• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin garip arkadaşı ve eşinin misafirlik enkazı !!

Evet memeler sütler bebeklerin hakkı ama özellikle bu devirde bu kadar sapık pislik mahluk varken o memeyi açıp süt vermek iyi cesaret. Biz iyi niyetli olalım ama maalesef ona bile hallenen şerefsiz çok maalesef.

Hah konu buraya gelmiş...
Kimse memesini açıp ulu orta emzirmiyor, ulu orta emzirenlerin hepsi usturuplu memesini göstermeden emzirir ama öyle garip bi tolumuz ki, bebek emziren bir kadın gördüğümüzde nedense ortalikta olmayan memeden etkileniyoruz...düşünce yoluyla tahrik olabiliyoruz, edepsiz damgası yiyoruz...arkasını dönmüş kadın...

Konu sahibi arkadaşım kadın evinizde size göre kabalıklar yapmış, herkesin görgüsü hayat tarzı aynı değil, bir daha kabul etmezsiniz olur biter...yalnız açılıp kapanmasını elestirmek, burda konusunu etmek size düşmez...

Anne olmayinca demekki...
Anlattiklarinizda abartilacak hicbisey yok kusura bakmayin.1 yasinda cocuktan bahsediyosunuz.oyle ogretirim hayir derimle olmuyor o isler..
Ilk cocugu uslu herlaftan anlayan bir yakinimda boyle buyuk buyuk konusyordu sonra ikincisi olunca zaptedemez oldu.
Asiri hareketli olan bebegi engellediginiz zamanda onu oyuna donusturup daha cok yapmaya basliyorlar.belki annesi o yuzden o sira ustune gitmemeye calisiyordur.
Emzirme olayi disinda buyutulecek birsey yok - kaldiki o da kadinin kendi sorunu.madem o rahatsiz olmuyor sizin olmaniz gereksiz.esiniz o tarafa bakmazsa sorun olmaz.
Gerçekten etrafında sinili bebek gormeyen anlamiyor. Sadece anne mudahale edebilecegi yerde mudahale etmeli. Her sey bebegin iradesine tabi ki bitakilmaz ama bazen bebekler gercekten zaptedilemez hale geliyorlar. Bunda ne anne babanin bir hatasi oluyor ne de bir bakisla halloluyor.

Ayrica emzirme ve memeye cinsel obje olarak bakilmasina tamamen karsiyim. Anne ve bebek rahatsa her yerde emzirilmeli. Evet emzirmek sessiz ortam ister ama 1 yasinda bebek 1 dugme acsan aradan emebilir. Lop diye memeyi cikarmaya gerek yok :) @kedicik555

Canım seni çok iyi anlıyorum. Benim de evimde kedim vardı ödüm patlardı çocuklu misafir gelecek diye. Çünkü bazı çocuklar hayvan sevgisi bilmedikleri için kuyruğunu çekmeye çalışıyor, tekme atıyor yada kucağına alıp taşımaya kalkıyor. Annesine de normal geldiği ve nasıl olsa oyalanacak bişey buldu diye hoşuna gidiyor ama ben hep peşinde gezmekten misafirlerimle ilgilenemiyorum, bunu da evinde hayvan beslemeyen anlayamaz. Diğer bahsettiğin konularda da sana hak verdim ben de sinir olurdum hele havlu ve banyo ıslatma konusu en sinir olanı. Ayrıca çocuğum yokken ben de her çocuk bir dönem vurur, ısırır ve saç çeker sanıyordum ama öyle değilmiş çocuğum olunca ve etrafımda çocuklu insanlar çoğalınca anladım belki daha büyük olsaydı olabilir derdim ama daha bir yaşında yaşındaymış çocuklar neyi görüyorsa onu yapıyorlar hepsinden kötüsü de daha 1 yaşındaki çocuğun çikolata ile tanışmış olması

Okurken icim daraldi... Boyle
Sorumsuz ve paspal ana babanin yetistirdigi cocuktan fazla birsey beklenmemeli. Normal o cocugun boyle olmasi.

