Evet evet aynı durumlar tek değilmişim resmen birebir olaylar. Esinlede konusacagim olmayacak böyleBende yaşadım bunu. Babam hep amcamın çocuklarına düşkündü. Kuzenime bayram harçlığı verir de bana vermez üstüne verdiği paranın hesabını yapardı. Annemle ilgilenmez hep onlarla ilgilenirdi.
Abimin bebeği oldu sanırsınız yabancı amcamın kızı için her gün görmeye giden adam kendi torununu görüntülü aramıyor. Dayanamadım senin torunun o değil farkındasın dimi baba dedim. Bu bende de travmadır o yüzden eşimin yaptığı her davranış batar bana. Belki şımarıklık ama hayır abi almayacak. Kendi ailesiyle daha çok ilgilenicek daha çok para harcayacak. Ona 1 oyuncak alıyorsa kendi çocuğuna 3 alıcak. Çocuk diyecek ki ben bu evladıyım o yeğeni.
Onca sıkıntıda eşim 2 yıl önce babasına forma almak istediğini söyledi. Alamayız efendim sıkışığız bana dikkat et diyorsan sende ediceksin dedim. Ne fenalığım kaldı ne cimriliğimdese ki ihtiyacı var hay hay al kredi kartıyla. Hala da derim yüzüne sen ilk evlendiğimizde sapıtmıştın diye. Donuma kadar satmışım borçtayız biz hala kardeşine ekler hamburger alma derdindeyiz. Alışmış çünkü bekarlığında. He hala ister görümcem ama 3 yılda anca 100 istekten 5 i ni yapmaya düşerebildim. Bu tarz durumlara ses çıkarmadığımızda baş edemeyiz ki.
Ayyy gözlerim açık okudum ya. Allah sabır versin bize bu sülüklerden bian önce kurtarsın ,Birde ev isteyen görümcem kızım ilk doğduğu zamanlar 4 yıl önce bilgisayara ihtiyacım var abim alır dedim diyor. Allah'ım ya o an çok sinir oldum. O dönemlerde de eşimin borcu vardı borcu olduğunu bile bile bilgisayar istedi. Eşim de benim borçlarım var alamam dedi. Eşim ilk defa ozaman o gorumceme sert bir şekilde o cümleyi kurdu.
Birde bu görümcem eşinden boşandı 2 çocuğu var. Devlet memuru param yok param yok diyor manikür pedikürden eksik kalmaz. Param yok der çocuklarıyla her yıl tatilinden eksik kalmaz. Param yok der arabasını değiştirmek ister. Eşim bizim çocuğumuz olana kadar hep destek çıktı. Ama çocuğumuz olduktan sonra bende bu param yok deyip deyip nerelerde harcadığını anlattıktan sonra benimde bir çocuğum var artık ve ailemi en iyi şekilde geçindirmek görevim demeye başladı. Herkes kazancına göre para parasını harcadın demeye başladı.
Yıllardır bişey istemiyordu şimdi de ev yaptircam sen yaptırıver ben sana öderim diyor. Biliyorum bu görümcem öder severim kendisini ama ev çok maliyetli bişey ve benim eşim evi yaptırsa da parasını almaz yine.
Diğer beyaz eşya aldıran görümcemdeki yüzsüzlük ona da eminim. O bilerek eşimden istiyor ki eşim geri almayacak. Yurtdışından kızı geliyor. Kızına şuna şuna borcum var diyormuş kızı da yüklü miktarda paralar veriyor. Borçlarının içinde eşimden aldıkları da var ama eşime vermemiş. Bunu başka görümcemden duydum. Borçlarım var diye kızından alıyor ama vermiyor.
Bende biraz fazlaca görümce var da.Ama bu ikisi eşimin yakasından düşmüyor.
Evetttt haklısın hiç bu yönden bakmamıştım olayaBenim en yakın arkadaşım abisiyle ve yengesiyle görüşmüyor. 1 buçuk yıllık evlilik. Ne abisi ne yengesi ne kendileri mutlu değiller. Yüz göz olduğunuzla kalıcaksınız. Bir de çirkefleşirse sinirinize hakim olamayıp saydırcaksınız. Duygu sömürüsü yapıcaklar belkide eşiniz sizi suçlayacak. He kayınvalidem anlar diyorsunuz o da meçhul size anladım diyip kızını doldurup ya eşinizi doldurursa ?
Eşinizle konuşup sınır ve rest çekmelisiniz. Zor ve sancılı olucak ama ortalama 6 ay ila 1 yılda anca oturur.
Evet bu yönden düşünmemiştim eşimle konuşacağım artık o halletsinAma bu durumda kendini mağdur ayaklarına alır ve eşinizle aranızı açabilir.
Gülerek şaka yoluyla laflar sokun gururu varsa anlar. Baktınız anlamıyor ondan sonra girersiniz sert şekilde.
Ama bunları yaparken herşeyi eşinize anlatın ki görümceniz farklı anlatıp aranızı bozmaya çalışmasın.
