eşimin annesiyle konuşmaları?

Ben birlikte olduğumuz zaman içerisinde eşimin anneme veya aileme asla bir saygısızlığını görmedim. Öf bile demedi. Her ihtiyacımız olduğunda koşturdu, ailesinden uzakta olduğu için belki de benim aileme de düşkün. Beni şaşırtan da bu zaten. Sabah bu şekilde konuşup, akşam nasıl oluyor da annemin yüzüne gülüyor veya hiçbir şey olmamış gibi davranabiliyor?
Ben aslında önceki mesajlarda da belirtmiştim ilk defa böyle konuşulduğunu düşünmüyorum. Annem mükemmel değil elinden geldiğince yapmaya çalışıyor kadın, anneannem hasta,ben hastayım, e bu kadının kendi evi de var üç ev arasında mekik dokuyor; hatası da olmuş olabilir, eşim bir şeye kızmış da olabilir fakat bunu neden bana söylemiyor da gidip annesine uygunsuz dille çekiştiriyor? Eşimin telefonunu sürekli karıştırsam, bakacağımı bildiği için silerdi zaten mesajları. Dediğim gibi yaptığım şeyi savunmuyorum, neden baktın dese açıklamam da yok. Fakat bu kelimeler annem için sarfedilmiş mi? Edilmiş. Ben onun ailesine karşı haddimi biliyorsam o da bilecek tabi ki.

Söylememeyi de düşündüm, ama inanın bir iki saatlik uykuyla duruyorum, sabahtan beri kalbim sıkışıyor sanki, hiçbir şey yemedim bütün ilaçlarımı aç karnına içtim. Söylemezsem de yüzüne gülemem ki, aynı şeyi ben yapsaydım kıyameti koparır sülalesini ayağa dikerdi eminim. O böyle yapacakken ben susmayı hazmedemiyorum, bundan sonra da konuşacaksa önce annesine değil gelsin bana konuşsun. Olabildiğince sakin konuşmaya çalışacağım, konuşmazsam kinlenirim ve ondan uzaklaşmak istemiyorum tabi ki. Asıl kayınvalideme nasıl bir tavır almalıyım bunu bilmiyorum. Ona da söyler mutlaka görmüş diye.
Ne zaman konuscaksiniz? Bence kayinvalidenizin bir sucu yok ona tavir almayin

telefonumu bu yüzden kimseye vermem.
anlık öfkelenmiştir yazmıştır. düşüncelerimizin hesabını da mı vereceğiz? toplumda ters davranmıyorsa yüzlerine saygılıysa gerisinden size ne yahu?
o an öyle hissetmiş kendi öz annesine yazmış geçmiş. konuyu açınca ne demesini bekliyorsunuz?

Konu sahibi lütfen sakin konuşun. Genel olarak güzel bir iletişiminiz varmış kırıldığınızı doğru olmadığını artık annenizden talep ettiğinizi yardımı azaltıcağınızı söylersiniz. Zaten çok utanıcaktır eşiniz.

pişman etmen lazım. çünkü telefonu karıştırmışsın benden habersiz msjlarımı okumuşsun edebiyatı yapacak bu sırada sinirler gerilecek ve annene bile yansıyacak bu durum. yaptıgı çok ayıp o yüzden çok utansın mahcup olsun . kavga etmek ödül olur ona. sana tavsiyem zaten ağlanacak bi durum. otur ağla akşam , ona öyle bi bakış at ki içi acısın yansın. hayal kırıklıığına uğradıgını ondan asla beklemediğini vs söyle, daha iki kelime edemeden kapat kendini odana çıkma saatlerce kavrulsun içi bakalım nasıl oluyormuş

Ne yapsalar da damadına yaranamayan kayinvalideler❤️Anneciğim de öyledir.Eşinizin ikiyüzlülüğüne ve nankörlüğüne ben bile çok bozuldum.Kesinlikle bu laflarının bedelini ödemeli.Umarim yüzü kizaracak ve gerçekten pişman olacak potansiyeli vardır.Yüzsüzlükve arsizlik yapmaz inşaallah.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Eşim annesinin yanında başka birisi hakkında kötü konuşsa sus konuşma öyle der, uyarır. Konuşurken sadece sabır, gelebilirsem inşallah hallederiz, sen işine bak falan demiş. Şahsen benim çocuğum kayınvalidesi hakkında böyle bir şey söylese ilk defa, ne biçim konuşuyorsun diye çemkiririm. Hiç tepki göstermemiş. Zamanı gelince ona da iki çift lafım olur, vaktini bekliyorum şu eşimi akşam bi halledeyim
İlginç kaynanana kinlendigin kadar kocana kinlenmemişsin,kadın ne yapmış ki?

