Eşimin gereksiz bonkörlüğü beni sinir ediyor..

Evet evet aynı durumlar tek değilmişim resmen birebir olaylar. Esinlede konusacagim olmayacak böyle

Valla çok haklı bı isyan bence. Maddi olarak insan zorlanmasa bile aynı alakayı görmek istiyor. Karşılık beklenmese bile karşı tarafın altta kalmaması gerekiyor. Siz rahatsızlıklarınizi belli etsenizde işin sonu eşinize varıyor. Benzer bişey benimde başımda var bı yerden sonra sinirlerim bozuluyor.. biseylerini istemiyorum ama onlarda ellerini uzerimizden bı çekse artik diyorum.

Ayyy gözlerim açık okudum ya. Allah sabır versin bize bu sülüklerden bian önce kurtarsın ,

Evetttt haklısın hiç bu yönden bakmamıştım olaya eşimi doldurmalarida olağan bişey. Eşim onlar yüzünden daha bana bikere bişey demedi şükür ama insan beşer şaşar demişler çok doğru. En iyisi eşimle düzgünce konuşup durumu anlatmak

Evet bu yönden düşünmemiştim eşimle konuşacağım artık o halletsin

Ama yol birakmadin bana napcam ben biriyle konuşmadan önüne nasıl gecicem ki. Ama kayınvalidemle konuşmaktan vazgeçtim dediğiniz gibi sonuçta beni tutacak halı yok. Ama eşime bunu bisekilde konuşmam lazım ya

Evet aynen bir iğne bile almadılar buzamana kadar almasınlar da yeterki bizi somurmesinler

Ayyy gözlerim açık okudum ya. Allah sabır versin bize bu sülüklerden bian önce kurtarsın ,
Malesef ki onlardan kurtulmak okadar kolay değil ama ben artık istiyorum açık açık yine benim işim sizinkine göre kolay çünkü borç adı altında istiyorlar bende borcunuzu bana ödeyin diyebiliyorum ama sizde farklı hediye adı altında isteniyor geri ödeme de yok

O forma alınırsa bende çocuğuma diyeceğim halanizdan şunu isteyin ısrarla isteyin aldırana kadar diye bakalım napacak

