Eşimin gereksiz bonkörlüğü beni sinir ediyor..

E
Eşiniz ailenin safi herhalde

Gorumceniz gibileri bilirim. Boylelerinden para isteyeceksiniz. Eşiniz biraz sıkıştım para verir misin dese anında mesafe koyar

Peki sizce başkasınınkine yaparken kendi çocuğunun hakkına girmek?

Evet işte gorumcemde aynı sürekli ister ama almaya gelince almaz. Dediğiniz çok doğru onlarla yüz göz olmadan evimde halletmek istiyorum. Eşim yeğenim alırım falan triplerine girmez yani daha önce girmedi haklısın tamam diyordu almıyordu ama forma mevzusu işi sürükler alınırsa devamında gelir şunu al bunu al diye. Buyuzden eşimle konuşacağım bakalm umarım sakince anlatabilirim kendimi

O kadar haklısınız ki…

Sınırlarınızı çizerseniz 2 yıldan sonra düzelir.

Bu çok doğru çocuk gordugunu uygular. O kadar haklisiniz kii
Evet çünkü onların çocukları da annelerinden öyle görüyor. Ben çocukların yaşı küçük olduğu sürece çocuklar hakkında kötü düşünemem onlarda dediğiniz gibi gördüklerini uyguluyor.

Çocukları araya katmadan halletmek gerek.

Senin iişin daha kolay benimki abisiyim dayısıyım diyordu

Sınırlarınızı çizerseniz 2 yıldan sonra düzelir.
Ben mesafeliyim zaten yoksa hiç baş edemezdim. Ama eşim çok iyimser onlarda bunu kullanıyor zaten. Açık acik diyorlar X çok merhametli, biri ihtiyacim var dese elindeki yemeği verir kendi aç kalır diye. Eşimin biraz torpulenmesi lazım malesef

Bu ara öyle zaten sene başından beri nefes aldırmadım yani çocuklara oda yaptım herşeyi baştan. Bazi ev aletleri aldırdım. Kurban geldi sonra Ajda bilezik alcam dedim. Snrada banyoları yeniletecegim fayans duşakabin herşeyi komple oyuzden ayda 3/4bin alıyorum elinden kenara atiyorum haracamak için verdiğinin dışında. Kalanida zaten gün harcıyorum cebindekini gelirken şunu bunu al yemek al falan öyle yani herşeyi deniyorum. Keşke az tutumlu olsada ya birikim yapıp neler neler alırdık inanın şimdiye kadar okadar çok harcamayı seviyorki sürekli tartışıyoruz varken harcicam yokken zaten yok olur diyip duruyor. Çevremizdeki herkes bizim gizliden yatlarimiz katlarimiz var sanıyor eşim böyle harcadigi için bilseler asil harcadığı için yok bı ev bı araba. Kendime arabada istedim baklm neolur bilmiyorum konuşup önce şu forma işini halletmem lazım çünkü dediğim gibi forma tekrarin başlangıcı görümcemin gözleri parladı yine dolar işareti oldu eşim alcam diyince

O kadar haklısınız ki…
Aslında herşey ataerkil toplumdan kaynaklanıyor. Anneler erkek evlatlara bunu aşılamazsa sorun da kalmaz. Onlarında ailesi var sırf erkek evlat diye tüm aileyi beslemek zorunda değil. Aynı şekilde kızız diyede birilerini sömüremeyiz. Senin öncelikli ailen kendi ailen kız kardeş ve anne erkek evlada bunu öğretirse bizde uğraşmayız. Benim kaynanam üzülürdü eşim kardeşine para veremeyince. Verememe sebebi de nişanlandığımız için durumunun olmaması

Evet kızıma az önce dedim halandan şunu işte sana sakız almasın dedim yok anne ben sakız istiyorum olsun alsın diyo

Sakızı hakettin ne demek ya?Cok ayıp.Boyle zamanlarda siz cevap versenize.Aaa bu kadar yükün altına girmeyin,bütçeniz etkilenmesin derim ben olsam.

Bir daha hediye muhabbeti olduğunda da siz bize almayın ,biz de size almayalım bundan sonra deyin.Onlar anlamamazliktan gelirse sertleştirin söylemlerinizi. Sakiz muhabbetinden sonra aklım başıma geldi diyin mesela.Bagirmadan cagirmadan konuşun.

Dayidan, amcadan ,herhangi birinden sürekli hediye istenmesi ne ayıp ya.Sizi apacik enayi yerine koyuyor görümce.bebeginiz olduğunda bile hediye getirmeyen gorumceyle mesafe koyarım ben.

Konu sahibi eşinin , asla çocuklarından kısmadığını söylüyor hatta konu sahibi arkadaşımıza daima para verdiğini ve altın aldığını söyledi çocuklara lazım olur diye
Bu sadece maddi değil. Ben geçmiş mesajımda babamın yeğenine benzer davranışının beni nasıl kötü hissettirdiğini de anlattım. Konu sahibinin çocuğu da farkında. Psikolojik olarak bir başka çocuğa kendi çocuğumuzdan çok değer verdiğimizi hissettirmek de çocuğunuzun hakkına girmektir. Herkesin amcası dayısı halası ıvırı zıvırı olabilir ama herkesin tek bir annesi ve babası var. Çocuk kendisinin, annesi ve babası için, yeğenlerinden farklı olduğunu bilmeli.

Çocuk sevindirmek çok güzel birşey. Ne mutlu bunu yapana. O kadar hesapsızlar ki… Ama “kahvaltıya sucuk getirin bizim evdekini yemeyin” diyen çocuk artık o çocukluktan ve masumiyetten çok uzak bence.

Formayı da sakın aldirmayin bence. Ben bile sinir oldum.Ne demek ya 3 bebegi yok diye hediye almamak.zaten içinden gelmesi gerekir herşeyden önce.

Görümceniz 1 tl nim bile hesabını yapacak kadar aşırı cimri biri önce onu kabullenin.Cocuklarda anladığım kadarıyla bu durumu bildikleri icin istediklerini dayisina aldirmada cozum bulmus lutfen onlara kizmayin onlari buna yonlendiren yada bu isteme durumuna bir dur demeyen anne-babalarima kizin.Ben sizin yerinizde olsam acikca esim,gorumcem ve kayinvalidem ile konusurum sikintidimi derdimi anlatirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…