Eşimin akrabasından nasıl kurtulabilirim?

bilinmeyen40

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
54
1
İyi akşamlar eşimin halasının kızı oturduğumuz şehire atandı. Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi. Tabiki ben kızın bizde kalmasını istemiyorum. Kız eşimle de öyle samimi değil bildiğim kadarıyla. Şimdi ola ki böyle birşey olursa ailesi eşimi arayıp böyle birşey isterse, nasıl reddedebiliriz yani ne soylemeliyiz?

Istemiyorsanız açık olun direk söyleyin kabul etmediğinizi , kız size gelince surat asıp triplere girmeyin sonra..

Bende şu taaa kaç gün öncesinden belli şeyler için “kalacak yer bulamadık size gelelim bari” olayını hiç anlayamam kimse kusura bakmasın. Oteller,apartlar,pansiyonlar,günlük kiralık daireler var bütçeye göre. Yani elin evine gidip hem kendim rahat edemem hem onları rahatsız edeceğimi düşünüp iyice gerilirim…Böyle bir ağırlama için müsait olmadığınızı açık açık söylemekten başka çare yok bence.

Evlilik geçmişinizi bilemem ama böyle bir muhtaç kalma durumunda insanlara yardım etmek bir çeşit insanlık borcudur. İlla ki reddetmek istiyorsanız gayet rahat hayır diyeceksiniz zira bunun kibar yolu bence yok.

Yani her zaman olacak bişey değil ki 2 gün kalsa ne olacak. Bu kadar mı yitirdik değerleri ya.
Bizim bulundugumuz bolgeye eşimin köylüleri veya benim akrabalarım arada işleri olur gelirler. Eşim onları o zaman agirlamak istemese üzülürdüm açıkçası. Veya ben eşimin akraba,koylusunu çok arada gelen bu insanları nasıl ağırlamam? Üstelik önümüz ramazan yani ne güzel misafir gelecek sofraniza

Eşinin ailesi geldiğinde, yatak odasını kilitleyen biri için birkaç gün misafir ağırlamak olağanüstü korkunç gelebilir tâbi, haklısınız.

Devamlı kalmayacak sonuçta 1 hafta 10 gün ev bulana kadar yeni atanmış birine yardım etmek elinize yapışmaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…