Eşimin akrabasından nasıl kurtulabilirim?

Aile ilişkisiyle alakası yok ki ben dediğim gibi amcamda da kalmak istemem teyzemde de ben misafir sevmiyorum misafir olmayı da sevmiyorum
Yabanisiniz yani. Hakaret olarak algılamayın, karşılayan başka tabir bulamadım.

Aile ilişkisiyle alakası var ama. Amca teyze ailedir, normal şartlarda insanın başının üstünde yerleri vardır.

Benim kuzenlerimle değil ailemin hiç bir bireyiyle böyle bir iliskim yok ve bu ilişki beni rahatsız ediyor açıkçası . Ben şehir dışında olan amcamlarin evine gidip kalmam mesela oraya gitsem de otelde kalırım . Yurt dışına staj için gitmeyi dusunuyordum onun içinde kalacak yer ayarlacaktim akrabalarım neredeyse yarısı orda ben evin içinde yabancı insan sevmiyorum . Küçüklüğüm boyunca evimizde o kadar çok yatılı misafir oldu ki nefret ettim artık gerçek manada nefret yani. İnsanlar bir ay kalirdi hafta içi misafir eksik olmazdı bir evde sürekli çay çorba servisi mi olur hiç mi bitmez. Açıkçası Mune abla büyüdükçe çok şükür uzaklaştım diyorum . Bu yaşadıklarımdan gördüğüm tek şeyde misafir iyi birşey değildir oldu . Ne rahatça ders çalışabilirsin ne oturabilirsin kalkabilirsin 20 yaşımdan beri ailemle yaşamıyorum çok mutluyum kafam rahat huzurluyum .
Sizin aile içindeki durumlar başka demek ki, sürekli 1 aydan önce gitmeyen misafir ağırlandıysa bir şey diyemem tabii.

Yabanisiniz yani. Hakaret olarak algılamayın, karşılayan başka tabir bulamadım.

Aile ilişkisiyle alakası var ama. Amca teyze ailedir, normal şartlarda insanın başının üstünde yerleri vardır.
Evet bizde amca teyze o kadar aileydiki sürekli evin içindeydiler evde boş ve rahat bir gün yoktu . O yüzden misafir kotami 20 yaşıma kadar doldurdum . Evin içinde bir ay her yıl birileri kalır onlar gider başkası kalır çok rahatsız edici bir hayattı açıkçası . Bizde amca teyze gelince oturulmaz çay , meyve, yemek beş sn oturamazsin açıkçası o kadar mutluyum ki şu anki hayatımdan hiç misafire tahammülüm kalmadı . Huzurlu ve sakin bir hayat beni daha mutlu ediyor

Herkes akrabalik ilişkilerinde sizin gibi degil. Ben kuzen kardeştir derim siz nikah düşer dersiniz. Bunu tartışmak hicbir sonuca vardirmaz.
Ay ben ondan dolayı demedim ki 🤣 nikahla alakası yok ben evde misafir sevmiyorum . Yoksa benim de kuzenlerle ilişkim abla kardeş gibidir. Mesele evde namahrem var değil yani 😅benim misafire alerjim var

Evet bizde amca teyze o kadar aileydiki sürekli evin içindeydiler evde boş ve rahat bir gün yoktu . O yüzden misafir kotami 20 yaşıma kadar doldurdum . Evin içinde bir ay her yıl birileri kalır onlar gider başkası kalır çok rahatsız edici bir hayattı açıkçası . Bizde amca teyze gelince oturulmaz çay , meyve, yemek beş sn oturamazsin açıkçası o kadar mutluyum ki şu anki hayatımdan hiç misafire tahammülüm kalmadı . Huzurlu ve sakin bir hayat beni daha mutlu ediyor
Bizde de öyledir ama ben mutlu olurdum geldiklerinde, geldikleri için. Hala öyleyim.