Canım seni çok iyi anlıyorum. Benim de evimde kedim vardı ödüm patlardı çocuklu misafir gelecek diye. Çünkü bazı çocuklar hayvan sevgisi bilmedikleri için kuyruğunu çekmeye çalışıyor, tekme atıyor yada kucağına alıp taşımaya kalkıyor. Annesine de normal geldiği ve nasıl olsa oyalanacak bişey buldu diye hoşuna gidiyor ama ben hep peşinde gezmekten misafirlerimle ilgilenemiyorum, bunu da evinde hayvan beslemeyen anlayamaz. Diğer bahsettiğin konularda da sana hak verdim ben de sinir olurdum hele havlu ve banyo ıslatma konusu en sinir olanı. Ayrıca çocuğum yokken ben de her çocuk bir dönem vurur, ısırır ve saç çeker sanıyordum ama öyle değilmiş çocuğum olunca ve etrafımda çocuklu insanlar çoğalınca anladım belki daha büyük olsaydı olabilir derdim ama daha bir yaşında yaşındaymış çocuklar neyi görüyorsa onu yapıyorlar hepsinden kötüsü de daha 1 yaşındaki çocuğun çikolata ile tanışmış olması

Bu konuda cok haklisin. Benim de kedim var cocuklu misafir cok zor almiyorum zaten ama esimin kardeslerinin cocuklari var ve geldiler. Ben kediye zarar verirler diye kediden gozumu ayiramadim. Onlarda keedi cocuklari tirnaklar diye cocuklari uyarmaktan bi hal oldular.
Pek gelmiyorlar bize artik.
Konu sahibi genel olarak haklisin. Cidden cok terbiyesizlermis. Esinde boyunun olcusunu almistir.

Evet memeler sütler bebeklerin hakkı ama özellikle bu devirde bu kadar sapık pislik mahluk varken o memeyi açıp süt vermek iyi cesaret. Biz iyi niyetli olalım ama maalesef ona bile hallenen şerefsiz çok maalesef.
Bebek emzirmenin verdigi bir rahatsiz edici mesaj yok.rahatsiz oluyorsalar problem onlarda.emzirmenin verdigi cinsel bi mesajda yok,aliyorlarsa sapik miyim diye durup bi düşünsünler
Memenin amaci bebegin fizyolojik ihtiyacini karsilamak o an ona hallenenlerde havaya bakmayi ogrenecekler!

Abartmayın.
Kimsenin saçına başına, emzirdiği yere karışmayın.
Eğer eşiniz emziren bi bayana yan gözle bakacaksa eşinize ayar verin.
Misafir istemiyorsaniz eşinizle ciddiyet çercevesinde konuşun . Misafir almayin
Aldıysanız da ne giydiğine karısmayın. Ister şort giyer ister çarşaf.

Öncelikle kadına tesettürlü diyemeyiz, tesettür canım sıkıldı , hava sıcak hop çıkardım hop taktım gibi birsey değildir. Neyse bizi ilgilendirmez diyip geçiyorum.

Eşimin hiç tanımadıgim arkadaşına yatılı misafirliğe gidemezdim yeri geliyor kendi ana babamızın evinde rahat edemiyoruz kaldı ki birde bebekliymis. Belli ki rahat insanlar.

Havluya gelince yatılı misafirliğe gidiyorsam havlum, tarağim , lifim hatta minik bir şampuan kutum yanımda giderim. Yoksa da ev sahibi teklif eder yada sen istersin . Ama keşke havlun var mı diye sormadan misafir havlularini banyoya indirseydiniz belki kadın utandı getirmedik demeye. Tabi bu da yaptığını aklamaz. El havlusunu kullanana kadar bir parça kiyafetinle kurulanirsin daha iyi..

En iyisi siz evlerine asla gitmeyin böylece onlarda bir daha size gelmezler olur biter

Arkadaşının eşi kocamın yanında bebeğini emziremez. Bu ne genişlik? Bir de kapalı diyorsunuz ki zorla kapanmış sanki kadın. Canı istiyor açılıyor canı istiyor kapanıyor.

O bebeğin arabası neden yok? Kadın kucağında gezdiriyor. Adam da ayrı öküz. Kadın babasının evinden mi getirmiş bebeği de sen doğurdun diye naz yapıyor taşımaya?

