• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin garip arkadaşı ve eşinin misafirlik enkazı !!

Ay çok sinir oldum. Ne kadar vicdansız ne kadar yargılayıci yorumlar.

Kadın öncelikle bebek nerde isterse emzirmelidir. Herkes içeride muhabbet edecek o boş odalarda bebek emzirecek. Ne saçma. Çoğu kültürde çocuk emzirmek gayet normal. Ayıp değil. Seksi bir şey hiç değil. Bebek beslenmesi yahu. Asın bunu artık. Biz kadınlar birbirimize böyle konularda eziyet etmeyi bıraksak çok rahatlayacagiz.

Havlu + bal muhabbetine bir şey demiyorum. Ama gerçekten havlular ne yaptınız diye sorulmaz. Çok çirkin. Aaa söyleseydiniz banyo havlusu verseydim diye söylenir. Namaz kılan herkes ayağını lavabo da yıkıyor. Eğilip küvette yıkayan ben görmedim. Ama ben de lavaboda ayak yıkanması sevmem

Çikolata konusunda ise, Bebek peşinde koşmaktan yorulmuş her işini o halleden yanındaki öküzden destek görmeyen bir kadın gördüm. Kadına yine kızmadım.

1 yaş bebeklerin hepsi vurmuyor çekmiyor ama bebek bu kaslarını kontrol edemiyor. Bebeklerin hepsi vurmayı çok sever çünkü pat pat ses çıkarırlar. Kendi saçını acıdığı halde çekmeye devam eden bırakmayan bebek olur gayet normal bebeklerin saç çekmesi.

Konu sahibi art niyetli kötü bir insan gibi geldi. Zaten en başta misafiri istememiş kendi baskın kocası ile mücadele etmek yerine gelenlere kinlenmis.

Emzirmenin ayıp karşılanmasını hayretle okudum.
Emzirmek doğal bir ihtiyaçtır mahrem bir şey değildir.
Ufak bir örtüyle ben dışarıda bile emziriyorum toplumun çirkin saplantılı düşünceleri de umrumda değil.
Konu sahibinin bebek hakkındaki tutumunu da anne olmamasına veriyorum.
Çünkü 1 yaşında bir bebeğin köpeği korkutacağını düşünecek kadar empatiden yoksun.

Çocuklar hayvanlara nasıl davranacaklarını bilemiyorlar haliyle. Bunu öğretecek olan anne babadır.
Arkadaşımın oğlu 2 yaşında falandı oyuncak gibi yavru tavşan almışlar
Çocuk kulağından asılmış sallıyo hayvanı
Videoya çekmişler annesi de keh keh gülüyor
O çocuğa yaptığının yanlış olduğu vücut dilinizle bile ifade edilebilir. İnsan yavrusu o kadar da aptal değil eğitim daha doğum öncesinde bile başlıyor bence.
Özgür ve özgüvenli çocuk yetiştirme adı altında sonsuz serbestlik veriliyor aileler tarafından ki bu da otoriter ebeveynlik kadar hatalı diye düşünüyorum

Misafirlerim az önce gittiler. Öncelikle şunu tekrar büyük harflerle yazıyorum benim tepkim BEBEĞE DEĞİL ANNESİNİN DUYARSIZ TAVRINA! Aramızda bazıları konuyu inatla bebeğe çekiyor anlayamadım gitti. Bunu da bebeğin tavırlarından bahsetmeme bağlayım madem.
Evet her Bebek bir değil ama dünden beri ben ona “cici,Bebek” diyerek yavaşça okşamayı öğretiyorum ve Bebek inanılmaz zeki hemen anlıyor ve uyguluyor. Dünden beri bana “cici,Bebek” okşaması yapıyor,hatta köpeğime bile yaptı. Kuman’da ile vurmaya çalışırken “cici,Bebek” dedim köpeğimi eliyle okşamaya başladı. Bebek diyip geçmeyin. İnanılmaz zeki ve çabuk öğreniyorlar. Zaten herkes Bebek diyip geçtiği için oluyor ne oluyorsa. Ben 2 kardeşimin altınıda değiştirdim,oyunda oynadım,yemek te yedirdim. Bebeklerin dilinden anlıyorum ve genelde bebekler ile anlaşıyorum. Ben bebeği topa tutmadım bana çok agresif geldi bende burda paylaştım. Her Bebek öyledir veya değildir diyip geçebilirsiniz sizinde beni topa tutmanız söze eleştirdiğiniz benden farklı yapmaz sizi...

