• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin garip arkadaşı ve eşinin misafirlik enkazı !!

Yaw ne çocuğu 1 yaşında bebek diyor. 1 yaşında ağzında dişi yoktu bebeğimin . Daha ne anlar konuştuğumuzdan da eğitim verelim. Çok abartılmış buldum konuyu açıkcası
Kirli Ayakkabı ve havlu konusunda uyarabilirsiniz . Sinir krizi geçirmenize gerek kalmaz dikkat ederler diye düşünüyorum
1 yaş egitimden anlayabilecek bir yaş kurallar basla
1 yaşındaki bebek neden bazı şeyleri öğrenemesin ya?
arkadaşım da böyle çoook rahat bi anneydi
daha yeni yürüyen bebeğini alıp restoranda masanın ortasına oturtup hepimizin yemeğini avuçlamasına müsaade ediyordu
porselen çay tabağı ve çay kaşığını eline verip birbirine çarptırarak kırmasına teşvik etmişti de restorandaki garsonlar biz kalkarken arkadan şükür hareketi yaptılar
benim çantamı vermiş çocuğun önüne
içindekileri boşalttırıyor
bebek kendinden büyük başka bi bebeği kaşla göz arasında ittirip düşürdü
anası bi kusura bakmayın diyip çocuğu almıyor yanına
en son çocuk bana şap diye yapıştırınca eşim müdahale etti beni kendine doğru çekerek
arkadaşım da bozuldu benim çocuğumdan mı kaçıyosun diye

hayırdan belli bi ölçüde anlar yani çocuk
3 aylık kedi yavrusu bile anlıyor
insan bu yani, iq seviyesi kediden kat kat fazladır

bu insanlar hem görgüsüz hem düşüncesizmiş
bi daha yatılı çağırmayın kabul de etmeyin
Cok guzel yazmissiniz ..Her seye musade ederek ozgur cocuk yetistirdigini iddia eden anneler var..Baskasinin cantasini karistirtmak ozgurluk degil..Minicikken bile her lokmada agiz sildim cocuklarim temizligi seviyor cunku boyle gorduler..1 yas kucuk falan degil..Musade edilemeyecek cok sey var..

Misafirliğe gelen insan banyo havlusu getirmek zorunda değil siz ev sahibi olarak misafir banyo havlusu ayırıp onları vermeliydiniz. Usül böyledir yani sizin misafir havlunuz yok mu? Onlar banyoya abdest almaya girdiğinde öncesinde ayak havlusunu siz vermeliydiniz görmediniz mi havluları olmadığını? bir yaşındaki bebek zaten çok yürüyemez kirli ayakkabılarla adam neden eve soksun çocuğu.

Bazı bebekler kendini sevdirmek istemez saygı göstermeniz lazım neden zorla sevmek istiyorsunuz ki tepki verebilir normal ilk görüyor sizi. Köpeğiniz oyuncaktan korktuysa o da mı el kadar bebeğin suçu? çocuk o daha oyun oynamış köpekle ne bilsin havlayacağını? annesinin ne suçu var?

Çok abartılacak bir durum yok illa çocuklu ailede bu sorunlar olur sizin çocuğunuz olunca öyle koltukta oturacağını sanıyorsunuz galiba. Bir misafir ağırlıyorsunuz 1-2 gün sonra da arkasından dünya laf özellikle çocuklu ailelere çocuksuz olanlar hiç anlayış gösteremiyor

Herkese merhaba

Umarım Harika bir pazar geçiriyorsunuzdur...
Birkaç gün önce açmıştım konuyu... Hepiniz sükunetle yaklaşmamı söylediniz bende öyle yaptım ama birdaha onları misafir etmek istemeyeceğimi hiç sanmıyorum.

Çocukları inanılmaz hırçın. Allah için kadında elinden geldiğince peşinde dolanıyor ama mesela köpeğimi korkutuyor elindeki oyuncağı ile kadında Gülerek izliyor resmen. Benim oğlumda havlıyor korkusundan.

Çocuğa çikolata vermiş çocuk elin-ağzı çikolatalı bir biçimde evde dört dönüyor.

Sevmek istiyorum çocuğu yüzüme tokat atıyor,ısırmaya çalışıyor ve saçımı var gücüyle çekiyor çocuğu sevmek imkansız. Dün taksime gittik Caferilik kadının çocuğunu ısırdı. Annesi ne kusura bakmayın dedi nede başka birşey sadece gülüyor.
Çocuk 1 yaşında ama bilemedim bütün bebekler böyle saldırgan mı? Ben ilk defa bu kadar saldırgan bir bebiş gördüm.