Bazı insanlar değil eş ve anne babası söz konusu olan.
O kişiye ve daha önce yazdığı yorumlardan yola çıkarak yorum yaptım.
Sizin odalarınız ve kilitleriyle ilgilenmiyorum. :)
benim odam ve kilidiyle ilgileniyorsunuz demedim zaten, kapısını kilitleyen ciğ dediniz ben o sözünüze istinaden dedim, eşin annesi babası da olsa herkesin aile ilişkileri farklıdır veya karşılaştığı insanlar sebebiyle bunu yapmak zorunda kalıyor olabilirler bunu yaptıkları için çiğ deme hakkınızı kendinizde nasıl bulduysanız bende fikrimi belirtme hakkımı kullandım

iyi forumlar.

Sizin aile içindeki durumlar başka demek ki, sürekli 1 aydan önce gitmeyen misafir ağırlandıysa bir şey diyemem tabii.
Evet abla 😅 yurt dışından gelen akrabalar bir ay kalir yer yatakları mi dersin rahatsız bir hayat mı . Amcalar gelir oturmadan gece yarılarına kadar agirlarsin ben eve misafir gelince ağlayasim geliyordu yani

Niye bu kadar bencil olduk millet olarak kapımızdan içeri birini sokmaya korkar olduk sorun kız olmasından dolayı eşinizi kıskanmanız herhalde. Yani bir yer ayarlayana kadar bilmediği bir şehirde insanın ilk aklına gelen akrabası olmaz mı ya..aynı durumda siz olsanız hala ya da teyze kızınız talepte bulunsa hayır der misiniz? Atanan kız zaten bayılmıyordur başkasının evinde kalmaya ev bulur yerleşir evine..ne diyecek eşiniz eşim kabul etmiyor mu diyecek..

İyi akşamlar eşimin halasının kızı oturduğumuz şehire atandı. Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi. Tabiki ben kızın bizde kalmasını istemiyorum. Kız eşimle de öyle samimi değil bildiğim kadarıyla. Şimdi ola ki böyle birşey olursa ailesi eşimi arayıp böyle birşey isterse, nasıl reddedebiliriz yani ne soylemeliyiz?
Esinize söyleyin ben istemiyorum diye o zaman.. o soylesin

Bizde de öyledir ama ben mutlu olurdum geldiklerinde, geldikleri için. Hala öyleyim.
Ben olamıyorum açıkçası bizim ev büyük ev diye herkes toplanır eşleri biz oraya gidince bir bardak çay vermezdi. Yurt dışından millet gelir bir ay bir buçuk ay evde kalır her gün dokuzdan geceye kadar düşünün oturmadan hizmet edilir. Açıkçası bende misafir alerji yaptı

Bir olasılıktan bu kadar saldırgan bir mesaj yazacak ne yaşadınız ailelerinizde diye düşünüyorum.

Allah herkesi kendi gibi insanlarla karşılaştırsın.
fikirlere saygı duyamayacak kadar travma yaşamadım en azından :KK66:

Ben olamıyorum açıkçası bizim ev büyük ev diye herkes toplanır eşleri biz oraya gidince bir bardak çay vermezdi. Yurt dışından millet gelir bir ay bir buçuk ay evde kalır her gün dokuzdan geceye kadar düşünün oturmadan hizmet edilir. Açıkçası bende misafir alerji yaptı
Biz bir arada olalım diye ortak kocaman bir ev aldık ben lisedeyken. 30-40 küsur kişi 12 odalı eve toplanır yaklaşık üç ayı orada geçirirdik. Yurt dışından ve farklı illerden gelen bütün kuzenler, teyzeler bilimum akrabalar. Çok özlerim hala o günleri.

Ay ben ondan dolayı demedim ki 🤣 nikahla alakası yok ben evde misafir sevmiyorum . Yoksa benim de kuzenlerle ilişkim abla kardeş gibidir. Mesele evde namahrem var değil yani 😅benim misafire alerjim var
Yorumunuzu okuyunca yalnizca oyle bir anlam çıkıyor. Baba yarısı amcamda bile kalmazken nikah düşen kuzeni anlamiyorum gibi.