Kadın konusuna gelince Eşide kendisi de eğitimli insanlar. Doğulular ama ikisi de 2 üniversite mezunu insanlar. Türkçeleri son derece iyi.
Ben tekrar söylüyorum kadının örtünme şeklinin beni ilgilendirmediğini belirttim. Ama eğer dışardan bakan insan onu tesettürlü beni açık kabul ediyorsa burda ufak bir dipnot düşmekte fayda var. Ya açıksındır ya kapalı. Bunun ortası olmaz. Kadın benim yaş grubumdan değil o yüzden pek paylaşımımız olmadı. Daha doğrusu ben olmasını istemediğim için abla dan öteye gitmedi mevzu. Yoksa kadın zeki ve Çalışkan biri. Ama buna rağmen 1 yaşındaki bebeği çikolata verecek kadar bilinçsiz. Üniversiteyi 1. Olarak bitirmiş. Düşünün yani.
Bebeğini eşimin yanında emzirmesi garip geldi çünkü ikimizde Kürt olmamıza rağmen eşim ile ben zaman zaman kültür problemi yaşıyoruz. Beni sürekli bu konularda uyarıyor. Bizim orda şu ayıp , bu ayıp diye. Bu kadar ahlak bekçiliğinin hat safhada olduğu bir memlekette bana da böyle rahat davranan kadını görmek garip geliyor. Ben olsam rahat oda var iken tanımadığımbir adamın yanında emzirmezdim. Eşine sapık muamelesi yapıyorsun diyenler var. Eşimin bir sapkınlığına şahit olmadım ama babamın bile nefsinin kefili olmam ben.
Köpeğim konusuna gelince köpeğim benim kalbimdir. Anne olan anlamıyor diyenler o zaman sizde hayvan bakmadan anlayamazsınız. Benim köpeğim bebekten bile daha masum,daha günahsız. Onlar Allah’ın dilsiz kulları. Ben onu herşeyden korumak zorundayım çünkü onun dili yok. Ben onun diliyim,eliyim. O yüzden kimse saçma sapan duyar kasmasın. Hatta bence önce elini vicdanına koysun öyle konuşsun. Zaten alt tarafı bir hayvan diye diye bir nesli sapık ve vicdansız yetiştirdiniz. Duyarsan yoksun bıraktınız.

Son olarak şunu söylemek istiyorum bende muhafazakar bir ailenin kızıyım. Ama aklımın erdiği yaşa gelene kadar başım kapalı gezdim. Ne zaman ki aklım erdi birşeyleri anlamaya başladım babama o istediği için değil bunun bilincinde olana kadar Allah rızası için kapanmayı kavrayana kadar açık olmak istediğimi söyledim ve bu kararımda direndim. Ben bunun için mücadele ettiysem kimse de kendi keyfine göre tesettürü yorumlayıp etrafta dolaşmasın. Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Siz evde köpek beslemeyi pislik barındırmakla eş değer tutuyorsunuz sanırım? Yorumunuz inanılmaz çirkin. Benim köpeğimin açıları ve parazitleri tamdır. Tüyleri kısa ve sık sık dışarı çıkan bir hayvam değildir. Ve çıktığı zamanda banyosunu yaptırırım. Lütfen bir daha bu konu hakkında yorum yapmayın!

Öncelikle istediğim konuya istediğim kadar yorum yaparım. Sizin yanıt vermeme özgürlüğünüz var tabi.

Hayır evde hayvan beslemek pislik barındırmak demekır diye düşünmüyorum. . yani ben tiskinmem. Ama her yeri yaliyor mu yaliyor. Tüyleri kısa ama dökülmeye devam ediyor mu? Tuvaletten sonra poposunu da yikiyor musunuz? Evin icinde o koltuktan bu koltuga atlayip ziplamiyor mu? Yemeklerden sonra agzini yikiyor musunuz?

Her halükarda 1 yaşında bebegin ayakkabısınin altından pis değildir.

Kendi pisliğinı girmeyip başkasına pis demeniz ikiyuzluluktur

Yaw ne çocuğu 1 yaşında bebek diyor. 1 yaşında ağzında dişi yoktu bebeğimin . Daha ne anlar konuştuğumuzdan da eğitim verelim. Çok abartılmış buldum konuyu açıkcası
Kirli Ayakkabı ve havlu konusunda uyarabilirsiniz . Sinir krizi geçirmenize gerek kalmaz dikkat ederler diye düşünüyorum

bence çocuklarınızı bu kadar küçümsemeyin. 0-3 yaş karakter oturumu diye biliyorum

Özelden gerçekte kim olduğunuzu yazar mısınız?
milyonda milyarda bir ihtimal olsada olaki tanıdık falan çıkarız, bırakın bir daha evinize adım atmayı sizinle aynı gezegende dahi bulunmak istemiyorum... Bu ne misafirperverliktir be:kusmuk:

Ayrıca bizzat bir hayvansever olarak hayvan dostlarımıza sevgide bu derece aşırı uçlarda gezmeyide hiç sağlıklı bulmuyorum. 1 yaşında çocuk yahu! Bir yaşındaki bir çocuk ne yapıpta, nasıl bir korkunç görüntüye bürünüp "oğlunuz" köpeği korkutabilirki??
Oğlu korkudan havluyormuş muş muş da... bu ne demek yahu!
Sadece kadının senin eşinin önünde açılıp çocuğu emzirmesi konusunda haklısın.

