Eşimin akrabasından nasıl kurtulabilirim?

Eşlerin bu konularda aynı düşünmesi çok önemli, burada açılan konulardan anladığım bu.
Biz severiz karı koca olarak misafir.
Hele söz konusu kuzen,akraba olunca gelip birkaç gün kalmasının lafı olmaz.
2-3 ay önce, kayınvalidemin kuzeni ve kızını bir hafta ağırladım ve hayatımda ilk defa gördüm kendilerini. Kız evlenip buraya gelecek, yaşayacağı ev tadilattaydı, eşya seçimi ev dekorasyonu için uğraştılar, onlarla eşya bakmaya bile gittim. Çok korkunçlu şeyler.

Korkunçlu şeylere kadar normal okuyordum.

Sizin ciddi probleminiz var. Aşırı güvensizlik. alakasız konularda tuhaf tepkilere yol açmış. Eşiniz Evinize 2 günlüğüne gelene yavşayacak adamsa, sizin evli kalmanız hata

İnanmıyorooooom, nasıl evine aldın elin insanlarını hem de koskoca bir haftaaa... Korkonşşşş

Ama olmadı ki, kocanızı çalmadı mı hiçbir heyecanı kalmadı

Ben yatılı misafir sevmiyorum. Fakat yakın akraba onun için bir kaç günlüğüne reddetmezdim diye düşünüyorum. Ama sevmiyorum. Kimsenin evinde kalmam gittiğim şehirlerde misafirlerde kalıyorum. Önceden ayarlıyorum. Bu konuda netim.

Aa çok şaşırdım
Kuzenim bu şehre gelip bizde kalmasa tefe koyarım
O şehre gidip amcamda kalmasam amcam döver heralde
Kuzenime yurt çıkmadığında 5 ay bizle yaşadı annem ben vs ben bekarken
Danırım bu akrabalık ilişkileri ile alakalı

bu arada bizim de ailece birilerinde yatili kalma huyumuz yok. mesela babam gecenlerde benim yasadigim yere gelmisti, otelde kaldi. tabi ki davet ettik, bizde kal diye cok israr ettim ama otelde kaldi. insanligin geregi olarak teklif etmek gerekir, oyle oradan oraya kaca kaca nasil kurtulurum demeye gerek yok.

yorumlar da ayri alem, cidden nerede yetistiniz merak ediyorum. cogunun ailesi de yillarca ic ice yasamistir eminim, kendinize ait eviniz olunca hemen bir nezaketsizlik yukleniyor.

Bugün bir video izledim Acun Ilıcalı ile ilgili.

Acun, liseyi kazandığında babası, kendi universite arkadasindan rica etmiş, ev bulana kadar siz misafir eder misiniz diye.

Arkadaşı ve eşi kabul etmişler. Çocukları yokmuş, 3-4 ay gönülden misafir etmisler.

Sonra Acun'a yer ayarlanmış. Acun gittikten sonra öğrenmişler ki evin hanımı gebe kalmiş. Herkes çok sevinmiş.

Bu haberden 3 ay sonra evin beyi vefat etmiş. Doğan çocuğa babasının adını vermişler.

Gel zaman git zaman Acun, şimdiki Acun olmuş. Bir gün telefonu çalmış. Ben babanizin arkadaşının oğlu, yeni mezun oldum. Sizin kanalda bir işe girme imkanim var mi diye.

Acun çocuğa "senin kadar kimsenin bu kanalda çalışma ihtimali kesin degildir. Kanala gel, nerede hangi pozisyonda çalışmak istiyorsan kendin seç ve orada işe başla" demiş.

Anne babasının yaptığı iyilik çocuklarına ne büyük bir kapı açmış.

Bu anlattigimdan konu sahibinin bir şey çıkarağını sanmıyorum ama bu anı ile bu konu üst üste gelince yazmak istedim.

Benim kuzenlerimle değil ailemin hiç bir bireyiyle böyle bir iliskim yok ve bu ilişki beni rahatsız ediyor açıkçası . Ben şehir dışında olan amcamlarin evine gidip kalmam mesela oraya gitsem de otelde kalırım . Yurt dışına staj için gitmeyi dusunuyordum onun içinde kalacak yer ayarlacaktim akrabalarım neredeyse yarısı orda ben evin içinde yabancı insan sevmiyorum . Küçüklüğüm boyunca evimizde o kadar çok yatılı misafir oldu ki nefret ettim artık gerçek manada nefret yani. İnsanlar bir ay kalirdi hafta içi misafir eksik olmazdı bir evde sürekli çay çorba servisi mi olur hiç mi bitmez. Açıkçası Mune abla büyüdükçe çok şükür uzaklaştım diyorum . Bu yaşadıklarımdan gördüğüm tek şeyde misafir iyi birşey değildir oldu . Ne rahatça ders çalışabilirsin ne oturabilirsin kalkabilirsin 20 yaşımdan beri ailemle yaşamıyorum çok mutluyum kafam rahat huzurluyum .

Ne tuhafsız sanki kapınıza gelip dayanmışda nasıl kurtulum demişsiniz konu sahibi. İnşallah buraya üyedir, kendisi olduğunu anlamıştırda ne sizin kapınıza gelir ne sizinde yardıma ihtiyacınız olduğu zaman su bile vermez size. İnsana insan lazım. Tek başına bir kadın, gelip 1 hafta kalsa ne evinizi ne kocanızı nede sizi yemez.

Aile ilişkisiyle alakası yok ki ben dediğim gibi amcamda da kalmak istemem teyzemde de ben misafir sevmiyorum misafir olmayı da sevmiyorum

Yani bizim aile ilişkileri çok vıcık vıcık çok samimi yurt dışından akraba gelir bir ay kalir amcalar gelir her vakit evde sürekli misafir olurdu ben misafirden çok sıkıldım açıkçası sevmiyorum . Bizde misafir olma kavramı herkes herkeste ya sürekli iç içe ben belki bu ülkeye ait değilim ben uzaktan insan seviyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…