eşimn ailesiiiii

Ağabeyinden yurt parası istemek görümcelik mi? Çok ayrı bakış açılarımız var, boşverin, tartışacak bir şey yok.
Ilk mesajinizda demissiniz ya, gercekten dugunuzu mu yapmalari gerektigine inaniyorsunuz, buna ithafen sasirdigimi, yani ailenin bir yarfimi olmicak ama aile yardim isteyebilecek diye algiladim.
Buna kizmaya gerek yok.

Nasıl yanlış anlayabildiniz anlayamadım. Konu sahibi demek istiyor ki nişanlım 20 000 lira çekti evlenme arifesinde onlar için, düğün masraflarını da biz karşıladık. Kimsenin hakkını yemedik diyorlar ama nişanlım yardım etti sonuçta onlara.

Hak yememek kısmını vurgulayan ise onlar, yoksa ben de bunun hak yemek olduğunu düşünmüyorum. Ama onlar böyle diyerek alacağımız vereceğimiz yok demek istiyorlar bir nevi, konu sahibi de sanki yardım etmedi mi nişanlım diyor.

Zaten aynı şeyi diyorum ben de. Aileye zor durumdayken yardım edilmiş ama konu sahibi ve eşi zor durumdayken yardımı konu sahibinin ailesinden almış, durumları düzeldiği halde eşinin ailesinden almamış çünkü vermemişler. Hani nerede ihtiyaç duyanın kapı çalması kısmı?

Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil evet. Allah nasip etmiyor demek ki.
Sizin kendi basinizdan gectigi icin cok hassasiniz. Ve o zorluklari yasayan bilir. Ama gelin olmadan da bazi seyleri anliyamazsiniz. Ben derim esime hep kardesine sunu yapalim bunu yapalim diye. Hatta bu gidisle is bulamazsa yanimiza getirip master yaptirip burda ise sokmayi bile dusunuyoruz. Bu arada bunlar benim paramlada yapiliyor.

Ama bir kerede tesekkir edilmedi mesela bana bugune kadar. Hatta ben dusunurum esimin yegenlerine neler neler alirim, gideriz nasil olursa esimin ailesi verir hediyeyi ve amcan almis derler.

Bu isin bu kisimlarini da yasamadan bazi seyler bilinmez.

Evlimisiniz bilmiyorum ama evlenince daha iyi anliyacaginiza eminim. Hic bir sey beyaz siyah deyil cunku.

Kuzum bak sende bende bebek icin ugrasiyoruz stres dusman sen haklisin ama esinde isteyerek yapmamistir ailesi zorlamistir sonucta anne baba bisi diyememistir birak versin belki onlara yaptigin yardim bebegini getirecek birak basinin gozunun sadakasi olsun Allah yukarda.. sen stres yapma ki tedavin olumlu sonuclansin

askere gitmeden çekilen krediyi her halde aile geri ödemiştir değil mi bankaya,

Aslında ortada olan herşey olması gereken şeyler, olmaması gereken tek şey konu sahibinin tepkisi. Ailenin durumu düzeldiğinde oğulları krediye el atın diyebilirdi, bu onların arasındaki mesele. Birde durumları düzelmemiş demek ki yine zora girmişler.
Ben eşime sordum böyle bir olay olsaydı ve ben sana boşanalım deseydim ne yapardın dedim. Boşanırdım dedi. Beklediğim cevap buydu yani, ben ondan vicdanını almaya çalışıyorsam oda benden koşarak uzaklaşmalı.

Görümce yurt parasi istemesin mi yazmis bir arkadaş istemesin tabi anasi var babası var onlardan istesin devlet yurdu cikmadgna gore aslında paralari var çünkü yurt için banka hesaplari tapu vb hepsine bakiyorlar.ayrıca kimse kusura bakmasin bunun en beterini yasadgm için objektif bakamayacagm olaylara.gorumcem iki sene gitti iligimizi kemigimizi kuruttu hala düşündükçe sinirleniyorm baslarda saf saf okuyor kiz gonderelim arada vs filan dedim ama bunun abisinin bir görevi olarak algilanmasi sinir bozucu ben kendm yemeym gezmeym borcm olsn her ay ona para gondereym yok öyle şey bnmde Abim yengem var bende disarida okudum ama annemler 200 gönderdiyse onla idare ettm 500 gönderdiyse onu harcadm 4 sene boyunca da abimi bir kere arayip bana para gönder yurt parasi vs demedim ki bende özel yurtta kaliyordm istda okudm parti time calistm okulda cafede.kimseyi de arayip rahatsız etmedim belki yengem göndermesini istemeyeckti belki onların başka planları vardi bnm yüzünden neden millet kotu olsn birbiriyle ...onu bunu bilmem arkadaş evleniyorsan anan babanda bacin kardeşinde 2.planda ailen birinci planda olacak yoksa bu tartışmalar bitmez