Bu insanları bir daha evinize sokmayın. Misafirlik adabı da mahremiyet duyguları da yok belli ki.
Emziren bir anne gogusunu İSTEDİGİ yerde acabilir ve emzirebilir, bunun gunahi bile yok,sorgulamak bize de dusmez

Benimde evime çocuklu birisi geldi 3,5yasindaydi ama o konusuyordu kendi basina biseyerde yiyebiliyordu
Cantasinin icinde oyuncaklari vardi masallah cokta tatlı bir kızdı. Köpeğime oyuncaklarindan verdi sonra da arkasindan oyincagimi istiyorum diye ağladı. Benim köpekte parcaladi zaten kizin bebeğini kasla goz arasında. Anne rahat edemedi pek cocuk biraz hareketliydi giderken de yastıkları falan düzeltti. Lütfen rahatsiz olmayin bırakın dedim.ben hallederim
Ben com rahatsiz olmadim
Ama 1,5 yasında cocuklu arkadasim geldi neler neler yaptı cocuk arkadaşım yerinde durmadi cok huzursuz oldu
Ertesi gun temizlikciyi cagirdim haledildi.koltugumu falan lekelemisti canı sağolsun
Ama arkadasim gelmiyor artik sen gel diyor bu herseyi yıkıp döküyor dedi bende ne fark eder canı sagolsun diyorum ama gelemiyor cocuk cok yaramaz o yuzden hep ben gidiyorum giderken de onu uyariyorum bisey hazirlama disardan soletiriz yorulma diyorum.cocugundan firsat kalmiyor çünkü zar zor
Yani burda iş annelerde bitiyor
Size gelenler baya görgüsüz ve vurdumduymaz kaba tiplermis
Bu ne ya böyle
Insan yatılı gittigi yere kisisel havlusu dis fircasi tarağıni falan götürmeli bence
Yoksa da söylemesi lazim istemesi lazim boyle lambur lumbur islatarak birakamaz
Hele temizlik hususunda titiz biriyseniz cok strese girmissinizdir kesin
Evde evcil hayvan oluncw insan tedirgin oluyor
Cocuklarin bazısı harbiden oynamayı bilmiyor
Ellerinde anneleri yiyecek veriyor benim köpegim kıskanıyor istiyor yiyecek gerci bu benim köpeğimin açgözlülüğü :D
Bende cocugun eline verip kopege vermesini söylüyorum en azindan hayvanim agresiflesmesin
Benim köpeğimde oyle cocuga tahammüllü bir ırk degil malesef :(

Cok tedirgin oluyorum köpegim korkunca ya da gerilince ısırır diye
Ya ufak tefek bisey ama geleemiyor sıkıntıya
Kediler bu konularda daha tahammüllü köpeğe nazaran
Bende hep.tetikte geziyorum
Kopek ısırsa suclu ben olcam çünkü ama tahrik eden cocuklar iste korkutuyorlar

Esinin yanında arkası dönük olsa da kendını tavana yapıstırsa da emzirmesine izin verme yahu. Esinde rahatsiz oluyodur. Haklı olarak sende. Meme acip emzirmek nedir yani. Çok zor durumda değil bişey değil gitsin başka odaya emzirsin gelsin

Ayakkabıyla kendı evlerınde soksa ok bize ne ama bunlar hiç misafir gibi davranmamislar ki. Kapalı olunca birinde misafirken acilmak nedir. Banyoyu vıç vıç yapmak nedir pof tekrarı olmaz inşallah

Arkadaşının eşi kocamın yanında bebeğini emziremez. Bu ne genişlik? Bir de kapalı diyorsunuz ki zorla kapanmış sanki kadın. Canı istiyor açılıyor canı istiyor kapanıyor.

O bebeğin arabası neden yok? Kadın kucağında gezdiriyor. Adam da ayrı öküz. Kadın babasının evinden mi getirmiş bebeği de sen doğurdun diye naz yapıyor taşımaya?

Bu insanları bir daha evinize sokmayın. Misafirlik adabı da mahremiyet duyguları da yok belli ki.

Valla bebek bu nerede emmek isterse annesini orada emer. Kadın arkasını dönmüş daha ne yapsın.

Sadece çocuk için bir şey yazmak istiyorum..
O yaşta çocukların bir çoğunda saç yolma, tokat atma gibi eylemler gayet normal..Tabi bunların da birçok nedeni var.Kendilerini ifade edemediği için, yabancıların kucağına gitmek istemediği için, hareketleri engellendiğinde vs vs. Hatta sizin bu rahatsız olma durumunu sezip de öyle davranıyor bile olabilir çünkü onların sezgileri çok kuvvetli..
Yaşam şekilleriniz çok farklı olabilir ama size uymayan konularda tatlı bir dille o hanımla konuşmayı denemek yerine burda anlatıyor olmanızı daha çok yadırgadım..

