Kocam annesinin dolduruşuyla beni dövdü

Sadece dayak değil ki, anne baba mutsuzsa, evde sevgi yoksa, tartışıyorlarsa çocuklar mutsuz oluyor. Sürekli bir bıkkınlık, hayattan soğumuşluk, evliliğin ne kadar boş olduğu hissi aşılanıyor içlerine. Kavgalarda ise arada kalıyorlar hep. Boşanması gereken ama boşanmamış ailenin çocukları bu yazdıklarımı iyi anlar.

Bana cahil gözüyle bakmayın efendiler 😃😃
Ortaokulda ilçe 1.si il 2.siydim.
Eski hukuk öğrencisiyim. 2 yıl okuyup bıraktım.
Sonra başka bölümü bitirdim. 10 yıldır memurum.
Karşınızda gönderi sahibi Masumbiri yok. Akıl verirken dalga geçebileceğiniz
Allahtan okumuş hali bu, ya bir de okumamış olaydın, seni gidiiiiii mağara kaçkını seniiii, seni gidi yobaz , cahil seniiiii, Allah senin gibilere evlat nasip etmesin inşallah...

Keşke bu berbat devirde yaşamasaydım. 1000 yıl önce insanlık vardı. Şimdi herşey bitti her yüce değer önemsiz. İyilik yapanlarla alay ediliyor. İş yerinde arkamdan bu da iyilik meleği diyorlar..
Artık kötülüğn kıymetinin olduğu devre girmiş bulunuyoruz.
Siz de kötüyseniz kurtarırsız. Ama iyiler kendine dikkat etsin.😃
Bence arkanızdan gerizekalı, mağara kaçkını diyorlar 🤣 banlanmış ama yazamadan edemiyciiimmm, ay bir de okumuş bu yürüyen cehalet , 90 yaşındaki ninem daha aklı başında en azından bir kadının dövülerek uslanacağını, eksik akıllı olduğunu falan düşünmüyor, senin gibiler fosil olup yok olsun , Aminnn...

Bosanacagina öl daha iyi, en kötü koca evi baba evinden daha iyidir yazmisti diger konularda. Gordum de bu kadar koca delisi kadini ilk defa goruyorum . Isminde bir degisik, Turk degil galiba.
Aynen ya konuşması aynı yapay zekaya yazdırmış gibi :)Türk değil kesin koca delisi cins bir tip uyuz oldum

Öncelikle merhabalar
Beş yıl önce teyzemin oğluyla kaçarak evlendim sonrasında bir cocugumuz oldu ama hayatımız kv.yüzünden hep caklantiliydi eşim surekli ailesinin yanında beni rencide edip ezdiren bir adamdı annesi anneme ve bamama küfür bile etmisligi var ama eşimin gözünde masum bir melek.kv.cocuk gibi küsüp Trip atan cahil bir insan kızlarıyla sürekli benim ve eltimin dedikidusunu yapıyor herneyse.yine bir gün kv.bana küstü bende oğluna bir sorunmu var annen tavırlı dedim ama kabul etmedi beni azarladı eşim.kv.ayni gün bize geldi eşimin yanında bana övgüler yağdırdı.esimin gözünde beni sorun yaratan biri olarak gösterdi .sonuç olarak eşimle kavga edip küstük.ertesi gün eşim yine eve yüzü asık bir şekilde geldi bana satasip fesat şeytan gibi ağır kelimeler kullanıp üzerime yürüdü bende ona ve annesine dayanamayıp küfür ettim .eşimde bana şiddet uyguladı sonrasında hırsını alamayıp boğazımı sikip seni oldurucem diye bağırdı sırf annesine küfür ettim diye tamam doğru bir şey yapmadım ama bu beni dövmesi gerekir anlamına da gelmiyor .neyse çocuk ağlayınca bıraktı .sonra anneni arayacaksin gelip seni alacaklar dedi .ben aramak istemedim zorla telefonu elime verdi bende mcburen aradım .ailemde gelip beni alıp getirdiler sonra suçlu annem ilan edildi gelip aldığı için kızının yuvasını yıktı denildi .şimdide benden bosanamk istediğini yazmış benim tek korkum çocuğum ona verilmememsi annesi yüksek doz anksiyete ilaçları kullanan bir insan ben kesinlikle ona bırakamam çocuğumu bana akıl verin ben nasıl davranmalıyım kafamın içi çorba gibi ama eşim surekli bana her kavgada git diyen bir insan bende artık dayanamadım .tek tartistigimiz konu ailesi başka bir sıkıntımız olmadı bugüne kadar annesi ve ablalalrinin doldurması dışında lütfen birşeyler yazin