Tek kuruş vermezdim. O kocam akıllanasıya kadar da ondan çocuk istemez, önce onu adam ederdim.
Kaynananıza kızacağınıza , eşinize kızın.Eşiniz borcumuz var yetmiyor dese ailesine , aileside birkaç defa ister , sonra alamayacağını bildiği için istemezdi ailesi.
Herkes sizin çalışmanıza güveniyor.Madem eşinizde o kadar çok para var ,çalışmayın bakalım nasıl olur. O zaman sinirlenir ,ailesine bile kendi kızar istedikleri için.

Kısacası eşinize kızın , madem maaşınızdan tek kuruş vermeyin,herşeyi o ödesin ,anlaşma yapın ,bakalım verecek mi ailesine para.

Düzelip de vermemeleri söz konusu değil herhalde size göre, halbuki ben böyle bir sürü konu gördüm bu forumda.

Boşanmak kısmı nereden çıktı anlayamadım ama konu sahibi onu senin artık ayrı bir ailen var vurgusu için yapmış, boşanmak için değil. Her evliliğin de dinamikleri, fedakarlık yapan tarafları vs farklı. Hepsini kendi evliliğinize göre değerlendirmeniz doğru değil.

Konu sahibi kötü niyetli bir aileyle de muhattap olabilir, maddi konularda eşi konu kendisi olduğunda yeterince hassasiyet göstermiyor da olabilir, her şey olabilir.

Kimse eşinin ailesine yardım etmek zorunda değil, ki eşiniz yardım ettiğinde siz de yardım etmiş oluyorsunuz doğrudan. Yardım edilsin mi, edilsin ama konu sahibi yardım etmek istemiyor bu durumda edilemez, bu kadar basit.

Konu sahibi hak yediklerini ima ediyor, ben de bunun üzerine bunun hak yemek olmadığını ifade ettim. Herkesin hak-haksızlık algısı kendine. Ben yanlış anlamadım, sizden farklı yorumladım. Bana kalırsa da siz yanlış yorumlamışsınız

Konu sahibi Siz olsaydınız ne yapardınız diyor bende ben olsaydım asla ailesine yardım etmesine karışmazdım diyorum :)
Okuyan bir kardeş var ortada ailenin yaptıklarından bağımsız o kardeş. Öyle değil mi ?

Gerçekten kocaları ağaç kavuğundan çıkmış gibi davranan gelinlere Allah merhamet versin
Sonuçta kayınpeder çiftçi anladığım kadarıyla ve eşinizide beğenmediğiniz zor şartlarda okutmuş yetiştirmiş ve size eş yapmışlar
Napsın adamlar evlenince aileyi mi reddetsinler ne çok hoşunuza gider böyle olsa
Ayrıca gelinim oğlum ve kızım var ve yıllarca eşim ailesinin oturacagı evi alsın diye çocuklarımdan ve kendimden çok fazla ödün verdim
Yani başıma gelmeden konuşmuyorum

Ciftci aile senede bir kere hasat yapar 11 ay onunla gecinir kardesine yardim etmesi neden bu kadar sinirinizi bozdu siz kardesinize yardim etmezmisiniz?
Nisanlilik doneminde alinan krediyi askerdeyken ailesi odemistir zaten askerdeki adam nasil odeyecek? Annenizden araba icin para almissiniz her ay oduyorsa sizin baska borcunuz yoksa rizkinizdan kesmiyorsa birakin kardesinin yurt ucretini odesin ben 1 ogrenciye burs veriyorum her ay cunki bende bursla okudum ogrencilik gercekten zor biraz anlayisli olun kiz gezip tozup tatil yapmak icin degil okumak icin farkli bir memlekette

Evli değilim hayır, ben sadece Allah nasip etmemiş dedim bunun evli olup olmamakla alakası yok. Ben evlensem de eğer durumum varsa eşimin ailesine de kardeşine de hiç tanımadığım birisine de yardım edebilirim. Onların gözündeki mutluluk bana teşekkür gelir zaten. Ama Allah herkese her şeyi nasip etmiyor. Onlar sizin yaptığınızı gormuyorsa da siz biliyorsunuz boşverin teşekkür etmişler etmemişler, çok iyi duşunceleriniz var gerçekten kimse gorumcesini böyle bir zamanda okutup aynı evde oturtup masterini üstlenmiyor size helal olsun. Bırakın teşekkür etimsinler onlar da onların ayıpları olsun..