Neyse geldikleri zaman banyo için havluları olup olmadığını sordum kadın var dedi ama bugün banyoya bir girdim bütün el-yüz havlularını kendilerini kurulamak için kullanıp ıslak ıslak oraya Bırakmışlar. En çok buna sinir oldum sanırım.

Çocuğun dışarda giydiği ayakkabıları babası altını temizlemeden evde giydirip,gezdirdi.
El yıkama lavabosunun yanında banyo var abdest almak için orayı kullanmak yerine ayaklarını lavaboya kaldırıp bütün banyoyu göle çevirmeleri çabası zaten.

Eşime ayrı sinir oldum. Bana hiçbir şekilde kullanma izni vermediği kredi kartı ile şuan arkadaşına bilet alıyor.
Sofraya bıçak koymuşum bal’ ekmek kırıntısı ile dolmasın diye ama sağolsunlar inatla bal’ı ve tahini ekmek kuruntusu ile doldurdular.

Kadın tesettürlü ama eşimin yanında başı açık gezdi ve çocuğu eşimin yanında arkası dönük emzirmeye çalıştı falan. Bunlar benim için sorun olmadı tabi ama tesettürlü ise niye böyle davranıyor anlam veremedim. Taksimde de sıcak olduğu için başını açtı gezdi. Ama kadın da haklı bir yandan kocası çocuğu bir kere kucağına alıp taşımadı kadın yoruldum al diyor başım ağrıyıp diyor yada sen doğurdun falan diyor...
Ben parkta, bankta, yolda, lokantada yani her yerde bir kadının çocuğunu emzirebilecegini düşünüyorum ve bebeğimin ihtiyacı varsa emziririm. Ama evde boş oda varken emzirmesi ilginç olmuş tabi. Bunun dışında bir yaşında bebeğe çikolata verebilecek kapasitede bir anneden beklenebilecek davranışlar. Neyse geçmiş bitmiş. Bir daha kabul etmezsiniz.

Eşiniz nereli merak ettim. Birinin yanında emzirmenin başı açık yada kapalı olmakla ilgisi yok. Ben açığım kendi babamın yanında bile arkamı dönüp emzirmedim. Normal karşılanan yeri de daha önce duymadım hiç
Arkamı dönerek, örtü örterek, tişört altından, gömlek düğmesinden; otobüste, avmde, evde, parkta her yerde bebeklerim her istediğinde emzirdim. Hatta sling içinde yürürken bile emzirdim. Meme bebek beslensin diye var. Bebeğin hakkıdır.

1 yaş egitimden anlayabilecek bir yaş kurallar basla

Cok guzel yazmissiniz ..Her seye musade ederek ozgur cocuk yetistirdigini iddia eden anneler var..Baskasinin cantasini karistirtmak ozgurluk degil..Minicikken bile her lokmada agiz sildim cocuklarim temizligi seviyor cunku boyle gorduler..1 yas kucuk falan degil..Musade edilemeyecek cok sey var..
Benm büyük çocuğumda ellerini yıkamadan asla rahat etmez evet böyle alıştı benden gördü . Gözünün içine baktığımda anlar kızmam bile başkalarının yanında. Şuan 6 yaşında.
Ama 12 aylık öğrenmiş olmaz. Madem öyle neden bez bağlıyoruz herkesin süper zekalı bebekleri var anlaşılan 9 aylıkken eğitime başlıyorlar 1 yaşında tuvaletini söylüyor . Duy da inanma. Şuan 1 yaşlarında bebeği olanlar dışında yorumlamasın eğitim konusunu komik oluyorlar çünkü.

Son düzenleme:
Abow katil olunur bole misafirle:)) yaw ben bi yere misafirlige gitsem ki yatili matili pek gitmem.. napacagimi sasiririm rahat edemem yani.. milletteki genislikten banada lazim biraz..

Kocasida ayri manyak:)ne demek sen dogurdun::) ee sen doguraydin madem lafa bak..