Kayınvalidem dediğiniz teyzeniz, kızları dediğiniz kuzenleriniz...
Akrabalık ilişkileriniz güzel olsaydı teyzem derdiniz.
Yabancı biriyle evlenince insan ailesini evlendikten sonra tanıyabiliyor da siz bu kadını kızlarını sürekli görmüşsünüzdür.
Bile bile kendinizi bu aileye mahkum etmişsiniz. Kaçarakta evlenseniz sizi o evden çekip alan ailenizin yanında kalmalısınız.

Kendisi okumus, memur olmus, calisiyor ama diger kadinlar okumasin calismasin, evde oturup, dayak yiyip cocuk baksin. Diger kadinlar enayi cunku bir siz akilli.
Hangi tarikatin sozcusu acaba ? Kadinlar calismasin,evlensin, esleri doverse de katlansin diye kitaplar yazip, koca ustune koca bosayan bir kadin yazar vardi, bana onu hatirlatti.

Başlığa bakıp doldurus falan değil mesele, asıl sorun kocanın şiddete meyilli akılsız kaba saba biri olması, bu iş doldurusla olmaz eşinin kisiligi bu, durumunu en iyi sen biliyorsun, kurtuluşun neredeyse planını ona göre yap demeye gelmistim, hikaye hemen hemen aynidir böyle durumlarda, adım atmak ya da atmamak senin tercihin...

Yani eşin sen onu sinirlendirseydin de sana iki fiske vursaydı neyse. Sen benim hatam derdin özür dilerdin. Ama erkek başkası yüzünden karısını dövünce ne karısının yüzüne bakmaya yüzü oluyor. Ne de tekrar öpüp koklamaya hakkım var diyor
3.çocuğuna hamileyken salak akılsız beyinsiz kocası merdivende sürüklemiş.

Kadın akıllı kadındı. Eşinin akılsız olduğunu anlamış ki bana "Yuvamı dağıtmadım." Dedi.

Burada erkeğin akıllısı ya da avanağı söz konusu.
Burada da bı kadının avanagi söz konusu, sen Yarabbi şükür de devam et hayatına. Dayak yiyip yiyip özür dile kocanı buna zorladigin için. Durum bu mu yani? Kadınlar mı zorluyor adamlari konuşarak, sinirlendirerek... Allah akıl fikir versin. Eğitimden bahsetmissin de olmamış o eğitim. Okumak cahilliği alır e.... baki kalır dedikleri meseleyi çok net anladım sayende.

hem iyi aile olmayacagini, en iyi babanin bile kotu kocadan kötü oldugunu, kizlarin erkenden evlenip gitmesini öneriyor hem de ailenin kutsalligini.
e senin övdüğün aileye sen dahil insanlar tahammul edemiyor - kaçmanın yollarini ariyor. bu ailenin neyi kutsal😅 valla kadina acimiyorum da dogacak zavalli cocuguna aciyorum. bir de tek gün gulmedigini hep agladigini soyledigi hamileligi yarida bittikten hemen sonra, doktorun "dinlendirmelisin rahmini" dedigi surede hamile kalmaya çalışıyor bencilliginden
Dogal seleksiyon. Artik acima duygumu yitirdim.