Ama yol birakmadin bana napcam benEşinizle başkaları yüzünden yüzgöz olmayın bana kalırsa. Bir gün sinirinizi yenemeyip aile içinde bir tartışma çıkar direkt sizi günah keçisi ilan ederler yapmayın.
Siz eşinizi kendi ihtiyaçlarınıza tatlı dillilikle ikna yoluna gidin. Ona alma buna yapma benim çocuğuma almıyorlar sen neden alıyorsun sökmez emin olun. Sakin kalın. Kayınvalidenizde sonuçta eşinizin ve görümcenizin annesi bir yerden sonra siz kötü olursunuz. Bence sakince bu olayı siz çözüme kavuşturun
Evet aynen bir iğne bile almadılar buzamana kadar almasınlar da yeterki bizi somurmesinlerValla çok haklı bı isyan bence. Maddi olarak insan zorlanmasa bile aynı alakayı görmek istiyor. Karşılık beklenmese bile karşı tarafın altta kalmaması gerekiyor. Siz rahatsızlıklarınizi belli etsenizde işin sonu eşinize varıyor. Benzer bişey benimde başımda var bı yerden sonra sinirlerim bozuluyor.. biseylerini istemiyorum ama onlarda ellerini uzerimizden bı çekse artik diyorum.
Malesef ki onlardan kurtulmak okadar kolay değilAyyy gözlerim açık okudum ya. Allah sabır versin bize bu sülüklerden bian önce kurtarsın ,
O forma alınırsa bende çocuğuma diyeceğim halanizdan şunu isteyin ısrarla isteyin aldırana kadar diye bakalım napacakMalesef ki onlardan kurtulmak okadar kolay değilama ben artık istiyorum açık açık yine benim işim sizinkine göre kolay çünkü borç adı altında istiyorlar bende borcunuzu bana ödeyin diyebiliyorum ama sizde farklı hediye adı altında isteniyor geri ödeme de yok
Kız ben sana görümcemi anlatsam hey yavrum hey. Sende ki hata mesafe koymamışsın. Sanırım durumunuzda iyi biz asgari ücretle çalışıyoruz hemde İstanbulda. Görümcemle konuşurken çok sıkışığız kıyafet alamıyorum dediğimde abii yeğenine hediye alsana derdi 1 saat sonra.Evet evet aynı durumlar tek değilmişim resmen birebir olaylar. Esinlede konusacagim olmayacak böyle
HaklısınAma yol birakmadin bana napcam benbiriyle konuşmadan önüne nasıl gecicem ki. Ama kayınvalidemle konuşmaktan vazgeçtim dediğiniz gibi sonuçta beni tutacak halı yok. Ama eşime bunu bisekilde konuşmam lazım ya
Ay bu kismennn bennnnBende yaşadım bunu. Babam hep amcamın çocuklarına düşkündü. Kuzenime bayram harçlığı verir de bana vermez üstüne verdiği paranın hesabını yapardı. Annemle ilgilenmez hep onlarla ilgilenirdi.
Abimin bebeği oldu sanırsınız yabancı amcamın kızı için her gün görmeye giden adam kendi torununu görüntülü aramıyor. Dayanamadım senin torunun o değil farkındasın dimi baba dedim. Bu bende de travmadır o yüzden eşimin yaptığı her davranış batar bana. Belki şımarıklık ama hayır abi almayacak. Kendi ailesiyle daha çok ilgilenicek daha çok para harcayacak. Ona 1 oyuncak alıyorsa kendi çocuğuna 3 alıcak. Çocuk diyecek ki ben bu evladıyım o yeğeni.
Onca sıkıntıda eşim 2 yıl önce babasına forma almak istediğini söyledi. Alamayız efendim sıkışığız bana dikkat et diyorsan sende ediceksin dedim. Ne fenalığım kaldı ne cimriliğimdese ki ihtiyacı var hay hay al kredi kartıyla. Hala da derim yüzüne sen ilk evlendiğimizde sapıtmıştın diye. Donuma kadar satmışım borçtayız biz hala kardeşine ekler hamburger alma derdindeyiz. Alışmış çünkü bekarlığında. He hala ister görümcem ama 3 yılda anca 100 istekten 5 i ni yapmaya düşerebildim. Bu tarz durumlara ses çıkarmadığımızda baş edemeyiz ki.