Evet evet aynı durumlar tek değilmişim resmen birebir olaylar. Esinlede konusacagim olmayacak böyle
Kız ben sana görümcemi anlatsam hey yavrum hey. Sende ki hata mesafe koymamışsın. Sanırım durumunuzda iyi biz asgari ücretle çalışıyoruz hemde İstanbulda. Görümcemle konuşurken çok sıkışığız kıyafet alamıyorum dediğimde abii yeğenine hediye alsana derdi 1 saat sonra.
Sen önceden kuruyemiş alırdın elin boş gelme derdi. Sürekli tatlı isterdi yetmez yemek ısmarlattırırdı. Benim psikolojimi bozdu. Eşyaların halıların televizyonun borcu içinde görümcemi doyururdu eşim. Anası da aynıydı para alırdı vericem derdi vermezdi. Yok 100 lira yok 50 lira bilmem ne. Mesele para arkadaşlar benim o 50 liraya da ihtiyacım var.
Eşim alışmış tabi ben bişey alırken ya işte sonra der görümceme alırdı. 20 tane lahmacun ısmarladığını bilirim bana sormadan etmeden. Yapsında görümcem gelirken içecek almaktan acizliği yetmez gibi bir de gelirken yine tatlı isterdi.
Yemekteyiz mesela pat abi bana şunu alsana der. Para ister. Yetmez mesaj atar şu oyuncaktan alsana diye. Çoğu zamanda aldık bu arada. Görümcemle konuşsam ne olucak ki ? Abim dicek dayısı dicek onlarla mı uğraşıcam ? Üstüne birde yine isteyecek abisi alırsa daha çok kavga ben yüzgöz olduğumla kalıcam.
Ufaktan ufaktan tartıştım eşimle. Kendime de aldım harcadım da. Biz alıyoruz ama aynısını onlardan da bekliyorum dedim. Pahalı dedim sonra al dedim ya da kendi istediğimi aldım. Görüşme sıklığını azalttım. En önemlisi görümcemle yabancı gibi oldum. Sen bana saygısızlık yapıyorsun bu hareketlerinle imajı verdim. Görmüyorum konuşmuyorum ayda yılda 1 özel zamanlarda. Kayınvalidemde alıştı çünkü ben eşime sen hercarsan ben alasını harcarım ona göre dedim. Frenlemek durumunda kaldı. Mesela sürekli birşey istiyor ya görümcem almıyorum hatta tam tersini alıyorum. Muzlu mu istiyor çikolatalı alıyorum kendisi gidip istediğini alsın. Bize gelirken mi istiyor ben tatlı yapmışsam eşime hayır diyorum. Bunu ne siz ne görümceniz ne de kayınvalideniz çözebilir bunu çözücek kişi eşiniz o da çözmek isterse.
Çok sert olmamakla birlikte az ve öz konuşucaksınız. Birşey konuşmak istiyorum bu durumdan rahatsızım kendi çocuğumu düşünmek durumundayım şu durumun dozunu azalmanı istiyorum ben girersem aile bağlarımız kopar diceksiniz. Sözünüzü kesmeden dinlesin sizde kısa kesin böyle istiyorum diceksiniz. Gevelicek işte yeğenimdir isterdir bilmem nedir. Fazla olmaya başladı ayda 1 hak tanıyacaksın diceksiniz. Görümcenizle mesafe koyucaksınız yeri gelicek çocuklarda sizden çekinicek. Eşinizle tartışsanızda temkinli olmaya başlayacak. Çok mırın kırın ederse de ben böyle bir eş istemiyorum ona göre düşün dersiniz

Ama yol birakmadin bana napcam ben biriyle konuşmadan önüne nasıl gecicem ki. Ama kayınvalidemle konuşmaktan vazgeçtim dediğiniz gibi sonuçta beni tutacak halı yok. Ama eşime bunu bisekilde konuşmam lazım ya
Haklısın Ama bir önceki mesajımda dediğim gibi başka bir şeylere ikna et bir mülk ya da araba yoksa alalım varsa da yenisiyle değiştirelim gibi. Yani kısacası borca girin taksitle bir şeyler yapın. Ama yapma etme demen bir işe yaramaz bonkör olan adam yeri gelir alır yengenize söylemeyin der. Bu şekilde gizli yapar yine yapar zararı yine size ailenize olur. En iyisi ağzından girip burnundan çıkmak bunu en iyi eşler yapar

Ay bu kismennn bennnn babam bizden kismazdi ama kardeşlerinin çocuklarına harçlık verirdi bayramlarda es geçmezdi. Biz bayramlarda giderdik gözümüz ellerinde kalırdı acaba onlarda bize harclik verir mi diye. Babam kuzenlerime bilezik takardı hiç biride getirip koluma bilezik takmadı valla Evlendik düğün haftası kp. Ve kv. Bileziklerimi geri alma derdine düştü direndim vermedim noldu kötü gelin oldum gozlerinde alttan alta laf sokmalar falan

Gorumcelerin hepsi aynı heralde esimi her gördüğünde para ister şunu al bunu al der. Bizim yeni bebeğimiz oldu kv. öteki torunlarına hediyeler alır bize de bişey lazımsa surda şöyle bı yer var ordan alın der bı iki parça anca almıştır bize eşimi uyardigimda anlamak istemiyordu yeni yeni biseyleri fark etmeye başladı hayır demeye başladı ama hala iyi niyetini kullanıyorlar..

O forma alınırsa bende çocuğuma diyeceğim halanizdan şunu isteyin ısrarla isteyin aldırana kadar diye bakalım napacak
Malesef biz öyle karakterde olmadığımız için çocuklarımızı da ona göre yetiştiriyoruz yani çocuğunuz bir kere ister alınmazsa ısrar etmez.

