• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin garip arkadaşı ve eşinin misafirlik enkazı !!

Sevabına misafirlik mi olurmuş anlamadım doğrusu :) sanki zor durumdalar sokakta kalmışlar. Ben olsam kim olursa olsun surat asardım. Mesela çocugun ayakkabılarının altını silerdim herkesin önünde. Utansınlar diye. Baktım banyo batmış temizliğe girişirdim. Tüm gece temizlik yapardım. Yanlarında oturup gönüllerini eğliıyeceğime işimi yapardım. Bir dahada asla davet etmezdim. Ne terbiyesiz insanlarmış

Ben de geç çocuk sahibi oldum, 33 yaşında. Ama annem hariç kimseye yatılı misafir gitmiyorum ben. Hatta normal oturmaya bile çocuklarım 4 yaşına gelene kadar gitmedim. Hep arkadaşlarımı çağırırdım eve ya da dışarıda buluşurduk. Rahat biri olamadığım için gittiğim evlerde çocuk peşinde dolaşmak zorunda kalıp hiç oturamayacağımdan, gitmek istemedim. Size gelen kadın biraz düşüncesizmiş. O yüzden böyle davranmış. Ben olsam bir daha kabul etmem. Hele ki yatılı asla!

öncelikle ben bu insanları ilk kez görüyorum. Onlar gelmeden önce dip köşe temizliğe giriştim. Havlum,çarşaflarım herşeyimde hazırdır.
Ben kaynanamın evine giderken bile banyo havlumu Yanımda götürürüm. Eşimde öyledir.
Ben banyoya geçin şampuan avlu getireyim dedim kadında bizde herşey var dedi havlu vereyim mi dedim tekrardan oda var dedi. Ben bunların namaz kaldığını bilmiyordum ki zaten bir tane ayak havlusu orda katlı duruyordu. Onu kullanabilir veya benden isteyebilirlerdi. Benim elime yüzüme sürdüğüm havlu ile ayak ve vücut kurulamaları gerekmez. Bu beni rahatsız etti sizi bende paylaştım.
Bebek mevzusunu Gelince ben çocuğa Şapur şupur Dalmadım annesi ilk geldiğinde kapıdan kucağıma verdi daha kucağıma gelir gelmez yüzümü tırmaladı. Annesi lavaboya gitti gene kucağıma verdi bu sefer tokat attı. En son dün alışmıştır diye ben aldım sevmek için saçım elinde kaldı. Kolumu ısırmaya çalıştı. Annesine babasına karşı da Böyle. Huysuz ve saldırgan ama bu bebeğin suçu değil elbette. Anne de baba da çalıştığı için sokakta komşu bile bakıyormuş. Kuzenleri napıyorsun onu yapıyormuş. Benim eleştirdiğim nokta köpeğimin kafasına oyuncağı ile vururken annesinin müdahale etmeyip gülerek seyretmesi. Bu kesinlikle doğru değil. Ağaç yaş iken eğilir. Hayır komutunu anlayabilecek bir bebek.
Emzirme konusunda gelince. Zorunda olsa tabiki bebeği önde olacak. Zorunda olsam bende öyle yaparım. Örterim örtümü emziririm. Örtüm yoksa da emziririm. Ama senin başka bir alan lüksün var iken bu kadar rahat davranamazsın. Bir meme alt tarafı diyenler lütfen memesini açıp gezsin. Bir meme alt tarafı. Mahremiyet diye birşey var. İnsanlar mahremiyet kavramını niye bu kadar eleştiriyor anlamıyorum. Artı ben başını açması konusunda kendim de belirttim tesettürlü ama bana garip geldi yoksa beni ilgilendirmez diye.

1 yasinda bebegi annesi nasil eğitecek. Mizac neselesi biraz. Basibos birakmadiktan sonra cok da yapacak birsey yok.
Emzirmek kadar dogal birsey yok. Kadin arkasini donmus ben cok dogal buldum. Memesini ortaya atmadi ya.
Havlu ayakkabi ve ayak yikama konusunda uyarabilirdiniz.

