eşimin annesiyle konuşmaları?

İyi geceler hanımlar, gece gece neye uğradığımı şaşırdım ve ne tepki vereceğimi bilmiyorum, sığamadım bir yere, fikirlerinize ihtiyacım var.
5 senelik evliyim. Eşimin ailesi şehir dışında, annesi ve kız kardeşiyle kuvvetli bir bağı var, ailesi senede iki üç kez ziyaretimize gelir kalırlar.
Benim ailemse bize yakın oturuyor. Ben mart ayında bir iş kazası geçirdim ve üç hafta önce ameliyat oldum. Ayağımda platin var ve 1.5 aydır sağolsun annem hem hastanede hem evde yardımcı oluyor, ayağım alçıda aynı zamanda üstüne basamıyorum yatıp duruyorum evde.
Sorun şu ki az önce eşimin telefonunda bir şey bakarken şeytan dürttü annesiyle konuşmalarına baktım ki asla yapmam böyle bir şey. Annesi ben ameliyat olduktan sonra bayram haftası bize kalmaya gelmişti, hem bana yardımcı olmak için hem de annem dinlensin diye. Eşimin annesi gelmeden birkaç gün önce konuşmuşlar, eşim titiz olmasa da düzenlidir kendince, annesine sabahtan beri ev topluyorum, sorumsuzlar haber vermeden gitmişler, ne b*k yerse yesinler kafasına göre takılıyor gibi şeyler yazmış annem hakkında.

O kadar şok oldum ki inanın içimde bir şey var konuşsan yakarım ama yapamıyorum tutuldum kaldım. Ki eşim her defasında ben çalışıyorken annemle kahve içer sohbet eder dertleşir, daha bu akşam bir arkadaşımız vardı Allah razı olsun annesi de kaç aydır kahrımızı çekiyor dedi. Bunu da sürekli söyler bu arada, her konuda hem de. Annem evlerimizin de yakın olması dolayısıyla ben çalışıyorken yetişemediğimiz şeylerde bilgimiz dahilinde yapmaya çalışır, yemek yapar bırakır, usta lazımsa evde bekler, evde bir iş varsa hemen gelir yardımcı olur. Zaten şok olmamın da sebebi bu. Eşim de annem de tez canlıdır bu yönden iyi anlaşırlar. Bugüne kadar bir kötü söz duymadım, o mesajları görünce tekrar tekrar okudum. Yakıştıramadım.

Şimdi benim yanımda duracak kimsem yok, eşim yoğun çalışıyor bu sıra gece geç geliyor, ben ayağa kalkamadığım için de annem bizde kalıyor mecburen. Şimdi ben nasıl derim gel bizde kal diye? Ben bunu eşimle nasıl konuşurum, annemle nasıl karşı karşıya getiririm onları, nasıl yüzüne bakarım onun? Gerçekten çok üzüldüm fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden
Öncelikle çok geçmiş olsun ameliyat olmuşsunuz şifalar dilerim. Eşiniz iki yüzlü birisi. Anneniz size yardım ediyor , o kadar emek veriyor ama nafile. Zaten iyi insan kimseye yaranamaz illaki birisi nankörlük eder. Annenize çok üzüldüm. O mesajları ss alıp kendi telefonunuza atın. Bu konuyu konuşmak istediğinizde eşiniz inkar etmesin. "Ben öyle bir şey demedim onu demek istememiştim sen yanlış anlamışsın " gibi şeyler saçmalayamasın.

Yaa herkes yüzleş burnundan getir bilmem ne demiş de ben tam tersine yüzleşmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak eşiniz ve anneniz arasında güzel bir diyalog varmış siz bu konuyu konuştuktan sonra bu iletişim mutlaka bozulur. Ayrıca ailesiyle konuşmalarını okumanın da çok saygısızca zaten. Bundan sonra yazışmalarını hep silecek tetikte olacak sizden saklayacak pek çok şeyi. Biz de kardeşimle ortak grupta neler konuşuyoruz onlar kayınaile hakkında zaman zaman rahatsız oldukları şeyleri aile samimiyetiyle grupta dile getiriyorlar ama bu onların nankör olduğu anlamına gelmiyor. Bir anına denk gelmiş rahatsız olmuş annesiyle paylaşmak istemiş belki gerçek fikri bile değil. Sizin anneniz sürekli yanınızda onun annesi uzakta dye kendince saçma olsa da annenizi kötüleyerek onu çok önemsemediğini göstermek istedi belki de. Boşuna gerginlik yaşayacaksınız gibi geliyor

