eşimin annesiyle konuşmaları?

Ayağınız alçıda
Yemek ve temizlik yapamıyorsunuz dimi
Mesajı gördüğünüzü söyleyin
Ve temizliğini beğenmediği annenizin bir daha yardıma gelmeyeceginden bahsedin
Çok üzülüp sasirdiginizdan bahsedin
Anneniz artik gelmesin ,bırakın işten gelince kendisi yapsın her seyi, kolay olmadığını görsün
Ya da bir temizlikçi tutsun haftada bir gelsin
Paralar gidince de kıyamaz
O zaman annenizin yaptiklarinda mecbur olmadığını ve yaptığının kıymetini anlar belki

Ben olsam bundan sonra bu eve iş yapmak için ne senin ne benim annem gelecek derdim. Usta geleceği zaman birini bul ya da kendin dur başında, ben ayağa kalkamıyorum ver parasını bul yardımcı getir derdim. Yemek yapacak durumda olmazsam ya sen yaparsın ya da dışarıdan söyleyeceğiz derdim. Ya anlar utanır ses çıkarmaz ya da niye noldu falan der siz de mesajı anlatırsınız. Arkasından konuşma annemin yüzüne söyle derdim. Benim gözüm de senin annenin üzerinde olacak ona göre, su içtiği bardağı makineye koymazsa aynı senin dediklerini söyliycem derdim ve yapardım.

Çok muhabbet tez ayrılık getirir..

Evet eşinizin mesajlarındaki üslubu çok kötü ama bunun mutlaka bir sebebi vardır.

Mesela, ne olursa olsun kayınvalidenizin bu kadar evinizin, ailenizin içinde olmasını ister misiniz? İstemezsiniz! Kimse bu kadar kayınvalideyi her şeyinin içinde görmek istemez. İsterse melek tanesi olsun.

Yağınızda kavrulmayı bilmeniz lazım.

Kocanız temizlik, düzenin dışında ev toparlamaya, dağınıklıktan bahsediyor. Evet anneniz yapmak ,zonunda değil belki ama evde oluşan bir dağınıklık var demek ki Adam neden sabahtan beri ev topluyorum desin. Kocanız yalan söyler mi?

Çok muhabbet tez ayrılık getirir..

Evet eşinizin mesajlarındaki üslubu çok kötü ama bunun mutlaka bir sebebi vardır.

Mesela, ne olursa olsun kayınvalidenizin bu kadar evinizin, ailenizin içinde olmasını ister misiniz? İstemezsiniz! Kimse bu kadar kayınvalideyi her şeyinin içinde görmek istemez. İsterse melek tanesi olsun.

Yağınızda kavrulmayı bilmeniz lazım.

Kocanız temizlik, düzenin dışında ev toparlamaya, dağınıklıktan bahsediyor. Evet anneniz yapmak ,zonunda değil belki ama evde oluşan bir dağınıklık var demek ki Adam neden sabahtan beri ev topluyorum desin. Kocanız yalan söyler mi?
Ben o günü hatırlıyorum aslında, hastaneden çıkmıştım ve ev dağınıktı söyleniyordum nasıl toplanacak bu ev diye. Annem zaten o gün temizlik yaptı. Onun dağınıklıktan kastı mutfak eşyalarının aynı yerinde olmaması ki o gün ben uyurken mutfaktaydı annem yoktu, mutfakta her şeyin yeri değişmiş dedi, ben de teyzem anneannem de geldi bilememişlerdir ben de yardım ederim toplanır ne olacak dedim. Onun dışında zaten ev dağınık olsa benim içim rahat etmez söylerim o da biliyor bunu.