1.5 yasinda bebegim var sanirim yorum yapabilirim
10 ayliktan beri hayir kelimesinin anlamini biliyor , super zeka degil , cisini de beze yapiyor ancak hayir dendigi anda yaptigi seyi birakir , bu egitimle olur
Bebeklerden dogduklari andan itibaren egitilebilirler bunun icin bilincli anne baba lazim
Elleri kirlenibce de silmem icin bana gelir yaklasik 1 yasindan beri boyle
Kimseye vurmamasi gerektigini de bilir cunku daha bebekken bile vurma yada atma eylemi yaptiginda kendisine hayir dedik

12 aylık bebek neleri yapabilir , neleri yapamaz zaten hepsi yazıyor kitaplarda internette . 1 yaşla 18 ay arasında dünya kadar fark var benim bebeğimde 18 aylık. Otur dersin kalkar kalk dersin oturur. Tüm bebek ve çocuklar aynı olmak zorunda değil . Bazı bebekler 10 aylık yürür bazısı 2 yaşında. Komşumun bebeği 2 yaşına kadar yerde süründü , yürüyemedi. Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz . Her bebek aynı değildir , olamaz! . Anne gösterebilir anlatır buna katılıyorum ama bebek bunu anlamakla mükellef değil, olamaz . Konu sahibinin abarttığını düşünüyorum eşi bile hak vermemiş kendisine . Ben bebek bana vurdu saçımı çekti köpeğime bunu yaptı şikayetlerine istinaden yorum yaptım. Bunu yazdıpı bebek 1 yaşında sadece. 1 yaşında ki bebekten 6 Yaşındaki kızım bile şikayet edemeyeceğini bilir. Geçenlerde 5 yaşında ki çocuğa argo konuştu diye tokat attım diyen üye vardı . Biz bebeklere ve çocuklara ne kadar tahammülsüz olduk böyle . Ufacık çocuğu linç edeceklerdi bazısı sözleriyle. Şimdi konu 1 yaşında ki Bebek ! Bebek!

K Kazuletbagyan "bir meme alt tarafı" diyen benim. Mememi gezmek için değil bebeklerimi emzirmek için açarım/açtım. Bunun mahremiyetle ilgisi yoktur. İşlevi bebek beslemek olan bir organa bu derece "mahremiyet" yüklemek, sıkıntı yaşamak/ yaşatmak saçma diyorum. Kocalarınıza potansiyel sapık muamelesi yapıyorsunuz bir yandan.
Misafirlerinizle evinizin kurallarına göre kibarca, anında, net bir şekilde iletişim kursaydınız bunları yaşamazdınız.
Konuşmakta fayda var ama yüz yüze.
Sevgiler, iyi akşamlar.

Son düzenleme:
12 aylık bebek neleri yapabilir , neleri yapamaz zaten hepsi yazıyor kitaplarda internette . 1 yaşla 18 ay arasında dünya kadar fark var benim bebeğimde 18 aylık. Otur dersin kalkar kalk dersin oturur. Tüm bebek ve çocuklar aynı olmak zorunda değil . Bazı bebekler 10 aylık yürür bazısı 2 yaşında. Komşumun bebeği 2 yaşına kadar yerde süründü , yürüyemedi. Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz . Her bebek aynı değildir , olamaz! . Anne gösterebilir anlatır buna katılıyorum ama bebek bunu anlamakla mükellef değil, olamaz . Konu sahibinin abarttığını düşünüyorum eşi bile hak vermemiş kendisine . Ben bebek bana vurdu saçımı çekti köpeğime bunu yaptı şikayetlerine istinaden yorum yaptım. Bunu yazdıpı bebek 1 yaşında sadece. 1 yaşında ki bebekten 6 Yaşındaki kızım bile şikayet edemeyeceğini bilir. Geçenlerde 5 yaşında ki çocuğa argo konuştu diye tokat attım diyen üye vardı . Biz bebeklere ve çocuklara ne kadar tahammülsüz olduk böyle . Ufacık çocuğu linç edeceklerdi bazısı sözleriyle. Şimdi konu 1 yaşında ki Bebek ! Bebek!
Konu bebek değil anne ve babası. Benim kızım geç konuştu ama 11 aylık civarı iken hayırı biliyordu. Hatta benim hayır dediğim şeyleri yapacakken bana dönüp hayır diyordu.

