- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
Ilk mesajinizda demissiniz ya, gercekten dugunuzu mu yapmalari gerektigine inaniyorsunuz, buna ithafen sasirdigimi, yani ailenin bir yarfimi olmicak ama aile yardim isteyebilecek diye algiladim.Ağabeyinden yurt parası istemek görümcelik mi? Çok ayrı bakış açılarımız var, boşverin, tartışacak bir şey yok.
Kayınvalideniz "Kimsenin hakkını yemedik" demiş; yalan mı söylemiş
Gerçekten düğününüzü yapmaya mecbur olduklarını ve yapmadıkları için hakkınızı yediklerini mi düşünüyorsunuz
Böyle şeyleri okudukça erkek kardeşim ve kendi adımıza korkuyorum
Benim imkanım elverişliyse ben yaparım, ailemin imkanı elverişliyse onlar yapar. Asalak gibi yaşamıyor kimse. Sırayladır bu türşeyler zaten, ilerde ihtiyacın olur sende onların kapısını çalarsın ki sadece maddi olarakda değil bir çok konuda ihtiyaç duyuyorsun ailene.
Ben ailemden herhangi birine yardım edeceksem eşime sadece destek olmak düşer, kendim aç kalıp onları doyurmuyorum nihayetinde.
Sizin kendi basinizdan gectigi icin cok hassasiniz. Ve o zorluklari yasayan bilir. Ama gelin olmadan da bazi seyleri anliyamazsiniz. Ben derim esime hep kardesine sunu yapalim bunu yapalim diye. Hatta bu gidisle is bulamazsa yanimiza getirip master yaptirip burda ise sokmayi bile dusunuyoruz. Bu arada bunlar benim paramlada yapiliyor.Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil evet. Allah nasip etmiyor demek ki.
askere gitmeden çekilen krediyi her halde aile geri ödemiştir değil mi bankaya,günaydın hanımlarr bende 1 yıllık evliyim eşimin ailesi ile görüşmeme kararı aldımm en azından benim kızdığını bilene kadar bilmezlerse de dvamı gelecekk..bayanlar uzun olacak ama anlatayım..eşimle nişanlı idik askere gidecekti askere gitmeden bir hfta kadardı herhalde ailesine 20 milyar para çektii neyse dediimm onu çok zor oldu ama sindirdimmçünküü askere gidecektii kavga etsem ne olacaktıı.ailesi çiftçii para etmemiş ürünlerr .....askerden gelince konuştuk dedim böle bişeye kalkışacaksan evlenmeyelim ben öle bişeyi asla kabul etmem bi dahaatamma olmayacak dedii....vee erkk tarfıı bzim eve kaç kere geldiler ama hiç düğün meselesini açmadılarrr o yüzden de çok kızgındım onlara..neyse evlendikk evlenirken de 20 daha kredi çektii iğeden ipliğe herşe,n, kendimiz aldııkk tek kuruşları yookk evimde..1 sene olduu borç harç ödüyoruz çok şükür ikimizde çalışıyoruz ..borçların çoğu bitince araba aldık kendi annemden borç para aldık krdi çekmeyelim sana ödeyelim dedik..tamma dedii verdi sağolsun anneme de babasından ev parası gelmişti sağolsun mayıs a kadar ödeyecez diye aldıkk..ben eşimin ailesinden maddi manevi hiç destek görmedim ödediğimiz kredi için de sağolun düğününüzü kendiniz yaptınız kredi çektiniz bize de demedileeerr hatta kimsenin hakkını yemedikk dediileerrr.kaynanm dedii kimsenin hakkını yemedik diyee..daha 2 ya da 3 aylık evliydikk ben kalakaldım ama hiçbir şey diyemedim şimdiki aklım olaydıı söylerdiim doğruyu niye söylemiyon diye...geçen senede iyi para kazandılar bizim düğünden sonra ama 5 kuruş paralarını görmedim alın da şu borcunuzu yatırın diyee.....bu yıl da fazla para kazanamamışlar görümcem var üni de özel yurtta kalıyor devlet yurdu çıkmadığı için ayda 500 onun parasını veriyoorr..8 ay boyunca verecekmiş eşim..bayramda ben 2 gün ordaydım benim yanımda muhabbetini açmıyolarr eşim daha önceden demişti böle böle ödeyeyim dedim ben diye kavga etmiştiikk sölee ödeyemem ben demiştim tamma demiştii..bayramda gititikk ben 2 gün ordaydım benim yanımda hiiç konuşmadılar ben zaten eşim yok diyecek diye iliyorum ..ben anneme gidince lafı açoıyolarr eşim diyorr beni beklemeyin ödeyin diyee..annesii babanda para kalmadıı bunu da iidare ett diyor eşin razı mı diyoorr benimki de razı razıı diyoorrr..sonra konu kapanıyorr eve gelince eşime soruyorum böle böle olduu duurmları yokmuş biz ödeyelim zart zurt..öle bi kavga ettikk küs durdukk ..tabii bu durumdan ailesinin hiiç haberii yokk....benim arkamdan iş çeviriyorlarr diye o kadra kızgınım kii..vee benm dünya borcumm varr arabayı da bebek istiyorduk olmuyorr hastane işleri için aldıkk hem de çook lazımmış arabaa..ben eşime dedim ailene gidip gelmeyecem sen git gell beni de sorralarsa kızdığımı söleyeceksin diyee..bu h-konuda siz olsanız ne yapardınız.......