Her işe annecinizi koşturup kadını yormuşsunuz, bu da teşekkürü. Usta mı geliyor? Eşiniz zahmet edip zaman bulup gelseydi. Şimdi de anneniz gelmesin, eşiniz bakıcı tutsun size bir zahmet. Ben tufan koparmıştım ve bir daha da annemi böyle çalıştırmak için de davet etmezdim. Madem beyefdi beğenmiyor o zaman işlerini kendi halletsin.

Yaa herkes yüzleş burnundan getir bilmem ne demiş de ben tam tersine yüzleşmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak eşiniz ve anneniz arasında güzel bir diyalog varmış siz bu konuyu konuştuktan sonra bu iletişim mutlaka bozulur. Ayrıca ailesiyle konuşmalarını okumanın da çok saygısızca zaten. Bundan sonra yazışmalarını hep silecek tetikte olacak sizden saklayacak pek çok şeyi. Biz de kardeşimle ortak grupta neler konuşuyoruz onlar kayınaile hakkında zaman zaman rahatsız oldukları şeyleri aile samimiyetiyle grupta dile getiriyorlar ama bu onların nankör olduğu anlamına gelmiyor. Bir anına denk gelmiş rahatsız olmuş annesiyle paylaşmak istemiş belki gerçek fikri bile değil. Sizin anneniz sürekli yanınızda onun annesi uzakta dye kendince saçma olsa da annenizi kötüleyerek onu çok önemsemediğini göstermek istedi belki de. Boşuna gerginlik yaşayacaksınız gibi geliyor
Evet diyalogları güzel zaten beni şok eden kısmı da o. Asla beklemediğim cümleler kurmuş. Ama dediğiniz gibi eğer bunu ona söylemezsem ilerde daha büyük problemler olursa ben başa çıkamazsam ne olacak? Ne kadar ne anına gelirse gelsin hadsizce yorumda bulunmuş, ben 30 yaşımdayım anneme ne b.k yerse yesin demedim, babamın ağzından bile anneme böyle bir söz söylediğini duymadım o kim oluyor da bu haddi kendisinde buluyor?
Tabi ki onaylamadığı şeyler olabilir, ben de kızıyorum bazen anneme fakat üslubu çok terbiyesizce, asla yakıştıramıyorum ve yediremiyorum, dediğiniz gibi söylemezsem de hasta olur giderim içime ata ata asla tutabileceğimi sanmıyorum.
Ayrıca rahatsız olduğu bir şey varsa bana söylemeliydi diye düşünüyorum, ben müdahale ederdim, ben yönlendirirdim ne bileyim ben uyarırdım annemi. Kaldı ki ortada bu kadar rahatsız olacağı bir durumda yoktu, o da biliyor ki ev dağınık olsa benim uykularım kaçıyor yorgunluktan ölsem de toparlıyorum temizliyorum evi içim rahat etmiyor hiç. Benim açımdan problem yokken derdi neyse artık bu kadar büyütüp annesine bu tarz cümleler kurmasını hazmedemiyorum

Öncelikle çok geçmiş olsun ameliyat olmuşsunuz şifalar dilerim. Eşiniz iki yüzlü birisi. Anneniz size yardım ediyor , o kadar emek veriyor ama nafile. Zaten iyi insan kimseye yaranamaz illaki birisi nankörlük eder. Annenize çok üzüldüm. O mesajları ss alıp kendi telefonunuza atın. Bu konuyu konuşmak istediğinizde eşiniz inkar etmesin. "Ben öyle bir şey demedim onu demek istememiştim sen yanlış anlamışsın " gibi şeyler saçmalayamasın.
Çok teşekkür ederim, bir an önce ayağa kalkıp kendi işimi kendim görmek istiyorum, yürüyememek şu an o kadar koyuyor ki anlatamam.

