- 29 Mayıs 2021
- 2.774
- 5.341
- 39
Ay anlamadım ne demek isteğinizi kafam okadar doluki kusura bakmayınOlay çok uzarsa bence biraz geceleri cezalandırılmaya gidilebilir-ki aslında hiç onaylamadığım bişi ama belki bu yolla sizi nasıl rahatsız ettiğini soğuttugunu sinir ettiğini anlar
yani gece yakınlaşmak isterse ve siz hafiften kıbarca reddederek birkaç gün geçirirseniz belki sizi ne kadar keyifsiz bıraktıgını daha kolay ve hızlı :) anlar. Erkeklerin anladığı dil malumAy anlamadım ne demek isteğinizi kafam okadar doluki kusura bakmayın
Evet biz evlenmeden doğdu onun çocukları. Büyük olana neler neler almış zaten dillere destan maşallah anlat anlat bitiremiyorlar. Sonrasında insan bı geri cekmeliydi çocuğunu isteme artık dayının başka ailesi var dayın düşünüp sana alır diye insan terbiye etmesi lazimken bizimki akıl veriyorlar bence iste diye. Zaten benim sorunum çocuklara bişey alınıp onların mutluluğu değil işte görümcemin arsizligi insan kendini kullanılmış hissediyor kendisi bir iğne almıyor. Geçen gün kızım bana sordu babam abime forma alcakmi dedi bende bilmiyorum kızım konuşmadık bu konuyu babanla dedim ama halam bize hiç bişey almıyor hep onlar bizden istiyor dedi bende bunu bana değil halani görünce ona soyle dedim. Ama kızım unutur çünkü umursamaz bizimkide az halasina cekmemiski pinti olsun babası kılıklı oda alıp sınıfa yiyecek dağıtmak istiyor sürekli. Görümcemin ogluda bizi kahvaltıya çağırdıklarinda gelirken sucuk alin bizdekileri yemeyin diye ararYerden göğe haklısınız. 10 tl yi vermedi derken “durumları çok kötü herhalde onunla çocuğuna meyve alacak” diye düşünüyordum ki arkasından “bizden iyi” yazmışsınız.
Sanırım görümcenizin çocuklar sizin henüz çocuğunuz yokken belki siz evli bile değilken doğdu değil mi? Kimileri böyle alışıyor ne yazık ki.
Benim eşimin durumu hep görümcemden iyi olmuş bekarken hep almış. Biz yurtdışına taşındık bir süre önce. Kayınvalidem geldi ziyarete. Görümcem için “abisinden x parfümü istedi ihihi” diyor kayınvalide. Gittik bakmaya, 120 Euro. Pat diye bunu alamayız epey yüksek dilerseniz farklı güzel kokan birşey seçelim dedim. Çok bozuldu kayınvalide. Ne alaka ben kendime almamışım senin kızına ne diye alayım? Sipariş veren parasını öder veya biz ne alıyorsak ona razı olur.
Gerçi şunu düşünüyorum ben de ilk torundum iki dayım vardı bana hediyeler alırdı. Amaaa ben bilmezdim istemeyi, hatta annemler tembihlerdi. O yüzden muhtemelen sizin pinti görümce çocukları yönlendiriyor dayından iste diye.
Formaya söz verdiyse alsın (çocuğa söz verildiyse mutlaka yapılmalı) ama eşinizle de bir ciddi konuşun artık. Tatlı tatlı anlatın enayi yerine konulduğunuzu.
Görümcenize rahatsızlığını belirtin bi şekilde.
