• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimn ailesiiiii

eşim kardeşine ilk üniye gideceği zaman telefonunu kayıt parasını kıyafet şu bu 2 milyardı galiba para vermiştii..elinden gelenii zaten fazlası ile yaptıı..ben o zaman hiç kızmadım ..ama şimdi evi barkı var kendi ailesii varrrr .benden hiç beklentileri olmamalı..

bizim site hiç tanımadığı 2.öğretimde okuyan bir kızı 4 sene okuttu ve mezun etti.öğrenciye zengin bile olsa sadaka fitre verilir.yapmayın Allah aşkına,2. öğretimi yazdı diye yardım edilmemesi mi gerekir.belki de 1. öğretimler tutmayacaktı:KK43:

Siz hiç durum suistimal edebilecek, olmayanı zorlayabilecek biri gibi gelmediniz açıkçası. Tekrar tekrar söylüyorum, sizin durumunuzu görüp de elini cebinden çıkaramayan akrabalarınız ciddi anlamda insan değildir bana göre. Herkes gereken desteği versin, açıkta gördüğü akrabasını desteklesin, hayatı boyunca yanında olduğunu hissettirsin. Okumak sizi de tüm aileyi de ihya eder hakkı verilirse, bu konuda görüşüm sabit.

Ama burada suistimal söz konusuysa, verdiğinizin karşılığını manevi olarak da alamıyorsanız, ailenizin kullanılmasının bir anlamı yoktur ve bunun tartışılmasının da bir anlamı yoktur.

Lütfen çocuklarımızı okutmak için ailemizi seferber edelim, edemediğimiz veya yetmediği noktada başka mecralara başvuralım ve bunu yaparken kimseye ama kimseye zorunlulukmuş gibi davranmayalım, davrandığımızda ne kadar çirkin olduğumuzu hatırlayalım.

Tabi ki de öyle, ben kimseye gidip de amcam bana yardım etmedi, işte yengemin böyle böyle huyu var ama bize karşı böyle demiyorum sadece içimde öyle düşünüyorum. Yıllardır millet bizi amcamın okuttugunu zannediyormuş o yüzden ben bu duruma tepki olarak görüşmüyorum 4 senede insan hiç arayıp sormaz mı yeğenim paran var mı hoş musun vs ben ona param yok diyecek değilim demem de zaten. Ama beni düşünüyor amcam derim mutlu olurum. Bu yüzdendir ki güç bela atlattık zaten Allah yardımcı oluyor, dediğim gibi nasip de etmiyozr bazılarına yardım etmeyi. Ben bu pencereden bakıyorum. Yani hiç yardım etmeyip elalem onların okuttuğunu zannediyordu bu zamana kadar. O yüzden ben yardım etmediğini, babamın tek başına üstesinden geldiğini soyluyorum.. Ve inanın beni 4 sene arayıp sormayan insan şimdi beni kardeşime sorar olmuş, 4 sene babama cimri diyen adam(amcam) şimdi babamla ortak iş yapma hevesine tutuşmuş.. Nedenini tahmin edersiniz sanırım..

bizim site hiç tanımadığı 2.öğretimde okuyan bir kızı 4 sene okuttu ve mezun etti.öğrenciye zengin bile olsa sadaka fitre verilir.yapmayın Allah aşkına,2. öğretimi yazdı diye yardım edilmemesi mi gerekir.belki de 1. öğretimler tutmayacaktı:KK43:

Site derken neyi kastettiğinizi tam anlayamadım, toplu bir aktivite herhalde, site olarak yardım ediyorsunuz. Sadaka ve fitre rızaya bağlı eylemlerdir, konuyla hiçbir alakası yok. Herhangi biri eşinin tüm parasını alıp yeğenini okutsa buna sadaka denmez, kaldı ki konu sahibinin rızasını barındırmayan hiçbir durum gerçekleştirilemez.

Tabii yardım edilir fakat, ikinci öğretim pahalıdır ve bunu bile bile yazar insan. Burs da çıkmaz ona, üstelik genelde ikinci oğretimler part time çalışırlar çunku çok boş zamanları olur. Ben bu yüzden dedim..

Tabi ki de öyle, ben kimseye gidip de amcam bana yardım etmedi, işte yengemin böyle böyle huyu var ama bize karşı böyle demiyorum sadece içimde öyle düşünüyorum. Yıllardır millet bizi amcamın okuttugunu zannediyormuş o yüzden ben bu duruma tepki olarak görüşmüyorum 4 senede insan hiç arayıp sormaz mı yeğenim paran var mı hoş musun vs ben ona param yok diyecek değilim demem de zaten. Ama beni düşünüyor amcam derim mutlu olurum. Bu yüzdendir ki güç bela atlattık zaten Allah yardımcı oluyor, dediğim gibi nasip de etmiyozr bazılarına yardım etmeyi. Ben bu pencereden bakıyorum. Yani hiç yardım etmeyip elalem onların okuttuğunu zannediyordu bu zamana kadar. O yüzden ben yardım etmediğini, babamın tek başına üstesinden geldiğini soyluyorum.. Ve inanın beni 4 sene arayıp sormayan insan şimdi beni kardeşime sorar olmuş, 4 sene babama cimri diyen adam(amcam) şimdi babamla ortak iş yapma hevesine tutuşmuş.. Nedenini tahmin edersiniz sanırım..