Bu çok kötü ve bir yüzleşme eski eşim annesiyle beni cekistiriyordu bir de inkar ediyorlar sonradan. O yüzden kanıtla bu konuşmalar ne deyin ekran görüntüsünu kendinize atın. Bir daha annem gelmeyecek kendi isini kendin yapacaksn artık derdim ben..

Kendi annesine yaranmak için böyle konuşmuş olabilir mi? Annesi ile yakın bir ilişkisi olduğunu söylemişsin. Belki kadın kendisinin uzak olmasını ama senin annenin hep sizinle iç içe olmasını kıskanıyor olabilir. Eşinde annesini bu şekilde dizginliyor olabilir belki. Çünkü arkadaşlarınıza vs bu şekilde iyi konuşup anneniz hakkında, kalkıp kendi annesine böyle söylemesi anlamsız geldi. Her ne sebebi olursa olsun çok çirkin bir üslup.
aynen bende böyle düşündüm
annesine yaranmak için yapmış

hepimiz insanlar hakkında konuşuyoruz iyi kötü
kayınvalidemi çok severim :nazar: ama bazen kendi kardeşimle konuşurken abuklaştığım olur
ama sorumsuz yüzsüz ne bok tarzı konuşmam
yalnız biz karşılıklı konuşur yazıya dökmeyiz ben bırakmam kanıt :)
eşiniz birde hiç korkmuyor siz görür müsünüz diye

bu arada annenize sakın bişey demeyin
eşinizle ilgili de siz bilirsiniz
mesajlarımı mı okudun diye sizi suçlayacak hazır olun konu sahibi O oznurus

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim, bir an önce ayağa kalkıp kendi işimi kendim görmek istiyorum, yürüyememek şu an o kadar koyuyor ki anlatamam.
Olabilir canim saglikta olabilir kime ne yaa kimene senin evinden bu durumda olmasan temizlersin yanii evini takma lütfen

Geçmiş olsun öncelikle valla konu nerden tutsan elinde kalıyor cinsinden. Sizin mesajları okumanız olmamış mesela. Birşeyden mi işkillenip okudunuz genelde yapmam demişsiniz? Şahsen eşim benim mesajlarımı okusa sinirlenirim höst yani hayırdır özelim benim. Kurulan muhabbet hiç hoş değil madem gördün mesajları artık yüzleşmelisin. Ve madem öyle bundan sonra analarınız çaya kahveye muhabbete gelsin ev toplayayım düzenleyeyim yok paşam kendi yapsın şükür edeceğine çen çen laf yetiştirmesin. Mesafe mesafe mesafe. Yeri gelince eşine karşıda bi mesafen olacak. Ki çekinsin üç düşünüp bir konuşsun.
Bir şeyden işkillenmedim açıkçası, zaten kendi aile grupları da var hiç de merak etmem, aile işlerine de yorum dahi yapmam ama niye girip okudum inanın bilmiyorum gerçekten şeytan dürttü, utanıyorum zaten yaptığımdan savunmuyorum tabi ki. Ama bundan sonra da annemle olan ilişkisine çok dikkat etmem gerekiyor annemin de bunu anlamaması lazım. Eşime de düşkünlerdir, canayakındır şeytan tüyü var herhalde herkes çok sever bizim sülalede.

Bir şeyden işkillenmedim açıkçası, zaten kendi aile grupları da var hiç de merak etmem, aile işlerine de yorum dahi yapmam ama niye girip okudum inanın bilmiyorum gerçekten şeytan dürttü, utanıyorum zaten yaptığımdan savunmuyorum tabi ki. Ama bundan sonra da annemle olan ilişkisine çok dikkat etmem gerekiyor annemin de bunu anlamaması lazım. Eşime de düşkünlerdir, canayakındır şeytan tüyü var herhalde herkes çok sever bizim sülalede.
Bir daha yapmazsınız tahminimce:) yani muhabbetlerine karışamazsınız ama annenizi paspas ettirmeyin asla. Yaptırmayın bişey. Yemek mi yok akşama kocan ya yapsın ya dışardan söylesin. Temiz kıyafet mi bulamadı yıkasın bi zahmet. Evide derli toplu görmek istiyosa sıvasın kolları temizlesin.