Dayımda benim üniversite masraflarimi karşılıyor acaba yengemde sizin gibi mi düşünüyor merak ettim. Esinizin ailesinden düğün yardımı beklemissiniz bide yardim etmek zorunda degiller hem gelinler isimize karışmasin isterler hemde para yardimi beklerler.

Benim babam annem ayrı
Neden biliyormusunuz
Bütün yeğenlerini evlendirmekten
Bütün eniştelerine iş kurmaktan
Bütün akrabalarına maddi manevi yetişmekten !!!

Ben evlenirken ne oldu hiç bir şey yapamadı çünkü kalmadı !

Normal yardıma biZde hayır demiyoruz. Hasta olur çok acil bir şey olır evet. Çok sıkışır evet ama ben kazık kadar herife yardım etmesine müsade edemem . Herkes taş atsın kolu açılsın! Kusıra bakmayın.

hanım efendi benim eşim 10 kardeş tek abisi benim eşim değil ama her türlü para benim eşimden istenir ...
kaldıki kazık kadar herif 23 yaşında gayet kendi kendini geçindire bilir . artık 1900 aylık alıyor kira birde ben mi vericem ?
artı bu dediğim adam kıyafetini yıkatmak yerine gider kıyafet alır neden vereyim ...

bu dediğim kaynım kaza geçirdi bütün masrafı biz karşılayım dedim çünkü kaza keyfi değil.ama kusura bakmayım benim boşa atacak param yok !

kaldıki okumak değil evden kurtulmak için giden biri . yinede derim haram zıkkım olsun .

Artı bende okudum zorluk ne demek gayet iyi bilirim ...ama benim paramla karı kız tavlayan adama müsade edemem ...

artı konu sahibi bayan gibi tek kuruş almadan evlendik bizde ..kaldıki tüm kardeşleri kaynanamlar evlendirdi . şimdi suçlu benmiyim vicdanım gayet rahat benim .

inanın okuyacak birisi olsa bende yardım ederim .ama okumayacak biliyorum . gitmediği bar pavyon kalmadı neden para vereyim . ?

başkalarına yardıma bayılırız ama eşimizin ailesinden olunca kaçacak delik ararız.bakın yarın bizim kermesimiz var,durumu olmayan öğrencilerin ihtiyacını karşılamak için.herkes canla başla çalışıyor,bir kaç öğrenciye faydamız olsun diye.konu sahibi isterse görümcesinin adresini versin ona da ulaşalım.

Evliligin butun masraflarini kendimiz yaptik, kimseye yuk olmadik diye dusunmek yerine, tek kuruslarini gormedim diye hayiflanmak sizi uzmekten baska bir ise yaramaz.

Eger cocuk dusunuyorsaniz ve de tek cocukta kalmayacaksaniz, kaynana ve kayinpederinizin tutumlarini degil, kardeslerin zor gunlerinde birbirine destek olmalarini engelleyen bir gelininiz oldugunda neler hissedeceginizi dusunup hareket etmeniz daha saglikli kararlar vermenizi saglar.

Hic birimiz simdiki halimizde kalmayacagiz. Birgun kaynana olacagiz. Onlarin yanlislarini gorup, ilerde yapmamak uzere aklimizin bir kenarina not alarak ama dogruyu yapmaya devam ederek yasamaliyiz. Hirslarimizla ve sinirli anlarimizla degil, akil, mantik ve insani duygularla kararlar vermeliyiz. Toplumun cogu yanlis yapiyor diye ayni yanlisi devam ettirmek suru psikolojisinden baska birsey degildir.

İcimizdeki nefretten kinden kurtulamazsak, evimizde huzuru saglayamaz, saglikli cocuklar yetistiremeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…