Kocam annesinin dolduruşuyla beni dövdü

Hani eskiden bak evlerde çok kötü Türkçe ile yazılmış, tuhaf tuhaf nasihatlerin olduğu dini kitaplar olurdu ya, genelde de kadınlara nasihat ederdi böyle değişik değişik, aynı onlardan okuyormuşum gibi okuyorum mesajlarını kadının 🤯
Sule Yuksel Senler saniyor kendini ama o bile ilk esinden siddet yuzunden bosanmis.

Adil Yıldırım, Fatih reşit gibi uzmanlar var.

Onlar der ki:

Kadın kadın olsun. Kadın, kadın gibi davranırsa erkek delikanlı olur.

Erkeğin kadından gelecek paraya ihtiyacı yok derler.

Roller değişildi şu son 100 yıl. Olan yuvalara oldu.
Roller değişmemeliydi.
Kadınlar artık kocaları esip gürlediğinde
Bunu ben aldım şunu ben aldım diyip altta kalmıyorlar.
Ya sen altta bir kal. Adama güçlü ve haklı olduğunu hissettir. Adama o desteği hep ver.
Hee doğru diyorsun bey, bak yine haklı çıktın. Diyerek ona şu güveni de ver.
" Benim karım eş dostun içinde de beni över yaaa. Orada beni haksız çıkarmaz.☺️"

Kadının eve getireceği para erkeğin umrunda değil.

Çünkü zaten eve bakmak erkeğin yükü

Ama kadın da çalışabildiği kadar çalışırsa güzel olur.

Ayrıntılı yazıyorum anlayın diye.
Fatih Reşit dedin işte orada olaya kocaman bir ❌ attım. Bu adamın hiçbir psikolojik yorumunu ciddiye almıyorum. Şu yazdığınız yazıdan bile ne kadar saçma olduğu anlaşılıyor. O adamın anlamadığı bir şey var. "Eğer erkek hödük ise kadın ne yaparsa yapsın erkeğe yaranamaz. Kadının da erkeğin de edepsizi her zaman mevcut. Bunu tamamen cinsiyete indirmek saçmalık. Kadınları, erkeklere kölecesine duruma düşürmek ya da kadınları tepelere çıkarıp erkekleri düşürmek...
Öyle erkekler var ki kadının eve getireceği parayı taa nişanlı iken düşünmeye başlıyor. Bunlardan çok var.
Roller değişti. Olan kadına oldu.

Teyzem olacak o kadın tatlı dilli yılanın teki benide öyle elde etti zaten ilk başlarda sürekli pof pofladi beni bende bu hep böyle olur sandım ama ailem vermedi beni özellikle babam bir bildigi varmış demek .yani dedigim gibi on sekiz yaşındaki bir çocuktum ben ağlarına düştüm.yani bugüne kadarki tek tartışmalarimiz ailesi yüzünden kaynaklandi kendi sorunlarımizi tartışacak vakit bulamadık belkide.
Yani ben Türkiye'de ki bu cahil kafayı anlamıyorum. Bu nasıl bir psikolojik vakadır yaa. Önce kızı yağlayıp ballıyorsun. Oğluma alicam diye yüzüne gülüyorsun. Evleniyor. Sonra ağzından girip burnundan çıkıyorsun. Eee madem kan kusturacaksın niye oğluna almak için melek rolüne giriyorsun😅

Canım benim. Eşini bir kere başkası yüzünden döven erkek de vicdan yapıp o dövdüğü kadını bir daha sevip öpme, aynı yatakta yatma hakkını kendinde görmüyor. Eğer aklı yarımsa yine karısının koynuna girer. Değilse gurur yapar. Ayrılık ister. Çünkü onun için de çok zor durum.
Bunu örnek bir karı koca var. Onlardan anladım.
Allah o ilk dövmeyi vermesin. Gerisi hikaye. Yani eşin sen onu sinirlendirseydin de sana iki fiske vursaydı neyse. Sen benim hatam derdin özür dilerdin. Ama erkek başkası yüzünden karısını dövünce ne karısının yüzüne bakmaya yüzü oluyor. Ne de tekrar öpüp koklamaya hakkım var diyor

Bir çözüm daha var. Yine 50 yaşında biri bana söyledi. Kaynanası 20 yıl çektirmiş. Hatta 3.çocuğuna hamileyken salak akılsız beyinsiz kocası merdivende sürüklemiş.

Kadın akıllı kadındı. Eşinin akılsız olduğunu anlamış ki bana "Yuvamı dağıtmadım." Dedi.

Burada erkeğin akıllısı ya da avanağı söz konusu.

Sen ne diyorsun? Bir yazar mısın
Ulaaan böyle bir nasihat ömrümde görmedim 😅😅 şunu 72 yaşındaki babama okusam "der ki bunu yazan dayak yemeyi sevir" 😅 yaa huu şiddet hiçbir insana, canlıya uygulanmaz. Bunun hiçbir geçerli sebebi olmaz.
50 yaşındaki kişinin de mercimek kadar beyni yokmuş😅

Erkekler sinirli biliyoruz değil mi? Kadın ağzını açınca bile gene neyden şikayet edecek diye kaçacak yer arıyorlar.
Bir de adamın başında haklı haksız gaklamamak lazım. Şöyle eliyle anneler de çocuklarını iter.
Zaten ne dövmesi tekmek tokat dövmek yok.
Eğer bir fiske durumunda kadın adama haksızlık etmişse barışırlarken iki taraf da özür diler.
Ama beni eşim asla başkası yüzünden dövmesşn. Ne ben ne başka bir kadın o yuvada mutlu olabilir.
Artık o yuvada o kadının rolü paçavradır.
Emine abla kahkahalara bogdun beni😅

Back
X