- 28 Nisan 2014
- 47.409
- 127.869
- 37
-
- Konu Sahibi bilinmeyen40
benim kayınvalidem de öyle üstelik tuvaletdeyken bile çat diye kapıyı açtı ben yüzüne fener tutulmuş tavşan gibi kaldım , üstümü giyinirken bile kapıyı çalmadan giriyordu üstüme rahat birşey alayım diye dolabımı açıyordu falan... kafasına göre takılıyordu hiç hoşlanmam öyle şeylerden o yüzden kayınvalidemle görüşürken kapımı kilitliyordum eşim kendi kuzenleriyle de pek samimi değil, onlar bana gelmiş görümcem yok diye sevinme biz varız sırf bunu söylemeye geldik buraya demişlerdi , hani eşimin samimi olduğu görüştüğü kuzen olsa espiri yaptı der geçerim . densiz insanlarla muhattap olunca insan da ona göre davranıyor birde insanlar evlerinde odalarına isterse çelik kapı yaptırır kendi evimde istediğimi yaparım iyiki evlendiniz eviniz oldu diyenler olmuş evet aynen öyle zaten kendi evimiz düzenimiz olsun diye ayrı eve çıkmıyor muyuz yahuBunlari soyledim diye linc yedim resmen. Kayinalide evime ilk geldiğinde her arkami döndüğümde yatak odamda buldum kendisini. Ki ben cok ozel sayarim hic de haz etmem boyle durumlardan. Ikinci gelişinde anasını babasini da getirmişti ordu gibi ve denize gidip geldikleri icin evimde sık sık dusa giriyorlardi. Yatak odasi ve banyonun oldugu koridoru ayiran bi kapi var, kapi kapaliyken obur tarafta kim napiyo bilmiyorum, dus alip diger odaya giyinmeye vs geçecekler diye kapiyi da acamiyorum. Ben de çözümü yatak odami kilitlemekte buldum. Gayet de dogru bisey yaptim bence.
Tövbe estağfurullah, gerçekten miBaba tarafi olsa yengem oğullarının kapılarını kilitleyip anahtarı da göğsüne saklardı. Yoksa mazallah kızlar kapiyi açıp koyunlarina girer biricik oğullarının.
fikirlere saygı duyamayacak kadar travma yaşamadım en azından
Ben o konuda şanslıyım sanırım iki tarafla da ilişkilerimiz çok sağlam. Annem hiç baba tarafına karşı doldurmadı bizi. En büyük gelin annem, hala amcamlar bize gelse amcamın eşi annemi mutfağa sokmaz kendi evinde, ben hallederim ablam sen yorulma der.Okurken içim huzurla doldu. Keşke boyle gunlerim geçseydi.
Tabi anne tarafi kuzenlerimi hayal ettim.
Baba tarafi olsa yengem oğullarının kapılarını kilitleyip anahtarı da göğsüne saklardı. Yoksa mazallah kızlar kapiyi açıp koyunlarina girer biricik oğullarının.
20 yaşıma kadar malikanede yaşadık halamlar amcamlar babanem biz hepimiz.... bahçeli bir evdi avlusu varsı herkesin odası 2+1 şeklinde evdi yemekler falan herşey bir arada olurdu antepde böyle konak evler çoktur eskiler tabii... e bizimkilerde ortak iş yapıyorlardı amcamla babamın birlikte fabrikası vardı kasa bir herşey birEvet bizde amca teyze o kadar aileydiki sürekli evin içindeydiler evde boş ve rahat bir gün yoktu . O yüzden misafir kotami 20 yaşıma kadar doldurdum . Evin içinde bir ay her yıl birileri kalır onlar gider başkası kalır çok rahatsız edici bir hayattı açıkçası . Bizde amca teyze gelince oturulmaz çay , meyve, yemek beş sn oturamazsin açıkçası o kadar mutluyum ki şu anki hayatımdan hiç misafire tahammülüm kalmadı . Huzurlu ve sakin bir hayat beni daha mutlu ediyor
Hala, teyze, amca, dayı sahibi olmak da çok keyifli ama kuzenler bir başka, şimdi hepimiz yaşımızı başımızı aldık her birimiz bir yerlerde sürekli bir araya gelmek mümkün değil ama geçmişi özlüyorum doğrusu.Ben o konuda şanslıyım sanırım iki tarafla da ilişkilerimiz çok sağlam. Annem hiç baba tarafına karşı doldurmadı bizi. En büyük gelin annem, hala amcamlar bize gelse amcamın eşi annemi mutfağa sokmaz kendi evinde, ben hallederim ablam sen yorulma der.
