Eşimin akrabasından nasıl kurtulabilirim?

İstemiyosaniz direk müsait değiliz biz kabul edemeyiz deyin de ben olsam galiba kabul ederdim yaa ne olur ev bulunca zaten gider o da rahat edemez zaten sizinle beraber

Ben ve kardeşlerimi de sayınca anne tarafından 15, baba tarafından 26 kuzeniz. Kuzen çocuklarını sayamıyorum bile
Benim 3 tanecik kuzenim var Biri de benden 13 yaş küçük paylaşım be anlama kısmı da daha az oldu yine iyiyiz baya ama diğer ikisi kadar değil.
Eşimin de çok kuzeni var keşke benim de olsa diyorum hep

Siz de rahat edemezsiniz eşiniz ve kuzeniniz aynı evde en iyisini yapmışsınız maşallah
Ya zaten ikisi de kuzenim benim akraba evliliği diye dalga geçerim ben onlarla arada ama kız olanla çocukluğumuzdan beri beraber büyüdük kardeş gibiyiz eşini sonradan tanıdım oda kal diyor çocuğuna bakmamı istiyor tabi onun derdi başka asdfgh ama yok kalamıyorum 1 haftayı geçmedi hiç sevmediğimden değil yapamadığımdan yorumlara bakınca şaşırdım hemen akraba düşmanı ilan etmiş kimileri böyle ön yargı görmedim hayatımda 15 kuzenim varsa 5 iyle çok iyiyimdir bunun sebebi de beraber büyümüş olmamız birkaçı ile hiç anlaşamam doğal olarak kalmasını da istemem arkadaş ortamı gibi bir nevi ama eleştirenler bu açıdan bakmıyor hiç. Gönül isterdi ki akrabalarımız güvenilir iyi ilişkilerimizin olduğu değer kıymet bilen insanlar olsaydı bende başımın üstünde yeriniz var deseydim ama öyle insanlar var ki evde kalan kuzenimin annesi bile dedikodunu yapacak kadar fesatlar bunu bilmiyorlar tabi :)

Ne kadar anlamlı ama bilene..

Bazı insanlar öyle ki karşıdaki insana küçücük yardımı çok görürler ama sonra o kişi iyi bır yere gelse koşa koşa gider o bizim akrabamız diye e o kişi yardıma muhtacken neredeydin? O zaman akraba olmak ise gelmiyor tabi.
Ya birak beni benim annemler eşimin yakın akrabasini misafir etti kaç gün. Kız atandı egitim alması gerekiyordu hergun 3 saat gidiş 3 saat dönüş yol yapmasi gerekiyordu belki daha fazla saat. Kara kara düşünüyordu nasıl olacak diye. Baktım annemlere çok yakın hiç annemi aramadan dedim annemlerde kalsın annem babam misafir eder diye. Nasıl dua ettiler sevindiler. Anneme söyledim böyle böyle ha siz ha sizin tanıdığınız kızım istediği zaman buyursun gelsin dedi kadincagiz. Benim için normali bu şekilde ya.
Veya biz arkadasimizin ailesinde kalmıştık eşimle, arkadaşlarla beraber. Hatirlari büyüktür bizde. Ne zaman bu ile gelseler hemen davet ederiz o amcayla teyzeyi bu işlerden bu kadar kopmayalim ya insan insana her zaman lazım.

Esin kuzeni diil mi ya? Kalsa nolur ki. Ben yeni evliyken esimin 5 kuzeni dugun varken kmsede.kalmak istemeyip bende kalmislardi. Ustelik hepsiyle ayni sehirde yasiyoruz ona ragmen. Inanilmaz eglenmistik. Insanlari niye bu kadar.istemiyosunuz. kendi kuzeniniz gelse gelme mi diyeceksiniz

Bize de zamanında halamın eşinin yeğeni gelmişti yurt çıkmadığı için üniversitenin ilk senesinde. Tabii herkeste özel yurtta kalacak ya da ev tutacak para yok. 2 aydan fazla kalmıştı yurtta yer boşalana kadar.
Ama kendisi bir Acun olamadı tabii o konuda çok kırıldım şu an ona

Bizde baba tarafindan 34 anne tarafından 27 herhangi bi hayır işimiz olsa kendi kalabaligimiz yeter.
Maaşallah. Bizde babamın kuzenleri de çok ve hepsini hala amca biliriz öyle hitap ederiz(arada gıcık olanlar yok değil tabi )O yüzden bizim de kalabalığımız çok. Ben benim memlekette sadece bizim tarafla düğün yaptım iki taraflı olanlara bin basardı kalabalığı

2 gün dememiş ki kalacak yer bulasıya kadar demiş eşi yani bu bir ay olur bu dönemin fiyatlarında 2 ay olur kadın ne zaman gideceksin diye de soramaz ki tanımıyor da kızı o yönden haklı bence hani gün verse 1 hafta 2 hafta diye evet o zaman misafir baş tacıdır denir. Bize gelen hiç gitmiyor işi çıkmadığı sürece

Kendilerine ait evleri olmasından değil de , evlenince , yıllarca sakladıkları gerçek benliklerinin açığa çıkmasından kaynaklanıyor sanırım.

İyi de arayıp gelelim bile dememişler. Kızın atandığını duyan eş belki bizi ararlar demiş. Konu sahibi de yememiş içmemiş sanki evini fareler basmış gibi nasıl kurtulurum diye konu açmış.

Herkes bir iki gün sizde kalsa ne olur diye tepki vermiş kadın bir iki gün kalacak dememiş ki kalacak yer bulana kadar demiş ne malum 1 ay 2 ay kalmayacağı niye bu kadar linç edildi anlamıyorum. 1 ayı bulsa ne zaman gideceksin diye de soramaz bir hafta iki hafta diye belirtse zaten soru sahibinin sorun edeceğini zannetmiyorum

Kadının ne dediğine bakmayın ortada hiçbir şey yok ne 1 gün kalma ne 2 ay. Olmayan şeyi hiç tanımadığı insan üzerinden ya olursa diye anlatmış işte. Rüyalarında ne yaşıyorsa artık

İyi de arayıp gelelim bile dememişler. Kızın atandığını duyan eş belki bizi ararlar demiş. Konu sahibi de yememiş içmemiş sanki evini fareler basmış gibi nasıl kurtulurum diye konu açmış.
kocasını tanıyan o
şahsen benim eşim belki ararlar haberin olsun diyorsa kesin annesi eşime kuzenin oraya gelecek ev bulana kadar kalacak yer arıyor belki 1 hafta belki 1 ay belli olmaz belki sizi de arayabilir haberin olsun der onun üstüne eşim bana bu cümleyi kurar.bu aynen böyle kesin yaşanır

hatta o gelecek olan akrabaya da öncesinde kesin kaynanam aaa nscckts var istediğin kadar onda kalabilirsin der yerini yapar onun üstüne eşim bana belki der bizde bu işler böyle oluyor hep açıkcası. bazen belkiler evet yerine geçer bazı ailelerde o yüzden genel olarak düşünmek gerek konu sahibi bu kadar paniklediyse şimdiden istemiyorum diye önce nedenini anlamak gerek aslında...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…