Hayvanlara zarar vermemesi gerektiğini bilir. 6 aylıktan beri sık sık apartmanın önüne bir kaba su koyuyoruz ona anlatıyorum. Kediler ve kuşlar için su bıraktık diye. Şimdi 3.5 yaşında hadi anne su verelim hayvanlara diyor. Zekası ortalama veya değil bilemem şimdiden ama sevgiyi bilen bir çocuk yetiştirmek çok zor değil...

gördüğüm kadarıyla konu sahibi defalarca söylemiş bebekle sorununun olmadığını ama bebeğin annesinin aşırı rahat davrandığını. yani örneğin bebek köpeğe vurduğunda anne biraz mahçup olsaydı, etrafı kirletirken bebeğiyle ilgileniyor gözükseydi konu sahibi bu kadar gerilmezdi herhalde.

Belli ki çok rahat tipler. Ben olsam başkasının evinde diken üstünde olurum. Bu gelen kadın eşinizin yanında bebek emzirmis. Elbette bebeğini emzirmeli bir anne ama ev ortamında müsait yerler varken çok saçma geldi bana.

Şuan elimese bunlardandır bahsettim bana diyor ki bizim orda başkasının yanında çocuk emzirmek normal, diyorum ki arkadaşın önümde edepsizce oturuyor diyor ki sen kendi giyimine bak sonra milleti eleştir. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum
Eşiniz çok terbiyesiz bir adammış o yüzden hiç tartışmaya girmeyin kusura onun karakterinde olan bir adamın arkadaşı da kendi gibi olur.

Ne iğrenç insan ya misafir evini geçtim kendi evinde bile elini pantolon eşofman vs içine sokamaz ahlaksız herif karısı hiç müdahale etmedi mi o pisliğe.

Size uymuyorsa cagirmayin bir daha. Basini gercekten bunun önemini anlayip kapatmayan çok kisi var. Ayrica anadoluda yetismis biri ise köyde kadinlar tülbent yazma falan takarlar. Ve arkadan baglarlar ya da cok dikkat etmeyebilirler. Çunkü bizler kadar rahat degiller. Inek pesinde tarlada bizim kadar kapanamiyorlar. O islerde calismasa bile gelenek olarak öyle davraniyor olabilir. Yani ister acar ister kapar ayrica. Aciklara saygiliyiz. Kapalilara saygiliyiz. Lezbiyenlere saygiliyiz. Herkese saygiliyiz. Bunlara neden saygili degiliz ki? Ben ferace giyen tesettürüme dikkat eden biri olarak söylüyorum bunu. Siz misafileri istemiyormussunuz tamam ama bu yönden elestirmeniz yanlis olmus. Diger yaptiklari seyler yanlis olabilir. Havlu, emzirme olayinda uyarmaliydiniz. Ekmek kirintisi olayi büyütülecek birsey degil bence. Bebegine müdahale etmeli diyecegim ama daha 1 yasinda bebek. Bu konuda bisey diyemiyorum anne degilim. Anneler yorumlasin. Bir de su laf beni cok rahatsiz ediyor.bir de başörtülü ama şunu yapiyor... ya siz kafaya bir bez baglaninca full iman patlamasi takva patlamasi yasaniyor mu saniyorsunuz? O insanlarin da nefsi var. Yanlis yapma kapasitesi var. Geleneksel kapanmis olma ihtimali var. Ayrica iman kalpte diyorlar ama kapali biri birsey yapinca hemen "bir de kapali..." senden daha az dikkat ediyor olabilir. Senden daha imansiz olabilir. Senden daha az insan olabilir. Sadece tesettüre baglamayin bu olaylari. Ben yillardir kapali biri olarak söylüyorum bunu. Hem de taviz vermeyen biri olarak. Ama baskasinin günahiyla ugrasacagima kendimle ugrasmayi yeglerim.