Annemin sürekli evimizin içinde olmasını isteyen de kendisidir aslında. Evde otururken canı sıkılır anneni kahveye çağıralım otururuz der, eve bir şey alırız anneni de çağıralım beraber yapalım der vs. Bunu yapmasının sebebi de dedemi 3 sene önce kaybettik ve annemi çok etkiledi bu durum, kafası dağılsın diye yapar. Yoksa her şeye müdahale eden, kızının evinden çıkmayan bir anne modeli oluşmasın kafanızda. Kayınvalidem bile kızının evine daha çok gidiyordur öyle söyleyeyim

Sadece o an bir şeye sinirlendiğini ve annesine o yüzden söylediğini düşünüyorum. Yoksa dediğim gibi ailem hakkında kötü bir şey dediğini duymadım bu zamana kadar, annemi de çok sever. Annesine bu tarz cümleler kurması ağrıma gitti. Ben onun ailesi hakkında asla yorum yapmadım, hoşuma gitmeyen bir şey olsa bile idare ettim, kimseye de konuşmadım. Annesine de kırgınım o cümleleri kurarken yeterince sert tepki verdiğini düşünmüyorum. İlk defa olmuş olsaydı ne diyorsun sen düzgün konuş falan derdi herhalde kendimi onun yerine koyuyorum da, onu da dememiş, hallederiz demiş. Bu da acaba bu tarz konuşması ilk değil mi diye soru belirtiyor bende.

Ben o günü hatırlıyorum aslında, hastaneden çıkmıştım ve ev dağınıktı söyleniyordum nasıl toplanacak bu ev diye. Annem zaten o gün temizlik yaptı. Onun dağınıklıktan kastı mutfak eşyalarının aynı yerinde olmaması ki o gün ben uyurken mutfaktaydı annem yoktu, mutfakta her şeyin yeri değişmiş dedi, ben de teyzem anneannem de geldi bilememişlerdir ben de yardım ederim toplanır ne olacak dedim. Onun dışında zaten ev dağınık olsa benim içim rahat etmez söylerim o da biliyor bunu.

Annemin sürekli evimizin içinde olmasını isteyen de kendisidir aslında. Evde otururken canı sıkılır anneni kahveye çağıralım otururuz der, eve bir şey alırız anneni de çağıralım beraber yapalım der vs. Bunu yapmasının sebebi de dedemi 3 sene önce kaybettik ve annemi çok etkiledi bu durum, kafası dağılsın diye yapar. Yoksa her şeye müdahale eden, kızının evinden çıkmayan bir anne modeli oluşmasın kafanızda. Kayınvalidem bile kızının evine daha çok gidiyordur öyle söyleyeyim

Sadece o an bir şeye sinirlendiğini ve annesine o yüzden söylediğini düşünüyorum. Yoksa dediğim gibi ailem hakkında kötü bir şey dediğini duymadım bu zamana kadar, annemi de çok sever. Annesine bu tarz cümleler kurması ağrıma gitti. Ben onun ailesi hakkında asla yorum yapmadım, hoşuma gitmeyen bir şey olsa bile idare ettim, kimseye de konuşmadım. Annesine de kırgınım o cümleleri kurarken yeterince sert tepki verdiğini düşünmüyorum. İlk defa olmuş olsaydı ne diyorsun sen düzgün konuş falan derdi herhalde kendimi onun yerine koyuyorum da, onu da dememiş, hallederiz demiş. Bu da acaba bu tarz konuşması ilk değil mi diye soru belirtiyor bende.
Sormadiniz mi esinize bu yazismalar ne boyle diye? Ne olursa olsun anneniz hakkinda boyle konusmamali anneniz sizin hizmetciniz degil.

Fazla iyilik nankörlük getirir,eşin annenin yardımlarını mecbur yapmak zorunda gibi görmeye başlamış ki ,haber vermeden gitti vs gibi ifadeleri kullanmış.Öncelikle annenin yemek, temizlik,usta başında durma gibi yardımları yapmak zorunda olmadığını farketmesi yada farkettirmen lazım.Burnu sürtülsünde ne kadar büyük nimet olduğunu anlasın.Artik nasıl bir yolla yaparsan.Annenede söyleme bence yazık kadın çok kırılır.Şahsen çok kırılırdım.Cok da sinir oldum valla