Özelden gerçekte kim olduğunuzu yazar mısınız?
milyonda milyarda bir ihtimal olsada olaki tanıdık falan çıkarız, bırakın bir daha evinize adım atmayı sizinle aynı gezegende dahi bulunmak istemiyorum... Bu ne misafirperverliktir be:kusmuk:

Ayrıca bizzat bir hayvansever olarak hayvan dostlarımıza sevgide bu derece aşırı uçlarda gezmeyide hiç sağlıklı bulmuyorum. 1 yaşında çocuk yahu! Bir yaşındaki bir çocuk ne yapıpta, nasıl bir korkunç görüntüye bürünüp "oğlunuz" köpeği korkutabilirki??
Oğlu korkudan havluyormuş muş muş da... bu ne demek yahu!
Sadece kadının senin eşinin önünde açılıp çocuğu emzirmesi konusunda haklısın.

Evde köpek var. Hanım efendi 1 yaşında yeni adım atmaya başlayan bebeğin dışarıda giydiği ayakkabı ile evde dolaşmasını dert etmiş. Evde de buygun arada köpek var. Çok komik gerçekten.

Bazı çocukların fıtratında saldırganlık var malesef. Ama 1 yaşındaki bebek de okşamak(cici yapmak) ile vurmak arasındaki farkı bilemez orası bir gerçek.
Kimse bebeğe eğitimden bahsedip hayal dünyasında yaşamasın :)
Bu demek değil ki bütün çocuklar vurur. Komutları anlar ama işine gelmez bildiğini okur..

Oğlum da dönem dönem değişir mesela. 2 yaşında ama hala ara ara agresif oynadığı olur. Kaldı ki aslında çok sevecen bir bebek..

Anne bence de bir nebze engelleyebilir bebeğin agresifliğini. Dikkatini dağıtarak ama bir yere kadar..
Bu konuda anne zaten bence biraz tuhafmış. Yetişmede problem var gibi..

Kadın tuhafmış ya. Kapalı değilim, sokakta filan bebeğimi emziririm, yani çocuk açsa her yerde emzirilir elbette ama bir evdeysem, bir sürü müsait oda varken, kalkıp elalemin adamının yanında niye emzireyim? Bir de bu sıcakta... Açarım istediğim yerimi, oh serin serin emziririm. Sanırım çoğu kadın böyle düşünüyordur.

Kafasını bir açıp bir kapaması meselesi için kadını yargılayamam. Demek ki amacına uygun ve kendisi çok isteyerek kapanmamış ki, bu kadar esnek davranıyor. O da onun bileceği iş.

Çocuğun ayakkabılarıyla eve girmesi, havlu meselesi tamamen pislik. İnsan yanında havlu yoksa, ev sahibinin sormasını bile beklemez, kendi rica eder verebilir misin diye... Evi batırmaktan utanmayan insan herhalde bir havlu rica etmekten utanacak değil.

Saldırganlık mevzusu bebekten bebeğe değişir. Kızım kuzu gibiydi ama aynı yaştaki kuzeni ablasının omzunu ısırırken koparıyordu neredeyse. Ki ailesi de dünyadaki en sakin, mülayim insanlardır.

Yerinizde olsam bir daha misafir etmem böyle tipleri. Kendi evlerinde nasıl rahat yaşıyorlarsa yaşasınlar ama bir insan başkasının evindeyse özen göstermek zorunda.

Bizler kadınız ve herkes kadınların memesi olduğunu çocuklarında onları emerek beslendiğini biliyor. Arkasınıdöndüyse hiçbir sorun yok. Ne yapalım erkek var diye köşe bucak kaçalım mı? Ayrıca bir insan saçını canı ister açar canı ister kapar. Sırf kapalı diye ona kısıtlama yapmak başkalarına hak değil. Diğer konularda evet haklısınız. Bir daha kabul etmezsiniz yatılı olarak.

Evde köpek var. Hanım efendi 1 yaşında yeni adım atmaya başlayan bebeğin dışarıda giydiği ayakkabı ile evde dolaşmasını dert etmiş. Evde de buygun arada köpek var. Çok komik gerçekten.
Siz evde köpek beslemeyi pislik barındırmakla eş değer tutuyorsunuz sanırım? Yorumunuz inanılmaz çirkin. Benim köpeğimin açıları ve parazitleri tamdır. Tüyleri kısa ve sık sık dışarı çıkan bir hayvam değildir. Ve çıktığı zamanda banyosunu yaptırırım. Lütfen bir daha bu konu hakkında yorum yapmayın!

Back