Gerekirse formayı verirken “evet yeğencan bu da sana aldığımız 6753. Hediye. Artık 55 yaşını doldurana kadar bizden sana bir iğne yok” diyip gülebilirsiniz
He smdi anladım. Eşime herzaman tamam demem alışık oyuzden çok işe yaramazyani gece yakınlaşmak isterse ve siz hafiften kıbarca reddederek birkaç gün geçirirseniz belki sizi ne kadar keyifsiz bıraktıgını daha kolay ve hızlı :) anlar. Erkeklerin anladığı dil malum
Haaa bakın bu çok daha önemli bir durum. Kızınız kuzenine bir sürü şey yapıldığının farkında. Şimdi biraz uzun olacak ama benzer bir durumun benim psikolojimi nasıl etkilediğini anlatacağım, lütfen evladınızın ruh durumu için dikkat ediniz.Evet biz evlenmeden doğdu onun çocukları. Büyük olana neler neler almış zaten dillere destan maşallah anlat anlat bitiremiyorlar. Sonrasında insan bı geri cekmeliydi çocuğunu isteme artık dayının başka ailesi var dayın düşünüp sana alır diye insan terbiye etmesi lazimken bizimki akıl veriyorlar bence iste diye. Zaten benim sorunum çocuklara bişey alınıp onların mutluluğu değil işte görümcemin arsizligi insan kendini kullanılmış hissediyor kendisi bir iğne almıyor. Geçen gün kızım bana sordu babam abime forma alcakmi dedi bende bilmiyorum kızım konuşmadık bu konuyu babanla dedim ama halam bize hiç bişey almıyor hep onlar bizden istiyor dedi bende bunu bana değil halani görünce ona soyle dedim. Ama kızım unutur çünkü umursamaz bizimkide az halasina cekmemiski pinti olsun babası kılıklı oda alıp sınıfa yiyecek dağıtmak istiyor sürekli. Görümcemin ogluda bizi kahvaltıya çağırdıklarinda gelirken sucuk alin bizdekileri yemeyin diye ararof aklıma geldikçe sinirleniyorum iste
Yuh ya birde habersiz yapıyor hırsız gibi.Ayyyy evet evet klonlanmış görümcem sizede gitmişevet işte aynisiiii. Aynı durumu da yaşadım. Görümcem eşimin faturasinin üzerine telefon almış habersiz bundan 5yil önce falandı. Fatura bı geldi yüksek eşim o ay bana bahsetmedi ama ikinci ayda yüksek gelince hatun şuna bı bak neden böyle oldu anlamadım faln aradım müşteri hizmetlerini telefon alınmış fatura üzerine dendi. Snra gorumceminde olduğu ortamda anlattım dedim böyle olmuş ay sonu iptal ettiricez falan görümcem gülerek ayyy ben anlamaz sandım Hahahha anlamış ben aldım ya falan dedi salak salak. Ben ödeyeceğim zaten şaka yapalım dedim diyor.
Bence bu sağlıklı olmayacaktır.Eşimle konusacaktim ama vazgeçtim. Kayınvalideme soylecegim kizinla konuş çocuklarina laf anlatsın isteyip durmasinlar hayır demiyoruz diye bı insan bukadarda somurulmez falan Allah ne verdiyse konuşacağım bunun ise yarayacağını düşünüyorum en son radde gorumcemle yüzyüze gelip sen ne laftan anlamayan arsız biseysin diye giriş yapıp ipleri koparmak olur heralde.
hani diyorsunuz ya tartışma cıkacakEvet durum buraya çıkıyor resmen
Evet aynı durum işte birebir. Kızıma herşey alinsada bir ebeveyn olarak bazı şeylere hayır diyoruz sonuçta. Kızımda buna takılmış biz hep alıyoruz halam bize neden almıyor dedi. Eşime bunu anlatsam kendin istemiyorsun ya çocuğa kılıf uydurma diyebilir demese bile bence düşünür. Kızıma diyorum sende iste halandan hala sende bize şunu bunu al de diye ne isticemki diyorHaaa bakın bu çok daha önemli bir durum. Kızınız kuzenine bir sürü şey yapıldığının farkında. Şimdi biraz uzun olacak ama benzer bir durumun benim psikolojimi nasıl etkilediğini anlatacağım, lütfen evladınızın ruh durumu için dikkat ediniz.
Benim de babamın bir yeğeni var (benden büyük bu yeğen, babam annemle evlenmeden doğmuş) babam pek düşkündür. Ben 13-15 yaşındayken bu yeğenin çocuğu oldu. Babam deliriyor. Sanki kendi torunu. Evimize her misafirliğe geldiğinde çarşıya gidilip çocuğa oyuncak alınıyor. Ben de düşünüyorum babam bana bu kadar düşkün müydü bu kadar oyuncak alıyor muydu diye. Hayır. Kardeşime? Ona da hayır.
Öyle kızardım ki babama. Neyse yıllar sonra benim bir bebeğim oldu. 4 aylık henüz. Annem doğum sonrası yardıma geldi. Tabii lohusalıkta artan hormonlarla bu eski travmalar patlak veriyor. Dedim ki anneme “babam x e oyuncak alıp duruyordu, hele bi benim çocuğuma almasın, hele benim çocuğuma o ilgiyi göstermesin” annem şok oldu. Yani 35 yaşındaki kızı değil, o üzüntüyü o travmayı atlatamamış küçük kızı konuşuyordu sanki o an. Lütfen çocuğunuza bunu yaşatmayın. Anlamaz unutur demeyin bakın benimki yıllar sonra ortaya çıktı. Haaa bu arada dediğim gibi ben yurtdışında yaşıyorum benim maaş zaten babamın emekli maaşının 6-7 katıdır herhalde. Eşiminkini hesaplamıyorum bile. Yani olay ondan gelecek 200-300 tl lik oyuncak asla değil. Çocuğuna hissettirdiği başka çocuklar benden değerli duygusunu telafi etmesi.