Sormadiniz mi esinize bu yazismalar ne boyle diye? Ne olursa olsun anneniz hakkinda boyle konusmamali anneniz sizin hizmetciniz degil.
Gece hiç uyumadım, sabaha karşı içim geçmiş onun alarmını duydum ama kalkıp sabahın köründe konuşmak içimden gelmedi açıkçası, akşam sakin kafayla konuşacağım zira başımın ağrısından midem bulanıyor artık

Fazla iyilik nankörlük getirir,eşin annenin yardımlarını mecbur yapmak zorunda gibi görmeye başlamış ki ,haber vermeden gitti vs gibi ifadeleri kullanmış.Öncelikle annenin yemek, temizlik,usta başında durma gibi yardımları yapmak zorunda olmadığını farketmesi yada farkettirmen lazım.Burnu sürtülsünde ne kadar büyük nimet olduğunu anlasın.Artik nasıl bir yolla yaparsan.Annenede söyleme bence yazık kadın çok kırılır.Şahsen çok kırılırdım.Cok da sinir oldum valla
değil anneme kimseye böyle bir şeyi söyleyemem. Annemi hissettirmeden evden uzak tutmaya çalışacağım ayağa kalkana kadar nasıl olacaksa. Eşime de dediğiniz gibi çok biliyorsa temizliğini yemeğini kendisinin yapmasını söyleyeceğim. Bundan sonraki süreçte de ikisinin arasındaki mesafeyi korumaya çalışacağım kendi halletsin işlerini. Dilimin kemiği yok benim fırsatını buldukça lafımı sokarım tabiri caizse, canını yakarım çünkü geceden beri çok kötüyüm, yediremiyorum, içim nasıl soğur bilmiyorum.

Annesine de kırgınım o cümleleri kurarken yeterince sert tepki verdiğini düşünmüyorum
Ya kusura bakmayin da esas sert olmasi gereken sizsiniz
Esinize karsi nasil tepki vereceginizi bile bilmiyorsunuz
Uyuyor su an diyorsunuz
Eh biraz uyansin uykusundan, anneniz hakkinda dedikodu yapmayi biliyor
Sorumsuzlar evi b.k goturuyor demeyi biliyor
Annemi cok sever yaziyorsunuz hala
Esiniz baya rol kesiyor
Gercek yuzunu kabullenemiyorsunuz malesef

İyilik yapanın her zaman dedikodusu döner,kıymeti de olmaz arkadaşım. Eşinizle yüzleşmek isterseniz yüzleşin ama bu ilk değildir son da olmayacaktır. Anne oğul mutlaka çekiştiriyorlardır kvyi.

Eşinizin annesinin verdiği tepkiye hayran kaldım. Benim kaynanam olsa hoşuna gider gülerdi. Yapmışlığı da annemin doğumda yanımda kalmasını hazmedemeyip benimle kızı olduğu için rahat olmasını bile kıskanıp laf etmişti. Eşiniz hatalı. Ben olsaydım direk karşıma alıp otur bişey konuşucaz derdim. En azından özür dilesin bilsin gördüğünüzü.

Anneanneniz, teyzeniz maşallah maaile sizdeler..
Ben nedense her şeyin yazdıklarınız gibi olmadığını düşünüyorum. Pembe gözlükleri çıkarmanızı tavsiye ederim.

Kimse kalkıpta ben rahatsız oluyorum demez ya. Ben de kaynanamın dedikodusunu yaparım ama ona iyi de davranırım çaya da çağırırım mesela ne yapayım gelmesin mi diyeyim ? Ben eşime ağz ucuyla her akşam annen gelsin çaya desemde eşimin yok ya demesini beklerim. Malesef güzelim iyilik Maraz getiriyor. Anneciğin yorulmuştur uğraşmıştır ama bırak sadece senle ilgilensin evi bıraksın. Bizde onların analarının babalarının bazı şeylerine kıl kapıyoruz da sesimiz çıkmıyor.

