• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin garip arkadaşı ve eşinin misafirlik enkazı !!

bebeğim 1 yaşındaki iki adım atıp kucağa geri dönüyordur. ondan ayakkabıyı giydirmişlerdir. havlu konusunda kimbilir noldu mecbur kaldı. bebekli kadınları biraz mazur görelim. çıldırmanın eşiğinde insan onlar. büyük mü olsunlar çocukla çocuk mu? öyle gitgelli delirmelik zamanlar :KK53: eşi de hödükmüş zaten kadınceğizinnnn :eğlence:

Alıntıladım çünkü 1 yaşında ki bebek böyle davranır davranmaz diye bir kaide yoktur. Yerde sinek karınca bulsa yer, yükseklik nedir bilmez atlar. Tehlikeyi bilmez. Dişi çıkacağı için damakları kaşınır vs vs.. tüm Bebekler böyledir . Anne eğitmemiş lafınız çok garip . Çocuk değil bebekten bahsediliyor konuda .
Hanım efendi benimde bebeğim var 14 aylık ayrıca kendim de çocuk gelişimi uzmanıyım bu sayılanların hiç birini çoğu bebek yapmıyor. Yapması da zaten anormal olur ve davranış değiştirme yöntemlerinin kullanılması gerekir.. Bebekleri bence fazla küçümsüyorsunuz. Anne geçip kenara bebeğn yaptıklarına gülerse tabiki çocuk bunu oyun zanneder ve devam eder. Tabiki bu yaşta ceza köşesi yapıp çocuğu eğitemezsin ama çocuğun dikkatini dağıtarak o davranıştan çok rahat uzaklastırabilirsin

1 yaşında bebek anlamaz diyenlere ise yanılıyorsunuz demek istiyorum.

Eğer gerçek eğitim verilirse o bebek hayirdan , evetten , gitme , otur, dokunma kelimelerinden anlar.

Hayvanlar bile egitilebiliyor otur diyorsun oturuyor köpek. Bebek hayli hayli anlar .

Türkiyede ne yazikki hep bu düşünce var. Sonrada çocuk 4-5 yaşlarina geldimi "benim çocugum beni dinlemiyor" oluyor ve bu yüzden çocuğu dövenler var.

Benim 17 aylik kizim herşeyi anliyor. Gayet neyin yasak olduğunu biliyor. Pedagoji çoğu Türk anneler için güvenli bağlanma, ayni odada yatmaktan ileriye gitmiyor maalesef.

Onun için konu sahibi bu kadar yadirganiyor. Çoğu anne bu konudaki kadin gibi davraniyor.

Hanım efendi benimde bebeğim var 14 aylık ayrıca kendim de çocuk gelişimi uzmanıyım bu sayılanların hiç birini çoğu bebek yapmıyor. Yapması da zaten anormal olur ve davranış değiştirme yöntemlerinin kullanılması gerekir.. Bebekleri bence fazla küçümsüyorsunuz. Anne geçip kenara bebeğn yaptıklarına gülerse tabiki çocuk bunu oyun zanneder ve devam eder. Tabiki bu yaşta ceza köşesi yapıp çocuğu eğitemezsin ama çocuğun dikkatini dağıtarak o davranıştan çok rahat uzaklastırabilirsin
1 yaşında ki bebek istemediğiniz gibi davranırsa konu sahibi gibi şikayetçi olursunuz bebekten. Hepimizin bebeği prenses ve prens . Ama söz dinlemeyince 12 aylık bebe yaramaz kötü hırşın vs vs!! Neden saçımı çekti benim bebeğim yapmıyor diyip kıyaslama yaparsanız bu mantıkla belli. Nede olsa benim gibi sizde çocuk gelişimi üzerine çalışmışsınız . Ama bakış açılarımız çok farklı. Ben eğitim verilmesin diyor muyum? Bebekten şikayet edemezsiniz diyorum. Siz daha yetişkin olarak beni anlamıyorsunuz bebeğinize neyi nasıl anlatıyorsunuz ki acaba?

5 yaşında çocuğu tokat atan üyeye bile “iyi yapmışsın” zihniyetinde ki üyelerle tartışamam daha fazla. Bu zihniyetle 12 aylık bebeği de suçlu görmeniz gayet olağan. Misafir misafirliğini bilsin , ev sahibi de ev sahipliğini bilsin! Hem bebeğim var , hem köpeğim var benim. Bebeğim çokta uysaldır üstelik. Ama bu başka bebeklere neden böyle eğitilmemiş deme hakkını vermez bana. Her bebek aynı değildir diyorum ve artık yeter diyorum

Türkiyede ne yazikki hep bu düşünce var. Sonrada çocuk 4-5 yaşlarina geldimi "benim çocugum beni dinlemiyor" oluyor ve bu yüzden çocuğu dövenler var.

Benim 17 aylik kizim herşeyi anliyor. Gayet neyin yasak olduğunu biliyor. Pedagoji çoğu Türk anneler için güvenli bağlanma, ayni odada yatmaktan ileriye gitmiyor maalesef.

Onun için konu sahibi bu kadar yadirganiyor. Çoğu anne bu konudaki kadin gibi davraniyor.

Özel bir sorunu yoksa bir yavru kuralları ogrenebiliyor.

1 yaşında dursun diye dolap karistirilmasin izin veren çocuklar büyüyünce yaptığında " söz dinlemiyor ne yapayım "oluyor.

Oysa bebeğe kendi sınırları ogretilebiliyor, bu çok açık.

Her çocuk bazen asi olur, söz dinlemez . Bu da kriz yönetmeye bağlı olarak çözülebilir.

Back