- 30 Kasım 2013
- 1.805
- 1.943
- Konu Sahibi bilinmeyen40
İstemiyosaniz direk müsait değiliz biz kabul edemeyiz deyin de ben olsam galiba kabul ederdim yaa ne olur ev bulunca zaten gider o da rahat edemez zaten sizinle beraber
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim 3 tanecik kuzenim var Biri de benden 13 yaş küçük paylaşım be anlama kısmı da daha az oldu yine iyiyiz baya ama diğer ikisi kadar değil.Ben ve kardeşlerimi de sayınca anne tarafından 15, baba tarafından 26 kuzeniz. Kuzen çocuklarını sayamıyorum bile
Ya zaten ikisi de kuzenim benim akraba evliliği diye dalga geçerim ben onlarla arada ama kız olanla çocukluğumuzdan beri beraber büyüdük kardeş gibiyiz eşini sonradan tanıdım oda kal diyor çocuğuna bakmamı istiyor tabi onun derdi başka asdfgh ama yok kalamıyorum 1 haftayı geçmedi hiç sevmediğimden değil yapamadığımdan yorumlara bakınca şaşırdım hemen akraba düşmanı ilan etmiş kimileri böyle ön yargı görmedim hayatımda 15 kuzenim varsa 5 iyle çok iyiyimdir bunun sebebi de beraber büyümüş olmamız birkaçı ile hiç anlaşamam doğal olarak kalmasını da istemem arkadaş ortamı gibi bir nevi ama eleştirenler bu açıdan bakmıyor hiç. Gönül isterdi ki akrabalarımız güvenilir iyi ilişkilerimizin olduğu değer kıymet bilen insanlar olsaydı bende başımın üstünde yeriniz var deseydim ama öyle insanlar var ki evde kalan kuzenimin annesi bile dedikodunu yapacak kadar fesatlar bunu bilmiyorlar tabi :)Siz de rahat edemezsiniz eşiniz ve kuzeniniz aynı evde en iyisini yapmışsınız maşallah
Ne kadar anlamlı ama bilene..Bugün bir video izledim Acun Ilıcalı ile ilgili.
Acun, liseyi kazandığında babası, kendi universite arkadasindan rica etmiş, ev bulana kadar siz misafir eder misiniz diye.
Arkadaşı ve eşi kabul etmişler. Çocukları yokmuş, 3-4 ay gönülden misafir etmisler.
Sonra Acun'a yer ayarlanmış. Acun gittikten sonra öğrenmişler ki evin hanımı gebe kalmiş. Herkes çok sevinmiş.
Bu haberden 3 ay sonra evin beyi vefat etmiş. Doğan çocuğa babasının adını vermişler.
Gel zaman git zaman Acun, şimdiki Acun olmuş. Bir gün telefonu çalmış. Ben babanizin arkadaşının oğlu, yeni mezun oldum. Sizin kanalda bir işe girme imkanim var mi diye.
Acun çocuğa "senin kadar kimsenin bu kanalda çalışma ihtimali kesin degildir. Kanala gel, nerede hangi pozisyonda çalışmak istiyorsan kendin seç ve orada işe başla" demiş.
Anne babasının yaptığı iyilik çocuklarına ne büyük bir kapı açmış.
Bu anlattigimdan konu sahibinin bir şey çıkarağını sanmıyorum ama bu anı ile bu konu üst üste gelince yazmak istedim.
Ben hiç yazmayayım kuzen sayısından kimlik tespiti yapılırBen ve kardeşlerimi de sayınca anne tarafından 15, baba tarafından 26 kuzeniz. Kuzen çocuklarını sayamıyorum bile
Esin kuzeni diil mi ya? Kalsa nolur ki. Ben yeni evliyken esimin 5 kuzeni dugun varken kmsede.kalmak istemeyip bende kalmislardi. Ustelik hepsiyle ayni sehirde yasiyoruz ona ragmen. Inanilmaz eglenmistik. Insanlari niye bu kadar.istemiyosunuz. kendi kuzeniniz gelse gelme mi diyeceksinizİyi akşamlar eşimin halasının kızı oturduğumuz şehire atandı. Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi. Tabiki ben kızın bizde kalmasını istemiyorum. Kız eşimle de öyle samimi değil bildiğim kadarıyla. Şimdi ola ki böyle birşey olursa ailesi eşimi arayıp böyle birşey isterse, nasıl reddedebiliriz yani ne soylemeliyiz?