Konu sahibi de benzer bir durumdan muzdarip, hiçbir şekilde yardımları olmadığı halde bizim yardımımızı da görmezden gelip benzer beyanlarda bulunuyorlar diyor.

Site derken neyi kastettiğinizi tam anlayamadım, toplu bir aktivite herhalde, site olarak yardım ediyorsunuz. Sadaka ve fitre rızaya bağlı eylemlerdir, konuyla hiçbir alakası yok. Herhangi biri eşinin tüm parasını alıp yeğenini okutsa buna sadaka denmez, kaldı ki konu sahibinin rızasını barındırmayan hiçbir durum gerçekleştirilemez.
evet toplu bir aktivite ve hiç tanımadıkları biri.durumu yokmuş kızın,2. öğretim tutturmuş aman okumayıversin denmemiş,tanımasalarda 5 kişi kızın yurt,harç ve tüm masrafını karşıladılar ki bu kız eşin kardeşi her halukarda okutulmalı ve iş sahibi olması sağlanmalı ki ileride zor durumda kalmasın:KK66:

İkinci öğretime yurt çıkmaz burs çıkmaz diyen arkadaşlar ikinci öğretimde mi okumus acaba?
Ben ikinci öğretimdim ve devlet yurdu çıktı. Sınıftaki arkadaslarım da hep devlet yurdunda kalıyordu.
Ayrıca burs da birçok arkadasım alıyordu.
Bilmediğiniz konuda görümcenin günahına girmeyin.

Tabii yardım edilir fakat, ikinci öğretim pahalıdır ve bunu bile bile yazar insan. Burs da çıkmaz ona, üstelik genelde ikinci oğretimler part time çalışırlar çunku çok boş zamanları olur. Ben bu yüzden dedim..
evet pahalı ama 1. öğretimi tutturamadı diye okuma şansı olmasın mı.arkadaşımın yeğenini sene kaybetmesin diye 2. öğretime kaydettirdiler.anne baba ayrı,akrabalar para topladılar.

evet canım çalışıyorum öğretmenimm..
Çalışmıyorsanız işe başlayın diyecektim ne güzel çalışıyormuşsunuz kendi maaşınızı kendinize ayırın eşiniz odeyecekse ödesin kardeşnin yurt parasını. Çünkü yurt parasını geciktirince yurttan atılıyor öğrenci, Allah gorur elbet haksızı haklıyı sadece sizin arkanızdan dönmesi hiç hoş değil. Keşke size sorulsaydı rızanız alınsaydı..

evet toplu bir aktivite ve hiç tanımadıkları biri.durumu yokmuş kızın,2. öğretim tutturmuş aman okumayıversin denmemiş,tanımasalarda 5 kişi kızın yurt,harç ve tüm masrafını karşıladılar ki bu kız eşin kardeşi her halukarda okutulmalı ve iş sahibi olması sağlanmalı ki ileride zor durumda kalmasın:KK66:

Ben hangi açıdan cevap vereyim kararsız kaldım açıkçası.

Üniversite okumak ve bir konuda uzmanlaşıp bir iş sahibi olmak farklı kategoride eylemlerdir. İnanılması zor biliyorum ama meslek lisesi mezunu biri üniversite mezunu birinin 2 katı maaş alabilir, o konuda uzmanlaşabilir.

Ben de elimden geldiğince okuyan insanlara katkıda bulunuyorum ama bunun dayatılması ve benim aileme borç bilenmesi durumunda tepkim çok farklı olurdu.

Ortada okuması gereken bir görümce olduğu sürece konu sahibinin haklarını sıfıra indirgiyorsunuz. Ben yardım etmem dediği sürece o evin geçiminin sağlanamayacağını da benim kadar biliyorsunuz.

Ben hangi açıdan cevap vereyim kararsız kaldım açıkçası.

Üniversite okumak ve bir konuda uzmanlaşıp bir iş sahibi olmak farklı kategoride eylemlerdir. İnanılması zor biliyorum ama meslek lisesi mezunu biri üniversite mezunu birinin 2 katı maaş alabilir, o konuda uzmanlaşabilir.