Bence rahatsız olacaksanız misafir etmeyin. Başını nerede açtığı sizi ilgilendirmez, onun konusunu bile açmanız hoş değil. 1 yaşındaki bebek köpeği korkutmaktan anlamaz, annenin uyarması gerekir. Havlu konusunda da haklısınız. Evde başka oda varken herkesin içinde emzirmesi saçma olmuş bence de.

Ama bir kamu spotu vereyim, memeler bebeklerin hakkıdır hanımlar. Uygun yer yok diye emzirmemezlik yapmayın, bebe ve meme varsa uygundur emzirin gitsin :)
Evet memeler sütler bebeklerin hakkı ama özellikle bu devirde bu kadar sapık pislik mahluk varken o memeyi açıp süt vermek iyi cesaret. Biz iyi niyetli olalım ama maalesef ona bile hallenen şerefsiz çok maalesef.

1 yasinda bebegi annesi nasil eğitecek. Mizac neselesi biraz. Basibos birakmadiktan sonra cok da yapacak birsey yok.
Emzirmek kadar dogal birsey yok. Kadin arkasini donmus ben cok dogal buldum. Memesini ortaya atmadi ya.
Havlu ayakkabi ve ayak yikama konusunda uyarabilirdiniz.
1 yaş egitilmez diye diye ortalik ana babasini sokakta avm de döven bebelerle dolu..Biz kucukken annemizin bir bakisi yeterdi ...
Memesini baska bir oda varsa gitsin orda acsin..Oda yoksa neyse..Hicbir arkadasim geldiginde oturdugumuz ortamda emzirmedi..Arkadaslarim garip demek ki :)

Siz de başkasının yanında üstünüzü açsanız emzirseniz normal görecek demek ki. Bana çok saçma geliyor. Eski sevgilim çalışırken bir kadın yanında bebek emzirmişti. Araları 1 metre yoktu ve eşi de yanındaydı. Bazı insanlar çok geniş. Ne biliyim adam orasını burasını kaşıyor, el yüz havluları vücutlarına sürüyorlar.. Görgüsüz insanlar yani ortada. Eşinize hala neyini savunuyor? En iyisi konuyu kapatıp bir daha gelmelerini istemiyorum deyin. Bana inatlaşıyor gibi geldi sizle.
Nasıl bir emzirmeden bahsediyorsunuz sevgilinizin yanında olan göğsü görünecek şekilde mi yoksa emzirme örtüsüyle mi

Emzirmek sakin ortam gerektirir arkadaşlar. 1 yaşında bebeğin dikkati kolay dağılır sessiz ortam olmazsa.
Mecbursan her yerde her şekilde emzirirsin o ayrı ama boş oda varken totosunu kaldırıp gidip içerde emzirebilir.
Neden kalkıp gitmiyor? Bu mantıklı mı yani?
Ayrıca altını da ortalıkta değiştiriyordur eminim,yine bir mecburiyet yoksa gidip içerde yapabilir zaten olması gereken bu.
Mecburiyet ayrı birşey,ona kimse birşey demiyor ama bu kadının yaptığı saçma