Mazallah kocanın gözü kuzene kayar falan allah muhafazaSiz de rahat edemezsiniz eşiniz ve kuzeniniz aynı evde en iyisini yapmışsınız maşallah
Bizde baba tarafindan 34 anne tarafından 27 herhangi bi hayır işimiz olsa kendi kalabaligimiz yeter.Ben ve kardeşlerimi de sayınca anne tarafından 15, baba tarafından 26 kuzeniz. Kuzen çocuklarını sayamıyorum bile
Bize de zamanında halamın eşinin yeğeni gelmişti yurt çıkmadığı için üniversitenin ilk senesinde. Tabii herkeste özel yurtta kalacak ya da ev tutacak para yok. 2 aydan fazla kalmıştı yurtta yer boşalana kadar.Ne kadar anlamlı ama bilene..
Bazı insanlar öyle ki karşıdaki insana küçücük yardımı çok görürler ama sonra o kişi iyi bır yere gelse koşa koşa gider o bizim akrabamız diye e o kişi yardıma muhtacken neredeydin? O zaman akraba olmak ise gelmiyor tabi.
Ya birak beni benim annemler eşimin yakın akrabasini misafir etti kaç gün. Kız atandı egitim alması gerekiyordu hergun 3 saat gidiş 3 saat dönüş yol yapmasi gerekiyordu belki daha fazla saat. Kara kara düşünüyordu nasıl olacak diye. Baktım annemlere çok yakın hiç annemi aramadan dedim annemlerde kalsın annem babam misafir eder diye. Nasıl dua ettiler sevindiler. Anneme söyledim böyle böyle ha siz ha sizin tanıdığınız kızım istediği zaman buyursun gelsin dedi kadincagiz. Benim için normali bu şekilde ya.
Veya biz arkadasimizin ailesinde kalmıştık eşimle, arkadaşlarla beraber. Hatirlari büyüktür bizde. Ne zaman bu ile gelseler hemen davet ederiz o amcayla teyzeyi bu işlerden bu kadar kopmayalim ya insan insana her zaman lazım.
Kuzenin akrabadan sayılmadığını da bu sitede öğrendim... Hoş, kız kardeşi gelse onada ayrı kulp bulunur.İstemiyorum diyebilirsiniz. Ay bir de kız kardeşte değil misafir olsa kuzen yani ne işi var
Maaşallah. Bizde babamın kuzenleri de çok ve hepsini hala amca biliriz öyle hitap ederiz(arada gıcık olanlar yok değil tabi )O yüzden bizim de kalabalığımız çok. Ben benim memlekette sadece bizim tarafla düğün yaptım iki taraflı olanlara bin basardı kalabalığıBizde baba tarafindan 34 anne tarafından 27 herhangi bi hayır işimiz olsa kendi kalabaligimiz yeter.
İyi akşamlar eşimin halasının kızı oturduğumuz şehire atandı. Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi. Tabiki ben kızın bizde kalmasını istemiyorum. Kız eşimle de öyle samimi değil bildiğim kadarıyla. Şimdi ola ki böyle birşey olursa ailesi eşimi arayıp böyle birşey isterse, nasıl reddedebiliriz yani ne soylemeliyiz?
2 gün dememiş ki kalacak yer bulasıya kadar demiş eşi yani bu bir ay olur bu dönemin fiyatlarında 2 ay olur kadın ne zaman gideceksin diye de soramaz ki tanımıyor da kızı o yönden haklı bence hani gün verse 1 hafta 2 hafta diye evet o zaman misafir baş tacıdır denir. Bize gelen hiç gitmiyor işi çıkmadığı süreceYani her zaman olacak bişey değil ki 2 gün kalsa ne olacak. Bu kadar mı yitirdik değerleri ya.