Ben de elimden geldiğince okuyan insanlara katkıda bulunuyorum ama bunun dayatılması ve benim aileme borç bilenmesi durumunda tepkim çok farklı olurdu.

Ortada okuması gereken bir görümce olduğu sürece konu sahibinin haklarını sıfıra indirgiyorsunuz. Ben yardım etmem dediği sürece o evin geçiminin sağlanamayacağını da benim kadar biliyorsunuz.
konu sahibi vermesin zaten,verse de hayr etmez.

Çalışmıyorsanız işe başlayın diyecektim ne güzel çalışıyormuşsunuz kendi maaşınızı kendinize ayırın eşiniz odeyecekse ödesin kardeşnin yurt parasını. Çünkü yurt parasını geciktirince yurttan atılıyor öğrenci, Allah gorur elbet haksızı haklıyı sadece sizin arkanızdan dönmesi hiç hoş değil. Keşke size sorulsaydı rızanız alınsaydı..

Bakın hiç sizin durumunuzda kalmadım ama aynı sizin gibi düşünüyorum, neden?

Çünkü evrensel doğrular var ve aynı beyan ettiğiniz gibi değişmiyorlar. Sizin gibi bir insanı okutmak için 5 ortalama insanı okutmaktan da vazgeçerim şu durumda, bu da benim tercihim değil mi? Umarım sizin gibi insanlar çoğalır her türlü öğretim safhasında, başka da bir temennim yok bu konuda.

Daha konunun ilk satırlarında aileye kredi çekti diye böyle olacaksa ben evlenmem demişsiniz. Bu yüzden bence konunun ilerisini okumaya gerek yok Üstelik öğretmenmişsiniz ne güzel her ay paranız yatıyor.Muhtemelen eşiniz de sizin kadar maaş alıyordur.Ve bu durumda dahi çiftçi olan aileyle kendinizi kıyaslıyorsunuz.Gençsiniz, çalışırsınız sizin durumunuz her zaman o aileden daha iyi olur.

Kredi çekersen evlenmem ne demek ya ben en çok oraya takıldım paraya göre mi evleniyoruz?

benim kız kardeşim epey uzak bir şehirde lise kazandı.babam da hasta ve durumu yoktu.abim ve erkek kardeşim göndermek istemediler,ne işi varmış dediler.babam gitmesini istedi,gönderdiler.sürekli inşallah kalır da devam edemez dediler.annem işe girdi kardeşim için öyle böyle okudu.gayet başarılı sene kaybı da olmadan üni de bitirdi.halen denenler sinirimi bozar.okumak isteyen kızlarımızın her halukarda okutulması tarafındayım:)

Son düzenleme:
Herkesin bir geliri gideri vardir yani
Gorumceniz esinizin kizi degil ki onun yurt taksitlerini oduyor tamam bir oder iki oder ama hepte olmaz yani
Ay sinir oluyorum boyle düşüncesiz ailelere valla tepkinizi verim hicte susmayin yoksa hep sizden gecinmeye calisirlar

Yazdiklarinizi okuyunca kendimi gordum. bendr bi yillik evliyim ve aynen anlattiginiz gibi esimin ailedi surekli bizi somuruyor ve ihtiyaclari olmadigi halde somuruyor. Ve tipki anlattiginiz gibi bazen benden gizli yapiyor. bize maddi anlamda yardimda etmediler. Bu arada meslektasiz. ben o kadar bunaldim o kadar tartismalar yasadimki ama bi turlu cozum bulamadim ama bu ay karar verdim artik esimle kazancimi ayirdim. bu ay esime tek kurus vermedim vermiycem. bazilari beni anlamayabilir ama ihtiyaclari yokken ve bizim ihtiyacimiz varken somurmeleri o kadar zoruma gittiki anlatamam

Anlaşılmayan bir durum var galiba.

Ailesine kardeşine yardım eden insan eşinin annesinden para alıp araba falan alamaz.

Siyahla beyaz kadar net yani bu durum. Yardımla, zor durumla vs ile alakası yok. Bir aileden fayda görüp diğerine yardım edilemez.
Borç almış ödüyormuş sonuçta bedava almamış parayi

Valla egem hic kayinvalideyle kayinpederin yaptiklatina tek kelime demiyorsun. Ustuste kredi cektiriyolar bir ogullarina, ustelik hic bir yardim yapmiyorlar evlenirken, ama oteki ogullarinin herseyini yapiyorlar, ellerine para gecince kendilerine ev cikiyorlar, yeni traktor aliyorlar.

Ama israrla ucuncu tercihine ailesini dinlemeyip ikinci ogretim yapmis kizin giderleri karsilanmalidir diyorsun.

Hadi bunda haklisin ama diyer haksizligia hic bir lafinin olmamasi beni acikcasi sasirtiyor ve ne yalan soyliyim hayal kirikligina ugratiyor.

Back