Geçmiş olsun öncelikle valla konu nerden tutsan elinde kalıyor cinsinden. Sizin mesajları okumanız olmamış mesela. Birşeyden mi işkillenip okudunuz genelde yapmam demişsiniz? Şahsen eşim benim mesajlarımı okusa sinirlenirim höst yani hayırdır özelim benim. Kurulan muhabbet hiç hoş değil madem gördün mesajları artık yüzleşmelisin. Ve madem öyle bundan sonra analarınız çaya kahveye muhabbete gelsin ev toplayayım düzenleyeyim yok paşam kendi yapsın şükür edeceğine çen çen laf yetiştirmesin. Mesafe mesafe mesafe. Yeri gelince eşine karşıda bi mesafen olacak. Ki çekinsin üç düşünüp bir konuşsun.
Ne kadar güzel söyledin yeri gelince eşine bile mesafe koymalısın 👍İki yıl oldu daha evleneli ama bu kısa sürede edindiğim tecrübelerden biri de bu. Öyle olunca herkes konuşması susması gerektiği yeri biliyor.Eşim aileme karşı çok iyi hatta benim düşünemediğim şeyleri bile o düşünüp yapıyor. Evliliğimizin ilk aylarında yeğenim için hoşuma gitmeyen bir kelime kullandı o anda tepki verdim yeğenime bu kelimeyi kullanamazsın dedim.Ki şaka yapmıştı ve öyle olduğunu söyledi.Kendi yeğenlerine de söyler bazen art niyetle yapmadı eminim ama bir daha tekrarlanmadı mesela.Valla eşim annem için o şekilde konuşsa değil eşimi dünyayı yakarım.

Evet diyalogları güzel zaten beni şok eden kısmı da o. Asla beklemediğim cümleler kurmuş. Ama dediğiniz gibi eğer bunu ona söylemezsem ilerde daha büyük problemler olursa ben başa çıkamazsam ne olacak? Ne kadar ne anına gelirse gelsin hadsizce yorumda bulunmuş, ben 30 yaşımdayım anneme ne b.k yerse yesin demedim, babamın ağzından bile anneme böyle bir söz söylediğini duymadım o kim oluyor da bu haddi kendisinde buluyor?
Tabi ki onaylamadığı şeyler olabilir, ben de kızıyorum bazen anneme fakat üslubu çok terbiyesizce, asla yakıştıramıyorum ve yediremiyorum, dediğiniz gibi söylemezsem de hasta olur giderim içime ata ata asla tutabileceğimi sanmıyorum.
Ayrıca rahatsız olduğu bir şey varsa bana söylemeliydi diye düşünüyorum, ben müdahale ederdim, ben yönlendirirdim ne bileyim ben uyarırdım annemi. Kaldı ki ortada bu kadar rahatsız olacağı bir durumda yoktu, o da biliyor ki ev dağınık olsa benim uykularım kaçıyor yorgunluktan ölsem de toparlıyorum temizliyorum evi içim rahat etmiyor hiç. Benim açımdan problem yokken derdi neyse artık bu kadar büyütüp annesine bu tarz cümleler kurmasını hazmedemiyorum
Siz bilirsiniz tabi sonuçta. İçiniz rahat etmeyecekse size dert olacaksa ilişkilerin bozulmasını göze alıyorsanız konuşun. Size o kadar destek olan anneniz hakkında öyle konuşması tabiki doğru değil bu arada ama işte insan öz ailesiyle daha filitresiz konuşabiliyor. Şimdiye dek annenize bir saygısızlığı acayip bir tavrı da olmamış. Samimiyetleri bozulmasın dye düşündüm. Bu tarz ilişkiler pamuk ipliğine bağlı kolay kurulmuyor çabuk yıkılabiliyor

Kayınvalideniz hakkında hiç mi annenizle bu tarz konuşmuyorsunuz? Ben ağzıma ne gelirse söylüyorum valla. Ama bizim aramız görünürde iyi olmasına rağmen gergin. Aramayız sormayız birbirimizi.