Söylemek istediğim şeyleri söylemişsiniz.

Allah aşkınıza o daha bebek yaa. Bu konu bir arkadaşın da dediği gibi dedikodu için açılmış. Kimseye bahsedememiş buradan yazmışsınız. Hiç önemsenmeyecek, konu dahi edilmeyecek şeyleri büyüüüükk bir sorun gibi dert gibi anlatmışsınız. Nasıl bir yardım bekliyorsunuz burdaki insanlardan. "Evet haklısın nasıl insanlar tüü kaka" diyip sizin dedikodunuza ortak mı olmalarını istiyorsunuz.

Onların görgüleri, kültürleri, yayayışları bu şekildedir. Evet size uygun davranmamışlar ama bu onları tüü kaka yapmaz. Ha hoşlanmadıysanız bir daha görüşmezsiniz olur biter. Geçmiş yaşanmış şeyleri gelip burada anlatmak o ailenin yaşayış şeklini dedikodu malzemesi yapmak, ayrıca 1 yaşında henüz zor yürüyen bir bebeği dahi dedikodu malzemesi yapmak hiç yakışık almamış.

Ay çok sinir oldum. Ne kadar vicdansız ne kadar yargılayıci yorumlar.

Kadın öncelikle bebek nerde isterse emzirmelidir. Herkes içeride muhabbet edecek o boş odalarda bebek emzirecek. Ne saçma. Çoğu kültürde çocuk emzirmek gayet normal. Ayıp değil. Seksi bir şey hiç değil. Bebek beslenmesi yahu. Asın bunu artık. Biz kadınlar birbirimize böyle konularda eziyet etmeyi bıraksak çok rahatlayacagiz.

Havlu + bal muhabbetine bir şey demiyorum. Ama gerçekten havlular ne yaptınız diye sorulmaz. Çok çirkin. Aaa söyleseydiniz banyo havlusu verseydim diye söylenir. Namaz kılan herkes ayağını lavabo da yıkıyor. Eğilip küvette yıkayan ben görmedim. Ama ben de lavaboda ayak yıkanması sevmem

Çikolata konusunda ise, Bebek peşinde koşmaktan yorulmuş her işini o halleden yanındaki öküzden destek görmeyen bir kadın gördüm. Kadına yine kızmadım.

1 yaş bebeklerin hepsi vurmuyor çekmiyor ama bebek bu kaslarını kontrol edemiyor. Bebeklerin hepsi vurmayı çok sever çünkü pat pat ses çıkarırlar. Kendi saçını acıdığı halde çekmeye devam eden bırakmayan bebek olur gayet normal bebeklerin saç çekmesi.

Konu sahibi art niyetli kötü bir insan gibi geldi. Zaten en başta misafiri istememiş kendi baskın kocası ile mücadele etmek yerine gelenlere kinlenmis.
Bence siz benden daha fazla art niyetlisiniz :).
Askıda 7 tane havlu görünce baya şaşırdım,ve sordum bunda ayıplanacak birşey yok. Ve zaten küvet şeklinde de değil banyom el,yak gayet rahat yıkanır etrafı göle çevirmeden ;) bu arada ben adama baya kızdım neden eşine karşı böylesin diye kadın ben kocamı Böyle seviyorum diye tepki gösterdi eşim de arkadaşına kızdı kadına yardım et diye kadın kocama annesi onu alıştırmamış ben alışkınım dedi :) misafiri istemedim çünkü benim rızam alınmadı gelirken :) lütfen sormadan,emin olmadan yargılamayın iyi niyetli insan :)

Söylemek istediğim şeyleri söylemişsiniz.

Allah aşkınıza o daha bebek yaa. Bu konu bir arkadaşın da dediği gibi dedikodu için açılmış. Kimseye bahsedememiş buradan yazmışsınız. Hiç önemsenmeyecek, konu dahi edilmeyecek şeyleri büyüüüükk bir sorun gibi dert gibi anlatmışsınız. Nasıl bir yardım bekliyorsunuz burdaki insanlardan. "Evet haklısın nasıl insanlar tüü kaka" diyip sizin dedikodunuza ortak mı olmalarını istiyorsunuz.

