim sana sikayet ediyorum, babasizligi o zaman daha iyi anladim. Ve abimin arabasi yandi o gece. Ikincisi elinden gitti. Cok üzüldüm yine aradim geçmiş olsun dedim.
Dugunume iki gün kala karisinin fitnesiyle gitti, dugunume kalmadi. Sanki takacagi 1 altina mi muhtactim? Insanin abisi candir. Cok agladim ki su an bunlari yazarken de agliyorum... ve yengem gibi kadinlarin hepsinden nefret ediyorum. Abimle bir daha hic konusmadim.
Digerleri bana yeter. Ha ararsa acarim ama o da aramadi zaten, yazıklar olsun diyorim. Ama cok şükür rabbime ki eşimle tanistim ve esime aileni sakin unutma diyorum sakin.
Cok şükür benim durumum su an iyi hamd olsun, abim arar da benden borç isterse onu borclu da birakmam, her seye ragmen yine veririm...
Lutfen elinizi azicik vicdaniniza koyun...

Evet ben de anladım sizi, teşekkür ederim tekrardan anlayışınız için

Kayınvalideniz "Kimsenin hakkını yemedik" demiş; yalan mı söylemiş

Gerçekten düğününüzü yapmaya mecbur olduklarını ve yapmadıkları için hakkınızı yediklerini mi düşünüyorsunuz

Böyle şeyleri okudukça erkek kardeşim ve kendi adımıza korkuyorum

Biz de ettik yardim, hala da ediyoruz ama herkez etmek zorunda deyil bence. Fikrime gore amcalarinizda size yardim etmek zorunda deyildi, gonulleri raziysa etseler cok iyi olurdu tabi. Zekatlarini ve en azindan sadakalarini sizlere okudugunuz icin vermeliydiler ekstra yardim etmeseler bile.

Ayrica konu sahibinin esi esinin arkasindan is cevirmis bir bakima. Ben de bunu anlamadim sahsen. Sonucta gelin de calisiyor evlenince de bir sey gormemis eainin ailesinden. Hem konu sahibine tesekkur ediliyor mu acaba sonucta onun parasini da almis oluyorlar oyle deyilmi ?

Benim imkanım elverişliyse ben yaparım, ailemin imkanı elverişliyse onlar yapar. Asalak gibi yaşamıyor kimse. Sırayladır bu türşeyler zaten, ilerde ihtiyacın olur sende onların kapısını çalarsın ki sadece maddi olarakda değil bir çok konuda ihtiyaç duyuyorsun ailene.
Ben ailemden herhangi birine yardım edeceksem eşime sadece destek olmak düşer, kendim aç kalıp onları doyurmuyorum nihayetinde.

Cok ilginc cidden. Hem dugun yapmasin erkek ailesi, hem hic bir sekilde yardim etmesin evlenen ciftlere, ama kayinvalidelik ve gorumcelik yapmaya gelince her turlu hakki kendinde gorsun.

Bu nasil bir dusunce anliyamadim yani.

Bende onu anlatmak istedim aslında durum olsa da olmasa erkeğin ailesine yapilinca ne var bunda deniyor ama kadinin ailesine yapilsa yüz tane laf ediyorlar ki bu haksizlik bence ha ayrıca benim bu konuda dusuncem gayet sabit eğer evliysen allah korusun hastalık olum vb durumlar haricinde iki tarafta ailesine maddi olarak bisey yapmamali hediye vb hariç tabi çünkü ayri bir ailesin ve seninde çocukların olacak geleceğini dusunmen lazim diye düşünüyorum

Cok ilginc cidden. Hem dugun yapmasin erkek ailesi, hem hic bir sekilde yardim etmesin evlenen ciftlere, ama kayinvalidelik ve gorumcelik yapmaya gelince her turlu hakki kendinde gorsun.

Bu nasil bir dusunce anliyamadim yani.
Ağabeyinden yurt parası istemek görümcelik mi? Çok ayrı bakış açılarımız var, boşverin, tartışacak bir şey yok.

Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil evet. Allah nasip etmiyor demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…