Ben nedense her şeyin yazdıklarınız gibi olmadığını düşünüyorum. Pembe gözlükleri çıkarmanızı tavsiye ederim.
Günlerce mi kalmışlar, geçmiş olsuna gelmişler olarak anladım ben.

Hanımefendi hastaneden çıkmıştım ve kan sulandırıcı iğne vurunmam gerekiyordu. Teyzem de bu konuda bilgilidir daha önce yapmışlığı var, benim de iğne fobim olduğu için yardımcı olmak için gelmişlerdi o gün, toplamda bir saat bile kalmadılar. Evime bütün akrabalarımı toplamıyorum.
Eşim ve ailemin arası iyi bir sorun yaşamadığımızı belirttim. Zaten bu konuya bu kadar şaşırmış olmamın sebebi de bu. Daha önce böyle bir şey yaşamış olsaydım konuyu açmamın bile bir anlamı olmazdı. Pembe gözlük takmıyorum, olanı söylüyorum.

İyi geceler hanımlar, gece gece neye uğradığımı şaşırdım ve ne tepki vereceğimi bilmiyorum, sığamadım bir yere, fikirlerinize ihtiyacım var.
5 senelik evliyim. Eşimin ailesi şehir dışında, annesi ve kız kardeşiyle kuvvetli bir bağı var, ailesi senede iki üç kez ziyaretimize gelir kalırlar.
Benim ailemse bize yakın oturuyor. Ben mart ayında bir iş kazası geçirdim ve üç hafta önce ameliyat oldum. Ayağımda platin var ve 1.5 aydır sağolsun annem hem hastanede hem evde yardımcı oluyor, ayağım alçıda aynı zamanda üstüne basamıyorum yatıp duruyorum evde.
Sorun şu ki az önce eşimin telefonunda bir şey bakarken şeytan dürttü annesiyle konuşmalarına baktım ki asla yapmam böyle bir şey. Annesi ben ameliyat olduktan sonra bayram haftası bize kalmaya gelmişti, hem bana yardımcı olmak için hem de annem dinlensin diye. Eşimin annesi gelmeden birkaç gün önce konuşmuşlar, eşim titiz olmasa da düzenlidir kendince, annesine sabahtan beri ev topluyorum, sorumsuzlar haber vermeden gitmişler, ne b*k yerse yesinler kafasına göre takılıyor gibi şeyler yazmış annem hakkında.

O kadar şok oldum ki inanın içimde bir şey var konuşsan yakarım ama yapamıyorum tutuldum kaldım. Ki eşim her defasında ben çalışıyorken annemle kahve içer sohbet eder dertleşir, daha bu akşam bir arkadaşımız vardı Allah razı olsun annesi de kaç aydır kahrımızı çekiyor dedi. Bunu da sürekli söyler bu arada, her konuda hem de. Annem evlerimizin de yakın olması dolayısıyla ben çalışıyorken yetişemediğimiz şeylerde bilgimiz dahilinde yapmaya çalışır, yemek yapar bırakır, usta lazımsa evde bekler, evde bir iş varsa hemen gelir yardımcı olur. Zaten şok olmamın da sebebi bu. Eşim de annem de tez canlıdır bu yönden iyi anlaşırlar. Bugüne kadar bir kötü söz duymadım, o mesajları görünce tekrar tekrar okudum. Yakıştıramadım.

Şimdi benim yanımda duracak kimsem yok, eşim yoğun çalışıyor bu sıra gece geç geliyor, ben ayağa kalkamadığım için de annem bizde kalıyor mecburen. Şimdi ben nasıl derim gel bizde kal diye? Ben bunu eşimle nasıl konuşurum, annemle nasıl karşı karşıya getiririm onları, nasıl yüzüne bakarım onun? Gerçekten çok üzüldüm fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden
Benim yapacağım ilk şey eşime annem hakkında nasıl böyle konuşuyorsun demek olurdu.