Aslında ortada olan herşey olması gereken şeyler, olmaması gereken tek şey konu sahibinin tepkisi. Ailenin durumu düzeldiğinde oğulları krediye el atın diyebilirdi, bu onların arasındaki mesele. Birde durumları düzelmemiş demek ki yine zora girmişler.Zaten aynı şeyi diyorum ben de. Aileye zor durumdayken yardım edilmiş ama konu sahibi ve eşi zor durumdayken yardımı konu sahibinin ailesinden almış, durumları düzeldiği halde eşinin ailesinden almamış çünkü vermemişler. Hani nerede ihtiyaç duyanın kapı çalması kısmı?
Aslında ortada olan herşey olması gereken şeyler, olmaması gereken tek şey konu sahibinin tepkisi. Ailenin durumu düzeldiğinde oğulları krediye el atın diyebilirdi, bu onların arasındaki mesele. Birde durumları düzelmemiş demek ki yine zora girmişler.
Ben eşime sordum böyle bir olay olsaydı ve ben sana boşanalım deseydim ne yapardın dedim. Boşanırdım dedi. Beklediğim cevap buydu yani, ben ondan vicdanını almaya çalışıyorsam oda benden koşarak uzaklaşmalı.
Konu sahibi hak yediklerini ima ediyor, ben de bunun üzerine bunun hak yemek olmadığını ifade ettim. Herkesin hak-haksızlık algısı kendine. Ben yanlış anlamadım, sizden farklı yorumladım. Bana kalırsa da siz yanlış yorumlamışsınızNasıl yanlış anlayabildiniz anlayamadım. Konu sahibi demek istiyor ki nişanlım 20 000 lira çekti evlenme arifesinde onlar için, düğün masraflarını da biz karşıladık. Kimsenin hakkını yemedik diyorlar ama nişanlım yardım etti sonuçta onlara.
Hak yememek kısmını vurgulayan ise onlar, yoksa ben de bunun hak yemek olduğunu düşünmüyorum. Ama onlar böyle diyerek alacağımız vereceğimiz yok demek istiyorlar bir nevi, konu sahibi de sanki yardım etmedi mi nişanlım diyor.
Konu sahibi Siz olsaydınız ne yapardınız diyor bende ben olsaydım asla ailesine yardım etmesine karışmazdım diyorum :)Düzelip de vermemeleri söz konusu değil herhalde size göre, halbuki ben böyle bir sürü konu gördüm bu forumda.
Boşanmak kısmı nereden çıktı anlayamadım ama konu sahibi onu senin artık ayrı bir ailen var vurgusu için yapmış, boşanmak için değil. Her evliliğin de dinamikleri, fedakarlık yapan tarafları vs farklı. Hepsini kendi evliliğinize göre değerlendirmeniz doğru değil.
Konu sahibi kötü niyetli bir aileyle de muhattap olabilir, maddi konularda eşi konu kendisi olduğunda yeterince hassasiyet göstermiyor da olabilir, her şey olabilir.
Kimse eşinin ailesine yardım etmek zorunda değil, ki eşiniz yardım ettiğinde siz de yardım etmiş oluyorsunuz doğrudan. Yardım edilsin mi, edilsin ama konu sahibi yardım etmek istemiyor bu durumda edilemez, bu kadar basit.