Benm büyük çocuğumda ellerini yıkamadan asla rahat etmez evet böyle alıştı benden gördü . Gözünün ine baktığımda anlar kızmam bile başkalarının yanında. Şuan 6 yaşında.
Ama 12 aylık öğrenmiş olmaz. Madem öyle neden bez bağlıyoruz herkesin süper zekalı bebekleri var anlaşılan 9 aylıkken eğitime başlıyorlar 1 yaşında tuvaletini söylüyor . Duy da inanma. Şuan 1 yaşlarında bebeği olanlar dışında yorumlamasın eğitim konusunu komik oluyorlar çünkü.
O da bir şey mi? Ben burada bir üyenin bebeğinin 6 aylıkken "Anne dizin başladı." dediğini okumuştum.

Arkamı dönerek, örtü örterek, tişört altından, gömlek düğmesinden; otobüste, avmde, evde, parkta her yerde bebeklerim her istediğinde emzirdim. Hatta sling içinde yürürken bile emzirdim. Meme bebek beslensin diye var. Bebeğin hakkıdır.
Ok bu dogru bende ikeada emzirmistim oglumu kuytu kosede ama bu bi zorunluluk durumu.. misafirlikte ayri odaya gecilir baska bir erkegin yaninda.. ya da ben cok geri kafaliyim. Ne münasebet baska alan varken sıkıla darala emzireyim?

1 yaşındaki bebek neden bazı şeyleri öğrenemesin ya?
arkadaşım da böyle çoook rahat bi anneydi
daha yeni yürüyen bebeğini alıp restoranda masanın ortasına oturtup hepimizin yemeğini avuçlamasına müsaade ediyordu
porselen çay tabağı ve çay kaşığını eline verip birbirine çarptırarak kırmasına teşvik etmişti de restorandaki garsonlar biz kalkarken arkadan şükür hareketi yaptılar
benim çantamı vermiş çocuğun önüne
içindekileri boşalttırıyor
bebek kendinden büyük başka bi bebeği kaşla göz arasında ittirip düşürdü
anası bi kusura bakmayın diyip çocuğu almıyor yanına
en son çocuk bana şap diye yapıştırınca eşim müdahale etti beni kendine doğru çekerek
arkadaşım da bozuldu benim çocuğumdan mı kaçıyosun diye

hayırdan belli bi ölçüde anlar yani çocuk
3 aylık kedi yavrusu bile anlıyor
insan bu yani, iq seviyesi kediden kat kat fazladır

bu insanlar hem görgüsüz hem düşüncesizmiş
bi daha yatılı çağırmayın kabul de etmeyin
Ohaa: ( 1 yasinda cocuk cok anlamaz ama anne bazi seylere mudahale edebilir. Bazi anneler cok rahat bu dogru.. Benim 3 yasindaki oglum gecen babasinin cebinden bozuk para almis.. buyuk oglum anlatiyor baskasinin esyalari izinsiz karistirilmaz diye:)) cantami filanda karistirmaz cunku bunu ona snlatarak ogrettim. Buyuk oglum 5,5 yasinda.. o biliyo.. digeride ogrenmistir. Ilk kez yapmisti zaten

Emzirmenin ayıp karşılanmasını hayretle okudum.
Emzirmek doğal bir ihtiyaçtır mahrem bir şey değildir.
Ufak bir örtüyle ben dışarıda bile emziriyorum toplumun çirkin saplantılı düşünceleri de umrumda değil.
Konu sahibinin bebek hakkındaki tutumunu da anne olmamasına veriyorum.
Çünkü 1 yaşında bir bebeğin köpeği korkutacağını düşünecek kadar empatiden yoksun.

Ok bu dogru bende ikeada emzirmistim oglumu kuytu kosede ama bu bi zorunluluk durumu.. misafirlikte ayri odaya gecilir baska bir erkegin yaninda.. ya da ben cok geri kafaliyim. Ne münasebet baska alan carjen sıkıla darala emzireyim?
Ben bu meme, emzirme işinin çok abartıldığını düşünüyorum. Diyelim ki bebek avcumuzu, parmağımızı ya da dirseğini emerek karnını doyuracak. O zaman da böyle kaçak göçek emzirme ayini olur muydu? Öncelik elbette bebeğin ve annenin rahatı olmalı. Bu örnek için dediğiniz doğru genel anlamda bu emzirme meselesini özellikle kadınların kınadığını görüyorum. Üzücü. Sanki ben akşam kumandayla göbeğini kaşıyan kocasını ayartmaya çalışıyorum. Hemen bir ahlaksızlık iması yapılıyor. Eğer emziren bir kadından, memesinden sekse uzanan bir yolculuk yapıyorsa hayal dünyasında bir zahmet er kişinin ahlakı sorgulansın ensesine vurulsun.
Bu zihniyet "o da o saatte çıkmasaymış" zihniyetiyle kol kola gezen arkadaş aslında.