Çok zor bir durum anlayabiliyorum benim eşim de yapsa ben ne yaparım bilmem. Ancak eşiniz bonkörlüğe alıştıysa sizden habersiz yapar yine yapar. Sizin yapacağınız şey başka bir üye daha yazmış bir mülk üzerine eşinizi düşündürtmelisiniz.Merhabalar
Konu eşimin paraya maddiyata değer vermemesi. Asıl beni huzursuz eden aslında GÖRÜMCEM.
Esim her konuda eli açık biri. Öncelikle beni ve çocuklarımizi asla kisitlamaz. Birşey alınacaksa fiyatını sormaz pahalıysa bile alma demez.
Yardımlar yapar arkadaş ortaminda münakaşaya girmez o hiç ismarlamadi hep ben ödüyorum demez elini cebine atar. Buraya kadar sorun yok.
Ama gelin görün ki beni rahatsız eden durum yegenlerine yaptığı harcamalar.
Şimdi o mu batıyor demeyin en baştan soyliyim ki benimde 3 çocuğum var ve görümcem bizimkilere bir sakız bile almış insan değil abartmıyorum..
Yeğenleri sürekli bişey ister. Dayı bana şunu al bunu al. Maddi değeri yüz lira bin lira farketmez isterler. Eşimde alır. Hatta bu zamana kadar bende aldım Yegenlerine. Eşim ay başı benim hesabıma belli miktar para atar bende çocuklara eve kendime falan harcarim.
Yeğeni büyük olan (15)yenge bana bu romanı su test kitabını su kalemleri alirmisin fln der bende alırım parasını bazen vermeye kalkar kabul etmem.
Taki geçen yil yaşanan olaya kadar...
Görümcem yere 10 TL düşürdü evdeydik. benim kızımda (7yas) hala bunu bana versene yarın kantinden bişey alırım dedi. Gorumcemde ayyy veremem halam bana lazım dedi. Kızım okadar çok utandiki istediğine.
Bizden maaşları daha fazla durumları bizden daha iyi yani 10tlye ihtiyacı olduğundan değil. Dondurmaciyla bile 2tlnin pazarlığını yapar.
Beynimden aşağı Kaynar sular döküldü. Biz kerizmiyiz de çocukları sevindiriyoruz dedim içimden.
Eve gelince eşimle konuştum. Benim cocugumdan 10lirayi kıskanan birine bundan snra çocuğuna sakız bile almayacaksin dedim. Beni sinir eden de 10 lirayı vermemesi yine değil çocuğumun o hissiyatı.
Bir süre eşim yegenlerinin isteklerini reddetti.
Taa ki İki ay önce yeğeni (12yas) dayı bana forma al dedi. O a takımı tutuyor. Eşimde b takımı. B takımına geç alcam dedi oda tamam sen alırsan giyerim dedi. Ogunden beri her gördüğünde dayı bana ne zaman formayı alacaksın diyor. Eşimde tamam alcaz biraz işlerim var halledeyim diyor. Ama alacak yani. Tekrar aynı mevzuyu açıp konuşmak istemiyorum esimle.. ama ciddi anlamda sinirlerimi bozuyor bu durum. Benim sorunum parayı kıskanmak degil. Ama neden benim cocuklarimada aynı ilgi gösterilmiyor. Böyle şeyler karşılıklı olmaz demeyin. Bı yere kadar karşılıklı olmaz bence. Sürekli alıp sevindiren taraf biziz. Geçen de eşime söyledim formasinida babası alsın bı zahmet. Bizden tabiki bişey olmaz falan dedim birikim yapma konusunda falan. Çünkü görümcem iki liranın bile hesabını yapan biri. E tabi haliyle ona göre de maddi durumu şekilleniyor. Bu arada,
küçük kızım bezi bıraktığı için onu oyuncakla odullendirdik. Tabi dedeleride aldığımızı duyunca onlarda oyuncak bebek sözü verdi. Gorumcemde bı paket sakızı hakettin dedi. Çünkü gorumcem eşim gibi salak değil yüksek mebla bişey sözü vermez. Sakızı bile alırım demesi buyuk olay da neyse.