Geçmiş olsun öncelikle valla konu nerden tutsan elinde kalıyor cinsinden. Sizin mesajları okumanız olmamış mesela. Birşeyden mi işkillenip okudunuz genelde yapmam demişsiniz? Şahsen eşim benim mesajlarımı okusa sinirlenirim höst yani hayırdır özelim benim. Kurulan muhabbet hiç hoş değil madem gördün mesajları artık yüzleşmelisin. Ve madem öyle bundan sonra analarınız çaya kahveye muhabbete gelsin ev toplayayım düzenleyeyim yok paşam kendi yapsın şükür edeceğine çen çen laf yetiştirmesin. Mesafe mesafe mesafe. Yeri gelince eşine karşıda bi mesafen olacak. Ki çekinsin üç düşünüp bir konuşsun.

İyi geceler hanımlar, gece gece neye uğradığımı şaşırdım ve ne tepki vereceğimi bilmiyorum, sığamadım bir yere, fikirlerinize ihtiyacım var.
5 senelik evliyim. Eşimin ailesi şehir dışında, annesi ve kız kardeşiyle kuvvetli bir bağı var, ailesi senede iki üç kez ziyaretimize gelir kalırlar.
Benim ailemse bize yakın oturuyor. Ben mart ayında bir iş kazası geçirdim ve üç hafta önce ameliyat oldum. Ayağımda platin var ve 1.5 aydır sağolsun annem hem hastanede hem evde yardımcı oluyor, ayağım alçıda aynı zamanda üstüne basamıyorum yatıp duruyorum evde.
Sorun şu ki az önce eşimin telefonunda bir şey bakarken şeytan dürttü annesiyle konuşmalarına baktım ki asla yapmam böyle bir şey. Annesi ben ameliyat olduktan sonra bayram haftası bize kalmaya gelmişti, hem bana yardımcı olmak için hem de annem dinlensin diye. Eşimin annesi gelmeden birkaç gün önce konuşmuşlar, eşim titiz olmasa da düzenlidir kendince, annesine sabahtan beri ev topluyorum, sorumsuzlar haber vermeden gitmişler, ne b*k yerse yesinler kafasına göre takılıyor gibi şeyler yazmış annem hakkında.

O kadar şok oldum ki inanın içimde bir şey var konuşsan yakarım ama yapamıyorum tutuldum kaldım. Ki eşim her defasında ben çalışıyorken annemle kahve içer sohbet eder dertleşir, daha bu akşam bir arkadaşımız vardı Allah razı olsun annesi de kaç aydır kahrımızı çekiyor dedi. Bunu da sürekli söyler bu arada, her konuda hem de. Annem evlerimizin de yakın olması dolayısıyla ben çalışıyorken yetişemediğimiz şeylerde bilgimiz dahilinde yapmaya çalışır, yemek yapar bırakır, usta lazımsa evde bekler, evde bir iş varsa hemen gelir yardımcı olur. Zaten şok olmamın da sebebi bu. Eşim de annem de tez canlıdır bu yönden iyi anlaşırlar. Bugüne kadar bir kötü söz duymadım, o mesajları görünce tekrar tekrar okudum. Yakıştıramadım.

Şimdi benim yanımda duracak kimsem yok, eşim yoğun çalışıyor bu sıra gece geç geliyor, ben ayağa kalkamadığım için de annem bizde kalıyor mecburen. Şimdi ben nasıl derim gel bizde kal diye? Ben bunu eşimle nasıl konuşurum, annemle nasıl karşı karşıya getiririm onları, nasıl yüzüne bakarım onun? Gerçekten çok üzüldüm fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden
eşinizin eli kolu kırık heraldeki kendi yapması gerken işi annenizden beklemiş.hiç şaşmaz fazla fedakarlık küstahlik hadsizlik terbiyesizlik getirir. o boku alır o eş müsvettesinin kafasına şapka yapardım . boku kendi yesin. asla sessiz kalmayın. annenizin eşinize fadakarlık yapmasına izin vermeyin. çok şey söyleyeceğim de neyse.
size de çok geçmiş olsun bu arada

Back
X