Birbirlerine su vermeyen.
Bir eşyayı uzatmayan eşler var.
Siz de mi öylesiniz.
Ne bu bencillik.
Burada roman yazıyorum.
Bencilliğinizden dolayı bir cümlemi kabul etmediniz.
Çünkü kalbinizde aynı yatağa girdiğiniz eşinize karşı bile sevgi yok. Nerde kaldı fedakarlık. Nerde kaldı kendinden vermek...
Hadi son yazıları da yazın çıkacam bu ağzı bozuk insanların arasından.
Tek bir cümlenizin dahi kabul edilmemesinin sebebi tek bir doğru düşünce sunmamış olmanız.

Geçen bir konuda erken yaşta evliliği güzellemiş ve en kötü kocanın en iyi anne babadan iyi olduğunu savunmuştunuz. Ben de mutlu bir evliliğiniz var sanmıştım.

Şimdi öğrendim ki eşiniz size hamile iken yani en savunmasız ve hassas döneminizde şiddet uygulamış. El üstünde tutulmanız gerekirken.

Hala hangi kocayı hangi evliliği savunuyorsunuz anlamadım. Kendinizden bu kadar mı nefret ediyorsunuz?

Sizin için şiddet boşanma sebebi değildir, boşanmazsınız, keyfiniz bilir. Ama burada temel haklarımızla ile ilgili pervazsızca yorum yaparsanız tepkileri de toplarsınız.

Canım benim. Eşini bir kere başkası yüzünden döven erkek de vicdan yapıp o dövdüğü kadını bir daha sevip öpme, aynı yatakta yatma hakkını kendinde görmüyor. Eğer aklı yarımsa yine karısının koynuna girer. Değilse gurur yapar. Ayrılık ister. Çünkü onun için de çok zor durum.
Bunu örnek bir karı koca var. Onlardan anladım.
Allah o ilk dövmeyi vermesin. Gerisi hikaye. Yani eşin sen onu sinirlendirseydin de sana iki fiske vursaydı neyse. Sen benim hatam derdin özür dilerdin. Ama erkek başkası yüzünden karısını dövünce ne karısının yüzüne bakmaya yüzü oluyor. Ne de tekrar öpüp koklamaya hakkım var diyor

Bir çözüm daha var. Yine 50 yaşında biri bana söyledi. Kaynanası 20 yıl çektirmiş. Hatta 3.çocuğuna hamileyken salak akılsız beyinsiz kocası merdivende sürüklemiş.

Kadın akıllı kadındı. Eşinin akılsız olduğunu anlamış ki bana "Yuvamı dağıtmadım." Dedi.

Sen ne diyorsun? Bir yazar mısın
Aman Allah'ım bu yorum bir kadının ellerinden mi çıktı gerçekten ?

Tutturmuşsunuz bir bahane çocuğum ona verilir mi diye. Verilmez hanımefendi. Artık boşanamama bahanesi olarak başka bir şey bulun. Ne bileyim canımın bir kıymeti yok, çocuğumun böyle bir ortamda yetişmesini potansiyel sorunlu olmasını önemsemiyorum yuvam dağılmasın istiyorum falan diyin. Kayınvalidem diyip durduğunuz kişi de gökten inmedi düne kadar teyzenizdi.
Evlenene kadar görmüş olmanız lazım nasıl biri diye.

Fotoğraflari var ilk halini. Onları gostersem bır faydası olurmu acaba bizim ailemizde hiç boyle bir şey yaşanmadığı için çok bilgisizim bu konuda
Boşanacaksanız darp raporu almanız gerek rapor almazsanız mahkemede fotoğrafı kullanamazsınız nereden bilecekler kocanın yaptığını fotoğrafla iş olmaz.

Ben artık hiçbirinzle konuşmuyorum. Şu kıza bikaç şey yazıp çıkıcam

Eşin seni seviyor mu sevmiyor mu?