Onların görgüleri, kültürleri, yayayışları bu şekildedir. Evet size uygun davranmamışlar ama bu onları tüü kaka yapmaz. Ha hoşlanmadıysanız bir daha görüşmezsiniz olur biter. Geçmiş yaşanmış şeyleri gelip burada anlatmak o ailenin yaşayış şeklini dedikodu malzemesi yapmak, ayrıca 1 yaşında henüz zor yürüyen bir bebeği dahi dedikodu malzemesi yapmak hiç yakışık almamış.
Bence burda tü kaka olan sizsiniz. Ne o insanlar nede benim. Burası bir portal isteyen istediğini paylaşır. Size düşmüyor bu konunun Benim için ne kadar değerli olup olmadığını değerlendirmek ve geçmiş bir konuda değil zaten daha bugün gittiler. Lütfen cevap veripte dedikoduma ve günahıma ortak olmayın sayın çok dürüst,gıybet yapmayan üye

Öncelikle istediğim konuya istediğim kadar yorum yaparım. Sizin yanıt vermeme özgürlüğünüz var tabi.

Hayır evde hayvan beslemek pislik barındırmak demekır diye düşünmüyorum. . yani ben tiskinmem. Ama her yeri yaliyor mu yaliyor. Tüyleri kısa ama dökülmeye devam ediyor mu? Tuvaletten sonra poposunu da yikiyor musunuz? Evin icinde o koltuktan bu koltuga atlayip ziplamiyor mu? Yemeklerden sonra agzini yikiyor musunuz?

Siz bana iki yüzlü diye hakaret etme hakkını nerden buluyorsunuz? Ben sizin o vicdanınızı ortaya sersem onun o pis kokusu önce sizi öldürür. Lütfen uzatmayın ve çirkinleşmeyin. İşinize bakın. Evimde köpek var diye kimse ayakkabı ile gezemez. Rahatsız oluyorlardı madem gelmeselerdi. Ayrıca da Emin’im siz Benim köpeğimden daha pissinizdir çünkü içiniz leş! Kokusu buraya kadar geldi.

Valla bebek bu nerede emmek isterse annesini orada emer. Kadın arkasını dönmüş daha ne yapsın.

Başka oda var diyor konu sahibi gidip orada emzirebilir. Şartlar uygun değildir o zaman normal görürüm. Herkesin kendi düşüncesi ama misafir gidilen evde ev sahibine uygun davranmak gerekiyor diye düşünüyorum. Konu sahibi eşinden dolayı uyarı yapamamış sorun da bu sanırım.

Başka oda var diyor konu sahibi gidip orada emzirebilir. Şartlar uygun değildir o zaman normal görürüm. Herkesin kendi düşüncesi ama misafir gidilen evde ev sahibine uygun davranmak gerekiyor diye düşünüyorum. Konu sahibi eşinden dolayı uyarı yapamamış sorun da bu sanırım.
Evet eşim ayıp olur diye yatak odasını bile kilitlememi istemedi. Bende kilitlemeden dışarı çıktım

Misafir geldiğinde herseyi küçük kaselere , tabaklara bölüyorum. Herkesin yeme adabı aynı değil.
Bu şekilde bandirarak yiyenler olduğunda en azından artık olmuyor, göze de batmaz.

Havlu yıkanır dert değil. Ayakkabı ve emzirme konusunda uyarmaliydiniz .

Çikolata yiyince de " oturarak ye bitince de söyle ellerini yıkayayım tatlı şiirin bebek " derdim bebeğe , annesi duyuyordur :)

Örtü konusu kendisini ilgilendirir. Demek ki tam örtülü değilmiş. Sizi rahatsız eden ne bu konuda anlayamadım , dillendirmeye gerek yok.
Geçmiş olsun.

Yine k.k. da bir konu sahibi linç edilmek üzere.

bende kedimi kızım diye severim, çünkü küçüklükten beri yanımda kimsenin (yeğenim dahi) kızıma zarar vermesini onu tedirgin etmesini kabullenemem. sonuçta onun da bir canı var.