Malesef biz öyle karakterde olmadığımız için çocuklarımızı da ona göre yetiştiriyoruz yani çocuğunuz bir kere ister alınmazsa ısrar etmez.O forma alınırsa bende çocuğuma diyeceğim halanizdan şunu isteyin ısrarla isteyin aldırana kadar diye bakalım napacak
Onlar alışmış sömürmeye.. benim harcligimdan alıp annesine kardeşine verdiğini bilirim. He bana sonra geri verirdi eşim ama zoruma giderdi sonra izin vermedim bir daha. Biz tek maaş geciniyoruz onların evlerine 3-4 yerden ekstra para giriyor buna rağmen gözleri hala eşimi ararlar sıkıştık para ver diye.Evet aynen bir iğne bile almadılar buzamana kadar almasınlar da yeterki bizi somurmesinler
Tabikiii ben çok yönlü düşünüyorum. Bakın biz şuan görümcemle mesafeliyiz ama aynı zamanda kimsede diyemez araları kötü. Hatta geçen kayınpederim resmimizi çekip paylaştı çünkü hiç yüz göz olmadım kendisiyle. Bana diyemez ki sunshine bana şunu yaptı tartıştık abime şunları kısıtlıyor falan filan bilmez yani. En fazla mesafeli der. O mesafeyi de açıcak kişi kendisidir. Abisine kalkıpta beni neden çağırmadın onu almadın bunu almadın diyorsa benim mesafemide göze alıcak.Evetttt haklısın hiç bu yönden bakmamıştım olayaeşimi doldurmalarida olağan bişey. Eşim onlar yüzünden daha bana bikere bişey demedi şükür ama insan beşer şaşar demişler çok doğru. En iyisi eşimle düzgünce konuşup durumu anlatmak
Bu çok doğru çocuk gordugunu uygular. O kadar haklisiniz kiiMalesef biz öyle karakterde olmadığımız için çocuklarımızı da ona göre yetiştiriyoruz yani çocuğunuz bir kere ister alınmazsa ısrar etmez.
Benim kızım bile 4 yaşında çok gururludur ve akıllıdır böyle bişey istese görümcem alamam dese bir daha isteyemez. Sizinki de öyledir eminim. Çocukları da arada koymayın halalarindan sogumasinlar. Onlarda etkilenmesin.
Ne kadarlık evlisiniz ? Bende görümceyim ben yapmıyorum abime. Yılda 1 gidiyorum o da belki. Pasta alıcam dedi bende ortaklaşa alalım abi pasta pahalı dedim güldüm. Bayramdan harçlık vermişti öğrenciydim 20 liraydı o zaman işte düşünün almam dedim. Ne bileyim bana geldiğinde marketten patlıcan falan aldığında ne kadar tuttu vereyim abi derim ben böyle yetiştim. Benim görümcem tam tersidir mesela.Ay bu kismennn bennnnbabam bizden kismazdi ama kardeşlerinin çocuklarına harçlık verirdi bayramlarda es geçmezdi. Biz bayramlarda giderdik gözümüz ellerinde kalırdı acaba onlarda bize harclik verir mi diye. Babam kuzenlerime bilezik takardı hiç biride getirip koluma bilezik takmadı valla Evlendik düğün haftası kp. Ve kv. Bileziklerimi geri alma derdine düştü direndim vermedim noldu kötü gelin oldum gozlerinde alttan alta laf sokmalar falan
Gorumcelerin hepsi aynı heralde esimi her gördüğünde para ister şunu al bunu al der. Bizim yeni bebeğimiz oldu kv. öteki torunlarına hediyeler alır bize de bişey lazımsa surda şöyle bı yer var ordan alın der bı iki parça anca almıştır bizeeşimi uyardigimda anlamak istemiyordu yeni yeni biseyleri fark etmeye başladı hayır demeye başladı ama hala iyi niyetini kullanıyorlar..
1 buçuk yıllık ama bu süreçte o kadar çok şey yaşadım ki ozellikle parasal konular yüzünden. Bende bu arada gorumceyim ama asla karışmam asla bişey istemem. Kardeşimin hatalı olduğu seyler varsa gelinin tarafini tutariz falan. İnsan gördüğünü yapıyor gelin geldiğim aile çok para odaklı. Eltimin çocukları bile henüz kreş cagindalar para vericem gel diyince geliyorlar. Ve ötekiler bunu komik gözü açık gibi görüyor. Bu bana aşırı itici geliyor. Ben bebeğimi o şekilde büyütmek istemiyorum mesela.Ne kadarlık evlisiniz ? Bende görümceyim ben yapmıyorum abime. Yılda 1 gidiyorum o da belki. Pasta alıcam dedi bende ortaklaşa alalım abi pasta pahalı dedim güldüm. Bayramdan harçlık vermişti öğrenciydim 20 liraydı o zaman işte düşünün almam dedim. Ne bileyim bana geldiğinde marketten patlıcan falan aldığında ne kadar tuttu vereyim abi derim ben böyle yetiştim. Benim görümcem tam tersidir mesela.
konuşma ona göre mi ilerler ilerlesinEvet bende aldırmak istemiyorum. Benimde yeğenim var ama daha bebek işte oto koltuğa ihtiyaclari vardı doğumda altın para bişey yerine onu karsilayalim dedim eşime geçen yıl onlarda gitti 1000tllik seçti bir gram parasiydi sadece çeyrek bile değildi karşıladım bişey demeye hacet olmadı. Ama aldirmayacagim yani tartışmadan çekinmiyorum da parayı kıskandığı mi düşünüp konuşma ona göre ilerler diye geriliyorum sonuçta bı kere yaptım konuşmayı tekrar dillendirirsem nasıl olur falan ama görümcemin arsizligindan daha beter olmaz heralde. Ve okadar eminimki aslında görümcem herşeyin farkında benim rahatsız olduğumu görüyor esininde hayır demeyecegini bildiği için benim onu engelleyip huzursuzluk çıkartmami istiyor resmen