Dayak yiyen kadınların eşleri onları seviyor mu sevmiyor mu?

Sürekli döverse zaten iyi bir adam çıkmamıştır.

Ama birileri yüzünden ilk vurduğunda - ki hep iki kişi arasına birileri girmiş - kendine bu soruyu sorsun kadınlar.

Bu adam pişman oldu mu, 2 dakika sonra gelip sarıldı mı?

Ha umrunda bile olmuyorsa, sevgililikte şirin görünmüş, şimdi kendi keyfini yaşayan bir adam moduna geri dönmüş.

Dünyada her ülkede evlilikleri kurtarmaya girişirken sorulması gereken soru bu.

Sen eğer ben onunla gözümü açtım, zamanla düzelir diyorsan, bunun şartı şu,
Seni n onu sevdiğin gibi o da seni sevip senin için uğraşacak, değişmeye çalışacak.

Ama çok kadın var, Allah öyle kader vermiş. Gidecek kapısı yok. O alkolik adamı da çekiyor. Dayaklarını da...

BAk sen de diyorsun ki Eğer düzelirse, hatasını anlarsa, ailemin yaşadığı şehre gelirse..

Bu düşüncelerin çok doğru. Karı koca birbirinin namusu olmuş artık.

Ne olurdu araya birileri girip de kocaların aklını karıştırmasaydı.

Ha şunu da söyliyim. Mutsuz bir evliliğiniz olsaydı karışmazlardı. İnsanlar güzel olan herşeyi bozmak ister. Hatta iki insan evlenmiş. Mutlaka mutlu olacaklar.

Ne bileyim.

Artık ben o kadar çok yazdım ki senin hikayeni unuttum. En başından beri mutlu olmadınız mı hatırlayamadım.

İnternetten yardım bekleme. Onlar seni sadece aşağılamış.

Durumun çok zor.

Ama sevdiğin için hala şans veriyorsun.

Bak güzel kızım. Erkekler ve kadınların bakış açıları heeeep farklı hep.

Senin eşin gibi eş dünyaya daha önce de geldi.
Ama ihanet varsa o adamdan kesin yâr olmaz.

Benim öğretmen arkadaşım mimarla evlendi. Eşi arkadaşıma deli oluyordu. Tabi arkadaşım da melek gibi bir kız. Kucağına almış arkadaşımı resim çekilmişler.
Sağolsun bana hiç sormadan bişey söyledi.
Kadın dövülmeyi sövülmeyi herşeyi affeder, aldatma olmadıktan sonra bunları gözü bile görmez.

Ben evlenince anladım ki gerçekten haklı. Sen de evlisin. Sence de öyle değil mi? Belki hayır öyle değil demek isteyeceksin ama,

Bak bir hadisi şerif var.
KARI KOCA ARASINA GIREN BIZDEN DEĞİLDİR.

Neler oldu neler bitti sen yeniden hatırla herşeyi.

Birbirinizi ilk sevdiğinizde birbirinizin gözlerine nasıl bakmkştınız?

Siz mutlu oldukça kimler kıskandı. Anası mı kızlardeşlerş mi,

Olayları cümle cümle yaz. Yanına biz böyle yapmalıyız diye bir deftere yaz. Eşin okusun.

Yani artık ben bunu herkese söylüyorum.

Artık senin hikayeni unutmuş durumdayım..

Erkeklerin beyin yapısı ayrıntıyı detayı algılayamıyor.ve beyinleri yavaş çalışıyor.
Karşısına geçip herşeyi anlatmaya çalışan kadını erkekler gerçekten dinleyemiyor.