Bizim bulundugumuz bolgeye eşimin köylüleri veya benim akrabalarım arada işleri olur gelirler. Eşim onları o zaman agirlamak istemese üzülürdüm açıkçası. Veya ben eşimin akraba,koylusunu çok arada gelen bu insanları nasıl ağırlamam? Üstelik önümüz ramazan yani ne güzel misafir gelecek sofraniza
bu arada bizim de ailece birilerinde yatili kalma huyumuz yok. mesela babam gecenlerde benim yasadigim yere gelmisti, otelde kaldi. tabi ki davet ettik, bizde kal diye cok israr ettim ama otelde kaldi. insanligin geregi olarak teklif etmek gerekir, oyle oradan oraya kaca kaca nasil kurtulurum demeye gerek yok.
yorumlar da ayri alem, cidden nerede yetistiniz merak ediyorum. cogunun ailesi de yillarca ic ice yasamistir eminim, kendinize ait eviniz olunca hemen bir nezaketsizlik yukleniyor.
İyi de arayıp gelelim bile dememişler. Kızın atandığını duyan eş belki bizi ararlar demiş. Konu sahibi de yememiş içmemiş sanki evini fareler basmış gibi nasıl kurtulurum diye konu açmış.2 gün dememiş ki kalacak yer bulasıya kadar demiş eşi yani bu bir ay olur bu dönemin fiyatlarında 2 ay olur kadın ne zaman gideceksin diye de soramaz ki tanımıyor da kızı o yönden haklı bence hani gün verse 1 hafta 2 hafta diye evet o zaman misafir baş tacıdır denir. Bize gelen hiç gitmiyor işi çıkmadığı sürece
Herkes bir iki gün sizde kalsa ne olur diye tepki vermiş kadın bir iki gün kalacak dememiş ki kalacak yer bulana kadar demiş ne malum 1 ay 2 ay kalmayacağı niye bu kadar linç edildi anlamıyorum. 1 ayı bulsa ne zaman gideceksin diye de soramaz bir hafta iki hafta diye belirtse zaten soru sahibinin sorun edeceğini zannetmiyorumİyi akşamlar eşimin halasının kızı oturduğumuz şehire atandı. Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi. Tabiki ben kızın bizde kalmasını istemiyorum. Kız eşimle de öyle samimi değil bildiğim kadarıyla. Şimdi ola ki böyle birşey olursa ailesi eşimi arayıp böyle birşey isterse, nasıl reddedebiliriz yani ne soylemeliyiz?
Sahi konu sahibi nerede?İyi de arayıp gelelim bile dememişler. Kızın atandığını duyan eş belki bizi ararlar demiş. Konu sahibi de yememiş içmemiş sanki evini fareler basmış gibi nasıl kurtulurum diye konu açmış.
Kadının ne dediğine bakmayın ortada hiçbir şey yok ne 1 gün kalma ne 2 ay. Olmayan şeyi hiç tanımadığı insan üzerinden ya olursa diye anlatmış işte. Rüyalarında ne yaşıyorsa artıkHerkes bir iki gün sizde kalsa ne olur diye tepki vermiş kadın bir iki gün kalacak dememiş ki kalacak yer bulana kadar demiş ne malum 1 ay 2 ay kalmayacağı niye bu kadar linç edildi anlamıyorum. 1 ayı bulsa ne zaman gideceksin diye de soramaz bir hafta iki hafta diye belirtse zaten soru sahibinin sorun edeceğini zannetmiyorum
kocasını tanıyan oİyi de arayıp gelelim bile dememişler. Kızın atandığını duyan eş belki bizi ararlar demiş. Konu sahibi de yememiş içmemiş sanki evini fareler basmış gibi nasıl kurtulurum diye konu açmış.
Kuzenle hala baskın yaptı heraldeSahi konu sahibi nerede?