Eğer söylersen mesajlarını okuduğun için seni suçlayacak. Nerden biliyorsun diye sormayın :D

Aslında dediğim gibi asla bakmam telefonuna. Merak da etmem şu 5 senede ikinci kere bakmışımdır belki, o da aynı şekilde bakmaz. Ben bunu söylediğimde neden baktığıma takılacağını sanmıyorum. Ama ne kadar sakin konuşabilirim onu da bilmiyorum
Şeytan dürtmüş işte bu mesajı görmeniz gerekiyormuş normalde de karıştıran biri değilim diyorsunuz bence bu konuda suçlu hissetmeyin

Eşinizin,annesiyle anneniz hakkında konuşması kelimeleri hoş değil.
Anneniz sizin gözünüzden kaçan eşinize karşı onu kızdıracak sinirlendirecek bişey yapmış olabilir mi?
İyi anlaşıyor olabilirler ama bu her hareketini onaylayıp doğru bulacağı anlamına gelmez.
Sinir anında hoş olmayan sözlerle annesine dert yanması da doğru değil ama insanız nihayetinde bir anlık sinirle yazmıştır,size veya annenize söyleyemeyince içini dökmüş geçmiştir.
İnsanın kendi annesi olunca nazı geçiyor,tuhaf gelmiyor ama kayınvalide olunca bazen yanlış anlaşılabiliyor.
Kayınvalideniz gelmiş olsaydı bu kadar uzun süreçte belki sizin de gözünüze bişeyler batacak,annenizle paylaşacaktınız.Belki daha düzgün bir üslupla anlatırdınız ama yazarken baya bir sinirlenip gerilmiş anladığım kadarıyla.
Bunun hesabını soracak olursanız bundan sonra yazışma saklamaz telefonunda.
Sadece biraz söz ve hareketlerle imalarda bulunun farketsin ama emin olamasın.
Ayrıca annenize de yazık,biraz eşinize sorumluluk verin yorulunca bişeyler gözüne daha az batar eleştirecek bişey bulamaz.

Kayınvalideniz hakkında hiç mi annenizle bu tarz konuşmuyorsunuz? Ben ağzıma ne gelirse söylüyorum valla. Ama bizim aramız görünürde iyi olmasına rağmen gergin. Aramayız sormayız birbirimizi.

Eğer söylersen mesajlarını okuduğun için seni suçlayacak. Nerden biliyorsun diye sormayın :D
Valla mübarek gün ne ablamla ne annemle asla eşimin ailesi hakkında konuşmam. Zaten kayınvalidemle aram da çok iyidir arkadaş gibidir bana. Derdim olsun benden çok dertlenir. Tabi ki onun da hoşuma gitmeyen bir takım şeyleri oldu ama tepki vermedim, eşime de söylemedim. Zaten şehir dışındalar senede iki üç kez görüyorum, şahsıma hakaret olmadığı sürece takmam da. İyi ki şehir dışındalarmış orası ayrı :)

Çok ayıp etmişler gerçekten annen geliyor çalışıyor yine yaranamıyor. Bir daha çağırma anneni çalışmaya, gelirse de çalışmasın kahve içip kalksın. Bırak temizliği her şeyi eşin yapsın madem beğenmiyor. Yaptığı büyük terbiyesizlik, senin anne o adamın hizmetçisi değil, ev çalışanı değil işini yapmak zorunda hiç değil bulmuş da bunuyor haspa. KOnuşur yüzlerim kesinlikle ama sakince, terbiyesizliğini yüzüne vururum işleri kendinin yapacağını da söylerim. tek şeye de elimi sürmem.

Valla mübarek gün ne ablamla ne annemle asla eşimin ailesi hakkında konuşmam. Zaten kayınvalidemle aram da çok iyidir arkadaş gibidir bana. Derdim olsun benden çok dertlenir. Tabi ki onun da hoşuma gitmeyen bir takım şeyleri oldu ama tepki vermedim, eşime de söylemedim. Zaten şehir dışındalar senede iki üç kez görüyorum, şahsıma hakaret olmadığı sürece takmam da. İyi ki şehir dışındalarmış orası ayrı :)
Hahahah evet çok şanslısınız :D

Kayınvalidenizle uzak olduğunuz için konuşacak bir şey bulamıyorsunuz.
İsterseniz bir kaç gün yanınıza çağırın görün denemesi bedava 🤣

Back
X