SENİN HALA ÜMİDİN VE SEVGİN VARSA Kİ VAR, BU YAZMA İŞİNİ BIR YAP. FAYDASINI GÖRÜRsü

Birbirlerine su vermeyen.
Bir eşyayı uzatmayan eşler var.
Siz de mi öylesiniz.
Ne bu bencillik.
Burada roman yazıyorum.
Bencilliğinizden dolayı bir cümlemi kabul etmediniz.
Çünkü kalbinizde aynı yatağa girdiğiniz eşinize karşı bile sevgi yok. Nerde kaldı fedakarlık. Nerde kaldı kendinden vermek...
Hadi son yazıları da yazın çıkacam bu ağzı bozuk insanların arasından.
Hah
Örümcek ağı okumayla temizlenmiyor maalesef.

Canım benim. Eşini bir kere başkası yüzünden döven erkek de vicdan yapıp o dövdüğü kadını bir daha sevip öpme, aynı yatakta yatma hakkını kendinde görmüyor. Eğer aklı yarımsa yine karısının koynuna girer. Değilse gurur yapar. Ayrılık ister. Çünkü onun için de çok zor durum.
Bunu örnek bir karı koca var. Onlardan anladım.
Allah o ilk dövmeyi vermesin. Gerisi hikaye. Yani eşin sen onu sinirlendirseydin de sana iki fiske vursaydı neyse. Sen benim hatam derdin özür dilerdin. Ama erkek başkası yüzünden karısını dövünce ne karısının yüzüne bakmaya yüzü oluyor. Ne de tekrar öpüp koklamaya hakkım var diyor

Bir çözüm daha var. Yine 50 yaşında biri bana söyledi. Kaynanası 20 yıl çektirmiş. Hatta 3.çocuğuna hamileyken salak akılsız beyinsiz kocası merdivende sürüklemiş.

Sen ne diyorsun? Bir yazar mısın
Koca kişisi bir gün konu sahibinin boğazını sıkarken öldürecek. Ama adam sadece avanak olacak. Pekiyi.

Yani eşin sen onu sinirlendirseydin de sana iki fiske vursaydı neyse. Sen benim hatam derdin özür dilerdin.
Eşimle evlendiğim ilkgün kapıdan girmeden eşime eğer evliliğimiz boyunca tek fiske dahi vurursan 10 çoçuğum bile olsa seni boşarım çocuklarımı alır babamın evine giderim orada yaşarım demiştim.19 yıllık evliyim mayısta 20. yılımızı kutlayacağız tek bir tokat atma girişimi olmadı çünkü yapacağımı biliyor.Ne annem ne teyzelerim ne dayı eşlerim(4 tane) asla ne tokat ne dayak yemiş insanlar değildir bizim ailemizde olmaz sizin dediğiniz şeyler.Her aile sizin dediğiniz şeyleri normalleştirmiyor kendinize gelin ve etrafa böyle şeyler yayıp kadınları değersizleştirmeyin lütfen.Kadın hem tokat yiyecek hem özür dileyecek kusura bakmayın ama o kocayı anında kapıya koyarım.Bizimde kavga ettiğimiz zamanlar oluyor ama bu ona şiddet gösterme hakkı tanımıyor.Kendinize gelin ve kadınları erkekten aşağı görmeyin ve çevreye de böyle akıllar vermeyin.

Benim nenem 10 sene önce 80 yaşında vefat etti yaşasaydı şu an 90 yaşını kutluyor olacaktık aradım sordum hiç dayak yediğini hatırlamıyorum diye. Annem :kızım anneannen dayak yiyip oturacak kadın mı ?Ne anneannem ne annemler dedemden tek tokat yemediler babamda hiç anneme tokat atmış insan değildir.Yani sizin dediğiniz gb bütün eski kadınlar dayak yiyip oturmuyorlar(annem 70 yaşında)

İkimiz dünyada farklı amaçlar için yaşıyoruz belli.
Sen sadece kendin için. Ben faydalı olabileceğim herkes için. Ama gerçekten çok kaba insanlarsınız.iş yerinizde öyle misiniz. Gerçi nerde doğru dürüst insan var ki
Kendine faydan yok senin. Geç bu işleri.

Back
X