Yorumunuzu okuyunca yalnizca oyle bir anlam çıkıyor. Baba yarısı amcamda bile kalmazken nikah düşen kuzeni anlamiyorum gibi.
Hayır hiç alakası yok dediğim gibi kuzenlerimle bizim ailede öyle bir ilişki yoktur bir kişi evlendi bizden onlarda kendi aptalliklari kendileri istediler 😅 yoksa hep kardeş gibi yan yana büyüdük biz yani evde eşimin kuzenini kıskanmam yahu deli deliğim o kadar . Dediğim gibi misafir sevmiyorum

Biz bir arada olalım diye ortak kocaman bir ev aldık ben lisedeyken. 30-40 küsur kişi 12 odalı eve toplanır yaklaşık üç ayı orada geçirirdik. Yurt dışından ve farklı illerden gelen bütün kuzenler, teyzeler bilimum akrabalar. Çok özlerim hala o günleri.
İşte demek ki dediğiniz gibi ben yabaniyim. Hiç aramıyorum o günleri

Hayır hiç alakası yok dediğim gibi kuzenlerimle bizim ailede öyle bir ilişki yoktur bir kişi evlendi bizden onlarda kendi aptalliklari kendileri istediler 😅 yoksa hep kardeş gibi yan yana büyüdük biz yani evde eşimin kuzenini kıskanmam yahu deli deliğim o kadar . Dediğim gibi misafir sevmiyorum
Misafir ben de sevmem ama kuzenlerimi misafir görmem. Hepsi benim bebeklerim. Keşke yakin olsak da hepsine sevdikleri yemekleri, tatlilari yapsam. Haftasonu kahvaltiya çağırsam.

İşte demek ki dediğiniz gibi ben yabaniyim. Hiç aramıyorum o günleri
Tabiii ki öyle olabilirsiniz ama abla kardeş gibiyiz biz de dediniz ya, o kısım hiç inandırıcı gelmedi bana.
Aileniz uçlarda yaşamış bu konuda siz de öyle yaşıyorsunuz aslında. Genelde uçlar yanlış olur.

Evet abla 😅 yurt dışından gelen akrabalar bir ay kalir yer yatakları mi dersin rahatsız bir hayat mı . Amcalar gelir oturmadan gece yarılarına kadar agirlarsin ben eve misafir gelince ağlayasim geliyordu yani
Bu konuda yargılayamam, herkesin bakış açısı ve hayatı farklı ne de olsa, bekarken amcam, babaannem dedem, biz aile apartmanında oturduğumuzdan gecemiz gündüzümüz beraber geçiyordu, annemle eltisi birbirine çok düşkündü o yüzden ben de elti kavgasına hiç alışık değilim mesela, amca çocuklarımla birlikte büyüdük, annem amca çocuklarımı koynunda büyüttü, ben hastalanınca yengem iyileşeyim diye çırpınırdı, annemler kocaları evde bırakıp çocukları kaptığı gibi tatile giden hatunlardı, yani biz her şeyi birlikte yapardık kalabalık aileye alışığım, bu sebeple de amcamda kalmak, kuzenlerimle koyun koyuna yatmak bana göre normal şeyler, teyzemden olan kuzenlerimle de keza farklı şehirlerde büyümüş olsak da bir bağımız var, teyzemin oğluna takılmaktan keyif alırım, yaşadıkları şehire gitsem de teyzeme gitmesem sopayla kovalar kırılır ama bizde şöyle bir şey vardı ki onlar bizim için misafir değildi onlar da kendini misafir görmezdi, biz birbirimizin evine gidince yemeği çayı bulaşığı birlikte yapıyoruz, kimse kimseye yüklenmiyor.

Okurken içim huzurla doldu. Keşke boyle gunlerim geçseydi.

Tabi anne tarafi kuzenlerimi hayal ettim. 😁

Baba tarafi olsa yengem oğullarının kapılarını kilitleyip anahtarı da göğsüne saklardı. Yoksa mazallah kızlar kapiyi açıp koyunlarina girer biricik oğullarının.🤣🤣

X