Evli değilim hayır, ben sadece Allah nasip etmemiş dedim bunun evli olup olmamakla alakası yok. Ben evlensem de eğer durumum varsa eşimin ailesine de kardeşine de hiç tanımadığım birisine de yardım edebilirim. Onların gözündeki mutluluk bana teşekkür gelir zaten. Ama Allah herkese her şeyi nasip etmiyor. Onlar sizin yaptığınızı gormuyorsa da siz biliyorsunuz boşverin teşekkür etmişler etmemişler, çok iyi duşunceleriniz var gerçekten kimse gorumcesini böyle bir zamanda okutup aynı evde oturtup masterini üstlenmiyor size helal olsun. Bırakın teşekkür etimsinler onlar da onların ayıpları olsun..Sizin kendi basinizdan gectigi icin cok hassasiniz. Ve o zorluklari yasayan bilir. Ama gelin olmadan da bazi seyleri anliyamazsiniz. Ben derim esime hep kardesine sunu yapalim bunu yapalim diye. Hatta bu gidisle is bulamazsa yanimiza getirip master yaptirip burda ise sokmayi bile dusunuyoruz. Bu arada bunlar benim paramlada yapiliyor.
Ama bir kerede tesekkir edilmedi mesela bana bugune kadar. Hatta ben dusunurum esimin yegenlerine neler neler alirim, gideriz nasil olursa esimin ailesi verir hediyeyi ve amcan almis derler.
Bu isin bu kisimlarini da yasamadan bazi seyler bilinmez.
Evlimisiniz bilmiyorum ama evlenince daha iyi anliyacaginiza eminim. Hic bir sey beyaz siyah deyil cunku.
Ailesi iş yapamamış adam da onlara yardım olsun diye 20 milyar çekmiş. Siz de buna sinirlenmişsiniz. Pardon da nişanlınızı o yaşa kadar büyüten, yetişiren siz misiniz onlar mı? Annesine babasına neden kredi çekmesin bir evlat? Allahım sizin gibilere akıl fikir versin. Benim de amcalarım var dünyanın parasını kazanırlar ancak üniversite hayatımda tek bir kuruş paralarını görmedim. Nedeni de sizin gibi olan yengelerim var maalesef. Ve ben de onları sildim defterden neler çektim üniversitede 2 kardeşim de yurtta kalıyordu yengelerim kollarındaki onlarca bileziği gösterirlerdi etrafa. Soran olursa da benim amcam da yengem de yok diyorum. Yurt parasını vermesin kız atılsın yurttan sokaklarda kalsın. Sizin isteğiniz bu sanırım Allah tekrar akıl fikir versin size. Sizin de çocuğunuz olacakmış madem iyi duşunun yaptıklarınızı. İlerde o da size yapmasın.
Ben de size katiliyorum ve alkisliyorum hanımlar. Evlenince yardim etmedi kaynanamlar diyorlar ama kendi evlatlarinin da onlara yardim etmesini kaldiramiyorlar.
Hele birisi yurtta okuyan bir ogrenci icin helal zikkim olsun demiş ya ben daha ne diyeyim. Yaziklar olsun. 3 kurusla okumak ne kadar zordur bilemezsiniz tabi.. benim bi abim var yengemden gizli bize para gonderirdi aman yengenin haberi olmasin diye, yengem de her gün bilezik takardi, babamin parasiyla alinmis evde otururdu ama annem kiralarda surunuyor hala. Allah boylelerine firsat vermesin diyorum.
Cok zor oldugum bir durumda abimi aradim mecburdum çünkü diğer abilerimde de yoktu eve haciz gelmisti. Abi dedim biraz paraya ihtiyacım var dedim, diger abilerimde de yok dedim, ki nasil utaniyorim soylerken, benimde borcum var maaş alamadim dedi, ki kendisinin 2 arabasi 2 dukkani ve birde evi vardır. Tamam abi dedim kapattim. Ve dedim ki Allahim sana sikayet ediyorum, babasizligi o zaman daha iyi anladim. Ve abimin arabasi yandi o gece. Ikincisi elinden gitti. Cok üzüldüm yine aradim geçmiş olsun dedim.
Dugunume iki gün kala karisinin fitnesiyle gitti, dugunume kalmadi. Sanki takacagi 1 altina mi muhtactim? Insanin abisi candir. Cok agladim ki su an bunlari yazarken de agliyorum... ve yengem gibi kadinlarin hepsinden nefret ediyorum. Abimle bir daha hic konusmadim.
Digerleri bana yeter. Ha ararsa acarim ama o da aramadi zaten, yazıklar olsun diyorim. Ama cok şükür rabbime ki eşimle tanistim ve esime aileni sakin unutma diyorum sakin.
Cok şükür benim durumum su an iyi hamd olsun, abim arar da benden borç isterse onu borclu da birakmam, her seye ragmen yine veririm...
Lutfen elinizi azicik vicdaniniza koyun...
Dayımda benim üniversite masraflarimi karşılıyor acaba yengemde sizin gibi mi düşünüyor merak ettim. Esinizin ailesinden düğün yardımı beklemissiniz bide yardim etmek zorunda degiller hem gelinler isimize karışmasin isterler hemde para yardimi beklerler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?