Benim kızım bile 4 yaşında çok gururludur ve akıllıdır böyle bişey istese görümcem alamam dese bir daha isteyemez. Sizinki de öyledir eminim. Çocukları da arada koymayın halalarindan sogumasinlar. Onlarda etkilenmesin.

Evet aynen bir iğne bile almadılar buzamana kadar almasınlar da yeterki bizi somurmesinler
Onlar alışmış sömürmeye.. benim harcligimdan alıp annesine kardeşine verdiğini bilirim. He bana sonra geri verirdi eşim ama zoruma giderdi sonra izin vermedim bir daha. Biz tek maaş geciniyoruz onların evlerine 3-4 yerden ekstra para giriyor buna rağmen gözleri hala eşimi ararlar sıkıştık para ver diye.

Tabikiii ben çok yönlü düşünüyorum. Bakın biz şuan görümcemle mesafeliyiz ama aynı zamanda kimsede diyemez araları kötü. Hatta geçen kayınpederim resmimizi çekip paylaştı çünkü hiç yüz göz olmadım kendisiyle. Bana diyemez ki sunshine bana şunu yaptı tartıştık abime şunları kısıtlıyor falan filan bilmez yani. En fazla mesafeli der. O mesafeyi de açıcak kişi kendisidir. Abisine kalkıpta beni neden çağırmadın onu almadın bunu almadın diyorsa benim mesafemide göze alıcak.
Kayınvalimle de mesala çok üzdü beni ilk başlarda. Çok tartıştık eşimle. Madem öyle boşanırızda dedim eşime. Hemde annesi yüzünden. Bir insan günde 3 kere çağırıpta birine gitmedik diye çemkirmez. Nalet ettirdi bana. Yinede gidp sen çok çağırıyorsun bizim hayatımız var demedim. Çemkirdiyse gülmedim konuşmadım eşime söyledim. Şimdi de annnemm annemmm yavrum der mesela. Yüz göz olmayın. Rahatsızlığınızı söyleyin ama yüzgöz olmayın

Bu çok doğru çocuk gordugunu uygular. O kadar haklisiniz kii

Ne kadarlık evlisiniz ? Bende görümceyim ben yapmıyorum abime. Yılda 1 gidiyorum o da belki. Pasta alıcam dedi bende ortaklaşa alalım abi pasta pahalı dedim güldüm. Bayramdan harçlık vermişti öğrenciydim 20 liraydı o zaman işte düşünün almam dedim. Ne bileyim bana geldiğinde marketten patlıcan falan aldığında ne kadar tuttu vereyim abi derim ben böyle yetiştim. Benim görümcem tam tersidir mesela.

1 buçuk yıllık ama bu süreçte o kadar çok şey yaşadım ki ozellikle parasal konular yüzünden. Bende bu arada gorumceyim ama asla karışmam asla bişey istemem. Kardeşimin hatalı olduğu seyler varsa gelinin tarafini tutariz falan. İnsan gördüğünü yapıyor gelin geldiğim aile çok para odaklı. Eltimin çocukları bile henüz kreş cagindalar para vericem gel diyince geliyorlar. Ve ötekiler bunu komik gözü açık gibi görüyor. Bu bana aşırı itici geliyor. Ben bebeğimi o şekilde büyütmek istemiyorum mesela.

konuşma ona göre mi ilerler ilerlesin
çekemiyorsun kıskanıyorsun derse "tabiki kıskanıyorum benim çocuklarımın hakkı o bir hediyeyi bile çok görüyor"
dersiniz

siz yok öyle değil böyle yanlış anladın vs diye devam ederseniz eşiniz daha çoook bildiğini okur

tabiki farkında görümceniz.. ama alttan alta bak benim borum ötüyora getiriyor

Karşı tarafla maddi gücümüz eşitse ve sürekli bonkör davranan ben yada eşimse bende sizin gibi davranirdim . Hep ben hep ben olmaz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…