İlginç kaynanana kinlendigin kadar kocana kinlenmemişsin,kadın ne yapmış ki?
Kayınvalideme kinlenmedim tabii ki. Sadece eşim en basit insan hakkında bile kötü konuşsa onu uyaran bir kadının, annem hakkında konuşulduğunda eşime sabır demesine kızdım bu kadar. O da annem gibidir, arkadaş gibidir, çok iyi yüreklidir, aramız iyidir bizim olumsuz bir şey yaşamadık, oğlunun söylediğini neden normal karşıladı, neden tepki vermedi, neden konuşma öyle demedi onu anlamıyorum. Eşimin laf ettiği normal biri değil çünkü, benim annem.

Kayınvalideme kinlenmedim tabii ki. Sadece eşim en basit insan hakkında bile kötü konuşsa onu uyaran bir kadının, annem hakkında konuşulduğunda eşime sabır demesine kızdım bu kadar. O da annem gibidir, arkadaş gibidir, çok iyi yüreklidir, aramız iyidir bizim olumsuz bir şey yaşamadık, oğlunun söylediğini neden normal karşıladı, neden tepki vermedi, neden konuşma öyle demedi onu anlamıyorum. Eşimin laf ettiği normal biri değil çünkü, benim annem.
Kadına sürekli annenizinkötülüyorndemekki bıkmış gećiştirmiş. Kocanızla konuştunuz mu

telefonumu bu yüzden kimseye vermem.
anlık öfkelenmiştir yazmıştır. düşüncelerimizin hesabını da mı vereceğiz? toplumda ters davranmıyorsa yüzlerine saygılıysa gerisinden size ne yahu?
o an öyle hissetmiş kendi öz annesine yazmış geçmiş. konuyu açınca ne demesini bekliyorsunuz?
Düşüncelerinize katılmıyorum. Birine saygı gösteriyorsanız her alanda göstermelisiniz; o varken de yokken de. Yüzüne karşı sevip sayıp, arkasından kötü konuşmak ancak ikiyüzlülüktür, saygı değil.
Konuyu konuşunca da bir rahatsızlık duyuyorsa benim ailemle ilgili, ilk önce benimle konuşmasını gerektiğini, başka birileriyle konuşacaksa da hakkında konuştuğu kişilerin normal arkadaşları değil, benim ailem olduğunun bilincinde cümleler kurmasını beklediğimi söyleyeceğim tabi ki. Çünkü bazen ben de onun ailesinde rahatsızlık duyduğum şeyler yaşayabiliyorum, gidip de ailemden birine bu şekilde çekiştirmiyorum. Konu konuşması değil, konuşurken kurduğu cümleler. 50 yaşındaki bir kadın, ne b.k yerse yesin cümlesini haketmez bence.

Kadına sürekli annenizinkötülüyorndemekki bıkmış gećiştirmiş. Kocanızla konuştunuz mu
Konuştum. Mesajları gördüğümü, annem hakkında bu şekilde konuşamayacağını, annemin bir daha bu evde bir şeye elini sürmeyeceğini söyledim. Ben bunu sana da söyledim dedi; o gün toplu olan evi toparlarken eşim iki gün izin almıştı ve evde tek başıma olmayacaktım, annemi de eve göndermiştim dinlensin diye. Beyimin işi varmış, ben sormamışım işin var mı diye, işini halledememiş. İş dediği de arabanın bilmem ne farını değiştirecekmiş. Alnında yazmıyor sonuçta işin olduğu, söylesen çağırırdık birini dedim cevap vermedi.
Ben bu kazayı geçirdiğimde eşim de çok üzülmüştü gerçekten çünkü durumum beklediğimizden kötüydü; ben sana üzülmüştüm, sana belli etmek istemedim ama ufak bir şeye patladım dedi daha sonra. Ben senin aileni kendi ailem gibi görüyorum, asla saygısızlık yapmak istemedim dedi, özür diledi.
Annem basen evin ihtiyaçlarını karşılamak için mecbur markete galan çıkıyor, evde yalnız kalıyorum bir müddet; ayağa kalkamıyorsun evde düşsen yalnız kaldığında ne olacak, bunu düşününce sinirleniyorum dedi. Zaten bu yaşlıların kullandığı yürüteçlerden kullanıyorum ihtiyaçlarım için, takılabileceğim bir yer de yok evde, fazla kuruntu yapıyor; bunları söyledim, sonuçta ben evdeyim diye herkesi eve tıkacak halim yok, onlar da sıkılıyorlar yanımda bir şey yapamıyoruz.
Sonuç olarak baya konuştuk, kendi işini kendi halletmesini söyledim, o özür diledi, ben hala konuşmuyorum kendisiyle