Tek fark anne tarafıyla bodrum tatili ayarlıyorum baba tarafıyla kaplıca
Di mi ya ne gerek var insanlığa(!)Kimseye iyilik yaramaz .Ben kabul etmem ,kimseye de beni kabul et demem .Ne insanlığı ya .şu devirde insanlık mı kaldı? Herkes çıkarcı.
Kuzen yahu kardeş sayılır , atanmış işi gücü olan biri. Ne olur bir kaç gün idare etseniz ?
Belli ki bir apart ya da ev ayarlayıp ayrılacak koca insan zaten sizinle neden yaşasın ?
Yorumları okurken şok oldum , hiç kuzeniniz sizde gelip kalmıyor mu ?
Biz işte tatillerle mümkün olduğu kadar zorluyoruz bir arada olma olayını. Bu ara bayrama anne tarafıyla organizasyon yapmaya çalışıyorum mesela. Hepimiz evlendik çoluk çocuk oldu, sayı gittikçe artıyor, organizasyon işi zorlaşıyor. Eskiden bekarları bir odaya atardık, bekar kalmadıHala, teyze, amca, dayı sahibi olmak da çok keyifli ama kuzenler bir başka, şimdi hepimiz yaşımızı başımızı aldık her birimiz bir yerlerde sürekli bir araya gelmek mümkün değil ama geçmişi özlüyorum doğrusu.
Kuzene, amcaya yabancı muamelesi yapan tipler var konuda. Çok acayip
İstemiyorsanız net bir şekilde söyleyin bence bizde de kendi kuzenim kalmak istedi yengem köyden size ben yumurta tereyağı vs gönderirim dediİyi akşamlar eşimin halasının kızı oturduğumuz şehire atandı. Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi. Tabiki ben kızın bizde kalmasını istemiyorum. Kız eşimle de öyle samimi değil bildiğim kadarıyla. Şimdi ola ki böyle birşey olursa ailesi eşimi arayıp böyle birşey isterse, nasıl reddedebiliriz yani ne soylemeliyiz?
Evet, bayramlarda sarilmak falan şöyle dursun tokalaşmaktan bile korkardim. Ayni koltukta oturmamizi istemezdi. Çünkü bir anlik yalnızlıkta kuzenimi elleyeceğim, mememi açacağım falan ya. Kafası sadece buna çalışıyor. Oysa ben kocaman bir abi özlemi duyuyordum.Tövbe estağfurullah, gerçekten mi
Yengelerimi öpesim geldi ne mübarek kadınlarmış akıllarından hiç öyle şeyler geçmezdi.
akraba ilişkisiyle de pek alakalı değil bence bu konular çok kişisel bana göre, benim sınırlarım farklı başkasının sınırları farklı olabilir şahsen kuzenlerimle çok iyiyiz akraba ilişkilerim çok kuvvetli,eskisi gibi bağlarımız değişmedi , akrabalarımla eşim de çok iyi gelir yatılı da kalırlar eğleniriz ama kimse ne zaman gidecekleri belli olmayacağı şekilde kalsın istemem ,bazen ofisten bazen evden çalışıyorum kızımın astım krizleri tutuyor tüm gün onunla ilgilenmem gerekiyor kendi aileme bile yetemeyebiliyorum öyle zamanlarda gelmek isteyene müsait değilim de derim yani... bu onlardan keyif almadığım istemediğim anlamına da gelmez bazıları da sevse bile yatılı sevmiyor yatılı da kalmaz yatılı da kabul etmez insanlarla arası da iyidir onu da öyle kabul edip saygı duymak gerek ...Hala, teyze, amca, dayı sahibi olmak da çok keyifli ama kuzenler bir başka, şimdi hepimiz yaşımızı başımızı aldık her birimiz bir yerlerde sürekli bir araya gelmek mümkün değil ama geçmişi özlüyorum doğrusu.
Birde akraba olunca sen onu ağırlamak zorundaymışsın düşüncesine kapılıyorlarBende şu taaa kaç gün öncesinden belli şeyler için “kalacak yer bulamadık size gelelim bari” olayını hiç anlayamam kimse kusura bakmasın. Oteller,apartlar,pansiyonlar,günlük kiralık daireler var bütçeye göre. Yani elin evine gidip hem kendim rahat edemem hem onları rahatsız edeceğimi düşünüp iyice gerilirim…Böyle bir ağırlama için müsait olmadığınızı açık açık söylemekten başka çare yok bence.
Siz de rahat edemezsiniz eşiniz ve kuzeniniz aynı evdeİstemiyorsanız net bir şekilde söyleyin bence bizde de kendi kuzenim kalmak istedi yengem köyden size ben yumurta tereyağı vs gönderirim dedikabul etmedim çünkü istemiyorum kızını biliyorum az çok yabancı biriyle o sene geçmiyor maalesef. Ki akrabası da kız genç bir kız eşinizin olduğu yerde bence oda rahat edemez