Ben bu meme, emzirme işinin çok abartıldığını düşünüyorum. Diyelim ki bebek avcumuzu, parmağımızı ya da dirseğini emerek karnını doyuracak. O zaman da böyle kaçak göçek emzirme ayini olur muydu? Öncelik elbette bebeğin ve annenin rahatı olmalı. Bu örnek için dediğiniz doğru genel anlamda bu emzirme meselesini özellikle kadınların kınadığını görüyorum. Üzücü. Sanki ben akşam kumandayla göbeğini kaşıyan kocasını ayartmaya çalışıyorum. Hemen bir ahlaksızlık iması yapılıyor. Eğer emziren bir kadından, memesinden sekse uzanan bir yolculuk yapıyorsa hayal dünyasında bir zahmet er kişinin ahlakı sorgulansın ensesine vurulsun.
Bu zihniyet "o da o saatte çıkmasaymış" zihniyetiyle kol kola gezen arkadaş aslında.

Dünyada Meclis’te emziren senatör örnekleri var ama bizde emzirme tüü kaka. Çok ayıp.
Çünkü meme. :)

Benm büyük çocuğumda ellerini yıkamadan asla rahat etmez evet böyle alıştı benden gördü . Gözünün içine baktığımda anlar kızmam bile başkalarının yanında. Şuan 6 yaşında.

Valla kendim henüz tecrübe etmedim başarabileceğimi de sanmıyorum ama annemden öğrendiğime göre 11 aylık iken tuvalet eğitimi kazanmışım ve bez bağlamayı bırakmışlar yolculuklar ve uzun saatler dışarıda olma durumları dışında :) tabiki her çocuk farklı olacaktır. Kardeşimde öyle bi durum olmamıştı aynı anne yetiştirmesine rağmen. Sadece son cümlenize istinaden yazdım.
1 yaşında bebeğe çikolata yediren, ayakkabıları ile evde gezdiren, boş oda varken ortada emziren birinin yetiştirme tarzı benim yadırgayacağım türden zaten... insanlar misafirlikte normalde olduklarından daha dikkatli ve kibar olmalılar zahmet vermekten kaçınmalılar.
kuzenim bize geldiğinde çocuğu altına kaçırdığını bile bile koltukta önlemsiz yatırmış çocuğunu. Sabah koltuk göl gibi olmuştu. Öyle de bırakıp gitti. Annem kış günü bi de koltuk yıkamakla uğraşmıştı. Bu tür davranışlar misafirlikte olmamalı. Hele de ilk kez gittiğin birinde...

Emzirmek ayip degil bilakis gerekli birsey. Ama bi kere elin herifinin yaninda ben cok rahat edemeyebilirim. Malum emzirmek keyf yapmakla esdegerde bi anne icin.. rahat edemezsem keyfim bozulur. Zorunluluk durumunda ordu olsa farketmez cocugum icin.

Dünyada Meclis’te emziren senatör örnekleri var ama bizde emzirme tüü kaka. Çok ayıp.
Çünkü meme. :)
Kadının öncelikli vazifesi erkek olunca, memenin işlevi erkeğe göre düşünülüyor. Yoksa önce kadınlar "höst kendine gel, haddini bil" derdi bunu eleştiren/bakan/ konuşan erkeğe. Ama nerde? Önce kadınlar girişiyor sağlı sollu. Auuvvv memesini göstermiş. Ne memeymiş arkadaş.

1.5 yasinda bebegim var sanirim yorum yapabilirim
10 ayliktan beri hayir kelimesinin anlamini biliyor , super zeka degil , cisini de beze yapiyor ancak hayir dendigi anda yaptigi seyi birakir , bu egitimle olur
Bebeklerden dogduklari andan itibaren egitilebilirler bunun icin bilincli anne baba lazim
Elleri kirlenibce de silmem icin bana gelir yaklasik 1 yasindan beri boyle
Kimseye vurmamasi gerektigini de bilir cunku daha bebekken bile vurma yada atma eylemi yaptiginda kendisine hayir dedik

Bebeğini kim nasil istiyorsa öyle eğitsin. Ama misafir olduğu evde anne baba dikkatli olsun. Elbette bir yaşında bebek ayakkabıyla eve girilmeyeceğini bilmez.Madem köpeğe vuruyor annesi uzaklaştırsın. Vurdum duymaz annelere çok kızıyorum.

Back