Kayınvalidemde durumu daha önceden bildiği için kızıma dedi halana soyle sakızı babaannemde alır siz oyuncak alın de diye anlattı. ( Bence kayınvalidemde farkında benim kizdigimin)
Bu akşamda telefonda konusu açılınca kızımda sakızı babaannemde alır diye kendini daha anlatmaya cabalarken eşim resmen susturdu çocuğu. yok öle demek istemedi falan diyor. Be mübarek başkası 10kere isteyip aldırana kadar hatırlatiyor kimse çocuğunu susturmuyo belki sıkışiklardir diye sana ne oluyor yani.
Bu konuyu tekrar dillendirirsem eminim tartışma yaratır. Ama kizdigiminda farkında. Lütfen alsın sanane gibi yorumlarda bulunmayın. İsteklerimizi red etmiyor diye Ultra zengin birileri değiliz. Kazancı doğrultusunda istiyorum bende sonuçta. Çocuklarım kiz erkek demeden büyüğünden kalan kiyafetleri küçüğüne giydiriyorum biyerden kısıp tutumlu olmaya çalışıyorum sonuçta ama eşimin bu tavrı beni huzursuz ediyor.
Bu arada eşime birşey söylerken ne dediğime değil nasıl dediğime odaklanır. Buyuzden işi yokuşa sürmeden halletmek istiyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum
Eşimle mi konusayim yaniBence bu sağlıklı olmayacaktır.
Bende yaşadım bunu. Babam hep amcamın çocuklarına düşkündü. Kuzenime bayram harçlığı verir de bana vermez üstüne verdiği paranın hesabını yapardı. Annemle ilgilenmez hep onlarla ilgilenirdi.Haaa bakın bu çok daha önemli bir durum. Kızınız kuzenine bir sürü şey yapıldığının farkında. Şimdi biraz uzun olacak ama benzer bir durumun benim psikolojimi nasıl etkilediğini anlatacağım, lütfen evladınızın ruh durumu için dikkat ediniz.
Benim de babamın bir yeğeni var (benden büyük bu yeğen, babam annemle evlenmeden doğmuş) babam pek düşkündür. Ben 13-15 yaşındayken bu yeğenin çocuğu oldu. Babam deliriyor. Sanki kendi torunu. Evimize her misafirliğe geldiğinde çarşıya gidilip çocuğa oyuncak alınıyor. Ben de düşünüyorum babam bana bu kadar düşkün müydü bu kadar oyuncak alıyor muydu diye. Hayır. Kardeşime? Ona da hayır.
Öyle kızardım ki babama. Neyse yıllar sonra benim bir bebeğim oldu. 4 aylık henüz. Annem doğum sonrası yardıma geldi. Tabii lohusalıkta artan hormonlarla bu eski travmalar patlak veriyor. Dedim ki anneme “babam x e oyuncak alıp duruyordu, hele bi benim çocuğuma almasın, hele benim çocuğuma o ilgiyi göstermesin” annem şok oldu. Yani 35 yaşındaki kızı değil, o üzüntüyü o travmayı atlatamamış küçük kızı konuşuyordu sanki o an. Lütfen çocuğunuza bunu yaşatmayın. Anlamaz unutur demeyin bakın benimki yıllar sonra ortaya çıktı. Haaa bu arada dediğim gibi ben yurtdışında yaşıyorum benim maaş zaten babamın emekli maaşının 6-7 katıdır herhalde. Eşiminkini hesaplamıyorum bile. Yani olay ondan gelecek 200-300 tl lik oyuncak asla değil. Çocuğuna hissettirdiği başka çocuklar benden değerli duygusunu telafi etmesi.
Birde ev isteyen görümcem kızım ilk doğduğu zamanlar 4 yıl önce bilgisayara ihtiyacım var abim alır dedim diyor. Allah'ım ya o an çok sinir oldum. O dönemlerde de eşimin borcu vardı borcu olduğunu bile bile bilgisayar istedi. Eşim de benim borçlarım var alamam dedi. Eşim ilk defa ozaman o gorumceme sert bir şekilde o cümleyi kurdu.Ayyyy evet evet klonlanmış görümcem sizede gitmişevet işte aynisiiii. Aynı durumu da yaşadım. Görümcem eşimin faturasinin üzerine telefon almış habersiz bundan 5yil önce falandı. Fatura bı geldi yüksek eşim o ay bana bahsetmedi ama ikinci ayda yüksek gelince hatun şuna bı bak neden böyle oldu anlamadım faln aradım müşteri hizmetlerini telefon alınmış fatura üzerine dendi. Snra gorumceminde olduğu ortamda anlattım dedim böyle olmuş ay sonu iptal ettiricez falan görümcem gülerek ayyy ben anlamaz sandım Hahahha anlamış ben aldım ya falan dedi salak salak. Ben ödeyeceğim zaten şaka yapalım dedim diyor.