1 yaşında bebek yahuuu diyenleri anlamıyorum, ablam benim evime geldiğinde bile yeğenimin yaramazlık yapmasına müsaade etmez,(daha 1,5 yaşında) peşinden ayrılmaz ki bence olması gereken bu. ne başka çocuk bizim çocuğumuza zarar verebilir, nede bizim çocuğumuz başkasının çocuğuna. eğer sizler yaaaa daha 1 yaşında bebişşşş derseniz çocuğun sağı solu ısırmasına müsaade ederseniz ilerleyen dönemlerde çocuğunuzun saldırganlığının önüne nasıl geçeceksiniz? çocukların karakteri ilk yıllarda oturuyor, çocuklar ne söylersek anlıyorlar bence burda 1 yaşında bebişşş diyen anneler kendilerini bir sorgulasınlar.

insanların midesi iyice genişliyor, eşimin yanında bebek emzirecek kadın daha doğmadı :) evde oda mı bitti ki eşimin olduğu ortamda emziriyor?

konu sahibi boşver bir daha kabul etme evine böyle insanları

Misafirlerim az önce gittiler. Öncelikle şunu tekrar büyük harflerle yazıyorum benim tepkim BEBEĞE DEĞİL ANNESİNİN DUYARSIZ TAVRINA! Aramızda bazıları konuyu inatla bebeğe çekiyor anlayamadım gitti. Bunu da bebeğin tavırlarından bahsetmeme bağlayım madem.
Evet her Bebek bir değil ama dünden beri ben ona “cici,Bebek” diyerek yavaşça okşamayı öğretiyorum ve Bebek inanılmaz zeki hemen anlıyor ve uyguluyor. Dünden beri bana “cici,Bebek” okşaması yapıyor,hatta köpeğime bile yaptı. Kuman’da ile vurmaya çalışırken “cici,Bebek” dedim köpeğimi eliyle okşamaya başladı. Bebek diyip geçmeyin. İnanılmaz zeki ve çabuk öğreniyorlar. Zaten herkes Bebek diyip geçtiği için oluyor ne oluyorsa. Ben 2 kardeşimin altınıda değiştirdim,oyunda oynadım,yemek te yedirdim. Bebeklerin dilinden anlıyorum ve genelde bebekler ile anlaşıyorum. Ben bebeği topa tutmadım bana çok agresif geldi bende burda paylaştım. Her Bebek öyledir veya değildir diyip geçebilirsiniz sizinde beni topa tutmanız söze eleştirdiğiniz benden farklı yapmaz sizi...

Kadın konusuna gelince Eşide kendisi de eğitimli insanlar. Doğulular ama ikisi de 2 üniversite mezunu insanlar. Türkçeleri son derece iyi.
Ben tekrar söylüyorum kadının örtünme şeklinin beni ilgilendirmediğini belirttim. Ama eğer dışardan bakan insan onu tesettürlü beni açık kabul ediyorsa burda ufak bir dipnot düşmekte fayda var. Ya açıksındır ya kapalı. Bunun ortası olmaz. Kadın benim yaş grubumdan değil o yüzden pek paylaşımımız olmadı. Daha doğrusu ben olmasını istemediğim için abla dan öteye gitmedi mevzu. Yoksa kadın zeki ve Çalışkan biri. Ama buna rağmen 1 yaşındaki bebeği çikolata verecek kadar bilinçsiz. Üniversiteyi 1. Olarak bitirmiş. Düşünün yani.
Bebeğini eşimin yanında emzirmesi garip geldi çünkü ikimizde Kürt olmamıza rağmen eşim ile ben zaman zaman kültür problemi yaşıyoruz. Beni sürekli bu konularda uyarıyor. Bizim orda şu ayıp , bu ayıp diye. Bu kadar ahlak bekçiliğinin hat safhada olduğu bir memlekette bana da böyle rahat davranan kadını görmek garip geliyor. Ben olsam rahat oda var iken tanımadığımbir adamın yanında emzirmezdim.

Neden ikisinin arasi olamasin ki. Herkes sizin gibi dusunmek zorunda mi! Ya istersem esarp kiyafetime yakisiyor diye esarp takarim, istersem hatta sortun ustune takarim, birinden icazet mi gerekiyor

Emzirme meselesi de kisisel bir karar.

Yine sizi ilgilendirmeyen kisisel kararlara laf edemezsiniz

Kopeginizle ilgili konu ve evde ayakkabi ile gezmek havlularin kullanimi vs sizi ilgilendirdigi icin haklisiniz ve keske direk o anda uyarip mudahale etseydiniz.

evde beslediğimiz hayvanlar insanlardan temiz. bir konu da bilgi sahibi değilseniz yorum yapmayın. kaç defa bir cana baktınız ki onların pis olduğunu düşünüyorsunuz? sürekli aşı vuruluyor o canlara! popolarını yıkamamıza gerek yok zaten Allah onlara kendilerini temizleme yeteneğini vermiş. gerçekten ne cahil insanlar var..

Back