Konuştum. Mesajları gördüğümü, annem hakkında bu şekilde konuşamayacağını, annemin bir daha bu evde bir şeye elini sürmeyeceğini söyledim. Ben bunu sana da söyledim dedi; o gün toplu olan evi toparlarken eşim iki gün izin almıştı ve evde tek başıma olmayacaktım, annemi de eve göndermiştim dinlensin diye. Beyimin işi varmış, ben sormamışım işin var mı diye, işini halledememiş. İş dediği de arabanın bilmem ne farını değiştirecekmiş. Alnında yazmıyor sonuçta işin olduğu, söylesen çağırırdık birini dedim cevap vermedi.
Ben bu kazayı geçirdiğimde eşim de çok üzülmüştü gerçekten çünkü durumum beklediğimizden kötüydü; ben sana üzülmüştüm, sana belli etmek istemedim ama ufak bir şeye patladım dedi daha sonra. Ben senin aileni kendi ailem gibi görüyorum, asla saygısızlık yapmak istemedim dedi, özür diledi.
Annem basen evin ihtiyaçlarını karşılamak için mecbur markete galan çıkıyor, evde yalnız kalıyorum bir müddet; ayağa kalkamıyorsun evde düşsen yalnız kaldığında ne olacak, bunu düşününce sinirleniyorum dedi. Zaten bu yaşlıların kullandığı yürüteçlerden kullanıyorum ihtiyaçlarım için, takılabileceğim bir yer de yok evde, fazla kuruntu yapıyor; bunları söyledim, sonuçta ben evdeyim diye herkesi eve tıkacak halim yok, onlar da sıkılıyorlar yanımda bir şey yapamıyoruz.
Sonuç olarak baya konuştuk, kendi işini kendi halletmesini söyledim, o özür diledi, ben hala konuşmuyorum kendisiyle
Neden seninle konuşmak yerine gidip annesiyle dedikodu yapmış peki?

Ne alakası var sizin yalnız kalmanızla. Adam kendi evini toplamaya üşenmiş. Annenizi baya hizmetçi olarak görüyor. Terbiyesiz. Konuşmayın bence de bir süre. Ev işlerini de kendi yapsün da az teşekkür etmeyi öğrensin

Anneniz kocanızın hizmetçisi değil, kadın dinlenmeye gidecek diye ondan izin mi alacak? Anneniz sadece sizi görmek için ziyarete gelsin, sakın bir daha ev işi yaptırmayın, markete de yollamayın. Hayatta en nefret ettiğim şey içimden gelerek yaptığım şeylerin görevim olarak düşünülmesi. Bakın bir kez yapmayınca hemen nankörlük yapmış beyefendi. Annenizi eleştirebilir ama kullandığı dil iğrenç.

Neden seninle konuşmak yerine gidip annesiyle dedikodu yapmış peki?
Annesiyle her şeyini konuşur zaten. Annesi ne yapıyorsun deyince onunla paylaşmak istemiş. Benim canım burnumdaymış, üzmek istememiş, olayın büyüyeceğini düşünememiş

Annesiyle her şeyini konuşur zaten. Annesi ne yapıyorsun deyince onunla paylaşmak istemiş. Benim canım burnumdaymış, üzmek istememiş, olayın büyüyeceğini düşünememiş
Yaptığı doğru değil, inşallah hatasını anlamıştır. Bende olsam çok bozulurdum. Bundan sonra anneniz gelip yardım etmesin, kendisi halletsin herşeyi.

Ne alakası var sizin yalnız kalmanızla. Adam kendi evini toplamaya üşenmiş. Annenizi baya hizmetçi olarak görüyor. Terbiyesiz. Konuşmayın bence de bir süre. Ev işlerini de kendi yapsün da az teşekkür etmeyi öğrensin
Yani inanın ev o gün dağınık olsa amenna diyeceğim, kadın evi temizleyip gitti zaten. Eşim normalde yapar ev işi, evden çıkmadan makineyi yerleştirir, kıyafetlerini kirliye atar, bardağını yıkar, mutfağı toparlar yapar yani çekinmez hiç. Mutfakta su bardaklarının yeri değişti diye annem sorumsuz oldu.
Konuşmuyorum zaten, sabahtan beri türlü bahanelerle arıyor mesaj atıyor cevap verip geçiyorum, çok kırgın hissediyorum ona karşı

Back
X