Evet bende aldırmak istemiyorum. Benimde yeğenim var ama daha bebek işte oto koltuğa ihtiyaclari vardı doğumda altın para bişey yerine onu karsilayalim dedim eşime geçen yıl onlarda gitti 1000tllik seçti bir gram parasiydi sadece çeyrek bile değildi karşıladım bişey demeye hacet olmadı. Ama aldirmayacagim yani tartışmadan çekinmiyorum da parayı kıskandığı mi düşünüp konuşma ona göre ilerler diye geriliyorum sonuçta bı kere yaptım konuşmayı tekrar dillendirirsem nasıl olur falan ama görümcemin arsizligindan daha beter olmaz heralde. Ve okadar eminimki aslında görümcem herşeyin farkında benim rahatsız olduğumu görüyor esininde hayır demeyecegini bildiği için benim onu engelleyip huzursuzluk çıkartmami istiyor resmenhani diyorsunuz ya tartışma cıkacak
çıkarsa çıksın pardon da
ondan mı korkuyorsunuz?
sizin yeğenleriniz varsa onlara da alınıyor mu bu kadar şey?
bir arkadaş yazmış yukarıda sakız muhabbetini aynen öyle yapın
forma alamayız sakız yeter diyin
varsın ailede kötü olun ama paralarınızı kaptırmayın daha fazla
aldırmayın o formayı.. çok sinir oldum
Benim en yakın arkadaşım abisiyle ve yengesiyle görüşmüyor. 1 buçuk yıllık evlilik. Ne abisi ne yengesi ne kendileri mutlu değiller. Yüz göz olduğunuzla kalıcaksınız. Bir de çirkefleşirse sinirinize hakim olamayıp saydırcaksınız. Duygu sömürüsü yapıcaklar belkide eşiniz sizi suçlayacak. He kayınvalidem anlar diyorsunuz o da meçhul size anladım diyip kızını doldurup ya eşinizi doldurursa ?Eşimle mi konusayim yaniof bilmiyorum inanın
Ama bu durumda kendini mağdur ayaklarına alır ve eşinizle aranızı açabilir.Eşimle konusacaktim ama vazgeçtim. Kayınvalideme soylecegim kizinla konuş çocuklarina laf anlatsın isteyip durmasinlar hayır demiyoruz diye bı insan bukadarda somurulmez falan Allah ne verdiyse konuşacağım bunun ise yarayacağını düşünüyorum en son radde gorumcemle yüzyüze gelip sen ne laftan anlamayan arsız biseysin diye giriş yapıp ipleri koparmak olur heralde.
Çok zor bir durum anlayabiliyorum benim eşim de yapsa ben ne yaparım bilmem. Ancak eşiniz bonkörlüğe alıştıysa sizden habersiz yapar yine yapar. Sizin yapacağınız şey başka bir üye daha yazmış bir mülk üzerine eşinizi düşündürtmelisiniz.
Ne bileyim bu ev küçük başka bir ev alalım ya da kiracıysanız ben kendi evime çıkmak istiyorum çocuklarımız büyüyor şimdi yapamazsak ileride yaş aldığımızda hiç yapamayız gibi şeyler söyleyebilirsiniz. Gerçekten de öyle büyükannem parada sağlıkta yaşlılıkta lazım derdi.
Kuzenimin görümcesi aynı sizin görümceniz gibiydi değil etrafındaki küçük çocukları sevindirmek kendi çocuklarına bile üç kuruşu vermez önlerine köfteyi sayılı koyardı. Bazı insanları değiştiremezsiniz o halde kendinizden ve en yakınınızdan başlayın değiştirmeye. Madem ki eşiniz sizin sözlerinize değer veriyor ne isterseniz yapmaya çalışıyor bir mülk üzerinde onu düşündürtebilirsinizEn mantıklısı bu sanki yoksa bonkör adam değişmez değiştiremezsiniz
Eşinizle başkaları yüzünden yüzgöz olmayın bana kalırsa. Bir gün sinirinizi yenemeyip aile içinde bir tartışma çıkar direkt sizi günah keçisi ilan ederler yapmayın.Eşimle mi konusayim yaniof bilmiyorum inanın