Benm büyük çocuğumda ellerini yıkamadan asla rahat etmez evet böyle alıştı benden gördü . Gözünün içine baktığımda anlar kızmam bile başkalarının yanında. Şuan 6 yaşında.
Ama 12 aylık öğrenmiş olmaz. Madem öyle neden bez bağlıyoruz herkesin süper zekalı bebekleri var anlaşılan 9 aylıkken eğitime başlıyorlar 1 yaşında tuvaletini söylüyor . Duy da inanma. Şuan 1 yaşlarında bebeği olanlar dışında yorumlamasın eğitim konusunu komik oluyorlar çünkü.
Tam 12 aylık değildir belki benim oğlum 14 aylık 8 dişi var arada sadece beni ısırır cok nadiren tokat atma vurma sac çekme bilemedim henüz öyle şeyler girmedik ama asla hayvanlara zarar vermesine izin verilmemeli hatırdan anlar ama çoğu zaman bildiğini yapar

1 yaş egitilmez diye diye ortalik ana babasini sokakta avm de döven bebelerle dolu..Biz kucukken annemizin bir bakisi yeterdi ...
Memesini baska bir oda varsa gitsin orda acsin..Oda yoksa neyse..Hicbir arkadasim geldiginde oturdugumuz ortamda emzirmedi..Arkadaslarim garip demek ki :)
Yahu 1 yaşındaki bebek bu... Ben de ısırılıyorum valla küçük canavarım tarafından:halay:Benimki ısırıp ıhıhı diye gülüyor, bakışlarım yeterli değilse demek ki:KK45:

Sürekli aynı şeyi yazmaktan çok sıkıldım artık...

Şimdi bende çocuğum neleri yapar yapmaz buraya yazmalımıym. Yaptıkları kadar yapamadıkları da Yok mu bu bebeklerin? Demekki KK üyeleri annelerin bebekleri süper zekalı doğuyor 1 yaşından önce yürüyor konuşuyor anlıyor söz dinliyor yaramazlık yapmıyor hiçbiri. Yaşından önce tuvalete giden bile varmış maşallah. Süper zekalı bebeklerin süper ilgili annelerini tebrik ediyorum.
Ama bu yinede burada bahsedilen bebeği kötü yapmaz .
Bazı şeyleri zamanında Öğrenmeyen bebek için, benim ki biliyor bu bebek öğrenmemiş diyemezsiniz. Anneyi üslubunca eleştirebilirsiniz (ayakkabı ve çikolata konusunda uyarılabilir) ama bebeği şikayet edemezsiniz.
Konuda bahsedilen köpeği bebek sevmeye çalışıyordu belki . Neyle vurdu sopayla mı? Peluşla mı ? 1 yaşında ki bebeğe sert ve etrafa zarar verilecek bir ciism verilmez ki , kendine de zarar verebilir. Elinde sopa olsa konu sahibi onu da eminm yazardı . Farkına vararak zarar vermek için yapmış olması mümkün mü? O an konu sahibi yapma böyle deyip elinden alsaydı oyuncağı. Buraya bu kadar uzun uzun bebeği şikayet edene kadar. El kadar bebeği gömdünüz pes diyorum . Yok saçımı çekti Yok hırçın Yok tırmaladı köpeğime oyuncak attı. Daha 1 yaşında . Onun tek bildiği oyun ve taklit. Artık cevap yazmayacağım çok sıkıldım çünkü .!

Son düzenleme:
Anne olmayinca demekki...
Anlattiklarinizda abartilacak hicbisey yok kusura bakmayin.1 yasinda cocuktan bahsediyosunuz.oyle ogretirim hayir derimle olmuyor o isler..
Ilk cocugu uslu herlaftan anlayan bir yakinimda boyle buyuk buyuk konusyordu sonra ikincisi olunca zaptedemez oldu.
Asiri hareketli olan bebegi engellediginiz zamanda onu oyuna donusturup daha cok yapmaya basliyorlar.belki annesi o yuzden o sira ustune gitmemeye calisiyordur.
Emzirme olayi disinda buyutulecek birsey yok - kaldiki o da kadinin kendi sorunu.madem o rahatsiz olmuyor sizin olmaniz gereksiz.esiniz o tarafa bakmazsa sorun olmaz.

Back